• ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #34840  από LL--MM
 Δευ Ιούλ 26, 2010 12:30 pm
Καλημέρα σε όλους! Περαστικά, Ιωάννα-Μελίνα!!!

Προσωπικά, το '97 ΚΑΙ το '99 που έγιναν δύο από τις σοβαρώτερες ώσεις που υπέστην, ήταν, ακριβώς, μετά από ναρκώσεις... Το '97 ήταν ολική, το '99 επισκληρίδιος, αλλά σοβαρωτερη, και οπου, κατά τη συνέχεια, διαγνωστηκα...

Αυτό βέβαια, δε σημαίνει, ντέ κι καλά, ότι θα πάθεις τα ίδια... ίσως όμως, να είναι καλύτερα ν'αλλάξεις φάρμακο, και να το παίρνεις τακτικά, για να αποφευχθούν, ή έστω, να περιοριστούν τα παρατράγουδα... :confusion-seeingstars:
 #35078  από ioanna_melina
 Πέμ Ιούλ 29, 2010 4:02 am
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!
Από όσα διάβασα κατάλαβα οτι είναι απόφαση του καθενός μας.Εννοώ αν θέλει να βάλει σε κίνδυνο έστω 1 στο εκατομύριο της ζωής του την υγεία του, αν έτσι αισθάνεται. Λοιπόν, είχα αποφασίσει να κάνω την επέμβαση......αλλά ένα γεγονός σήμερα μου έριξε την ψυχολογία, και θα είναι έτσι για πολλύ καιρό, επομένως πιστεύω οτι χωρίς καλή ψυχολογία καλύτερα να μη γίνεται καμιά επέμβαση,γιατί ο οργανισμός θα είναι ευάλωτος.. Μετά το σημερινό ( σας μιλώ γι'αυτό στο Καφενείο μας...) σίγουρα έπεται ώση, άρα...ας μην της δώσω ''τροφή'' και γίνει πιο δυνατή..
 #123379  από Temaki
 Δευ Δεκ 12, 2016 9:32 pm
Να πω κι εγω τι συνεβη με μενα...διαγνωστηκα με σκληρυνση υστερα απο χορηγηση τοπικου αναισθητικου σε οδοντιατρο για εξαγωγη δοντιου...τα συμπερασματα δικα σας...κ περιμενω να μου πειτε αν εχετε ακουσει αντιστοιχες περιπτωσεις....
 #123381  από ΝΤΙΑΝΑ
 Δευ Δεκ 12, 2016 9:41 pm
Ωχ, πονεμενη ιστορια! :emojis-18: Το πρωτο συμπτωμα μου ηταν οπτικη νευριτιδα το '95. Το 2006 ξεκινησα θεραπεια με ιντερφερονες. Ολα πηγαιναν καλα μεχρι το 2011 που υπεστην ολικη ναρκωση (χωρις να ρωτησω το νευρολογο μου :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: ) για αφαιρεση μηνισκου. Εκτοτε αρχισε η ελευθερη πτωση...
 #123383  από greekinholland
 Δευ Δεκ 12, 2016 10:25 pm
Πριν 2 μήνες έκανα μια επέμβαση με γενική αναισθησία. Η αλήθεια είναι ότι κινητικά ακόμα δεν είμαι όπως πριν την επέμβαση. Ρώτησα το νευρολόγο μου και είπε, κανένα θέμα δεν έχει η αναισθησία, παλιότερα την φοβόμασταν, νέες έρευνες έδειξαν ότι δεν υπάρχει συσχέτιση με ώσεις κτλ. Τώρα προσωπικά επειδή έπρεπε να σταματήσω τη φυσιοθεραπεία λόγω της επέμβασης, λέω πως φταίει αυτό. Ώση δεν είχα απλά δεν είμαι όπως πριν την επέμβαση κινητικά. Ελπίζω τώρα που ξεκίνησα πάλι τη φυσιοθεραπεία να στρώσω και πάλι
 #123390  από Temaki
 Δευ Δεκ 12, 2016 11:55 pm
ΝΤΙΑΝΑ έγραψε:Ωχ, πονεμενη ιστορια! :emojis-18: Το πρωτο συμπτωμα μου ηταν οπτικη νευριτιδα το '95. Το 2006 ξεκινησα θεραπεια με ιντερφερονες. Ολα πηγαιναν καλα μεχρι το 2011 που υπεστην ολικη ναρκωση (χωρις να ρωτησω το νευρολογο μου :smile-headbang: :smile-headbang: :smile-headbang: ) για αφαιρεση μηνισκου. Εκτοτε αρχισε η ελευθερη πτωση...

Εννοεις οτι αμεσως μετα εκδηλωσες απανωτες ωσεις και ολο και χειροτερευες;;; Αυτο ακριβως λεω κ γω. Δε θα βγει ομως κανεις νευρολογος να πει οτι ναι οντως αυτο ισχυει...θα συνεπαγοταν κοστος για τη δουλεια τοσο τη δικη του οσο κ των συνεργαζομενων με αυτον αναισθησιολογων...
 #123391  από ΝΤΙΑΝΑ
 Τρί Δεκ 13, 2016 12:01 am
Οχι, δεν ειχα ωσεις, μονο σταδιακη επιδεινωση. Ο τωρινος μου νευρολογος εκανε υπαινιγμο οτι σχετιζεται η αναισθησια με την επιδεινωση της σκπ
 #123393  από Temaki
 Τρί Δεκ 13, 2016 12:13 am
Μπορεις σε παρακαλω να μου συστησεις τον νευρολογο σου μηπως και συζητησω κ το δικο μου περιστατικο και εχω καποιον να μου βεβαιωσει το αληθες των λογων μου; Σε οσους το εχω πει με περνανε για φαντασιοπληκτη...
Ευχαριστω εκ των προτερων κ ευχομαι ταχεια βελτιωση κ στις 2 και σε ολους μας βασικα.
 #132954  από Temaki
 Σάβ Ιουν 13, 2020 7:08 pm
Καλησπέρα στην ομαδα μετα απο καιρο. Μετα απο 4 χρονια εκανα νεα ωση εν μεσω εποχης κορονοϊου κ περασα πολυ δυσκολα(οπτικη νευριτιδα, σπαστικοτητα, αταξια κτλ. Ηθελα λπν να επικαιροποιησω το ποστ εκεινο σχετικα με την ερωτηση της Μελινας κ να τη ρωτησω εαν τελικα εκανε την επέμβαση για το διαφραγμα. Θα ήθελα να κανω κ γω το δικο μου κπ στιγμη ομως πολλα εχω ακουσει για επιδεινωση ειτε μονιμη ειτε προσωρινη οσων συνασθενων μας έπασχαν απο σκπ κ εκαναν ναρκωση. :emojis-17: Ευχαριστώ