• Κούραση και οδηγηση

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #128930  από IoannisG
 Κυρ Οκτ 01, 2017 2:54 am
Συγγνώμη αν η συζήτηση αυτή επαναλαμβάνεται συνέχεια. Μετά από πολλά χρόνια με την νόσο νοιώθω την ικανότητα μου στην οδήγηση να μειώνεται σημαντικά. Αυτό είναι σύμπτωμα της κούρασης. Ενώ το πρωί νοιώθω σχεδόν φυσιολογικά, το βράδυ που επιστρέφω από την δουλειά το δεξί μου πόδι είναι βαρίδι. Το αποτέλεσμα είναι η αλλαγή φρένου γκαζιού να είναι προβληματική και να με πιάνω να είμαι συνεχώς με το χέρι στο χειρόφρενο. Η επιςτροφή στο σπίτι (20 χλμ. 30 λεπτά) γίνεται εφιάλτης. Βέβαια Τα φάρμακα εναντίον της κόπωσης modiodal μάλλον βοηθούν λίγο και ακόμη περισσότερο το ντους για χαλάρωση.
Είδα σε άλλη συζήτηση ότι το air-condition στραμμένο στα πόδια είναι σωτήριο για πολλούς. Σκεφτόμουν μήπως το αυτόματο αυτοκίνητο εξυπηρετεί κάποιους με το ίδιο πρόβλημα ; Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία ;
Ξέρω ότι πολλοί θα πουν να μετατρέψω το αυτοκίνητο για πεντάλ στα χέρια περνώντας πάλι για άδεια οδήγησης γιατί στο τέλος δεν θα το αποφύγω όςο και να προςπαθώ να το καθυστερήσω
 #128931  από ποπη
 Κυρ Οκτ 01, 2017 1:28 pm
Το αυτοματο αυτοκινητο ειναι σωτηριο ειδικα για εμας τους σκλυρηντικους και πολυ ευκολοτερο οσον αφορα τις κινησεις κατα την οδηγηση.
Παρουσιαζω παρομοιο προβλημα αρκετες φορες με τα ποδια να μαγκωνουν οταν ειναι κουρασμενα 'η οταν οι καιρικες συνθηκες ειναι ακραιες οπως υπερβολικη ζεστη 'η υπερβολικο κρυο. Ακομα και το air condition και η θερμανση με ενοχλει.
Με πιανει φοβια οταν οδηγω και μου τυχαινει η αισθηση του βαρους ειδικα στο αριστερο ποδι τις μερες που δεν ειμαι καλα.
Μολις μπορεσω θα παρω αυτοματο, θελω να κανω την ζωη μου ευκολη.
 #128934  από IoannisG
 Κυρ Οκτ 01, 2017 10:18 pm
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Είναι παρήγορο ότι δεν νοιώθω μόνο εγώ αυτή την αίσθηση του βάρους στα πόδια μετά από (σχετική) κουραςη. Σκέφτομαι να νοικιάσω ένα αυτόματο αυτοκίνητο αυτό το Σαβατοκ. και θα μοιραστώ τις εντυπώσεις μου άμεσα.