• αστάθεια και μυϊκό των ποδιών

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #126226  από Gianna
 Σάβ Φεβ 04, 2017 12:19 pm
σε ευχαριστούμε Στάθη που πάντα μας ενημερώνεις! και που εχεις τις απαντήσεις σε ετοιμότητα!
:emojis-3:
 #126227  από adrCy
 Σάβ Φεβ 04, 2017 12:30 pm
Στάθης έγραψε: Το πιο δύσκολο σημείο για την δημιουργία νέων νευρωνικών διακλαδώσεων είναι ο αυχένας λόγο του μικρού πλάτους του καναλιού των καλωδίων που το περνούν (αν και στην περίπτωσή μου κατάφερα να το πράξω).
πως ακριβως το καταφερες αυτό; και γενικά πως θα καταφερνε καποιος κατι τετοιο; μεσα απο την γυμναστική;
 #126228  από Στάθης
 Σάβ Φεβ 04, 2017 1:10 pm
adrCy έγραψε:
Στάθης έγραψε: Το πιο δύσκολο σημείο για την δημιουργία νέων νευρωνικών διακλαδώσεων είναι ο αυχένας λόγο του μικρού πλάτους του καναλιού των καλωδίων που το περνούν (αν και στην περίπτωσή μου κατάφερα να το πράξω).
πως ακριβως το καταφερες αυτό; και γενικά πως θα καταφερνε καποιος κατι τετοιο; μεσα απο την γυμναστική;
Η γυμναστική είναι μόνο ένα μέρος της προσπάθειας. Πιστεύω ότι η προσεγμένη διατροφή παρέα με την καθημερινή (ότι μπορούμε) άσκηση βοηθάει πολύ το μεταβολομικό προφίλ του οργανισμού μας, δηλαδή τον μεταβολισμό μας. Τι πετυχαίνουμε με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας. Καλύτερη απορρόφηση των ιχνοστοιχείων της διατροφής (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, αμινοξέα κτλ.). Επίσης το σημαντικότερο, ένας δραστήριος μεταβολισμός βοηθάει πολύ στην αντιοξείδωση και στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας. Λέω το σημαντικότερο, γιατί στην ΣΚΠ, αυτά τα δύο παίζουν τεράστιο ρόλο.

Η καλή διατροφή και η καθημερινή άσκηση, βοηθάει πολύ, και εάν πλαισιωθεί από καθημερινή "πνευματικότητα", δηλαδή με την δημιουργία Πίστης μέσα στην Καρδιά μας ότι Υπάρχει κάτι Ανώτερο, μια Δύναμη που θέλει να μας Θεραπεύσει, τότε σιγά σιγά μπορεί να καταφέρουμε τα πάντα ! Ακόμα και να ξεπεράσουμε τραυματικές επιπλοκές, όχι μέσο κάποιου θαύματος, αλλά απλά μέσο της δημιουργίας καινούργιων θεραπευτικών δεδομένων στον Εαυτό μας, που Υπάρχουν αποδεδειγμένα στο σώμα μας.

Τα Φάρμακα και οι παλιές κακές συνήθειές μας καπηλεύουν αυτή την διαδικασία, όχι επειδή είναι στην φύση τους, αλλά γιατί καθησυχαζόμαστε πνευματικά σε αυτά, και δεν αλλάζουμε τίποτα στον Εαυτό μας ώστε να δώσουμε τον χώρο που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να αναγεννηθεί.

Αποτοξίνωση, Αντιοξείδωση Πνευματική και Σωματική είναι το κλειδί, και είναι αλληλένδετα.

-Πίστη, Ευγνωμοσύνη και Προσευχή στην Δημιουργία, στην Ζωή, στον Θεό, στον Υπερπροσωπικό μας Εαυτό, σε ότι ταιριάζει στην Καρδιά μας, να πιστέψουμε στην Υπερδύναμη που διέπει την Ζωή, τον τρισεκκατομυρίων γαλαξίων, αστεριών, ήλιων και πλανητών.
-Προσεκτική Διατροφή (Αντιοξειδωτικά, Φρούτα, Λαχανικά και ότι άλλο μας ταιριάζει θετικά)
-Καθημερινή Άσκηση (έστω και το μικρό μας δακτυλάκι να κουνάμε κάθε μέρα !)

Υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που θα μπορούσα να προσθέσω παραπάνω, όπως π.χ. περιβάλλον, δημιουργικά χόμπυ, άνθρωποι μη τοξικοί, διαλογισμός κτλ.

Η Θεραπεία είναι στο δικό μας χέρι, στην συμπεριφορά μας στο Παρόν, στις Αξίες που μας διέπουν Εδώ Τώρα, Τώρα που γράφω αυτές τις λέξεις, στο πως σκεφτόμαστε, στο πόσο αγαπάμε τον Εαυτό μας, στο πόσο Πιστεύουμε στην Δύναμή της Ζωής, και στο τι κάνουμε για να αλλάξουμε έστω και ένα λιθαράκι την εβδομάδα προς την Θεραπεία μας.

Πάντα να λειτουργούμε με σύμμαχο το Παρόν όχι εναντίον του και θα βρούμε τον Δρόμο της Θεραπείας μας.

Τι Πιστεύω πολύ, το Ζω και θέλω να το μοιράζομαι διαρκώς.

Εικόνα
 #126231  από adrCy
 Σάβ Φεβ 04, 2017 2:27 pm
Στάθης έγραψε:[...]
ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερή απάντηση.

Εγώ γενικά κάνω και προσπαθώ να κάνω όλα αυτά που ανέφερες και όντως νιώθω αρκετά καλά σε σημείο που πολλές φορές ξεχνάω ότι υπάρχει και η ΣκΠ στη ζωη μου. Οι μόνες μέρες που την θυμαμαι είναι οταν έχω εξετασεις στο πανεπιστήμιο οπου σταματάω την γυμναστική λόγω χρόνου και γενικά με καταλαμβάνει το στρες και το άγχος με αποτέλεσμα να κουράζομαι και πιο ευκολα.

Συμφωνώ σε όλα λέει ο Στάθης οπότε όποιος μπορεί να ακολουθεί, μόνο καλό θα του κάνει!
:smile-muscle: :smile-drunk: :smile-rock: