• Μη ενεργές εστιες

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #114855  από Αρτεμις
 Πέμ Φεβ 04, 2016 4:27 am
Έχω διαγνωστεί με σκπ 9 μήνες και κάνω ενέσεις Rebif. Στην πρώτη μαγνητική είχα 7 εστίες στον εγκέφαλο από τις οποίες οι τρεις ήταν ενεργές. Πριν λίγο καιρό που έκανα την δεύτερη μαγνητική όλες οι εστίες είναι μη ενεργές αλλά έχω και μια νέα εστία μέσα σε 6 μήνες. Ο γιατρός μ λέει ότι πάω καλά αλλά τίποτα παραπάνω. Γνωρίζει κάποιος από εσάς με την εμπειρία του τι σημαίνει η νέα εστία; Και εφόσον όλες είναι μη ενεργές θα μπορούσε άμεσα να γίνει κάποια ενεργή και να κινδυνεύω πάλι από υποτροπή; Το μούδιασμα έχει παραμένει όλο αυτό τον καιρό σε όλη την αριστερή πλευρά του σώματος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 #114869  από Μαρια.Δ.
 Πέμ Φεβ 04, 2016 9:26 pm
Υπάρχει περίπτωση να έχεις καινούργιες εστίες αλλά εφόσον δεν λαμβάνουν σκιαγραφικό σημαίνει ότι είναι ανενεργές άρα μην το ψάχνεις να έχεις καλή διάθεση στο λέω για να το ακούω :emojis-1:
 #114873  από Στάθης
 Πέμ Φεβ 04, 2016 10:59 pm
Γεια σου Άρτεμις !

Η μη ενεργές εστίες είμαι πρώην φλεγμονές, δηλαδή που κάποτε ήταν ενεργές.

Σκέψου τις εστίες σαν μικρές φωτιές όχι στο δάσος αλλά μέσα στον οργανισμό μας. Η φωτιές έχουν πάντα κάτι να μας πουν, διότι αλλιώς δεν θα έκαιγαν.

Όταν σβήσει η φωτιά μένει το καμένο δάσος έρημο και καραφλό, αλλά να θυμάσαι πως έχει την δυνατότητα να αναγεννηθεί και μια και δύο φορές, όπως το αληθινό δάσος, λιγότερο πράσινο, αλλά κανονικό δάσος.

Όταν καίγεται το ίδιο δάσος πολλές φορές, χάνεται την δυνατότατα να αναγεννηθεί και έτσι μένει κατάμαυρο και ερημικό. Γιαυτό και η σκλήρυνση εμπεριέχει την λέξη "πλάκα", δηλαδή Σκλήρυνση κατά πλάκας, διότι αφήνει σημεία στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα εντελώς "ερημικά".

Οι εστίες είναι φωτιές μέσα μας. Στην αρχή καλείς την πυροσβεστική, κάποια στιγμή μαθαίνεις να τις σβήνεις μόνος σου.

Ελπίζω να μπορέσεις να φτάσεις στην δεύτερη κατηγορία.

Τον αν μια εστία δημιουργεί προβλήματα, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις 20 εστίες σε ασθενή χωρίς να έχει το παραμικρό πρόβλημα και περίπτωση μια εστία έχει αφήσει άνθρωπο παράλυτο.
Μην σε αγχώνουν οι μαγνητικές. Να τις παρακολουθείς, αλλά να μην σε καταβάλλουν όσες και εάν δείχνει.

Καλή δύναμη Άρτεμις !
 #114874  από adrCy
 Πέμ Φεβ 04, 2016 11:09 pm
Στάθης έγραψε:[...]
Καλύτερη επεξήγηση από αυτή δεν βρήκα! :smile-clapping:

Εγω απλά να σου πω να ηρεμήσεις και να μην αγχώνεσαι.

