• αστάθεια και μυϊκό των ποδιών

  • Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #126175  από fewtile
 Πέμ Φεβ 02, 2017 2:18 pm
Με την τόνωση του μυϊκού συστήματος των ποδιών μπορεί να βελτιωθεί η αστάθεια κατά το περπάτημα;
 #126178  από Στάθης
 Πέμ Φεβ 02, 2017 3:34 pm
fewtile έγραψε:Με την τόνωση του μυϊκού συστήματος των ποδιών μπορεί να βελτιωθεί η αστάθεια κατά το περπάτημα;
Και βέβαια. Η τόνωση του μυικού συστήματος εκτός το ότι προσφέρει καλύτερη μυική επαφή και δύναμη, μπορεί ακόμα και να δημιουργήσει καινούργιες νευρωνικές διακλαδώσεις και ομάδες στον εγκέφαλο.

Το πιο δύσκολο σημείο για την δημιουργία νέων νευρωνικών διακλαδώσεων είναι ο αυχένας λόγο του μικρού πλάτους του καναλιού των καλωδίων που το περνούν. Ο εγκέφαλος όμως έχει ιδιαίτερο ευρύ χώρο νευρωνικής λειτουργίας, και ως γνωστόν χρησιμοποιείται ένα μικρό μέρος αυτού. Το υπόλοιπο μέρος έχει δυνατότητες και το μόνο που χρειάζεται από εμάς είναι να του δώσουμε το κίνητρο να τα χρησιμοποιήσει.

Η Ελαφριά Καθημερινή Άσκηση όπως το περπάτημα, ειδικά κατά τα αρχικά στάδια της νόσου συμβάλει πολύ στην τόνωση του μυικού αλλά και κεντρικού νευρικού συστήματος.

Αυτό που καταστέλλει την δημιουργία καινούργιων απολήξεων και καλωδιώσεων είναι η κακή διατροφή-έλλειψη βιταμινών, αμινοξέων και πρωτεϊνών, το κάπνισμα, το συσσωρευμένο άγχος, τα φάρμακα, κατάλοιπα από βαρέα μέταλλα τον εγκέφαλο (υδράργυρος, χρώμιο, μόλυβδος, αρσενικό κτλ.) και άλλα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η μυική τόνωση των ποδιών, σημαίνει τόνωση και του εγκεφάλου σε μικρότερο βαθμό μεν άλλα αρκετά σημαντικό, ειδικά στην αρχή της νόσου πριν τον εκφυλισμό από κακή ιατρική διαχείριση και βλαβερών συνηθειών.
 #126179  από fewtile
 Πέμ Φεβ 02, 2017 4:00 pm
Στάθης έγραψε:Και βέβαια. Η τόνωση του μυικού συστήματος εκτός το ότι προσφέρει καλύτερη μυική επαφή και δύναμη, μπορεί ακόμα και να δημιουργήσει καινούργιες νευρωνικές διακλαδώσεις και ομάδες στον εγκέφαλο.
Αυτό με τις "καινούργιες νευρωνικές διακλαδώσεις" έχει αποδειχθεί ή είναι κάποια πιθανή θεωρία;
Στάθης έγραψε:Πιστεύω ακράδαντα ότι η μυική τόνωση των ποδιών, σημαίνει τόνωση και του εγκεφάλου σε μικρότερο βαθμό μεν άλλα αρκετά σημαντικό, ειδικά στην αρχή της νόσου πριν τον εκφυλισμό από κακή ιατρική διαχείριση και βλαβερών συνηθειών.
Aυτό με τον εκφυλισμό δεν το καταλαβαίνω, τι εννοείς ακριβώς; Yπάρχει κάποιο σημείο δηλαδή και μετά όπου δεν μπορεί να γίνει κάποια βελτίωση;
 #126183  από Στάθης
 Πέμ Φεβ 02, 2017 6:52 pm
fewtile έγραψε:Αυτό με τις "καινούργιες νευρωνικές διακλαδώσεις" έχει αποδειχθεί ή είναι κάποια πιθανή θεωρία;
Ναι fewtile είναι αποδεδειγμένο σε πολλές μελέτες η δυνατότητα του εγκεφάλου να δημιουργεί καινούργιες ομάδες νευρωνικών συνάψεων, δηλαδή καινούργιες διακλαδώσεις στον υπάρχοντα ιστό του, σε τομείς δηλαδή που είναι ανενεργοί.

Στα αγγλικά λέγεται "Creating new neural pathways" και υπάρχουν τόνοι υλικού για το θέμα, το οποίο "οι γιατροί μας" δεν πολύ αναφέρουν, την σπουδαία αυτή δυνατότητα, την οποία και δυστυχώς τα πολλά φάρμακα αλλά και ο φόβος καταστέλλουν. Λέω πολλά φάρμακα, γιατί ο οργανισμός μας μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα φάρμακο π.χ. την ιντερφερόνη και να υπερβεί την χημεία του και να κάνει τις διαδικασίες αναγέννησης.

