Στάθη είναι η καλύτερη περιγραφή που έχω διαβάσει πότε !!!!! Απλά respect !! 

Σκλήρυνση κατά πλάκας
Ammochostos έγραψε:Στάθης έγραψε:Γεια σου Άρτεμις !
Η μη ενεργές εστίες είμαι πρώην φλεγμονές, δηλαδή που κάποτε ήταν ενεργές.
Σκέψου τις εστίες σαν μικρές φωτιές όχι στο δάσος αλλά μέσα στον οργανισμό μας. Η φωτιές έχουν πάντα κάτι να μας πουν, διότι αλλιώς δεν θα έκαιγαν.
Όταν σβήσει η φωτιά μένει το καμένο δάσος έρημο και καραφλό, αλλά να θυμάσαι πως έχει την δυνατότητα να αναγεννηθεί και μια και δύο φορές, όπως το αληθινό δάσος, λιγότερο πράσινο, αλλά κανονικό δάσος.
Όταν καίγεται το ίδιο δάσος πολλές φορές, χάνεται την δυνατότατα να αναγεννηθεί και έτσι μένει κατάμαυρο και ερημικό. Γιαυτό και η σκλήρυνση εμπεριέχει την λέξη "πλάκα", δηλαδή Σκλήρυνση κατά πλάκας, διότι αφήνει σημεία στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα εντελώς "ερημικά".
Οι εστίες είναι φωτιές μέσα μας. Στην αρχή καλείς την πυροσβεστική, κάποια στιγμή μαθαίνεις να τις σβήνεις μόνος σου.
Ελπίζω να μπορέσεις να φτάσεις στην δεύτερη κατηγορία.
Τον αν μια εστία δημιουργεί προβλήματα, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις 20 εστίες σε ασθενή χωρίς να έχει το παραμικρό πρόβλημα και περίπτωση μια εστία έχει αφήσει άνθρωπο παράλυτο.
Μην σε αγχώνουν οι μαγνητικές. Να τις παρακολουθείς, αλλά να μην σε καταβάλλουν όσες και εάν δείχνει.
Καλή δύναμη Άρτεμις !
Τι όμορφος τρόπος να εξηγήσεις αυτό που συμβαίνει στο κεφάλι μας!Μπράβο!Και εγώ τώρα το κατάλαβα εντελώς!
Τον απεριόριστο σεβασμό μου για την πλέον κατατοπιστική περιγραφή της ασθένειας μας.![]()
![]()
![]()
Πανοςςς έγραψε:μπορει αυτη η μη ενεργη να μου παρουσιαζει προβληματα πχ στο σωμα μουδιασματα πονοκεφαλους κτλ?Και βέβαια Πάνο μπορεί μια μη ενεργή εστία να προκαλεί συμπτώματα, εξαρτάται το μέγεθος της βλάβης που είχε υποστεί κατά την φλεγμονή. Η μη ενεργή πλάκα είναι σαν ένα καμένο κομμάτι δασικής έκτασης του δάσους (εγκεφάλου). Η αναδάσωση είναι πιθανή, οπότε και ξεπερνιούνται τα συμπτώματα όπως επίσης και η δημιουργία παρακλάδου των νευρολογικών λειτουργιών αυτής (της πλάκας).
Πανοςςς έγραψε:εχουμε σκπ..ειναι σηγουρο οτι θα γινονται καινουργιες εστιες σινεχεια?να περιμενω και αλλες στο μελον η μπορει να μεινη οπως ειναι τωραΝαι, οι εστίες είναι λίγο πολύ εναρμονισμένες με την διαδικασία του οργανισμού μας να καθαρίσει τα βλαβερά τοξικά βαρέα μέταλλα, ή τους ιούς που προσβάλλουν την μυελίνη στον κεντρικό νευρικό μας σύστημα και αυτό σημαίνει ότι όσο μολύνουμε το σώμα μας τόσο θα εμφανίζονται καινούργιες εστίες.