• ΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ?

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #129427  από Emma15
 Σάβ Ιαν 06, 2018 9:11 am
Καλημερα σε ολους. Σας ευχομαι καλη χρονια, πανω απο ολα με υγεια, αισιοδοξια και δυναμη. Ευχαριστω ολους οσους μπηκαν στον κοπο να μου απαντησουν, ειτε με προσωπικο μηνυμα ειτε στη σελιδα. Να ειστε ολοι καλα.
Τελικα πηγα και σε αλλο νευρολογο για να ζητησω μια δευτερη γνωμη σχετικα με το προβλημα που αντιμετωπιζω. Οφειλω να πω οτι καποιοι εδω μεσα θα επρεπε να ειστε γιατροι, σοβαρα μιλαω. Εν ολιγοις μου ειπε αυτα που μου ειπατε οι περισσοτεροι. Οτι δηλαδη αυτο που πρεπει να κοιταξω ειναι η ψυχολογια μου, ασχετα με αυτο που συνεβη. Να κανω οτι δεν τρεχει τιποτα και να μαθω να ζω με τη μειωμενη μου οραση. Μου ειπε οτι στην παρουσα φαση δεν μπορει να υπαρξει διαγνωση γιατι ειναι ενα μεμονωμενο επεισοδιο, χωρις ομως να αποκλειει την εμφανιση ΣκΠ στο μελλον, για την οποια εχω πολλες πιθανοτητες βασει εξετασεων.
Με αλλα λογια, ειναι πολυ πιθανον να νοσησω απο ΣκΠ στο μελλον (δεν μπορουμε να γνωριζουμε σε ποσο χρονικο διαστημα θα γινει αυτο και αν θα γινει τελικα), γι αυτο πρεπει να ειμαι ηρεμη και χωρις αγχος, μιας και ο παραγοντας του στρες μπορει να μου φερει κι αλλο επεισοδιο.
Οσον αφορα την οπτικη νευριτιδα, μου δηλωσε πως δεν μπορει να ξερει αν και πότε θα επανελθει η οραση, ουτε και σε ποιο ποσοστο. Στην ουσια, αυτο που καταλαβα εγω ειναι οτι ολα ειναι πιθανα και γι αυτο πρεπει να προφυλαξω τον εαυτο μου απο καθε ειδους στρεσογονες καταστασεις. Δεν σας κρυβω οτι νιωθω πως προκειται για το χρονικο μιας προαναγγελθεισας ΣκΠ, αλλα οπως ειπε ο γιατρος, πρεπει να βοηθησω εγω η ιδια τον εαυτο μου ετσι ωστε να παραμενει ηρεμος και να κραταω την εμφανιση της νοσου οσο γινεται πιο μακρια. Αν ειναι να με επισκεφτει καποια στιγμη, ας γινει αυτο οσο το δυνατον αργοτερα.
Καλη ψυχολογια λοιπον φιλοι μου, και μαλιστα με εντολη γιατρου!
 #129469  από Tsipanian
 Τετ Ιαν 10, 2018 10:54 pm
Το 2008 ειχα εντονο πονο στο μάτι και πρόβλημα στην όραση. Πήγα σε τρείς οφθαλμίατρους και δεν καταλάβαιναν οτι έβλεπα τους αριθμούς αλλα θολά!!## το εξηγούσα! Αποτελέσματα? Μετα απο λιγες μερες ξύπνησα με πλήρες σχεδον σκοτάδι στο ενα ματι! Πήγα σε άλλο γιατρό και κατευθειαν Γεννηματά. Η όραση επανήλθε με σχημα κορτιζόνης μειώθηκε βέβαια αργότερα. Τώρα είναι περίπου 5/10. Οι μετρήσεις ανεβοκατεβαίνουν!!!!
Μην πανικοβαλλεσαι! Ουτε να προσπαθείς απεγνωσμένα για μια διάγνωση! Θα μάθεις να ζεις με αυτό το οποιο βεβαια σε σενα μπορει να ειναι προσωρινό και να ανακτησεις πληρως την όραση. Ειναι νωρίς. Σου εύχομαι τα καλύτερα και οτι θέλεις μη διστάσεις!
 #129490  από ΖΩΗ pen
 Πέμ Ιαν 18, 2018 8:07 pm
Καλησπέρα Emma 15.
Έχω σκλήρυνση με πρώτη όση οπτική νευρίτιδα. Δυστυχώς τότε δεν μου είχαν πει τίποτα ούτε για ΣΚΠ ούτε για την αξία της ψυχολογίας ήμουν 20 χρονών δεύτερη όση έπαθα μετά από πέντε χρόνια με αστάθεια βάδισης κλπ. Τώρα πια και μετά από αρκετά χρόνια για ένα πράγμα είμαι σίγουρη, ''ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό'' Νίτσε (το είχε αναφέρει και ο Στάθης).
Πιστεύω όμως και κάτι άλλο, αν είχα προστατεύσει τον εαυτό μου, τον ψυχισμό μου, την ισορροπία μου όταν έπρεπε δεν θα είχα δεύτερη τρίτη κλπ όσεις..... Βέβαια τώρα πια ξέρω.
Αυτό που έχω να σου πω είναι να είσαι ψιλά, να είσαι δυνατή και να μην επιτρέψεις σε κανένα να σε ρίξει ή να σε κατεβάσει.
Στην οπτική νευρίτιδα εγώ δεν έβλεπα καθόλου στο κέντρο του ματιού ούτε δηλαδή ο γιατρός μου έδειχνε τους αριθμούς στο φωτεινό πίνακα που έχουν οι οφθαλμίατροι, και εγώ δεν έβλεπα τον πίνακα. Είχα υποτροπές ταλαιπωρία αλλά μετά όλα οκ
Χαλάρωσε. Ολόκληρο το σύμπαν θα συνωμοτήσει υπέρ σου!!!!! :smile-sun:
 #129491  από Tsipanian
 Πέμ Ιαν 18, 2018 10:11 pm
Εχω πρωτη ωση οπτική νευριτιδα απο 2008. Μονιμη απώλεια όρασης και διαγνωση σκπ. Το συμπαν θα συνομωτισει υπερ μου εαν βλέπω απο το δεξι ματι πραγμα που σημερα δε συμβαίνει!!! Αυριο θα δουμε... σου στελνω στο προσωπικό. :emojis-31: