• paidia poly epeigon

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #12645  από aoratos
 Σάβ Δεκ 05, 2009 12:22 am
Ναι... ξέχασα να γράψω για την κήλη και νομίζω είναι η πρώτη φορά που θα το αναφέρω.

Έχει και η γυναίκα μου στον αυχένα μεταξύ Α5 και Α6.
Ένας νευροχειρούργος του Ευαγγελισμού που είναι στην ομάδα του Σακκά και είδε την μαγνητική είπε ότι δεν πιέζει τον μυελό, επίσης δεν είχε διαφορά μεγάλη σε σχέση με την προηγούμενη μαγνητική αλλά σύστησε επέμβαση γιατί όπως είπε σε μία πτώση (και έχουμε πολλές...) υπάρχει ο φόβος η κήλη να κόψει τον μυελό με τις χειρότερες πλέον συνέπειες...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aoratos την Σάβ Δεκ 05, 2009 12:35 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #12647  από elena
 Σάβ Δεκ 05, 2009 12:26 am
Ναι αλλά είμαστε εμείς εδώ!!!χιονάνθρωποι είμαστε? :D :D
πέστα σε εμάς....τι σκέφτεσαι ?για πες...σκέφτεσαι το αύριο?πως θα είσαι?
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ!!!μην σκέφτεσαι απαισιόδοξα...σκέψου θετικά,σκέψου ότι έχεις όπλα να πολεμήσεις...μην είσαι κουτή!!!τι κάνουμε όλοι εδώ?Πολεμάμε!!!και αν είναι να πέσουμε στην μάχη θα πέσουμε σαν ήρωες!!!
 #12650  από elena
 Σάβ Δεκ 05, 2009 12:49 am
Eγώ πάλι έχω και μια άλλη απορία...
Είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κήλες στον αυχένα?
σύμπτωση?τι στο καλό...και εγώ Α5 και Α6 έχω και αν θυμάμαι καλά λέει και για κάτι οστεόφυτα
που απλώνονται από δω και από κει :?
 #12652  από aoratos
 Σάβ Δεκ 05, 2009 12:57 am
Έλενα μου διαβάζοντας όλα αυτά, μου έχει δημιουργηθεί το ίδιο ερώτημα παλιότερα.
Πάντως θεωρούν άσχετο το ένα με το άλλο.
Για οστεόφυτα δεν λέει τίποτε η μαγνητική. Επειδή την έχω πρόχειρη σκαναρισμένη λέει συγκεκριμένα:
Παρουσία οπίσθιας κεντρικής κήλης του Α5-Α6 μεσοσπονδυλίου δίσκου με πίεση επί της επιφάνειας του νωτιαίου μυελού. Νέο εύρημα
Αυτό ήταν τον Μάρτιο του 2007, οι 3 μετέπειτα μαγνητικές λένε ότι δεν υπάρχει μεταβολή σε σχέση με τις προγενέστερες.
 #12653  από Fotis
 Σάβ Δεκ 05, 2009 1:07 am
έλενα,

Σωστή η απορία σου. Έχω όμως την εντύπωση ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κήλες. Για να το διαπιστώσεις όμως θα πρέπει για κάποιο λόγο να κάνεις μαγνητική. Ο καθιστικός τρόπος ζωής, η κακή στάση κλπ δημιουργούν τέτοια θέματα.

Από την άλλη δεν αποκλείτεται να υπάρχει κάποια συσχέτιση, αφού όπως φαίνεται και από την ιστορία με τον Zamboni, πάντα μπορεί να υπάρχει κάποια συσχέτιση που δεν έχει διερευνηθεί.

Πάντως γενικώς, όσο ψάχνεται κανείς, όλο και κάτι βρίσκει. Δυστυχώς όλοι εμείς λόγω της πάθησης αναγκαστικά ψαχνωμαστε και συνεπώς θα βρίσκουμε ενδεχομένως θεματάκια τα οποία υπό άλλες συνθήκες πιθανόν να μην είχαμε διαπιστώσει.

Αόρατε, θα πρότεινα να μην πολυ-ακούς τους νευροχειρουργούς. Αυτοί από τις εγχειρήσεις ζούνε... Αν ήταν να κινδυνεύει να κοπεί έτσι εύκολα ο μυελός απο μια πτώση, θα έπρεπε οι μισοί άνθρωποι να είναι ήδη σε αναπηρική καρέκλα. Άλλωστε πως είναι δυνατόν από την μία να μην πιέζει τον μυελό και από την άλλη να υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Τον κίνδυνο που έχουν αυτές οι εγχειρήσεις τον έχει υπολογίσει ο κύριος για να προτείνει κάτι τέτοιο "προληπτικά" ; Βέβαια δεν μπορώ να ξέρω τις λεπτομέριες και κυρώς παίρνω θέση από ιδία πείρα.
 #12654  από aoratos
 Σάβ Δεκ 05, 2009 1:12 am
Fotis έγραψε:έλενα,

Σωστή η απορία σου. Έχω όμως την εντύπωση ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κήλες. Για να το διαπιστώσεις όμως θα πρέπει για κάποιο λόγο να κάνεις μαγνητική. Ο καθιστικός τρόπος ζωής, η κακή στάση κλπ δημιουργούν τέτοια θέματα.
Εκεί έχω καταλήξει και εγώ γι αυτό δεν το πολυψάχνω.
 #12657  από LL--MM
 Σάβ Δεκ 05, 2009 1:32 am
Kατά το γιατρό στον οποίο είχα πάει χτές, παρ' όλο που ακόμα δεν έχω ενοχλήσεις στα χέρια, μου είπε πως θα' πρεπε να έχω, (ανοίγοντας κάποιο βιβλίο με είδικά σχέδια που το επιβεβαίωνε). Η πλάτη μου, όμως, είναι πολύ ενοχλητική, και είπε ότι και αυτό μπορεί να συμβεί... :twisted:

Και πάλι, οι δυό προλαλήσαντες με καλύπτουν απολύτως... :x 8-)
 #12660  από christina
 Σάβ Δεκ 05, 2009 9:07 am
Καλημέρα Λένα,

καταρχήν μην πανικοβάλλεσαι!!
δεν ξέρω να σου πω κάτι για τη θεραπεία, απλά για να προσθέσω σε όσα είπαν οι υπόλοιποι κι εμένα το αγόρι μου είχε κάποια ευρήματα στα επίπεδα Α5 - Α6 αν θυμάμαι σωστά και γενικά ο αυχένας του είναι επιβαρυμένος, εξ' ου και τα μουδιάσματα στα δάχτυλα των χεριών. τώρα, παίζει μπάσκετ κι ο γιατρός του είπε οκ να μην σταματήσει αφού αντέχει και τον ευχαριστεί αλλά να προσέχει πάρα πολύ τα χτυπήματα τις πτώσεις κλπ για να μην πάθει καμιά κάκωση ο μυελός κι έχουμε άλλα..

Λένα σου εύχομαι, ό,τι καλύτερο! :)
 #12661  από ahilleas
 Σάβ Δεκ 05, 2009 9:59 am
Ακριβως τις ιδιες υποψιες εχω κι εγω,γιατι εχω βρει κηλες σε ολη τη σπονδυλικη στηλη(οσφυικη,θωρακικη,αυχενα)Οταν το ανακαλυψα το 2004,οι γιατροι δεν ειχαν αναφερει τιποτα για σκληρυνση.Τοτε ο νευροχειρουργος που με εγχειρησε,μιλησε για τη παθηση Σογερμαν(ή καπως ετσι,δε θυμαμε πως γραφετε ακριβως).Δηλαδη εμφανιση πολλων τετοιων ευρηματων,λογω κακης κατασκευης της σπονδυλικης στηλης,οπως το ειχε εξηγησει τοτε.
Ο γιατρος που εχω τωρα, δεν συνδεει αμμεσα τα προβληματα.
Εμενα παντως δε μου το βγαζουν απο το μυαλο,οτι εχουν καποια σχεση
 #12662  από Lena
 Σάβ Δεκ 05, 2009 10:21 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΑΧΙΛΛΕΑ ΕΣΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ?