Υπάρχει ένα ρητό που λέει, κάνε το παρόν σου σύμμαχο και ξεκίνα από εκεί !
Αυτό σημαίνει ότι το γρηγορότερο το αποδεχτείς, τότε υπάρχει η δυναμική να μπορέσεις το γεγονός π.χ. της σκλήρυνσης να το κάνεις σύμμαχό σου και όχι εχθρό.
Προσωπικά διαγνώστηκα μετά από σοβαρή οπτική νευρίτιδα στα 24. Αμέσως το αποδέχτηκα και προσπάθησα να μάθω από αυτό το βίωμα και να αναλάβω την τύχη του. Είμαι ευγνώμον για το ότι το αποδέχτηκα πολύ γρήγορα, γιατί μπόρεσα να αναλάβω την ευθύνη εξολοκλήρου, σαν να διάλεξα εγώ την σκλήρυνση και όχι αυτή. Νομίζω έχει πλεονεκτήματα να το βλέπει κανείς έτσι !
Προσοχή μόνο στα μακροπρόθεσμα ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, υπάρχουν εναλλακτικές καλύτερες πιστεύω. Ψάξε, ρώτα, μάθε γίνε εξπέρ σε αυτό που σε ταλαιπωρεί, δηλαδή φτάσε στο σημείο σιγά σιγά βήμα βήμα να καθοδηγείς εσύ τους γιατρούς σου, και όχι αυτοί γιατί η νευρολογία δεν έχει ιδιαίτερη θεραπευτική επιτυχία εξου και οι συντηρητικές αγωγές και ανιαρή, άγχρωμα πρωτόκολλα...
Διαλογισμός, καλή διατροφή, βιταμινούλες άσκηση και ρώτα μάθε ρώτα μάθε και βάλε στόχο να συναντηθείς με άλλα μέλη για να ανταλλάξεις σπουδαίες εμπειρίες οι οποίες θα σε ενδυναμώσουν εμπειρικά. Εάν καπνίζεις καλό είναι να βρεις τρόπο να ελευθερωθείς από τον διάολο αυτό, έχω βιώσει ότι οι οπτικές νευρίτιδες επιμένουν ιδιαίτερα σε καπνιστές.
Καλή δύναμη Χριστινα και γρήγορα περαστικά με τα μουδιάσματα.

“Η φύση θεραπεύει, η επιστήμη καθοδηγεί, η πίστη ολοκληρώνει.”