• Οπτική νευριτιδα

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #129559  από BlueElf
 Δευ Φεβ 05, 2018 4:50 pm
Γειά σας μετά από καιρό.
Την προηγούμενη Παρασκευή, ξύπνησα με έντονο πόνο στο αριστερό μάτι κυρίως όταν το κινω. Πήγα στον οφθαλμίατρο γιατί φοβήθηκα μήπως είναι από το φακό, δεν είδε τίποτα και μου είπε να συμβουλευτω νευρολογο η ωρλ (λόγω προβλημάτων στο ιγμορειο). Δεν βελτιώθηκε με αποτέλεσμα σήμερα να μη μπορώ να σταθώ από τον πόνο και τη θολούρα. Πήγα στο αττικό με εξέτασαν και μου έδωσαν διάγνωση οπτική νευριτιδα και παραπεμπτικο για μαγνητική. Η ερώτηση μου είναι, γιατί δε μου χορήγησαν κορτιζόνη? Επειδή δεν έχω ξαναπαθει κάτι ανάλογο, μόλις πάρω τα αποτελέσματα της εξέτασης, συνήθως, τι ακολουθεί εισαγωγή?
 #129560  από Katerina88
 Δευ Φεβ 05, 2018 6:21 pm
Καλησπέρα!!
Αρχικά μην αγχώνεσαι..Η οπτική νευρίτιδα είναι ένα σύμπτωμα και όχι ΣΚΠ. Επίσης καλα έκαναν και δεν σου έδωσαν κορτιζόνη..είναι πολύ ισχυρό φάρμακο και πρέπει να χορηγείται μόνο σε πολύ μεγάλη ανάγκη. Θα κάνεις τη μαγνητική σου χαλαρά και αν δείξει κάτι θα ξανακάνεις μετά απο τρείς μήνες περίπου (τόσο έκανα εγώ) και θα σου πουν οι γιατροί. Προς το παρόν χαλάρωσε και θα περάσει! Don’t worry 😉!!
 #129561  από BlueElf
 Δευ Φεβ 05, 2018 6:27 pm
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Εμένα τα αρχικα συμπτώματα ήταν ημικρανίες και μουδιάσματα και μετά από μαγνητικές από κλείσαμε προσωρινά την απομυελινωση. Και τώρα με βρήκε το κακο:D
Φοβάμαι μην επιδεινωθεί η όραση μου, εν όψει νευριτιδας χωρίς αγωγή :emojis-18:
 #129562  από Katerina88
 Δευ Φεβ 05, 2018 7:29 pm
Μην φοβάσαι καθόλου! Θα επανέλθει μόνο του σύντομα!! Απλά ηρέμησε..και ΣΚΠ να έχεις δεν είναι και τοοοοοόσο τρομερό τελικά...εγώ διαγνώστηκα τον Νοέμβρη μετά από πολλά χρόνια που είχα μουδιάσματα και δεν έδινα σημασία και από τότε κάνω ρεμπίφ 44. Όυτε παρενέργειες έχω, ούτε χειρότερα έγινα και το μούδιασμα που έχω φεύγει και αυτό σιγά σιγά..μην διαβάζεις στο ίντερνετ γιατί χειρότερα θα γίνεις χωρίς να υπάρχει λόγος!Κάνε ό,τι σου είπαν οι γιατροί, ρίξτο και λίγο στην πλάκα, πέρνα καλά με τους δικούς σου ανθρώπους και όλα θα πάνε καλά στο τέλος!!!
 #129563  από Dhm
 Δευ Φεβ 05, 2018 8:10 pm
Εγώ από οπτική νευρίτιδα και διπλωπία διαγνώστηκα....Μην αγχώνεσαι όμως όσο μπορείς....Κορτιζόνη ίσως σου δώσουν για να περάσει πιο γρήγορα :)
 #129570  από BlueElf
 Δευ Φεβ 05, 2018 9:28 pm
Κοιταχτε και εγώ ψιλοχαλαρα το χω πάρει και ήρθα και γραφείο απόγευμα και ας μη βλέπω την τύφλα μου :emojis-19:. Αισθάνομαι και μια κάποια δικαίωση γιατί τοοοοσο καιρό που παραπονιομουν όλοι με λέγανε τρελή... Απλά, αν εμένα η ασθένεια δε μου φερθεί καλά και μέσα σε σύντομο διάστημα καταστω ανίκανη? Αν δε μπορώ να δουλέψω? Αν τυφλωθω? Τι μπορεί κάποιος να περιμένει από μια τόσο απρόβλεπτη νόσο? Τι όνειρα να κάνω?
 #129571  από Dhm
 Δευ Φεβ 05, 2018 9:36 pm
Εμένα πάντως μου είχαν πει ότι γενικά όταν ξεκινάς από οπτική νευρίτιδα είναι καλύτερες οι προγνώσεις. Και όντως σε εμένα είναι αρκετά καλή η πορεία. Είμαστε όλοι μαζί, ό,τι θέλεις να μας πεις!
 #129572  από ΖΩΗ pen
 Δευ Φεβ 05, 2018 10:27 pm
Καλησπέρα.
Αφού έκανες μαγνητική και σου απέκλεισαν την απομυελίνωση προσπάθησε να ηρεμήσεις γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μη κάνεις πεντακόσια αρνητικά σενάρια.... όχι μόνο δε θα σε βοηθήσουν αλλά σε αγχώνουν τρελά και αυτό δε το θέλουμε.
Έχεις δίκιο, ξέρω πως είναι, το έχω περάσει, είχα ταλεποριθεί και σοκαριστεί... είναι λίγο ''βάρβαρο'' Πέρασε όμως. ΤΕΛΟΣ.

Δεν ξέρω τι θα κάνεις, κάνε ασκήσεις αναπνοής για το άγχος, κάνε γιόγκα, κάνε κάτι που να σου αρέσει και όλα θα πάνε καλά. ¨ :smile-sun:
 #129573  από BlueElf
 Δευ Φεβ 05, 2018 10:59 pm
Η μαγνητική έδειχνε την κατάσταση του τότε. Μετά ήρθε η ο. ν.... Τεσπα δε με νοιάζει να σου πω την αλήθεια πια... Να ρωτήσω, εσένα ή γενική σου κατάσταση πως είναι? Γιατί απ ότι καταλαβαίνω, είναι πλέον μια αρκετά διαχειρισιμη ασθένεια. Δλδ φαντάζομαι ότι ένας ασθενής με σκπ έχει περίπου ίδια ποιότητα ζωής με κάποιον που έχει διαβήτη 1.
 #129574  από Στάθης
 Τρί Φεβ 06, 2018 1:52 am
Γεια σου BlueElf, αυτό που εμπέδωσα από τα τερτίπια της πάθησης πάνω μου, είναι ότι η Ζωή μας με ΣΚΠ μπορεί και περνάει από πολλά στάδια.

Πρώτο στάδιο είναι ο φόβος. Είναι ο φόβος που μας διαπερνάει από κάτι νέο και άγνωστο στην ζωή μας, την διαχείριση του οποίο την αναλαμβάνουν άλλοι άνθρωποι για εμάς, στην προκειμένη περίπτωση οι ντοκτοράδες, λοιποί ακτινολόγοι κτλ. Η κάθε υποτροπή είναι μια πραγματική σφαλιάρα σε όλο το είναι μας και ας είναι ένα ελαφρύ μουδιασματάκι στο μικρό μας δάκτυλο.
Μερικά ασθενείς μένουν για πάντα σε αυτό το στάδιο, τα αποτελέσματα του οποίου είναι καταστρεπτικά μακροπρόθεσμα από την τοξικότητα των ορμονών που διαχέονται από το φόβο και στρες του φόβου στο σώμα μας. Είναι το στάδιο που μόνιμα εξαρτόμαστε από άλλους και των κατευθυντήριων γραμμών και εργαλειών τους.

Πολλοί ασθενείς περνούν στο δεύτερο στάδιο διαχείρισης της πάθησης που είναι η μερική ανάληψη και διαχείριση της πάθησης από τους ίδιους τους εαυτούς, δηλαδή την μετατόπιση μερικών ευθυνών από τους γιατρούς στον ίδιο μας τον εαυτό, πάντα με την σκιά του φόβου, λόγο της απρόβλεπτης ακόμα αίσθησης της νόσου, αλλά και των διακυμάνσεων των συμπτωμάτων. Εδώ όμως υπάρχει σαφέστατη βελτίωση στην ποιότητα της ζωής, και τα περιθώρια υπάρχουν να δούμε την πάθηση με λιγότερο φόβο με περισσότερη αφοσίωση στην καλυτέρευση της ζωής μας με κεντρικούς πυλώνες της Διατροφής, Άσκησης και Πνευματικότητας. Την βαρύτητα έχουν ακόμα οι ξένοι προς εμάς αλλά σαφέστατα αρχίζουμε και αποκτούμε άποψη για την κατεύθυνση που προτιμούμε, προσθέτοντας και τα δικά μας εργαλεία (βιταμίνες, βότανα, διαλογισμός, εναλλακτικές, ομοιοπαθητική κτλ.) στην φαρέτρα μας.

Υπάρχουν πολλοί που όταν καταφέρουν να γευτούν την καλυτέρευση της ζωής τους έμπρακτα περνούν στο τρίτο στάδιο της πάθησης και αυτό είναι η πλήρη επίγνωση του λόγου που το σώμα κατέφυγε-εκδήλωσε την πάθηση. Καμία υποτροπή δεν είναι τυχαία, μα είναι μηνύματα του σώματος προς γνώση και αυτογνωσία ποιοτικής αλλαγής των συνθηκών και του τρόπου ζωής μας, ανοίγοντας μια διάσταση της Ζωής που χωρίς την ΣΚΠ ποτέ μα ποτέ δεν θα μπορούσαμε να αγγίξουμε. Η διάσταση αυτή εσωκλείει πολλές Χάρες της Ζωής, όπως είναι η Αγάπη, η Ειρήνη-Αγαλίαση, η Δύναμη και Σοφία μεταξύ άλλων.
Σε αυτό το στάδιο οι γιατροί είναι περιφερειακής χρήσης, τα φάρμακα σχεδόν αμελητέα, το "Γνώθης εαυτόν" συνεχώς βελτιώνεται και η πάθηση έχει περισσότερο την Χάρη της Ευλογίας παρά της Αρρώστιας.

BlueElf αυτό που έχει ζωγραφίσει η εμπειρία μου με την νόσο, είναι ότι ο φόβος ενός απρόβλεπτου μέλλοντος το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει το Παρόν σου, προσκολλώντας σε στο πρώτο στάδιο μόνιμα και για πάντα, με τις συνέπειες να είναι λίγο πολύ αναμενόμενες.

Βρες την Δύναμη από τα βάθη της Ψυχής σου, φέρε όλες τις Θετικές εκείνες σκέψεις του κόσμου, ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα αφήσεις των εαυτό σου, ότι με όλη σου την Καρδιά θα κάνεις ότι χρειαστεί να καταλάβεις το Γιατί, να αφαιρέσεις εκείνα που σε εμποδίζουν να Ζήσεις, και να προσθέσεις εκείνα που θα σε κάνουν να ευδοκιμήσεις.

Η Ζωή έχει τον τρόπο να μας μιλάει, ακόμα και μέσα από την οποιαδήποτε νόσο, είναι μηνύματα αφύπνισης και εγρήγορσης προς ένα καλύτερο Παρόν. Το Παρόν θα σε Θεραπεύσει, όχι το μέλλον ούτε το παρελθόν. Ξεκουράσου, πάρε δύο βαθιές ανάσες και ξεκίνα να ζεις την Οπτική όχι του φόβου αλλά της Ζωής που χτυπάει μέσα στην Καρδιά σου και που προστάζει να σε κατευθύνει. Καμία διπλωπία δεν μπορεί να μείνει σε μια ολοζωντανή και ειρηνική Καρδιά, όπως μια φωτιά δεν μπορεί να ζήσει στην νηνεμία.

Καλή Δύναμη BlueElf με Αγάπη και Φως.