• Θελω την βοηθεια σας...

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #127976  από Κλειω
 Πέμ Μάιος 18, 2017 11:18 am
Γεια σας θελω τη βοηθεια σας... Τον περασμενω μηνα πηγα στο νοσοκομειο με εντονο τρεμουλο αδυναμια και μουδιασμα.Η διαγνωση του γιατρου ηταν:στην νευριλογικη εξετασηη ασθενης εμφανιζεισπαστικοτητα κατω ακρων υπερτονιακυριως δεξιουκατω ακρου με εξαντλουμενω κλωνο και μυικη αδυναμια(4\5)στην καμψηστο ισχιοκαι στο πελμα.Η βαδιση ειναι σε κανονικη βαση με δυσχερεια στην αναπηδησηστο δεξιο ποδικαι στην εγερση απο καθιστη θεση.Εκανα λοιπον μαγνητικη στο κεφαλι στον αυχενα και θωρακα τα οποια και τα 3ειναι καθαρα!!Εκανα και οσφυονωτιαια παρακεντηση την οποια πηρα εχθες και γραφει...Ανοσοκαθηλωση ΕΝΥ παρουσια ολιγοκλωνικων ζωνων στο ΕΝΥκαι αντιστοιχων στον ορο(εικονα καθρεπτη)Τα ειδε λοιπον ο γιατρος και μου ειπε οτι υπαρχει αυτοανοσο το οποιο δουλευει ακομα γι αυτο δεν εχει φανει στις μαγνητικες και να τις επαναλαβω τον Σεπτεμβρη τα συμπτωματα ομως συνεχιζουν και εγω δεν την παλευω τι να κανω?? :smile-sadsmile:
 #127978  από Στάθης
 Πέμ Μάιος 18, 2017 12:58 pm
Κλειω έγραψε:Γεια σας θελω τη βοηθεια σας... Τον περασμενω μηνα πηγα στο νοσοκομειο με εντονο τρεμουλο αδυναμια και μουδιασμα.Η διαγνωση του γιατρου ηταν:στην νευριλογικη εξετασηη ασθενης εμφανιζεισπαστικοτητα κατω ακρων υπερτονιακυριως δεξιουκατω ακρου με εξαντλουμενω κλωνο και μυικη αδυναμια(4\5)στην καμψηστο ισχιοκαι στο πελμα.Η βαδιση ειναι σε κανονικη βαση με δυσχερεια στην αναπηδησηστο δεξιο ποδικαι στην εγερση απο καθιστη θεση.Εκανα λοιπον μαγνητικη στο κεφαλι στον αυχενα και θωρακα τα οποια και τα 3ειναι καθαρα!!Εκανα και οσφυονωτιαια παρακεντηση την οποια πηρα εχθες και γραφει...Ανοσοκαθηλωση ΕΝΥ παρουσια ολιγοκλωνικων ζωνων στο ΕΝΥκαι αντιστοιχων στον ορο(εικονα καθρεπτη)Τα ειδε λοιπον ο γιατρος και μου ειπε οτι υπαρχει αυτοανοσο το οποιο δουλευει ακομα γι αυτο δεν εχει φανει στις μαγνητικες και να τις επαναλαβω τον Σεπτεμβρη τα συμπτωματα ομως συνεχιζουν και εγω δεν την παλευω τι να κανω?? :smile-sadsmile:
Γεια σου Κλειώ,

η μαγνητική δείχνει το παρελθόν, οπότε πιθανό να εμφανιστεί σε μια μελλοντική MRI η ταλαιπωρία που περνάς. Ο γιατρός δεν το είπε πολύ σωστά κατά την άποψή μου, δηλαδή σου είπε ότι δουλεύει αυτοάνοσο, αλλά για την ακρίβεια δουλεύει φλεγμονή ή φλεγμονές (όχι τυχαία) και επηρεάζουν τον οργανισμό σου.

Πιστεύω κάτι πέρασες μεγάλο άγχος ή στρες και σε συνδυασμό με άλλους ψυχολογικούς και οργανικούς παράγοντες εμφανιστήκαν τα σοβαρά αυτά συμπτώματα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Η γενική φιλοσοφία μιας τέτοιας κατάστασης αυτήν την στιγμή είναι να ηρεμήσεις με καλή ξεκούραση, επείγον καλή διατροφή και ελαφρύ καθημερινό περπάτημα να κρατήσεις τον μεταβολισμό σου δραστήριο και το Νευρικό σου σύστημα. Προτείνω επίσης να ξεκινήσεις μια γερή δόση Κουρκουμά Turmeric που είναι το πιο φυσικό αντιφλεγμονώδες και λινέλαιο, πολυβιταμίνη Β, τουλάχιστον αυτός είναι τρόπος που την παλεύω με επιτυχία εδώ και μερικά χρόνια με τις φλεγμονές.

Και να βάλεις στο μυαλό σου ότι αυτό που περνάς μπορεί να αντιστραφεί και να ηρεμήσει, διότι όσο αυτοάνοσο και να λένε ότι είναι, τόσο αυτοθεραπεύσιμο είναι επίσης, αρκεί να κατευθυνθούμε προς τα εκεί με Πίστη και Δύναμη.

Κουράγιο και εδώ είμαστε για ότι χρειαστείς, τουλάχιστον μια μικρή βοήθεια ηλεκτρονική πιστεύω μπορείς να αποκομίσεις από εδώ....
Καλή Δύναμη και Γρήγορα περαστικά :smile-muscle:
 #127979  από Κλειω
 Πέμ Μάιος 18, 2017 1:29 pm
Απλα ειμαι λιγι χαμενη τωρα δεν ξερω τι πρεπει να κανω και που να παω....!!Ευχαριστω παρα παρα πολυ για την απ;ντηση!!!
 #127981  από Στάθης
 Πέμ Μάιος 18, 2017 2:31 pm
Κλειω έγραψε:Απλα ειμαι λιγι χαμενη τωρα δεν ξερω τι πρεπει να κανω και που να παω....!!Ευχαριστω παρα παρα πολυ για την απ;ντηση!!!
Λογικό να είσαι χαμένη Κλειώ, καινούργια δύσκολα δεδομένα στην ζωή σου, όλα γίνονται για κάποιο λόγο πιστεύω ακράδαντα για καλό. Το σίγουρο είναι αν πάρεις σβάρνα τους γιατρούς σημαίνει πρόσθετη ταλαιπωρία, αλλά και πρόσθετες γνώμες πάνω στο θέμα.

Τα γεγονότα μας λένε ότι έχεις φλεγμονή(ες), στόχος σου να την(τις) καταπραΰνεις, οπότε ξεκίνα από αυτά που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου όπως γράφω παραπάνω. Αλλιώς το μόνο κατά την άποψή μου που μπορείς επίσης να κάνεις είναι ένα κύκλο θεραπείας με κορτιζόνη (3ήμερο σχήμα) αλλά αυτό έπρεπε να στο είχε κάνει ο γιατρός που σε εξέτασε, αλλά δεν στο έκανε γιατί δεν είδε φλεγμονές στην μαγνητική (κακός κατά την άποψή μου).

Οι φλεγμονές έχουν αρχή και τέλος, καλό είναι να ηρεμήσεις για να τις ξεπεράσεις μια ώρα γρηγορότερα.

Καλή δύναμη και πάλι.
 #127988  από Κλειω
 Πέμ Μάιος 18, 2017 4:37 pm
Μου εκανε 3ημερη κοτριζονη στο νοσοκομειο και στο σπιτι μετα για αλλες 3 μερες πηρα τα μεντρολ το μονο που σταματησε ηταν ο μυικος σπασμος κλωνος για αυτους στο ποδι ολα τα αλλα υπαρχουν ακομη...
 #127990  από Δημητρα Αρτ
 Πέμ Μάιος 18, 2017 5:17 pm
Κλειω έγραψε:Μου εκανε 3ημερη κοτριζονη στο νοσοκομειο και στο σπιτι μετα για αλλες 3 μερες πηρα τα μεντρολ το μονο που σταματησε ηταν ο μυικος σπασμος κλωνος για αυτους στο ποδι ολα τα αλλα υπαρχουν ακομη...
Κλειώ μου, τα συμπτώματα δεν σταματούν, πάντα, άμεσα με τη χορήγηση κορτιζόνης. Ο οργανισμός θέλει το χρόνο του για να επανέλθει...
Δώσε λοιπόν στον εαυτό σου το χρόνο του και προσπάθησε να ηρεμήσεις. Το στρες, είναι το χειρότερο πού μπορείς να σού προσφέρεις και τώρα, και πάντα!
Αυτό πού σού συμβαίνει, δες το σαν μια διαμαρτυρία τού οργανισμού σου... Μάλλον τον ζόρισες περισσότερο απ' όσο αντέχει κι εκείνος αντέδρασε! Είναι ο τρόπος τού εαυτού σου, να ζητήσει περισσότερη αγάπη, κατανόηση και φροντίδα!
Κατά τ' άλλα, συμφωνώ με το Στάθη :)

Καλή δύναμη και θετική σκέψη!
 #127991  από Κλειω
 Πέμ Μάιος 18, 2017 5:31 pm
Εχετε δικιο αλλα δεν ξρεω πως να το διαχειριστω γιατι ενω κατι εχω δεν ξερω τι μπορει να ειναι αυτο και περπαταω στα τυφλα δεν πηρα μια σαφη απαντηση απο τον γιατρο και αυτο σε μπερδευει ποιο πολυ Τι να πω...Σας ευχαριστω παρα πολυ για το χρονος ειστε πολυ καλοι!!!
 #127992  από Gianna
 Πέμ Μάιος 18, 2017 6:32 pm
Κλειώ,
καταρχήν άκου τον Στάθη! Πάντα οι συμβουλές του έχουν μια νηφάλια παρατηρητικότητα!
κατά δεύτερον, κοίτα να ηρεμήσεις και αν βεβαιωθεί η ΣΚΠ, τότε να θεωρήσεις τον εαυτό σου τυχερό διότι πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι (ολιστικως) αντιμετώπισης..
...μπορεί και να μην έχεις τίποτα- και στο εύχομαι ολόψυχα!!! (υπάρχουν παραδείγματα στο φόρουμ!!) οπότε τότε να μας ΄΄επισκέπτεσαι΄΄ για μια καλημέρα μόνο!! :emojis-2:

:happy-cheerleadersmileygirl:
χαιρετώ και περιμένουμε ευχαριστα νέα από σένα!
:emojis-2:
 #128027  από Arage
 Δευ Μάιος 22, 2017 12:12 pm
κλειω γειά σου.

η κορτιζονη να ξέρεις δεν πιάνει άμεσα. Εγώ έπαιρνα στο νοσοκομείο και χειροτερευα αφουλ οι γιατροί έλεγαν στους δικούς μου δεν την έπιασε η κορτιζονη.

με έπιασε βέβαια μετά από 15 20 μέρες. Τώρα είμαι μια χαρά έχω επανέλθει πλήρως.

Δεύτερον κάνε τη μαγνητική σου σε ένα 3μηνο η οπότε σου πουν οι γιατροί. Ισως τότε εμφανιστεί κάποια εστία. ισως όχι.
κ
η άποψη μου είναι πάρε κουρκούμα βιταμίνες βιταμίνη d και μακριά από στεναχωριεμαι άγχος. χαλαρωσε. θα δεις τι είναι. Ισως να μην είναι και τίποτα να είμαι αποτέλεσμα κακής διατροφής στρες κτλ
 #128045  από Κλειω
 Τετ Μάιος 24, 2017 11:36 am
Εχετε δικιο..πλεον δεν αγχωνομαι για το τι εχω απλα το μονο που θελω να περασουν αυτα που νιωθω σημερα παλι νιωθω χαλια ζαλη χανω τον κοσμο δεν μπορω να παρπατησω παω σαν μεθυσμενη ...μεχρι τον Σεπτεμβρη θατα περναω αυτα αν και τοτε βγουν καθαρες οι μαγνητικες δεν τους αρκει η παρακεντηση για να μου δωσουν μια θεραπεια να ερθω και εγω στα φυσιολογικα μου;