Καλή συνέχεια!
 #114875  από Αρτεμις
 Παρ Φεβ 05, 2016 12:20 am
Σε ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες να μ εξηγήσεις. Ήταν όντως ωραία επεξήγηση. Καλή δύναμη σε όλους.
 #115024  από Νικος chochlas
 Τρί Φεβ 16, 2016 10:28 pm
Στάθης έγραψε:Γεια σου Άρτεμις !

Σκέψου τις εστίες σαν μικρές φωτιές όχι στο δάσος αλλά μέσα στον οργανισμό μας. Η φωτιές έχουν πάντα κάτι να μας πουν, διότι αλλιώς δεν θα έκαιγαν.

Όταν σβήσει η φωτιά μένει το καμένο δάσος έρημο και καραφλό, αλλά να θυμάσαι πως έχει την δυνατότητα να αναγεννηθεί και μια και δύο φορές, όπως το αληθινό δάσος, λιγότερο πράσινο, αλλά κανονικό δάσος.

Όταν καίγεται το ίδιο δάσος πολλές φορές, χάνεται την δυνατότατα να αναγεννηθεί και έτσι μένει κατάμαυρο και ερημικό. Γιαυτό και η σκλήρυνση εμπεριέχει την λέξη "πλάκα", δηλαδή Σκλήρυνση κατά πλάκας, διότι αφήνει σημεία στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα εντελώς "ερημικά".

Οι εστίες είναι φωτιές μέσα μας. Στην αρχή καλείς την πυροσβεστική, κάποια στιγμή μαθαίνεις να τις σβήνεις μόνος σου.

Τον αν μια εστία δημιουργεί προβλήματα, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις 20 εστίες σε ασθενή χωρίς να έχει το παραμικρό πρόβλημα και περίπτωση μια εστία έχει αφήσει άνθρωπο παράλυτο.
Μην σε αγχώνουν οι μαγνητικές. Να τις παρακολουθείς, αλλά να μην σε καταβάλλουν όσες και εάν δείχνει.

Καλή δύναμη Άρτεμις !
Μακαρι να υπηρχαν γιατροι που να εξηγουν τα πραγματα κατ'αυτο τον τροπο .... Γιατι οπως εμεις κανουμε στα μωρα ''αγκου αγκου'' ετσι αντιστοιχα ειμαστε και εμεις μπροστα στη γλωσσα των γιατρων....και καταλλειγουμε να γινομαστε χειροτερα....αφου δημιουργουνται ερωτηματα αναπαντητα... διαβαζωντας σε, καταλαβα επιτελους περιπου τι λεει και η δικη μου μαγνητικη... 6 εστιες που δεν παρουσιασαν σκιαγραφικη ενισχυση (οποτε ειναι καμενα δαση) και 2 ενεργες (με σκιαγραφικη ενισχυση).
 #115026  από Αρτεμις
 Τρί Φεβ 16, 2016 11:01 pm
Νίκο κι εγώ αρχικά είχα δυο ενεργές και με τις ενέσεις Rebif ( αν κ με ταλαιπωρούν πολυ) , υποχώρησαν. Καλή δύναμη!!
 #115028  από Νικος chochlas
 Τρί Φεβ 16, 2016 11:52 pm
Αρτεμις έγραψε:Νίκο κι εγώ αρχικά είχα δυο ενεργές και με τις ενέσεις Rebif ( αν κ με ταλαιπωρούν πολυ) , υποχώρησαν. Καλή δύναμη!!
Αληθεια ρε Αρτεμις ? παιζει κατι τετοιο?? Μετα απο ποσο διαστημα σου εκλεισαν οι εστιες ? Αυτη την στιγμη εισαι Ακμαιοτατη ?
 #115041  από Ammochostos
 Τετ Φεβ 17, 2016 11:00 am
Στάθης έγραψε:Γεια σου Άρτεμις !

Καλή δύναμη Άρτεμις !

Τον απεριόριστο σεβασμό μου για την πλέον κατατοπιστική περιγραφή της ασθένειας μας. :clap: :clap: :clap: :clap: