• Επίσκεψη στον γενετιστη

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #127949  από omg
 Τρί Μάιος 16, 2017 6:00 am
Χαιρετώ την όμορφη παρέα!Πηγα κι εγω στον γνωστό γενετιστή μας να δω τι θα μου πει και τι θα μου δώσει,έκανα τις εξετάσεις που χρειαζόταν και τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτα που τουλάχιστον φανταζόμουν εγω..δηλαδή με λίγα λόγια τόσα λαχανικά και φρούτα και προσοχή σε λιπαρά ζάχαρη και αλάτι που έκανα πριν την επίσκεψη δεν είχαν ουσία!!Μου ειπε οτι δεν φαίνεται οτι καταναλώνω λαχανικά γιατί ειμαι φτωχός σε βιτ b...δηλαδή με πιστεύει οτι τρωω καλά-καλά αλλά δεν απορροφώνται απο έντερο...τα μιτοχόνδρια μου ειναι τεμπέλικα και γενικα όλους του δείκτες που οξυδωνουν τον οργανισμό του βαράω κοφτές!!!μου έδωσε την αγωγη του με συμπληρώματα βιταμίνη b μια πολυ βιταμίνη ,αμινοξέα,αντιοξειδωτικά συμπληρώματα ,q10,γλουταμινη και προβιοτικά.Επισης η βιταμίνη d ήταν 45 με κατώτερο όριο 50 και μου ειπε ειναι μια χαρά δεν χρειάζεσαι βιταμίνη d..Απορία μου πλεον ειναι αν δεν τρεφομουν καλά και δεν έπαιρνα βιταμίνη d 4000 μονάδες ποσό χειρότερα θα ήταν τα αποτελέσματα αφού εχω μια εικόνα οξειδωμένου οργανισμού;;;;
 #127950  από Arage
 Τρί Μάιος 16, 2017 10:32 am
ποιος είναι αυτός ο γνωστός γενετιστης ρε παιδιά. και ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να βλέπει αν τρεφομαστε σωστα;

αν δεν θέλετε να τα γράψετε δημόσια στείλτε μου ένα μηνυμα
 #127951  από Ελιζα
 Τρί Μάιος 16, 2017 8:50 pm
Εγω εκανα στην γερμανια εξετασεις με βαση τα περι οργανισμου....και ηταν ολα αψογα! Εδω στην ελλαδα ποιος ειναι?
Γτ βιτ β?
Ποσο ειχες?
 #127953  από omg
 Τρί Μάιος 16, 2017 10:13 pm
Ελιζα έγραψε:Εγω εκανα στην γερμανια εξετασεις με βαση τα περι οργανισμου....και ηταν ολα αψογα! Εδω στην ελλαδα ποιος ειναι?
Γτ βιτ β?
Ποσο ειχες?
6,4 βλεπω με κατωτερο 6,5 και ανωτερο 25.
 #127965  από ποπη
 Πέμ Μάιος 18, 2017 12:21 am
Καλα κανεις και παιρνεις Β- βιτ. Παιρνω 1,5 χρονο και με εχουν βοηθησει σε τεραστιο βαθμο με το νευρικο συστημα. Μουδιασματα, ζαλαδες, ιλλιγγο κλπ. Επισης καλως που παιρνεις και τα υπολοιπα, ειναι τεραστια βοηθεια, δωσε τους χρονο και ξαφνικα θα δεις αλλαγη προς το καλυτερο. Φτιαξε την D επισης. Ερευνες εχουν δειξει οτι χαμηλα ποσοστα και ανεπαρκεια συνδεονται με σκπ. Στο εξωτερικο δινεται πολυ D για να ξερεις :)
 #127966  από omg
 Πέμ Μάιος 18, 2017 12:35 am
ποπη έγραψε:Καλα κανεις και παιρνεις Β- βιτ. Παιρνω 1,5 χρονο και με εχουν βοηθησει σε τεραστιο βαθμο με το νευρικο συστημα. Μουδιασματα, ζαλαδες, ιλλιγγο κλπ. Επισης καλως που παιρνεις και τα υπολοιπα, ειναι τεραστια βοηθεια, δωσε τους χρονο και ξαφνικα θα δεις αλλαγη προς το καλυτερο. Φτιαξε την D επισης. Ερευνες εχουν δειξει οτι χαμηλα ποσοστα και ανεπαρκεια συνδεονται με σκπ. Στο εξωτερικο δινεται πολυ D για να ξερεις :)
το θεμα ειναι οτι πριν τον γενετιστη τρεφομαι εδω και 9 μηνες με λαχανικα και φρουτα επαιρνα ωμεγα3-6 ,κουρκουμινη,πολυβιταμινη για ενα διαστημα και βιταμινη β12 και μαγνησιο και εννοειται ενα χαπι D3 4000 μοναδες που δυο μηνες πριν κανω την εξεταση στον γενετιστη τα ειχα αυξησει απο μονος μου σε δυο χαπια δηλαδη 8000 και η εξεταση εδειξε τελικα οτι εγω εχω χαμηλοτερη d απο το ελαχιστο που δινει το εργαστηριο...να σημειωσω οτι στο ηλιο εκτιθεμαι οχι με τις ωρες αλλα με βλεπει αρκετα ο ηλιος....το θεμα ειναι τι μου τα μπλοκαρει ολα αυτα και δεν γινεται προσληψη-απορροφηση ολων αυτων...Τωρα σταματαω ολα τα δικα μου και θα παρω μονο αυτα που μου εδωσε ο γενετιστης και ειδωμεν!
 #127968  από ποπη
 Πέμ Μάιος 18, 2017 1:09 am
omg έγραψε:
ποπη έγραψε:Καλα κανεις και παιρνεις Β- βιτ. Παιρνω 1,5 χρονο και με εχουν βοηθησει σε τεραστιο βαθμο με το νευρικο συστημα. Μουδιασματα, ζαλαδες, ιλλιγγο κλπ. Επισης καλως που παιρνεις και τα υπολοιπα, ειναι τεραστια βοηθεια, δωσε τους χρονο και ξαφνικα θα δεις αλλαγη προς το καλυτερο. Φτιαξε την D επισης. Ερευνες εχουν δειξει οτι χαμηλα ποσοστα και ανεπαρκεια συνδεονται με σκπ. Στο εξωτερικο δινεται πολυ D για να ξερεις :)
το θεμα ειναι οτι πριν τον γενετιστη τρεφομαι εδω και 9 μηνες με λαχανικα και φρουτα επαιρνα ωμεγα3-6 ,κουρκουμινη,πολυβιταμινη για ενα διαστημα και βιταμινη β12 και μαγνησιο και εννοειται ενα χαπι D3 4000 μοναδες που δυο μηνες πριν κανω την εξεταση στον γενετιστη τα ειχα αυξησει απο μονος μου σε δυο χαπια δηλαδη 8000 και η εξεταση εδειξε τελικα οτι εγω εχω χαμηλοτερη d απο το ελαχιστο που δινει το εργαστηριο...να σημειωσω οτι στο ηλιο εκτιθεμαι οχι με τις ωρες αλλα με βλεπει αρκετα ο ηλιος....το θεμα ειναι τι μου τα μπλοκαρει ολα αυτα και δεν γινεται προσληψη-απορροφηση ολων αυτων...Τωρα σταματαω ολα τα δικα μου και θα παρω μονο αυτα που μου εδωσε ο γενετιστης και ειδωμεν!

Καλα εκανες και προνοησες απο μονος σου με διατροφη, απλα προφανως δεν ειναι αρκετη και θελει ενισχυση. Κατι μαλλον σου εχει μπλοκαρει τον μεταβολισμο, αλλα ολα αλλαζουν, υπομονη θελει και να βρεις την αιτια.
 #127969  από omg
 Πέμ Μάιος 18, 2017 1:29 am
μου εδωσε μια εκδοχη ο γενετιστης και την πιστευω παρα πολυ...εχω θεμα εντερικης χλωριδας για απορροφηση βιταμινων και οτι δουλευω στους κοφτες το οξειδωτικο στρες του οργανισμου σε καθημερινη βαση..θα παρω τα προβιοτικα που μου εγραψε και θα αφηνω και πολλα πραγματα που μου συμβαινουν να πεφτουν και κατω....ετσι μου ειπε να τα βλεπω πιο χαλαρα ολα...δοκιμαζω και βλεπω
 #127970  από adrCy
 Πέμ Μάιος 18, 2017 1:37 am
Σου εύχομαι τα καλύτερα. 2 χρόνια κοντά του και δεν το μετάνιωσα ποτέ.
:smile-muscle:
 #127971  από omg
 Πέμ Μάιος 18, 2017 1:56 am
Ευχαριστω πολυ ευχομαι και σε σενα να πηγαινεις παντα καλα!!