• ΟΠΙΣΘΟΒΟΛΒΙΚΗ ΝΕΤΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΚΠ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #130109  από aggelos29
 Παρ Ιουν 08, 2018 9:54 am
Καλημερα ονομαζομαι Αγγελος και ειμαι 36 χρονων.Κοντα ενα μηνα πριν,ξεκινησε να ποναει το αριστερο μου ματι,φανταστηκα οτι θα επαθα καμια ψυξη και εδωσα επιπλεον σημασια,μετα απο 3-4 μερες αρχισα να τα βλεπω θολα και επισκεφτηκα οφθαλμιατρο,ο οποιος δεν βρηκε κατι ιδιαιτερο στην εξεταση και μου εδωσε κατι κολυρια να συνεχισω.Μετα απο 2 μερες η οραση επιδεινωθηκε,εβελεπα περιπου 50% απο το αριστερο ματι,τον καλεσα και με προετρεψε να παω στα επειγοντα του Γεννηματα,που εφημερευε.Εκει με ειδαν οφθαμιατροι,νευρολογοι,εκανα καποιες απαραιτητες εξετασεις,οπως αξονικη στο κεφαλι,ηταν καλη και μου εγινε εισαγωγη και 3ημρο σχημα ενδοφλεβιας κορτιζονη με διαγνωση οπισθοβολβικης νευριτιδας.Εν συνεχεια μαγνητικη εγκεφαλου,διαφορες αλλες εξετασεις αιματος και εξιτηριο για συνεχιση κορτιζονης για 11 μερες εξω.Εχθες περασε μια εβδομαδα απο το εξιτηριο και επισκεφτηκα το νοσοκομειο,για να με δουν οι οφθαμιατροι και να με στειλουν με τα αποτελεσματα της μαγνητικης,να με δουνε νευρολογοι,πραγμα το οποιο,δεν κατεστει δυνατο και μου κλειστηκε ραντεβου για τις 18 Ιουνη.Τα αποτελεσματα της αξονικης δεν ειναι καλα και ο οφθαμιατρος οταν τον ρωτησα αν εχω σκπ,μου ειπε οτι προς τα εκει παει,αλλα θα με δουνε οι νευρολογοι,θα γινουν και αλλες εξετασεις,για να βγει διαγνωση.Η μαγνητικη αναφερει:Εστιες αυξημενου σηματοςστην γεφυρα,παρα το δεξιο ινιακο και κροταφικο κερας.Δυο μικροτερες εστιες παρα τη δεξαμενη της μεγαλης φλεβας ινιακα,τρεις τουλαχιστον περικοιλιακα και παρακοιλιακα αριστερα και μια μικροτερηστη γονη του μεσολοβιου και περικοιλιακα δεξια.Αυξημενο Τ2 και αυξημενο σημα στη flair ακολουθει,ακολουθει χωρις προσληψη σκιαγραφικου,αποδιδονται σε απομθελινωτικες εστιες σε χρονια φαση.Απο την εξεταση των κογχων ΑΜΜΕ δυο μικρες εστιες,μια εντος του αυχενικου μυελου στο θ1 επιπεδου και στο επιπεδο Α2-Α3.Σαν πιο εμπειροι εδω μεσα τι καταλαβαινετε απο τη μαγνητικη?Συγνωμη για το σεντονι,περιμενω τις απαντησεις σας.Καλη δυναμη σε ολους!
 #130118  από Γιωτα
 Σάβ Ιουν 09, 2018 10:23 pm
Καλησπέρα Αγγελε και γω πριν 15μήνες είχα επεισόδιο οπτικής νευριτιδας. Οι μαγνητικες μου έδειξαν ότι υπήρχαν παλιές εστίες οι οποίες χαρακτηριστηκαν ότι είναι σε φάση χρονιοτητας, καθώς και η παρακεντηση που έκανα μια ολιγοκλωνικη ζώνη. Δεν έχω μπει σε θεραπεία καθώς από ότι μου λένε οι γιατροί δεν πληρω τα κριτήρια της ΣΚΠ (προς το παρόν τουλάχιστον) παρόλα τα ευρήματα των μαγνητικων. 15μήνες μετά είμαι καλά κάποιες ζαλαδες ειχα οι οποίες πάλι δεν αξιολογηθηκαν και έχουν περάσει πια. Πιστεύω ο καιρός θα δείξει τι είναι. Εύχομαι να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και να μην σε ενοχλήσει ξανά
 #130128  από ΦΑΝΗΣ
 Κυρ Ιουν 10, 2018 7:47 pm
γειά σου και από μένα....Φάνη με λένε έχω σκπ και το΄πρώτο επεισόδιο ξεκίνησε έτσι δεν είχα πόνο η ενόχληση όπου μια μέρα σπίτι διαπιστώνω ότι κλείνοντας το ένα μάτι δεν έβλεπα το ίδιο με το άλλο η πρώτη κίνηση πήγα στην αθήνα ατο οφθαλμιατρείο αθηνών και η διαπίστωση ήταν οπισθοβολβική νευρίτης θεραπεία με κορτιζόνη και η συνέχεια νευρολόγος μαγνητικές που φάνηκαν 2 εστίες και απομυελινωτική νόσο η όραση από 2/10 στο αριστερο μάτι πήγε 8/10 οπου εχει παρα μείνει έως σήμερα ήταν 2000 τώρα που ξανα εξετάστηκα από οφθαλμίατρο έχω και δυσχρωματοψία στο ίδιο μάτι και όραση 9/10
 #130163  από aggelos29
 Τρί Ιουν 19, 2018 10:21 am
Καλημέρα, εχθές τελικά επισκέφτηκα τη νευρολόγο του Γεννηματάς. Από την εξέταση τη νευρολογική που μου έκανε, με βρήκε καλά. Τις εστίες στον αυχένα που βλέπουν οι ακτινολόγο, αυτή δεν τις βλέπει, δεν μου συνέστησε να κάνω κάποιες εξετάσεις ή να ακολουθήσω κάποια αγωγή και μου είπε να με ξαναδεί πάλι το Σεπτέμβριο, όπου θα επαναλάβουμε τη μαγνητική. Έμεινα ακόμα αδιαγνωστος δηλαδή. Δεν ξέρω αν πρέπει να χαλαρώσω ή πρέπει να κοιτάξω να πάρω και μια δεύτερη γνώμη. Το θέμα είναι ότι δεν έχω τις εξετάσεις στα χέρια μου, τις έχει το νοσοκομείο. Για να βγάλω αντίγραφα τα φιλμ της μαγνητικής κοστίζει 130 ευρώ. Καμία πρόταση κανείς;
 #130164  από Konstantinos
 Τρί Ιουν 19, 2018 11:22 pm
Τι φιλμ ρε παιδιά;
Που ζούμε στα 80s;
Σε ψηφιακή μορφή δεν τα έχουν να σου τα γράψουν σε cd ή σε ένα φλασάκι;
Ακόμη και σε επαρχιακές πόλεις που έχουν μαγνητικό τομογράφο, σου δίνουν και cd.
 #130165  από aggelos29
 Τρί Ιουν 19, 2018 11:26 pm
Την εκανα σε δημοσιο νοσοκομείο την μαγνητική, νοσηλευομενος, δεν ειχε CD μαζί ήταν μόνο οι ακτινογραφιες.
 #130169  από Mina.k
 Πέμ Ιουν 21, 2018 1:40 am
Καλησπερα. Ειμαι 28 χρονων και διαγνωστηκα με σκπ τον Μάιο. Εχω παει σε τρεις νευρολόγους γιατί εχω τρελαθεί απο το αγχος μου. Κατέληξα στον τρίτο που πραγματικά ειναι πολυ καλός. Το όνομα του ειναι Βουμβουρακης Κωνσταντίνος εχει ιατρείο στην ηλιουπολη. Ειναι κ στο νοσοκομείο Αττικόν. Πολυ Καλός επιστήμονας και άνθρωπος. Εύχομαι ολα να πάνε καλα.