• ΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ?

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #129361  από Emma15
 Τρί Δεκ 19, 2017 9:21 am
Καλημερα σε ολους.
Σας συστηθηκα πριν λιγο καιρο, οταν εξαιτιας μιας οπτικης νευριτιδας νοσηλευτηκα στο νοσοκομειο και πηρα 2 σχηματα ενδοφλεβιας κορτιζονης. Απο μισο δεκατο η οραση εφτασε στα 4/10 και σταματησε εκει. Καμια περαιτερω βελτιωση εκτοτε.
Αυτη τη στιγμη ειμαι πελαγωμενη και δεν ξερω που παταω και που βρισκομαι. Μεσα στο νοσοκομειο εκανα αξονικη(καθαρη), μαγνητικη (πολλαπλες βλαβες στον εγκεφαλο), οσφυονωτιαια παρακεντηση (ανιχνευτηκαν ολιγοκλωνικες ζωνες), αιματολογικες και αλλες εξετασεις.
Με την εξοδο απο το νοσοκομειο η νευρολογος ζητησε να κανω φλουοροαγγειογραφια για να αποκλειστει καποια αγγειιτιδα, η οποια βγηκε καθαρη. Επισης, ζητησε να κανω οπτικα προκλητα δυναμικα, τα οποια εδειξαν απομυελινωτικου τυπου βλαβη στο οπτικο νευρο σε προχιασματικο επιπεδο. Ζητησε να παω και σε ρευματολογο γιατι υποψιαζοταν λυκο. Εκανα ολες τις ανοσολογικες εξετασεις και βγηκαν ολα αρνητικα, εκτος απο καποια αντιπυρηνικα που αποτελουν ενδειξη ΣΚΠ.
Χθες λοιπον πηγα με ολο τον φακελο στη νευρολογο ελπιζοντας να μου δωσει διαγνωση, και η απαντηση της ηταν οτι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τι εχω, οτι δεν πληρω τα κριτηρια για ΣΚΠ και οτι πρεπει να κανω ανοσολογικες εξετασεις, τος οποιες εχη ΗΔΗ κανει, για ολα τα αυτοανοσα συστηματικα, και βγηκαν αρνητικες. Ηθελα να τη χαστουκισω!
Τα ειπα ολα αυτα στη ρευματολογο και μου ειπε οτι δεν πρεπει να κανω ΚΑΜΙΑ αλλη ανοσολογικη εξεταση, γιατι τις εκανα ηδη ολες. Μαλιστα τσατιστηκε με αυτα που μου ειπε η νευρολογος και μου ειπε να παω σε αλλο νευρολογο μπας και βγαλω ακρη. Επισης, ειπε οτι 2 μονο αυτοανοσα συστηματικα προκαλουν οπτικη νευριτιδα, το ενα ειναι ο λυκος (που δεν εχω) και το αλλο ειναι η ΣΚΠ.
Ετσι λοιπον, εκλεισα ραντεβου με αλλο νευρολογο να παρω μια δευτερη γνωμη. Εσεις τι λετε? Ποιος εχει δικιο εδω? Ειμαι πολυ μπερδεμενη. Εγω προσωπικα πιστευω οτι εχω ΣΚΠ, αλλα η νευρολογος με παιδευει πολυ, νιωθω μαλιστα οτι παιζει μαζι μου. Βοηθεια παρακαλω!
 #129362  από away
 Τρί Δεκ 19, 2017 10:34 am
Καλημερα!!!

Για το ποιος εχει δικιο δεν μπορω να σου απαντησω. Πας στον νευρολογο και ευχομαι να βγαλεις μια ακρη μεχρι τοτε Καλα Χριστουγεννα :smile-muscle:
 #129363  από Emma15
 Τρί Δεκ 19, 2017 11:25 am
Eπειδη τις μαγνητικες μου τις εχουν στο νοσοκομειο και μαλλον ο καινουριος νευρολογος θα θελει να τις δει, μπορω να τις ζητησω και να μου τις δωσουν? Γινεται αυτο?
 #129365  από dimos
 Τρί Δεκ 19, 2017 12:05 pm
Λογικά θα γίνεται γιατί από ότι κατάλαβα την μαγνητική την έκανες στο νοσοκομείο. Εγώ που τις κάνω εκτός νοσοκομείου τις έχω όλες
 #129366  από Στάθης
 Τρί Δεκ 19, 2017 12:50 pm
Θυμάμαι μια σοβαρή οπτική νευρίτιδα που είχα περάσει το 2004. Με είχαν ταράξει οι γιατροί στις εξετάσεις και στα πέρα δώθε, όπου και να ήθελα να γιατρευτώ, από την ταλαιπωρία, δεν μπόρεσα να συνέλθω από αυτήν. Κατά το δεύτερο σχήμα κορτιζόνης για το ίδιο σύμπτωμα, είχα την πολυτέλεια να ξεκουραστώ και να μην τρέχω σαν τρελός δεξιά αριστερά, το αποτέλεσμα ήταν να συνέλθω 99% από την οπτική νευρίτιδα.

Δεν είναι όλα τα βιώματα το ίδιο, αλλά γνωρίζω ότι οι πληθώρα των εξετάσεων, οι αξονικές, οι μαγνητικές και τα σκιαγραφικά, οι γιατροί, το άγχος, ο φόβος, τα φάρμακα και άλλα πολλά μας ταλαιπωρούν πολύ περισσότερο από την ίδια την εκδήλωση του συμπτώματος. Η δοκιμασία του νευρικού μας συστήματος σε ένα είδη επιβαρυμένο συμβάν (υποτροπή) είναι κάτι που οι ίδιοι οι γιατροί δεν αντιλαμβάνονται.

Έμμα, σαν έχεις ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά, και σαν έχει ήδη την διαίσθηση ότι μάλλον σε ταλαιπωρούν φλεγμονές του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (= σκλήρυνση), δώσε 5 ανάσες στον εαυτό σου, και μόλις ηρεμήσεις, ψάξε να βρεις και θα βρεις ένα καλό νευρολόγο, που θα πηγάζει μέσα από την ηρεμία σου, και όχι από το χάος που σου έχει δημιουργήσει όλη η ταλαιπωρία σου.

Όλα καλά θα πάνε, πάρε 5 ανάσες ξεκούρασης και μετά ο Δρόμος σου θα είναι πιο ευδιάκριτος.
Καλή Δύναμη !
 #129369  από Emma15
 Τρί Δεκ 19, 2017 6:20 pm
Σταθη σε ευχαριστω για τη συμβουλη σου. Αυτο θα προσπαθησω να κανω, να ηρεμησω. Με κουρασαν οι εξετασεις. Απο τη νεα χρονια θα ασχοληθω ξανα με το θεμα.
 #129371  από Govanna
 Τρί Δεκ 19, 2017 7:57 pm
Έμμα, η μόνη συμβουλή που πρέπει ν' ακούσεις είναι αυτή του Στάθη και όλων των ανθρώπων που βιωματικά ξέρουν τα της ασθένειας. Εγώ αυτό που μπορώ με τη βεβαιότητα των 20 + χρόνων με την ασθένεια είναι πως κάθε μα κάθε υποτροπή είχε ψυχολογική αφορμή. Πάντα την πατάω όταν είμαι στρεσαρισμένη, αγχωμένη, κουρασμένη, λυπημένη. Ηρέμησε και θα επανέλθουν όλα στα φυσιολογικά, θα δεις!!! :emojis-1:
Α! Και άλλαξε νευρολόγο επειγόντως!!!
 #129394  από Still
 Πέμ Δεκ 28, 2017 5:01 pm
Emma, άσχετα από τί και εάν πάσχεις, σε παρακαλώ να λύσεις το:
"Αυτη τη στιγμη ειμαι πελαγωμενη και δεν ξερω που παταω και που βρισκομαι."

