• ΟΠΙΣΘΟΒΟΛΒΙΚΗ ΝΕΤΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΚΠ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #130172  από aggelos29
 Πέμ Ιουν 21, 2018 11:41 am
Καλησπέρα γνωρίζει κάποιος τον τρόπο που μπορώ να πάρω την μαγνητική από το Γεννηματάς, όπου νοσηλευτηκα, έτσι ώστε να επισκεφτώ έναν δεύτερο νευρολόγο για μια ακόμα γνώμη; Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι πρέπει να κάνω αίτηση και όταν εγκριθεί να την πάρω και να βγάλω αντίγραφα τα φιλμ, τα οποία κοστίζουν 8 ευρώ το ένα και είναι 13 νομίζω. Ο φάκελος είχε μόνο τα φιλμ, δεν είχε CD.
 #130251  από aggelos29
 Σάβ Ιούλ 14, 2018 10:45 am
Πήγα προχθές σε νεύρο χειρουργό, γιατί βρέθηκαν και δύο ευμεγέθεις κηλες στον αυχένα. Ο γιατρός μου είπε ότι τα φάρμακα για την σκπ, είναι άχρηστα και συνταγογραφουνται για να κονόμα ε οι γιατροί. Μου είπε επίσης ότι για αυτόν έχω σκπ, από την διάγνωση που είχανε γράψει οι ακτινοδιαγνωστες στη μαγνητική και να μην κάνω παρακέντηση. Θεωρεί ότι είχα ένα επεισόδιο και αν περάσω την ηλικία των 40, είμαι 36,χωρις να εξελιχθεί η ασθένεια, θα είμαι από κει κ πέρα όπως είμαι τώρα. Μέχρι τα 40 λέει ότι είναι η εξέλιξη της ασθένειας, μετά καταλαγιάζει.Ποια η γνώμη σας για τα παραπάνω;
 #130253  από Gianna
 Σάβ Ιούλ 14, 2018 6:47 pm
aggelos29 έγραψε: Σάβ Ιούλ 14, 2018 10:45 am Πήγα προχθές σε νεύρο χειρουργό, γιατί βρέθηκαν και δύο ευμεγέθεις κηλες στον αυχένα. Ο γιατρός μου είπε ότι τα φάρμακα για την σκπ, είναι άχρηστα και συνταγογραφουνται για να κονόμα ε οι γιατροί. Μου είπε επίσης ότι για αυτόν έχω σκπ, από την διάγνωση που είχανε γράψει οι ακτινοδιαγνωστες στη μαγνητική και να μην κάνω παρακέντηση. Θεωρεί ότι είχα ένα επεισόδιο και αν περάσω την ηλικία των 40, είμαι 36,χωρις να εξελιχθεί η ασθένεια, θα είμαι από κει κ πέρα όπως είμαι τώρα. Μέχρι τα 40 λέει ότι είναι η εξέλιξη της ασθένειας, μετά καταλαγιάζει.Ποια η γνώμη σας για τα παραπάνω;
Θα μπορούσες να ζητήσεις απο το γιατρο ήδη δημοσιευμένες μελέτες (από 5 διαφορετικές πηγές ) που να αποδεικνύουν ότι η εξέλιξη της ασθένειας μετα τα 40 καταλαγιάζει? Γιατί η πραγματικότητα άλλα δείχνει....
 #130254  από Στάθης
 Σάβ Ιούλ 14, 2018 7:08 pm
Gianna έγραψε: Σάβ Ιούλ 14, 2018 6:47 pm Θα μπορούσες να ζητήσεις απο το γιατρο ήδη δημοσιευμένες μελέτες (από 5 διαφορετικές πηγές ) που να αποδεικνύουν ότι η εξέλιξη της ασθένειας μετα τα 40 καταλαγιάζει? Γιατί η πραγματικότητα άλλα δείχνει....
Έχω βρεθεί μπροστά σε αρκετά άρθρα που υποδεικνύουν ότι σημασία έχει η ηλικία διάγνωσης και η δραστηριότητα της νόσου τα πρώτα πέντε χρόνια. Στην πράξη, κομμάτι από τις εμπειρίες μου με συνασθενείς το ίδιο μου δείχνει.... και κάτι παραπάνω.

Εάν η ηλικία της διάγνωσης είναι μεγάλη (π.χ. έναρξη της νόσου μετά τα 40), υπάρχει αυξημένη περίπτωση η περιπέτεια της νόσου να είναι αρκετά επώδυνη, βέβαια υπάρχουν και ελάχιστες εξαιρέσεις.
Επίσης τα πρώτα 5 χρόνια λένε μελέτες για τους κινδύνους των αυξημένων υποτροπών, προπάντων αυτών με λειτουργικά προβλήματα που ορίζουν και την όλη πορεία αυτής στον ασθενή.

https://www.news-medical.net/news/20091 ... tudy.aspx

Επίσης μία άλλη εξίσωση στον κανόνα είναι και τα φάρμακα, τα οποία σήμερα κυκλοφορούν κάθε καρυδιάς καρύδι και οι παρενέργειες αυτών έχουν μεγάλη επιρροή στην εξέλιξη της πάθησης λόγο της μεταλλιαξιογόνος τους φύσης στο ανοσοποιητικό που κρατάει πολλά έτη και ας έχει διακοπή η χρήση ενός φαρμάκου.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η πάθηση τείνει προς τον καταλιαγιασμό, εάν την αφήσουμε να κάνει τον κύκλο της και δεν την βομβαρδίζουμε με τοξίνες φάρμακα και φρικιαστικές, φοβικές, αρνητικές σκέψεις και σενάρια. Τουλάχιστον αυτό ζω ο ίδιος και βλέπω ότι όταν επικεντρωθούμε στην Υγεία του Κεντρικού Νευρικού μας Συστήματος (ΚΝΣ) με φουλ αντιοξείδωση και αποτοξίνωση (Πνεύμα-Διατροφή-Άσκηση-Κυκλοφορικό), και δεν επικεντρωθούμε στην μετάλλαξη του ανοσοποιητικού που είναι ο κανόνας της νευρολογίας και φαρμακευτικών για την ΣΚΠ, τότε η πάθηση έχει την τάση προς τον καταλαγιασμό σε οποιαδήποτε ηλικία. Είναι φυσικό όμως ο καταλαγιασμός να χρειάζεται μια λογική διάρκεια, αφού η επαναφορά του ΚΝΣ χρειάζεται τον χρόνο του.
 #130269  από Vagia88
 Τετ Ιούλ 18, 2018 10:41 pm
Καλησπέρα!!!το πρώτο σύμπτωμα της σκπ ήταν οπισθοβολβικη νευρίτιδα!!!!τοτε ο οφθαλμίατρος δεν μου είπε καν για κορτιζονη υπέφερα 6-9 μήνες για να επανέλθει η όραση μου και μετέπειτα από ότι εμαθα ήταν λάθος που δεν μου χορηγήθηκε κορτιζονη!!!
 #130275  από aggelos29
 Πέμ Ιούλ 19, 2018 6:58 pm
Σου διέγνωσε οπτική νευρίτιδα και δεν σου έδωσε κορτιζόνη; Γιατί και γω σε ιδιώτη που πήγα, δεν διεγνώσε οπτική νευρίτιδα και σταδιακά η όραση επειδηνωθηκε και πήγα σε έφημερια νοσοκομείου και εκεί βρήκαν ότι βρήκαν.
 #130276  από Vagia88
 Πέμ Ιούλ 19, 2018 7:38 pm
Ναι ο πρώτος μου είπε δεν βλέπω κάτι !!!!μετα πήγα σε οφθαλμολογική κλινική που βρήκαν ότι έχω οπισθοβολβικη νευρίτιδα και του λέω και τι κάνουμε Γιαυτο;;;μου λέει κορτιζονη η το αφήνεις να περάσει από μόνο του....εγώ τότε επειδή δεν ήξερα λέω δεν θέλω κορτιζονη!!!και όταν πήγα στον οφθαλμίατρο που κατέληξα μετά από κάποιους μήνες μου λέει καλά δεν σου έδωσαν κορτιζονη;;;;μου λέει πρέπει να κανείς μαγνητική αλλά ήμουν εγκυος και δεν με άφησε ο γιατρός μου και έκανα μετά όταν γέννησα μαγνητικές!!!επρεπε να πάω σε τρεις για να μου πρι ο τελευταίος τι πρέπει να κανω
 #130281  από aggelos29
 Παρ Ιούλ 20, 2018 10:49 am
Άρα μόλις σου διεγνωστηκε οπτική νευρίτιδα σου είπαν για κορτιζόνη, αλλά αρνήθηκες. Εφόσον ήσουν και έγκυος, μάλλον καλά έκανες. Πάντως η διαδικασία είναι αυτή με κορτιζόνη και εν συνεχεία μαγνητική, για να δούνε από τι προήλθε. Την κορτιζόνη την δίνουν για να ξεμπλοκαρει πιο γρήγορα το οπτικό νεύρο, αλλιώς θα επανέλθει αλλά θέλει πολύ καιρό. Τελικά η μαγνητική τι έδειξε, έχεις σκληρυνση;
 #130282  από Vagia88
 Παρ Ιούλ 20, 2018 11:38 am
Τότε που μου είπαν για κορτιζονη δεν ήμουν εγκυος....απλά δεν ήξερα ότι έπρεπε!!!δεν έπρεπε ο γιατρός να μου εξήγηςει ότι συνδέσεται με σκπ...αφού γέννησα Κ μετά έκανα μαγνητικές και έχω πολλές εστίες αλλά καλή κλινική εικόνα....έκανα Κ παρακέντηση που επιβεβαίωσε ότι έχω σκπ....την είχα σίγουρα 5 χρόνια πριν και το εμαθα πριν 2!!!παρασα από πολλουσ Νευρολόγους 4 σύνολο ώσπου να καταλήξω....εσυ;;