Προσωπικά...
2002 διάγνωση με λοιμώδη μονοπυρήνωση, θολή όραση, ανεξήγητη κόπωση...
2004 διάγνωση με πολλαπλή σκλήρυνση.... διπλωπίες, ζαλάδες, αδυναμίες...
Είναι αρκετά γνωστό ότι το Epstein–Barr virus (EBV) βοηθάει στην ενεργοποίηση φλεγμονών στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, γιαυτό και είναι αρκετά διαδεδομένο σε ασθενείς με ΣΚΠ. Σίγουρα δεν αποτελείται καθεαυτού το αίτιο, αλλά σαν ιός μάλλον επιμολύνει τους νευρικού ιστούς του εγκεφάλου, όπου δράση καθαρισμού μετά αναλαμβάνει το ανοσοποιητικό με τα γνωστά αποτελέσματα (φλεγμονές).
Αυτή είναι μια δικιά μου αντίληψή σε σχέση με αυτά που έχω νιώσει και περάσει, και με τα πολλά που έχω διαβάσει.
Epstein-Barr Virus Linked to MS (Η λοιμώδη μονοπυρήνωση συνδέεται με την πολλαπλή σκλήρυνση)
http://www.webmd.com/multiple-sclerosis ... ed-to-ms#1
Epstein-Barr Virus: Environmental Trigger of Multiple Sclerosis? (Η λοιμώδη μονοπυρήνωση Περιβαλλοντική ενεργοποίηση της σκλήρυνσης κατά πλάκας;;)
http://jvi.asm.org/content/81/13/6777.full
Θεωρώ ότι τα βαρέα μέταλλα, ιώσεις σαν την λοιμώδη μονοπυρήνωση, το τσιγάρο, το μολυσμένο περιβάλλον, γενετικές ευαισθησίες, φαρμακευτικές αγωγές, εμβόλια κ.α. όλα συντελούν με το δικό τους τρόπο στον κορεσμό του εγκεφαλικού ιστού, όπου το ανοσοποιητικό μπαίνει στην διαδικασία της κάθαρσης του.
Επίσης γιαυτό πιστεύω ότι όποιος από την ημέρα της διάγνωσης παίρνει στα σοβαρά την υγεία του, και κάνει τις απαραίτητες τομές σε θέματα με αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτική κατεύθυνση, μπορεί και έχει μια καλή πορεία στην πάθηση, δεκάδες παραδείγματα έχω βιώσει και μάλιστα το βρίσκω και απολύτως λογικό, γιατί βοηθιέται το ανοσοποιητικό στην κάθαρση του προβλήματος και στην γρηγορότερη ανάρρωση και λιγότερα προβλήματα και υποτροπές.
Τελειώνω λέγοντας ότι απόδειξη του ότι το ανοσοποιητικό δεν τρελάθηκε αλλά βρίσκεται σε μια διαδικασία "κάθαρσης", είναι ότι το να κρατάς έναν οργανισμό μακροπρόθεσμα σε φάρμακα της ΣΚΠ δεν προσφέρει καμιά λύση στο πρόβλημα, αλλά αργά η γρήγορα το εντείνει.

“Η φύση θεραπεύει, η επιστήμη καθοδηγεί, η πίστη ολοκληρώνει.”