Η οπτική νευρίτιδα μπορεί να ιαθεί σε 1 χρόνο. Μπορεί τον 1ο μήνα να έχεις βελτίωση 40%, τον δεύτερο 1%, τον 3ο 30%, τον τέταρτο 4% κοκ., μπορεί μετά από 1 χρόνο να έχεις πλήρης ίαση ή όχι, κανείς δεν ξέρει, μην απογοητεύεσαι γιατί θέλει υπομονή και χρόνο, και όχι χρόνο "χαμένο" όπου αγωνιάς κ ανησυχείς αλλά χρόνο εποικοδομητικό, αγάπης, έκφρασης συναισθημάτων κλπ.
Μην αφήνεις τα προβλήματα να σου δίνουν το τέμπο για να ζείς.
Απλά ζήσε, κάνε ότι έκανες και όλα τ άλλα θα δουλεύουν υπέρ σου.

Προσωπικά δεν είμαι γιατρός παρά ένας φτωχός και μόνος καουμπόι σ ένα φόρουμ για την MS.
Έτσι όπως μας τα λές, ο "λύκος" αποκλείεται, η σκλήρυνση είναι "πιθανή" γιατί παρόλο που η περίπτωσή σου συνηστά κάποια κριτήρια για την ασθένεις (θετικές ολιγοκλωνικές κλπ.), σου λείπει ένα δεύτερο επεισόδιο, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ, μπορεί να έρθει σε 4 μήνες ή σε 4 χρόνια ή σε 4 δεκαετίες, κανείς δεν ξέρει αλλά κάτι που όλοι εδώ ξέρουμε καλά είναι ότι η συναισθηματική, ψυχολογική κατάσταση επηρεάζει.
Εάν η κατάστασή σου κριθεί "πιθανή MS" δε θα μπείς σε κάποια αγωγή.
Εάν κάνεις 2ο επεισόδιο, αναλόγως το επεισόδιο και την πορεία ίασης του 1ου, μπορεί να σου προταθεί κάποια αγωγή.
Σιγά τα ωά, θα έλεγα εγώ.

Είναι λογικό ν ανησυχείς για την υγεία σου, δεν είναι όμως καλό αυτό να προηγήται άλλων απολαύσεων και προτεραιοτήτων στην καθημερινότητα διότι επιδεινώνεις τον εαυτό σου.

Εγώ θα σου πρότεινα ν απευθυνθείς σ' έναν ψυχολόγο και να ξεκινήσεις να δουλεύεις τη διαχείριση του άγχους (απ όπου και εάν προέρχεται), χωρίς φάρμακα, απλά όπως μας τα λές εδώ έτσι θα τα πείς κ εκεί με τη διαφορά ότι πρόκειται για επαγγελματία υγείας με λύσεις στα χέρια του. Εάν δυσκολεύεσαι οικονομικά, ψάξε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας της περιοχή σου, είναι δωρεάν :smile-hi:
 #129405  από Tsipanian
 Δευ Ιαν 01, 2018 8:33 pm
Καλησπέρα! Καλη χρονιά! Εχω ταλαιπωρηθεί και εγω αρκετά ώστε να εχω μια διάγνωση την οποία πήρα μετα από χρόνια και σε μήνες ο ίδιος ο γιατρος εβαλε ερωτηματικά και υποθέσεις!!! Αγανάκτησα! Εαν θες διαβασε το ιστορικό μου στην παρουσίαση καινούργιου μέλους. Θα καταλάβεις περισσότερα! Ψυχραιμία....
 #129410  από ποπη
 Τετ Ιαν 03, 2018 4:23 pm
Emma15 καλη χρονια!

Τι σου προκαλεσε η οπτικη νευριτιδα? δηλαδη θολωμα ορασης, διπλωπια, τυφλωση, κατι αλλο?