• 1η φορα μουδιασμα- sos

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #130095  από sofimn
 Πέμ Ιουν 07, 2018 3:51 pm
Καλησπέρα...λοιπόν 1η φορα μούδιασμα μετά από 10 χρονια παρέα με τη φίλη μας κ έχω λίγο αγχωθεί...εδω κ 10 μερες ειμαι μουδιασμένη από το στήθος κ κάτω σε όλη τη δεξιά πλευρά κ ενώ έκανα 5 ήμερη κορτιζόνη τίποτα ακόμα (Τρίτη τελευταία μέρα) :emojis-24: :emojis-24: Φευγουν τα μουδιάσματα από την εμπειρία σας;;
 #130099  από Aurora S
 Πέμ Ιουν 07, 2018 4:31 pm
Καλησπέρα, μην αγχώνεσαι!

Τα μουδιάσματα αργούν λίγο να φύγουν, από προσωπική εμπειρία. Και θυμαμαι πως όταν αγχωνόμουν τον πρώτο καιρό ξαναεμφανίζονταν. Αργησαν να περάσουν, οπότε μην αγχώνεσαι γιατί δε βοηθάει την κατάσταση.

Ηρεμία, χαλάρωση, καλή διατροφή κ μακριά από τη ζέστη. Περαστικά!
 #130100  από sofimn
 Πέμ Ιουν 07, 2018 4:43 pm
Σε ευχαριστώ πολύ για την απαντηση...το μόνο που με αγχώνει είναι μήπως πήρα τζάμπα τη κορτιζόνη γτ δεν έχω δει βελτίωση ακόμα..ενώ άλλες φορές, με αλλα συμπτώματα, από την 3η μερα υποχωρούσε η ενταση κ πήγαινα καλύτερα....τι να πω;;
 #130184  από sofimn
 Σάβ Ιουν 23, 2018 8:06 am
Καλημέρα στην ομάδα...ρε παιδιά ακομα έτσι ειμαι με ελάχιστη διαφορα..χειροτερα απ όλα τα δαχτυλα των ποδιών..δεν είχε αλλος μουδιάσματα να μου πει την εμπειρία του;;
 #130185  από Katerina88
 Σάβ Ιουν 23, 2018 11:07 am
sofimn έγραψε: Σάβ Ιουν 23, 2018 8:06 am Καλημέρα στην ομάδα...ρε παιδιά ακομα έτσι ειμαι με ελάχιστη διαφορα..χειροτερα απ όλα τα δαχτυλα των ποδιών..δεν είχε αλλος μουδιάσματα να μου πει την εμπειρία του;;
Καλημέρα!!
Μην αγνώνεσαι καθόλου..η αλήθεια είναι θα κάνουν αρκετό καιρό να περάσουν..εγώ τα έχω 7 μήνες με σταδιακή βελτίωση χωρίς να πάρω κορτιζόνη από επιλογή..τώρα έχει μείνει πολύ λίγο στα δάχτυλα του αριστερού χεριού. Δεν με ενοχλεί σε κάτι δεν του δίνω σημασία.. Θα φύγει και αυτό!

Μην το σκέφτεσαι και θα ξυπνήσεις μια μέρα και δεν θα νιώθεις μούδιασμα πια!

Καλή συνέχεια!
 #130186  από sofimn
 Σάβ Ιουν 23, 2018 11:13 am
Σε ευχαριστώ πολύ...μου έδωσες πολύ κουράγιο...απλά επειδή δεν έχω καθόλου εμπειρία από μούδιασμα τρομοκρατήθηκα που το έχω τόσο καιρό..να σαι καλά...ευχαριστω.. :emojis-1:
 #130187  από Νίκος_76
 Σάβ Ιουν 23, 2018 12:02 pm
Καλημέρα, επειδή και εγω οταν μπήκα ειχα μονο μουδιασμα στο χερι, και κατα τη διαρκεια ενδοφλεβιας για 5 μερες, η κατασταση χειροτερευε (επιασε αριστερη πλευρα, στηθος ποδι και λερμιτ συμπτωμα που δεν τα ειχα πριν μπω) καταλαβαινω απλα οτι πηγα γρηγορα στο νοσοκομειο και προλαβα τη κατασταση. Αν δεν ειχα παρει κορτιζονη νομιζω οτι θα ηταν χειροτερα. Νομιζω λοιπον να μη σκεφτεσαι καν οτι πηρες τσαμπα κορτιζονη. Ολα καλα θα πανε. Εμενα το χερι εστρωσε μετα απο εναν χρονο.
 #130188  από sofimn
 Σάβ Ιουν 23, 2018 12:41 pm
Αυτό που λες το σκέφτηκα κ γω...πτι μπορεί να ήμουν κ πολύ χειρότερα χωρίς την κορτιζόνη γτ κ μένα τις πρώτες μέρες ψιλοχειροτερευε...τωρα έχω μια μικρή βελτίωση γενικα αλλά μένει πολύ ακόμα...θα δούμε..μάλλον θέλει πολλή υπομονή..απλα δε καταλαβαίνω πως πιο βαριά συμπτώματα όπως οπτική νευρίτιδα περνάν σχετικά αμέσως με τη κορτιζόνη ενώ πιο ελαφριά ένα μούδιασμα πχ αργεί τόσο πολύ...
 #130189  από Konstantinos
 Σάβ Ιουν 23, 2018 11:58 pm
sofimn έγραψε: Σάβ Ιουν 23, 2018 12:41 pm ..απλα δε καταλαβαίνω πως πιο βαριά συμπτώματα όπως οπτική νευρίτιδα περνάν σχετικά αμέσως με τη κορτιζόνη ενώ πιο ελαφριά ένα μούδιασμα πχ αργεί τόσο πολύ...
Υπάρχει μια υπόθεση που λέγεται "Length Dependent Neuropathy", σύμφωνα με την οποία οι άξονες των νευρικών κυττάρων που έχουν μεγαλύτερο μήκος μπορούν να επηρεάζονται από μεγαλύτερο αριθμό εστιών και βλαβών ή ουλών στην πορεία.
Επίσης στου μεγαλύτερου μήκους άξονες χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να διαδοθεί το σήμα και περισσότερη μυελίνη για να καταστραφεί.
 #130190  από sofimn
 Κυρ Ιουν 24, 2018 4:54 pm
Konstantinos έγραψε:
sofimn έγραψε: Σάβ Ιουν 23, 2018 12:41 pm ..απλα δε καταλαβαίνω πως πιο βαριά συμπτώματα όπως οπτική νευρίτιδα περνάν σχετικά αμέσως με τη κορτιζόνη ενώ πιο ελαφριά ένα μούδιασμα πχ αργεί τόσο πολύ...
Υπάρχει μια υπόθεση που λέγεται "Length Dependent Neuropathy", σύμφωνα με την οποία οι άξονες των νευρικών κυττάρων που έχουν μεγαλύτερο μήκος μπορούν να επηρεάζονται από μεγαλύτερο αριθμό εστιών και βλαβών ή ουλών στην πορεία.
Επίσης στου μεγαλύτερου μήκους άξονες χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να διαδοθεί το σήμα και περισσότερη μυελίνη για να καταστραφεί.
Konstantinos έγραψε: Σάβ Ιουν 23, 2018 11:58 pm
Ενδιαφέρουσα κ κατατοπιστική η απάντηση σου κ σε ευχαριστώ...κ επειδή σε βλεπω διαβασμένο να σε ρωτήσω κτ, μπορεί κ χαζό αλλά μου έκανε τρελη εντυπωση..παρατητησα ότι τις πρώτες μέρες που ήταν το μούδιασμα πολύ έντονο το δεξί πόδι που ήταν κ το μουδιασμένο ηλεκτριζε πολύ...περπατουσα ξυπόλυτη κ μάζευα όλες τις σκόνες του σπιτιού..αφου ο άντρας μ μου έλεγε κάνε κ κάτω από τον καναπέ... :emojis-1: :emojis-2: Παίζει η ενέργεια που είπες κάποιο ρόλο η άσχετο;;