• Epstein-Barr

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #67966  από Neuromancer
 Δευ Φεβ 20, 2012 8:29 pm
Εχετε κανει ελεγχο αν προσβληθει απο τον ιο epstein-barr ποτε; ή αν εχετε περασει λοιμωδη μονοπυρηνωση;
 #67968  από Στάθης
 Δευ Φεβ 20, 2012 8:39 pm
Ένα χρόνο πριν διαγνωστώ με σκλήρυνση, είχα κάνει κάτι εξετάσεις γιατί δεν αισθανόμουν καθόλου καλά. Τελικά οι εξετάσεις έδειξαν Λοιμώδη Μονοπυρήνωση (EBV).

Μετά από λίγο καιρό διαγνώστηκα με ΣΚΠ. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο ιος epstein-barr πυροτοδεί την ασθένεια. Τουλάχιστον στην δικιά μου περίπτωση, οι ενδείξεις είναι πολύ ισχυρές. Επίσης πάσχω από ΧΕΝΦΑ (με δύο επεμβάσεις). Μελέτες έχουν δείξει και εκεί μια ισχυρή σχέση. Τι να πω, σε όλα μέσα έχω πέσει......
 #67969  από Μαρία
 Δευ Φεβ 20, 2012 9:02 pm
πέρασα στα 17 μου λοιμώδη μονοπυρήνωση. Η σκπ εμφανίστηκε μετα απο 7 χρονια αν και νομίζω ότι είχαμε γίνει ζευγάρι νωρίτερα
 #67974  από Neuromancer
 Δευ Φεβ 20, 2012 9:58 pm
Κι εγω το ιδιο. Η διαγνωση εγινε 1 χρονο μετα τη λοιμωδη μονοπυρηνωση. Μαλιστα τοτε το ελεγα συνεχεια οτι απο τοτε δε συνηλθα ποτε. Εκανα προσφατα και την αγγειοπλαστικη (πριν 4 μηνες). Πανε 10 χρονια απο τη διαγνωση και αρχισα να αντιμετωπιζω τα πρωτα προβληματα.
Αλλα θελω να πω οτι απο τοτε που επαθα μονοπυρηνωση αλλαξα απιστευτα και γι' αυτο ειχα παντα την πεποιθηση οτι δεν ειναι καθολου ασχετη με την παθηση μεχρι που πριν μερικα χρονια διαβασα οτι "ενοχοποιειται" ο epstein-barr και μου φανηκε πολυ φυσικο. Ειμαι περιεργη ομως αν υπαρχουν ασθενεις που δεν εχουν προσβληθει.
 #67977  από Π.Μ79
 Δευ Φεβ 20, 2012 10:21 pm
Προσωπικά δεν πέρασα μονοπυρήνωση.

Πάντως πολλά παίζουν ως ''ύποπτα''.

Epstein Barr, βιταμίνη D, δηλητήριαση βαρέων μετάλλων, απόσταση από τον Ισημερινό κλπ κλπ.

Το θέμα είναι πάντως γενικά οι έρευνες να ξεφύγουν από την υπόθεση ότι για όλα φταίει το ανοσοποιητικό, κάτι το οποίο φάνηκε και αποδείκτηκε όλα τα χρόνια που γίνεται αυτό από τα αποτελέσματά τους.
 #67980  από maraki12
 Τρί Φεβ 21, 2012 12:13 am
Π.Μ79 είσαι σίγουρος? Μπορεί να έχεις προσβληθει/έχεις αντισώματα και να μην το πήρες χαμπάρι.

Σχόλιο που μου είπε ο γιατρος, όταν με είχε κουβαλήσει, κυριολεκτικά, ο πατέρας μου για υπέρηχο συκώτι/σπλήνα στη μέση του 1.5 μήνα που είχα ταβλιαστεί. Ο ίδιος είχε κάνει τυχαία εξέταση στον εαυτό του και βρήκε αντισώματα χωρίς να μπορει να προσδιορίσει πότε προσβλήθηκε.

Επομένως πολλοί μπορεί να έχουν προσβληθεί κάποια στιγμή από τον ιό και να μην το ξέρουν.
 #67982  από Π.Μ79
 Τρί Φεβ 21, 2012 1:12 am
Μαρία, όταν διεγνώστηκα, έκανα και την εξέταση για τα αντισώματα και δεν υπήρχε τίποτα που να υποδεικνύει την παρουσία της μονοπυρήνωσης.

Αν τώρα την πέρασα και δεν φαίνεται τίποτα, τότε οκ, μάλλον την πέρασα. :D
 #67985  από ioanna_melina
 Τρί Φεβ 21, 2012 3:42 am
είναι απαράδεκτο που δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό??????????
θα το ψάξω........
 #68008  από triton
 Τρί Φεβ 21, 2012 5:56 pm
Καλησπέρα σε όλους

Ούτε εγώ έχω περάσει μονοπυρήνωση αλλά στα αντισώματα που έκανα εξετάσεις του βρέθηκε οριακά τα επίπεδα του Epstein Barr, δηλ. με υποψία Epstein Barr.
 #68287  από Akatamakata
 Τετ Φεβ 29, 2012 2:06 pm
Όταν ήμουν 5-6 είδα κάπου Epstein-Barr, δεν ήξερα να διαβάζω και καλά, είδα μόνο το bar, έτρεξα να πιω να ξεδιψάσω και κόλλησα τον ιό.

Το μόνο που θυμάμαι είναι οτι ήμουν μέρες σε νοσοκομείο.

H MS μου εμφανίστηκε μετα απο 20 χρόνια περίπου.