• paidia poly epeigon

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #12617  από Lena
 Παρ Δεκ 04, 2009 8:49 pm
ΠΗΡΑ Τ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ. ΣΙΟΚ...ΕΙΧΑ Κ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΟΜΩΣ Μ ΠΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΡΧΙΣΩ ΦΑΡΜΑΚΑ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ 1 ΦΟΡΑ ΚΑΘΕ 3 ΜΗΝΕΣ. ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΟΜΑΞΞΑ. ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ Κ ΚΗΛΕΣ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΑΥΧΕΝΑ-ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ Κ ΜΟΥ ΠΕ ΝΑ ΤΟ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ Κ ΙΣΩΣ ΘΕΛΕΙ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ. ΑΜΑΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΤΥΧΗ!!!
ΠΕΣΤΕ Μ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
 #12623  από LL--MM
 Παρ Δεκ 04, 2009 9:13 pm
Bρέ καλώς την... για τη δισκοπάθεια κι εγώ, κι εγώ... :arrow: :arrow: δες τα (ακόμα σχετικά φρέσκα) προηγούμενα ποστ μου... Απόφυγε το χειρουργείο πασει θυσία, δεν το σηκώνουμε εύκολα με τη σκπ, μην σε πάει στο καροτσάκι πρίν την ώρα σου... :evil: :| Κι επί τέλους, ο Θεός έκανε τη φυσιοθεραπεία για ν' αποφεύγονται τα χειρουργεία... ;)

Για το 3μηνο, αν πρόκειται για Μιτοξανδρόνη, ρώτα τον Αόρατο, η γυναίκα του είχε πάρει, με κάποια (μικρή) βελτίωση, δες όμως το 2ο ποστ του, πρώτα... :shock: :?

Αν όμως πρόκειται για το σελσέπτ, ίσως να δείς άλλο γιατρό, διότι έχουμε εδώ κόσμο που έπαθε μεγάλα ντράβαλα... Κι εκτός αυτού, εγώ ρώτησα για τη Μιμίκα μας τους δικούς μου γιατρούς, τον "ειδικό" σκπ που είπε ότι ήταν άχρηστο, και έναν ειδικό Πάρκινσον που γούρλωσε τα μάτια, γιατί δεν το είχε ξανακούσει για τη σκπ... :evil: :cry:

Καλό κουράγιο :) ;)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Παρ Δεκ 04, 2009 10:36 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #12628  από Maria77
 Παρ Δεκ 04, 2009 9:53 pm
Λένα μου, εγώ σου έχω πει ότι δεν ξέρω ποιά είναι αυτή η θεραπεία! Έχεις μάθει κάτι περισσότερο γ' αυτό το φάρμακο?
Μήπως να έπερνες την γνώμη και κάποιου άλλου γιατρού, όπως λέγαμε?
 #12629  από elena
 Παρ Δεκ 04, 2009 10:16 pm
Lena καλησπέρα!!!κατ'αρχήν περαστικά σου...μην ταράζεσαι όμως!!!και μην τρομάζεις!!!
για το φάρμακο που ρωτάς δεν ξέρω να σου πω ,αλλά σε άλλη εγγραφή σου διάβασα ότι βρήκαν 8 εστίες ενεργές.Δεν θα έπρεπε να κάνεις πρώτα κορτιζόνη?
ότι και να είναι θα το παλέψεις...σου εύχομαι καλή επιτυχία!!!
όσο για τις κήλες, και εγώ έχω στον αυχένα..όσο δεν με ενοχλούν δεν ασχολούμαι με αυτές,αλλά και ο γιατρός μου δεν μου είπε τίποτα για χειρουργείο.
Ηρέμησε και ξανασυζήτα μαζί του σχετικά με το φάρμακο...αυτή είναι η γνώμη μου!!!
 #12630  από aoratos
 Παρ Δεκ 04, 2009 10:27 pm
Γεια σου Λένα και περαστικά.

Μην σε πιάνει πανικός πρώτα απ' όλα. Μην κοιτάς αν αυξήθηκαν οι εστίες αλλά αν άλλαξε η κλινική σου εικόνα.
Για την θεραπεία (αν μπορεί να την πει έτσι κάποιος) που γίνεται μια φορά στους τρεις μήνες, μάλλον είναι το Novantrone(Μιτοξανδρόνη). Αν είναι αυτό θα σου δώσω λεπτομέρειες που ξέρω γιατί το κάνει η γυναίκα μου.
Οι κήλες νομίζω είναι άσχετες με την ΣΚΠ και χρειάζονται νευροχειρούργο. Πάντα όμως πρώτα να εξαντλήσεις όλα τα περιθώρια για την αποφυγή επέμβασης.

Αυτά και ότι χρειαστείς για την Μιτοξανδρόνη ή όπου αλλού μπορώ να βοηθήσω, είμαι εδώ τριγύρω μιας και είναι ένα από τα στέκια μου. :lol:
 #12637  από Fotis
 Παρ Δεκ 04, 2009 11:30 pm
Λένα,

δεν ξέρω να σου πω για την θεραπεία, αλλά σχετικά με το χειρουργείο σε συμβουλεύω να μην σε παρασύρουν. Δυστυχώς οι περισσότεροι βιάζονται να βάζουν τον κόσμο στα χειρουργία για να παίρνουν χρήματα. Την γυναίκα μου θέλαν για το ίδιο θέμα να την χειρουργήσουν και να της τοποθετήσουν τεχνητό δίσκο! Με φυσιοθεραπεία και κολύμπι και την καθοδήγηση από έναν πραγματικά καλό ορθοπεδικό, είναι μια χαρά.

Θα τα καταφέρεις μια χαρά!
 #12639  από Lena
 Παρ Δεκ 04, 2009 11:59 pm
Kalispera paidia!
Sas efxaristw olous.
Αορατε πεσ μ περισσοτερα σε παρακαλω γι αυτο το φαρμακο. Η γυναικα σ ξεκινησε μ αυτο? Νομιζω σημερα οτι δεν ειναι στην καλυτερη κατασταση,ετσι?
Ελενα αν ξερεισ οι κηλεσ ειτε αυχενα ειτε σπονδυλικη στηλη μπορουν να εχουν να κανουν και με το μουδιασμα που μου εμεινε στην παλαμη του ενος χεριο? Η να το αποδεκτω οτι ειναι απ την ΣΚΠ? ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ 7 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ..
 #12641  από aoratos
 Σάβ Δεκ 05, 2009 12:13 am
Γεια σου ξανά Λένα.
Πριν σου γράφω για το φάρμακο να σου πω ότι υπάρχει μια μικρή βελτίωση, μην φανταστείς μεγάλα πράγματα αλλά τουλάχιστον είχαμε μια σταθεροποίηση προς τα πάνω μετά από συνεχή πτώση...
Τώρα να φανταστείς ήταν να κάνει την 7η δόση της τον Οκτώβρη αλλά λόγω του περιορισμού ως προς τις δόσεις και εφόσον ήταν καλά καταρχάς το είχαμε αναβάλλει για προχθές και το αναβάλλαμε και πάλι για τον Φεβρουάριο για να περάσει το κύμα της νέας γρίπης.

Τώρα για την Μιτοξανδρόνη κοίτα τα παρακάτω που είχα γράψει παλιότερα.
Ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαι.

...είναι χημειοθεραπευτικό φάρμακο. Παλιότερα δινόταν σε κάποιες μορφές καρκίνου μόνο. Είναι καρδιοτοξικό φάρμακο σε μεγάλες ποσότητες γι αυτό και οι δόσεις περιορίζονται σε 10-12 στην διάρκεια της ζωής σου.
Συνήθως δίνεται στην σκλήρυνση δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής και όταν κάποια άλλα φάρμακα δεν έχουν αποτέλεσμα με ρυθμό μία δόση κάθε 3 μήνες.
Έχει πολλές παρενέργειες και μπορεί να προκαλέσει καρδιοτοξικότητα, αρρυθμίες, ΗΚΓ ανωμαλίες, λευκοπενία, αναιμία, θρομβοπενία, αλωπεκία, ναυτία, έμετοι, ανορεξία, διάρροια, κόπωση, βλεννογονίτιδα, διάμεση πνευμονίτιδα, γαστρεντερική αιμορραγία, αύξηση τρανσαμινασών, αύξηση ουρίας-κρεατινίνης, αμηνόρροια, λευχαιμία, καταστροφή ιστών επί εξαγγείωσης κατά τη διάρκεια της χορήγησης.
Στις προϋποθέσεις χορήγησης είναι η καλή καρδιακή λειτουργία και γι αυτό τον λόγο γίνεται υπέρηχος καρδιάς πριν την χορήγηση κάθε δόσης όπου η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στο κλάσμα εξώθησης της καρδιάς.
Δημιουργεί ανοσοκαταστολή με πτώση των λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων τις πρώτες 11 μέρες μετά την κάθε δόση και επαναφορά τους στις αρχικές τιμές την 21η μέρα. (Στην περίπτωση μας έχουν φτάσει έως 2.000 τα λευκά αιμοσφαίρια). Επειδή λοιπόν ο οργανισμός είναι πολύ ευάλωτος τις μέρες αυτές χρειάζεται προσοχή από λοιμώξεις κάθε είδους και σου απαγορεύουν την λήψη ωμών τροφών. (Οτιδήποτε τρως πρέπει να έχει περάσει από φούρνο ή τηγάνι ή κατσαρόλα). Αυτό δεν είναι πρόβλημα βέβαια γιατί αντί για ντοματοσαλάτα για παράδειγμα μπορείς να φας χόρτα, μπρόκολο ή να κάνεις ένα καλό μπουγιουρντί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aoratos την Σάβ Δεκ 05, 2009 12:15 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #12642  από elena
 Σάβ Δεκ 05, 2009 12:14 am
Lena ,δεν ξέρω να σου πω αν είναι από τις κήλες ή όχι το μούδιασμα στο χέρι...πολύ πιθανόν να είναι...αυτό μπορεί να σου το πει με σιγουριά ο γιατρός...μην τρελλαίνεσαι όμως ,γιατί μου φαινέσαι πολύ ταραγμένη.
κάνε λίγο υπομονή και ηρέμησε γιατί δεν κάνεις καλό στον εαυτό σου!!!
γιατί δεν κοιμάσαι τέτοια ώρα?εεε θα σε μαλώσω!!!
 #12643  από Lena
 Σάβ Δεκ 05, 2009 12:17 am
Ελενακι μου εωχαριστω Ναι ειμαι πολυ ταραγμενη. Και δεν εχω ενα ανθρωπο να μοιραστω τον πονο μου.Μονο λιγο η μανα μου η καημενη αλλα κ αυτης τι να της πεις.. Ο αμεσα ενδιαφερομενος ειναι που καιγεται.