• ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΚΠ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #11959  από giorgos-sf
 Δευ Νοέμ 23, 2009 12:17 am
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΣΚΠ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ Η ΝΟΣΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΗΛΗΚΙΑ 7 ΕΤΩΝ ΟΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΑ....
 #11960  από nikolaras
 Δευ Νοέμ 23, 2009 1:18 am
Egw to 1o suptwma to eixa apokthsh 2a gumnasiou eixe strabwsei h mourh m :P ... K m eipan na meinw mia bdomada mesa na m kanoun eksetaseis k ta sxetika alla dn ginotan gt eixa eksetaseis tote k apla m dwsane agwgh me kortizonh k m eipan oti htan apla mia pa8hsh proswpikou h psiksh ... KATARIEMAI TIN WRA K TIN STIGMH P DN EMEINA MESA

Ksexasa na to grapsw se hlikia 13 etwn twra eimai sta 21
 #11979  από mahi
 Δευ Νοέμ 23, 2009 11:53 am
egw thn exw apo 10 xronwn mou eipe o giatros mou k thumamai mia mera ekana parapona sthn mana mou oti to ena mou mati tholwne k den eblepa kala k me phge se enan ofthalmiatro alla autos den ebriske tipota k mas eixe pei oti eimoun mia xara k elhkse ekei to thema alla tote eixe perasei.
Prin liga xronia pou anakalhpsa oti exw skl me xtupise pali sto mati k tote thumithikame oti uphrkse k paliotera ena peristatiko me to mati k to sundiasame.
 #12015  από βικυ
 Δευ Νοέμ 23, 2009 7:24 pm
Και εγω περιπου απο τα 15 συμφωνα με αυτα που μου εχουν συμβει.
Τωρα ειμαι 33 και οταν ειχα επεισοδια με σοβαρα προβληματα για μεγαλο χρονικο διαστημα εκανα πολλες εξετασεις ποτε ομως μαγνητικη.
Τον Αυγουστο που μας περασε μουδιασε ολη ηδεξια πλευρα μου εκανα μαγνητικη και την τσακωσα την "κυρια".
 #12031  από costas
 Δευ Νοέμ 23, 2009 9:47 pm
Ti σας κάνει να πιστεύεται ότι εμφανίστηκε στην παιδική σας ηλικία;; τι ακριβώς ;;; κάποιες εξετάσεις ίσως;;;;
βικυ... δεν έκανες ποτέ μαγνητική;;;;;
 #12046  από giorgos-sf
 Τρί Νοέμ 24, 2009 12:43 pm
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΝ Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΥ ΠΑΛΙΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΙΝΗΣΙΑ
 #12047  από βικυ
 Τρί Νοέμ 24, 2009 12:57 pm
costas για μεγαλο χρονικο διαστημα ειχα προβλημα βαδισης.Νομιζα πως περπαταω στο διαστημα, ζαλιζομουν,και για αρκετο καιρο περπατουσα στηριζομενη σε τοιχο αυτο στα 15 μου.Τοτε εκανα αξονικη εγκεφαλου, ηλεκτροεγγεφαλογραφημα,αιματολογικες,πηγα σε καρδιολογο αλλα τιποτα.Μου ελεγαν πως ειναι ψυχολογικο.Μετα απο 3 περιπου χρονια ειχα σοβαρο προβλημα με τα χερια μου.Καποιες φορες δεν μπορουσα να τα κατευθυνω ωστε να μπορω ακομα και να γραψω.Τοτε μου ειπαν νευραλγιες και υπερκοπωση.Πηρα και φαρμακα.Στα 20 περιπου εχανα το φως μου και ζαλιζομουν.Μαυρη κουρτινα.Εκανα ολες τις εξετασεις σαν την πρωτη φορα αλλα τιποτα και επειδη ηταν καλοκαιρι μου ειπαν οτι με πειραζει η ζεστη.Ποτε ομως δεν εκανα μαγνητικη .
τωρα που το εντοπισα εχω πολλες εστιες φαινεται πως εχω σκπ πολλα χρονια(εκτιμηση και του γιατρου που μου εκανε μαγνητικη) και μαλιστα τωρα δεν ειχα και καμια ενεργη!
 #12066  από LL--MM
 Τρί Νοέμ 24, 2009 4:03 pm
Το πρώτο επεισόδειο που θυμάμαι, ήταν κατά την πρώτη εξεταστική στη σχολή, μούδιασε το πόδι μου πίσω από το γόνατο και κάτω... Αλλά και γύρω στα 15 είχα μια περίοδο που έπεφτα συχνότερα κάτω...

Κι άν πιστέψουμε τον ιταλό εκείνο, επειδή έπαιρνα χάπια σιδήρου από τότε, ίσως να την είχα τη σκπ από teenager :evil:
 #12067  από mary_d_ath
 Τρί Νοέμ 24, 2009 4:13 pm
Τώρα με βάζετε και μένα σε σκέψεις...
Εγώ είχα την πρώτη ώση στα 18, αλλά έχω κι εγώ πολλά "κουλά" περιστατικά από πιο παλιά...
Αυτό που λες Νικολάρα με την ψύξη, μ' έβαλε σε σκέψεις... Μου 'χε στραβώσει ο λαιμός μια εποχή και μου χαν πει "ψύξη"...
Από την άλλη στον ύπνο μου θυμάμαι να μουδιάζουν που και που τα άκρα μου από 15-16 χρονών και είχα πάει και στον οφθαλμίατρο 2-3 φορές επειδή θάμπωναν τα μάτια μου και δεν έβλεπα στον πίνακα και δε μου 'χε βρει τίποτα...
Τώρα προβληματίστηκα κι εγώ...
Τελοσπάντων...
 #12075  από litsa
 Τρί Νοέμ 24, 2009 6:22 pm
mary_d_ath να ρωτήσω κάτι σχετικά με το εμβόλιο της ηπατίδας που κάποτε ανέφερες ότι δημιουργουσε σκλήρυνση στο μέλλον..
Θυμάμαι σωστά? :? ή λάθος κάνω???
αν ειναι έτσι δώσε μου ξανά πληρ. γιατί σήμερα ρωτησα τον παιδίατρο μου και μου είπε ότι δεν ισχύει... γιατί τα ελέγχουνε συνέχεια ... :D :roll: