• ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΚΠ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #12081  από butterfly-
 Τρί Νοέμ 24, 2009 7:50 pm
γεια κι από εμένα.
Κι εμενα τριγυρίζει στο μυαλό μου οτι έχω αρκετά χρόνια τη ΣΚΠ.
Σίγουρα δεν μπορώ να ξέρω πόσα. Ομως όταν πήγαινα Γυμνάσιο ακόμα
είχα αφόρητους πόνους από τα γόνατα και κάτω. Οι γονείς μου με είχαν γυρίσει σε όλους τους γιατρούς που υπήρχαν στο νησί αλλά και στην Αθήνα. Δεν ακούσαμε καμιά άποψη που να συμπίπτει. Ημουν πάντα αδέξια οταν περπατούσα και σκουντουφλούσα. Ομως αυτό που με κάνει
να πιστεύω οτι ίσως η ΣΚΠ να υπήρχε από τότε, είναι κάποιες πτώσεις που είχα εκείνη την εποχή
εντελώς ανεξήγητες... Ξαφνικά βρισκόμουν αγκαλιά με το πάτωμα χωρίς να έχω σκοντάψει πουθενά... Ποτέ δεν έδωσα σημασία σ' αυτό. Μέχρι ... που μπήκε στη ζωή μου η ΣΚΠ και αφού βέβαια οι πτώσεις συνέβησαν και άλλες φορές...

Οσο για το εμβόλιο Λίτσα, αυτό που ξέρω, είναι οτι στη Γαλλία γίνονται δικαστήρια γιατί έχει ενοχοποιηθεί για πρόκληση Σκλήρυνσης. Οταν ρώτησα τρομοκρατημένη την παιδίατρό μου, δεν το αρνήθηκε. Μου είπε πως έχουν το έχουν αλλάξει πρόσφατα. Το στέλεχος που έχει ενοχοποιηθεί είναι το Engerix (δεν είμαι σίγουρη αν το έγραψα σωστά). Η μεγάλη μου κόρη έχει κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ η μικρή το νέο... Τί να πείς μ' αυτά τα εμβόλια΄;;; Τα κάνουμε στα παιδιά μας για να τα προφυλάξουμε ΄΄αραγε ή.. τους κάνουμε κακό;;;
 #12083  από makisb
 Τρί Νοέμ 24, 2009 9:06 pm
Κι εγώ είχα κάνει το εμβόλιο της ηπατίτιδας όταν ήμουν α γυμνασίου ή δημοτικό.

Αλλά ξέρω πολύ κόσμο που το έκανε και δεν έχει τίποτα...
 #12085  από αλεξανδρος1
 Τρί Νοέμ 24, 2009 9:11 pm
Παιδιά το έχω ξαναγράψει εάν το εμβόλιο της υπατίτιδας προκαλούσε ΣΚΠ τότε όλος ο στρατός και οι εργαζόμενοι στον κλάδο υδείας θα είχανε ΣΚΠ.
 #12088  από Lena
 Τρί Νοέμ 24, 2009 9:45 pm
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΛΟΓΩ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ+ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ (ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ)ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ. ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟ 1997 ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 1999 ΚΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Μ. Μ ΕΙΠΑΝ ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ Η ΟΧΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ Μ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ Π ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ? ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΙΣΩΣ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥ Η ΠΡΟ ΠΡΟ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ Κ ΛΕΜΕ ΜΑ ΠΩΣ ΕΧΩ ΕΓΩ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ? εδω θελω να ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΚΑΠΙΟΣ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ Κ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-ΟΙ ΑΤΥΧΟΙ ΣΤΟ ΣΩΙ ΜΑΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Π ΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Κ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΓΧΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ. Σ ΑυΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Κ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ. Σ αυτουσ π πεθαναν δ ξερουμε Ισωσ να ισχυει το ιδιο η ισωσ να ειχαν κ ναταν ελαφρυα μορφη. ΤΟ ΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ...
 #12090  από litsa
 Τρί Νοέμ 24, 2009 9:51 pm
μίλησα και με άλλο γιατρό... και μου είπε ότι πρεπει να κάνουμε το εμβόλιο...
γιατί αν φοβόμαστε το εμβόλιο που ειναι αδρανοποιημένο τότε τον ιό, τι πρέπει να τον κάνουμε?

παιδιά εγώ το σκέφτομαι να το κάνω..

εξάλλου για να δοκιμάσουν ένα εμβόλιο χρειαζονται 10.000 άτομα, εδώ δοκιμάστηκαν σε εκατομμύρια...

χθες το ΣΚΑΙ, τα είπε και αυτό ...

και δείτε και στο http://www.papageorgiou-hospital τι γράφει ...

όσο για το εμβόλιο της ηπατίτιδας, ισχύει και αυτό που λέει ο αλέξανδρος1, αλλά όπως μου είπε ο παιδίατρος σήμερα : τι είναι αυτά που λέτε? το άλλαξαν αμέσως...
τώρα δεν θα υπάρχει και κάποιο περιστατικό?
κανονικά μου λεει να εμβολιαστεί και ο γιος και ο σύζυγος...

ή μήπως ζούμε και τρώμε υγιεινά πράγματα?? όλο φυτοφαρμακα και δηλητήρια αναπνέουμε..

Αυριο η συνέχεια .. θα πάρω μερικούς γιατρούς ακόμα ... και θα σας ενημερώσω..
εύχομαι το καλύτερο..

Λενα τα κεφαλαία όταν ειναι πολλά δεν διαβάζονται εύκολα... ευχαριστώ!
 #12101  από litsa
 Τρί Νοέμ 24, 2009 11:47 pm
xi xi!
πιο καλά χωρίς τόνους παρά κεφαλαία - ειναι σαν να φωνάζουν- ασε που όταν ειναι πολλά δεν μπορείς να διαβάσεις - χανεις τη σειρα..

φιλιά και dont worry!! αυτά φιτάχνονται.. :idea:
 #12272  από litsa
 Σάβ Νοέμ 28, 2009 2:23 pm
ΙΩΑΝΝΑ ζ. ΚΑΙ υπόλοιποι...
τελικώς και τα δύο μου παιδιά έκαναν το εμβόλιο Engerix για την ηπατίδα Β

http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=37796

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/vac ... tis_b.html