• 1η φορα μουδιασμα- sos

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #130195  από Konstantinos
 Τρί Ιουν 26, 2018 12:43 am
Δεν έχω ιδέα αν οι μετακινήσεις ιόντων μέσα-έξω από τον νευράξονα, το οποίο είναι το νευρικό ερέθισμα, μπορούν να προκαλούν και στατικό φορτίο εξωτερικά στο δέρμα.
Ίσως να γινόμαστε σουίφερ, δεν ξέρω.
Ίσως απλά να φορούσες απλά ακρυλικό ή μάλλινο καλτσόν- κάλτσα πριν "σκουπίσεις".
 #130199  από sofimn
 Τρί Ιουν 26, 2018 11:17 am
Konstantinos έγραψε: Τρί Ιουν 26, 2018 12:43 am Δεν έχω ιδέα αν οι μετακινήσεις ιόντων μέσα-έξω από τον νευράξονα, το οποίο είναι το νευρικό ερέθισμα, μπορούν να προκαλούν και στατικό φορτίο εξωτερικά στο δέρμα.
Ίσως να γινόμαστε σουίφερ, δεν ξέρω.
Ίσως απλά να φορούσες απλά ακρυλικό ή μάλλινο καλτσόν- κάλτσα πριν "σκουπίσεις".
Μάλλον για σουιφερ μας βλέπω γτ γινόταν για αρκετές μέρες που είχα έντονο μούδιασμα...μετά που είχα βελτίωση σταμάτησε κ ο ηλεκτρισμος...χαχαχαχα....πολυεργαλεια είμαστε.. :emojis-1: :emojis-10:
 #130271  από Monika
 Πέμ Ιούλ 19, 2018 1:16 pm
Γειά σας από το εξωτερικό παιδιά.
Ειμαι 43 και έχω σκπ από τα 38 μου. 5 χρόνια είναι ενεργή με πολλές βλάβες , πλέον η νόσος μου θεωρείτε επιθετική υποτροπιαζουσα. Η μαγνητική τομογραφία του Ιουνίου έδειξε 3 καινούργιες βλάβες οπου η μια ήταν επιθετική με συμπτώματα παράλυσης. Είχα με ήδη κανονίσει με την γιατρό μου την καινούργια θεραπεία Mavenclad όταν, κατά την 4η μέρα με έπιασε πόνος στο γόνατο και έντονο κάψιμο σε σημείο που δεν μπορούσα να περπατήσω. Έκανα 5 solumedrol και περίμενα 10 μέρες. Δυστυχώς τα συμπτώματα δεν αποχωρούσαν όποτε έκανα άλλες 3. Ενώ είχαν ψιλό υποχωρησει τα συμπτώματα δλδ ο έντονος πόνος και το μούδιασμα εχθές το απόγευμα, μετά από 9 μέρες από την τελευταία κορτιζόνη, ακουμπούσαν την δεξιά μου γάμπα και ήταν λες και με διαπερνούσε ρεύμα που το ένιωθα μέχρι τα δάχτυλα του ποδιού μου. Σήμερα είδα την γιατρό μου και μου έγραψε αντικαταθλιπτικά φάρμακα για να μην με πάρει από κάτω.
Βασικά ο φόβος μου είναι ότι 31 Ιουλίου έρχομαι στην Ελλάδα και τι θα κάνω άμα μου συμβεί κάτι εκεί.
Καλό κουράγιο σε όλους μας :emojis-4: :emojis-4:
 #130284  από sofimn
 Παρ Ιούλ 20, 2018 12:24 pm
Λοιπόν εγώ τώρα πια μετά από σχεδόν 2 μήνες μπορώ να πω ότι είμαι σχεδόν καλά...ετσι νόμιζα κ γω στην αρχή..οτι θα μείνει έτσι το μούδιασμα αλλά τελικά τώρα έχει μείνει παρα πολύ λίγο το οποίο μόνο όταν το σκέφτομαι με ενοχλεί..οποτε μην απογοητεύεσαι..μπορει να κάνουν κ πολύ καιρό να υποχωρήσουν καποια συμπτώματα...υπομονηηηηη....κ εδώ αν έρθεις κ γίνει κτ θα πας σε ένα νοσοκομείο...που δε θα συμβεί τπτ. ..καλες διακοπές να έχεις...