• ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #34591  από ioanna_melina
 Παρ Ιούλ 23, 2010 2:42 am
Γεια σας και εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους! :greetings-waveyellow:
Έχω μήνες να μπω στο φόρουμ, όχι λόγω των υποχρεώσεων, μα κυρίως λόγω της τσακισμένης μου ψυχολογίας. :sad-pacing: Η ώση που ξεκίνησε τα Χριστούγεννα ,''έφυγε'' πριν 1-2 μήνες..Απλά ΒΑΝΑΥΣΟ! :obscene-hanged: :violence-uzi: :violence-hammer:
Αντίδοτο σε όλο αυτό δεν ήταν το μπεταφερόν,μα το 5μηνών σκυλάκι μου,ο Ερρίκος :animals-dogrun: :happy-cheerleadersmileygirl:

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας πάνω στο θέμα της γενικής αναισθησίας. Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζω πρόβλημα με το διάφραγμά μου, δεν αναπνέω καλά ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τη ζέστη, και απευθύνθηκα σε έναν πλαστικό χειρούργο,ώστε να μου το αφαιρέσει. Με πληροφόρησε οτι για την επέμβαση χρειάζεται να υποβληθώ σε γενική αναισθησία. Ρώτησα το νευρολόγο μου εάν αυτό επιτρέπεται σε άτομο με ΣΚΠ και μου απάντησε : ''δεν έχει σχέση με το πρόβλημά μας και άλλωστε δεν μπορείς να περιορίσεις τη ζωή σου λόγω της ΣΚΠ. Είναι λογικό οι πιθανότητες για ώση να αυξηθούν, μα οι πιθανότητες αυτές αυξάνονται και όταν θα πας διακοπές και θα έχει ζέστη και ήλιο..Δεν μπορείς να περιορίσεις τη ζωή σου.'' ...

Ποια είναι η γνώμη σας? :character-oldtimer: Γνωρίζετε αν επιτρέπεται ή όχι? Θα δημιουργήσει μήπως επιπλοκές? Θα ήθελα τις σκέψεις σας, αν έχετε ακούσει κάτι.. Έχω ακούσει και ιστορίες, όπου ο ασθενής που υποβλήθηκε σε γενική αναισθησία δεν ξύπνησε!!! :scared-eek: ...
:text-thankyouyellow: [
i]
Συνημμένα
Ερρίκος!!!!!!
Ερρίκος!!!!!!
300420106790-002.jpg (101.14 KiB) Προβλήθηκε 10443 φορές
 #34622  από petros
 Παρ Ιούλ 23, 2010 11:25 am
Καλημερα....να ρωτησω λιγο μελινα? Σου ειπε ο γιατρος οτι με την γενικη αναισθησια υπαρχει αυξημενος κινδυνος ωσης? Αν καταλαβα καλα....Εχει καποιος διαβασει κατι σχετικο που να συνδεει την γενικη αναισθησια με κατι νευρολογικο?

Ευχαριστω.
 #34625  από Νικολέττα
 Παρ Ιούλ 23, 2010 11:40 am
καλημέρα παιδιά! έχω ακουσει κι εγώ πως η ολική αναισθησία μπορει να προκαλέσει ώση... :happy-smileyinthebox:
ωστόσο Μελίνα αν δεν κάνω λάθος το διάφραγμα μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία. Απευθύνσου καλύτερα σε ΩΡΛ
 #34626  από κωστας
 Παρ Ιούλ 23, 2010 11:40 am
η μανα μου που εχει σκπ εκανε μια επεμβαση ρουτινας(πετρες στην χολη νομιζω) και βεβαια της εκαναν γενικη αναισθησια!πριν την επεμβαση μπορει να ηταν σε καροτσι αλλα σηκωνοταν και εκανε 2-3 βηματα,δυστηχως μετα την επεμβαση δεν ξανασηκωθηκε ειναι και 55 χρονων με 27 χρονια με την παθηση!
 #34627  από makisb
 Παρ Ιούλ 23, 2010 11:46 am
Κι εγώ όταν έκανα το διάφραγμα με ολική αναισθησία το είχα κάνει. Σε ΩΡΛ είχα πάει και όχι σε πλαστικό χειρούργο. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να σου κάνουν επέμβαση μέσα στην μύτη με μερική αναισθησία πάντως. ΄

Εγώ το είχα κάνει πριν προκύψει η σκπ.

Πάντως αντικειμενικά δεν γίνεται να σκεφτόμαστε αν θα κάνουμε χειρουργείο επειδή έχουμε σκπ και μην προκύψει ώση. Το χειρουργείο πρέπει να γίνει τι να κάνουμε...Απλά ενημερώνουμε τον αναισθησιολόγο μήπως χρειάζεται λόγω των φαρμάκων που παίρνουμε.
 #34638  από nick1981
 Παρ Ιούλ 23, 2010 12:52 pm
Εγω υποβληθηκα σε επεμβαση στο διαφραγμα το Σεπτεμβριο του 2008...την ιδια περιοδο εβλεπα κ λιγο θολα αλλα νομιζα πως ειναι απο τη γενικοτερη κουραση στο στρατο...
τελικα το Σεπτεμβρη του 2009 που διαγνωστηκα με ms μου ειπαν οτι περνουσα ωση..
ΔΕΝ επαθα ωση λογω του χειρουργειου.η θολουρα ξεκινησε τον Αυγουστο και κρατησε ως το Νοεμβριο!!
η αναισθησια δεν ειναι τιποτα...
το μονο που πρεπει να κανεις ειναι μπουκωματα με φυσικο ορο για να φυγουν τα αιματα για κανα μηνα!!!!
Βρες καλο γιατρο γιατι σε πολλους δεν πετυχαινει κ σε αλλους χειροτερευει ή εχουν καταρροη.
εμενα ειναι βελτιωμενο αλλα οχι πληρως.
20 μερουλες αδεια την τσιμπησα λιγο πριν απολυθω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ελπιζω να βοηθησα.καλο μεσημερι
 #34643  από Νικος
 Παρ Ιούλ 23, 2010 1:25 pm
Μελίνα (ή Ιωάννα? :think: ) πιστεύω πως δεν πρέπει να περιορίζουμε αυτα που θέλουμε να κάνουμε εξαιτίας του ενδεχομένου μιας νέας ώσης, είμαι σίγουρος πως και σε κλιματιζόμενη γιαλλα να μπούμε μέσα με την τέλεια τροφή και να παραμείνουμε συναισθηματικά νεκροί χωρίς χαρές στενοχώριες κλπ δεν θα έχουμε 3 νέες ωσεις το χρόνο θα έχουμε 2,5 , το μονο φρόντισε ο αναισθησιολόγος να είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης
 #34649  από geor.gia
 Παρ Ιούλ 23, 2010 1:42 pm
μελινακι εγω θα προτεινα να ρωτησεις εναν αναισθησιολογο (of the record φυσικα) να σου πει τη γνωμη του. αν γνωριζεις καποιον ή τελος παντων μεσω γνωστου αν μπορεις να βρεις καποιον εμπιστοσυνης παρε γνωμη (για να μην πω γνωμες).

ευχομαι ολα να πανε καλα :)
 #34652  από Εύη Ξ
 Παρ Ιούλ 23, 2010 1:54 pm
Εγώ έκανα 2 φορές γενική αναισθησία που έκανα τα δύο μου παιδιά γιατί απαγορεύτε ο φυσιολογικός τοκετός και η επισκλειρίδιο.Μόνο καισαρική με ολική αναισθησία.
Τέλος πάντων δεν με επιρέασε σε σχέση με τη ΣΚΠ.Μετά ήμουν το ίδιο όπως πριν.
 #34756  από theoni
 Σάβ Ιούλ 24, 2010 5:46 pm
Ioanna - Melina κι εγώ γέννησα το γιο μου με καισαρική πριν 7 μήνες, με ολική αναισθησία και όλα καλά..Ούτε ώση, ούτε τίποτα....Μάλιστα ο νευρολόγος μου, υποστηρίζε ότι μπορώ να γεννήσω όπως θέλω, με όποια μέθοδο νάρκωσης θέλω...Ο αναισθησιολόγος απ' την άλλη δεν αναλάμβανε την ευθύνη να μου κάνει επισκληρίδιο...