Εάν όμως παντρέψεις την ιντερφερόνη, με το Miorel ή το Lyrica, παρέα με το Lexotanil τότε ο οργανισμός έχει μίζερη δουλειά να αποτοξινώνει τον οργανισμό από τα χημικά παρά να ασχολείται με την αναγέννηση των σημείων που χρειάζεται στον οργανισμό.

https://www.truevitality.com.au/article ... athways-2/
fewtile έγραψε:Yπάρχει κάποιο σημείο δηλαδή και μετά όπου δεν μπορεί να γίνει κάποια βελτίωση;
Όταν ο οργανισμός έχει περάσει μια "ωριμότητα" σε ηλικία, κακουχίες ή καταχρήσεις τότε υπάρχει μια ιδιαίτερη δυσκολία να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε λειτουργίες αυτοθεραπείας. Επίσης πετρώνει και η προσωπικότητά μας όσο μεγαλώνουμε, οπότε και πνευματικά υπάρχει δυσκολία στο να μαγνητίζουμε θετικές αναγεννητικές λειτουργίες.

Το πια είναι αυτή η ηλικία όμως εξαρτάται ξεκάθαρα από το πως έχουμε ζήσει την ζωή μας. Π.χ. με αυτά που βλέπω ότι κάνει σήμερα η νεολαία (άφθονο αλκοόλ, πάρτυ, ξενύχτια και καταχρήσεις) καταλαβαίνουμε ότι θα είναι πολύ γρήγορα.
 #126205  από litsa
 Παρ Φεβ 03, 2017 1:46 pm
Εμένα τα πόδια, με την άσκηση και όλα τα συναφή έχουν λίγο βελτιωθεί... Οπότε αξίζει η προσπάθεια! Τουλάχιστον να κρατιόμαστε σε μία όσο γίνεται σταθερή κατάσταση!!!

Έτσι όπως τα λες είναι Στάθη!!
 #126215  από Gianna
 Παρ Φεβ 03, 2017 10:05 pm
Στάθη,
πολύ κατατοπιστική η προσέγγισή σου.
Τις πρωτεϊνες από που θα τις πάρουμε αφού δεν πρέπει να τρώμε κρέας?
 #126217  από Στάθης
 Παρ Φεβ 03, 2017 11:38 pm
Gianna έγραψε:Στάθη,
πολύ κατατοπιστική η προσέγγισή σου.
Τις πρωτεϊνες από που θα τις πάρουμε αφού δεν πρέπει να τρώμε κρέας?
Αν ψάξεις Gianna στο google "φαγητά για πρωτεΐνες όχι κρέας" θα πάθεις πλάκα με το τι πηγές υπάρχουν που δεν χρειάζεται να προέρχεται από την κρεατοφαγία.

Ένα παράδειγμα:
Πρωτεΐνη από 7 πηγές χωρίς κρέας; Και όμως, ναι...

Φακές: η υπέρ-σούπα
Γιαούρτι: το σνακ που δυναμώνει
Τόφου: το τυρί με πρωταγωνίστρια τη σόγια
Κινόα: ένα από τα πιο υγιεινά σιτηρά
Ξηροί καρποί: συνδυάζουν πρωτεΐνη με καλά λιπαρά
Σπανάκι: η δύναμή μας

Επίσης Αυγά, Τυριά είναι σούπερ πηγές πρωτεϊνών.
 #126221  από litsa
 Σάβ Φεβ 04, 2017 12:02 am
Να προσθέσω ότι το αυγό δεν ενδείκνυται για την εκπομπή, σύμφωνα με την Τέρι Γουόλς...

Το σπανάκι μου το είπε και φυσιοθεραπευτης μου πρόσφατα
 #126225  από Στάθης
 Σάβ Φεβ 04, 2017 11:08 am
Πολύ φρέσκο άρθρο πάνω στο καταπληκτικό θέμα της πλαστικότητας του εγκεφάλου (δυστυχώς στα Αγγλικά), το οποίο δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, και που δεν πρόκειται ποτέ να μας αναφέρουν οι ειδικοί.

Neuroscience 3 Φεβρουαρίου, 2017

Η Πλαστικότητα του εγκεφάλου: Πώς διασυνδέονται η ενηλικιωμένοι γεννημένη νευρώνες.

Περίληψη: Οι ερευνητές αναφέρουν η νευρογένεση ενηλίκων όχι μόνο βοηθά στην αύξηση του αριθμού των κυττάρων σε ένα νευρωνικό δίκτυο, προωθεί επίσης την πλαστικότητα στο υφιστάμενο δίκτυο. Επιπλέον, έχει εντοπιστεί και ο ρόλος του γονιδίου Bax στο συναπτικό διακλάδεμα.

Πηγή: Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ.

http://neurosciencenews.com/neuroplasti ... ence-6053/

----------------------------------

Επίσης για το θέμα της κρεατοφαγίας να προσθέσω ότι έχοντας διαβάσει αρκετά πάνω στο θέμα, όπως και γνωρίζοντας κάπως το σώμα μου και το σημαντικότερο την Ομάδα Αίματός μου (O+), είναι καλό για τον οργανισμό μου να προσθέτω 1 φορά την εβδομάδα κρέας, γιατί τα ένζυμα αυτού του τύπου αίματος διασπά και απορροφά τις πρωτεΐνες αυτού καλύτερα.

Καλό είναι να γνωρίζουμε την ομάδα αίματός μας και ποιες πηγές πρωτεϊνών ταιριάζει σε αυτήν καλύτερα.

Τι προτείνει η δίαιτα που βασίζεται στην ομάδα αίματος
http://www.onmed.gr/diatrofi/story/3348 ... da-aimatos