ΖΕΤΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ έγραψε:Kath οπως λεει και η Ντιανα απ ό τι ξερω δεν υπάρχει καποια εξεταση που να πιστοποιεί οτι εχεις περασει στη δευτεροπαθως προιουσα. οι γιατροι στο λενε βάσει της κλινικης σου εικονας. Εγω θυμαμαι οτι τα περασμενα Χριστούγεννα επαθα μια εμπυρετη γαστρεντερίτιδα και μετα απο 15_20 ημερες με πηρε η κατηφορα. Δεν ειχα αρρωστησει με πυρετο απο τοτε που επαθα σκπ. Τετοιες καταστάσεις εχω διαβασει οτι πυροδοτούν την σκπ. Ποιος ξερει ,σκέφτομαι πολλες φορες, αν τοτε ειχα κανει κανενα flash κορτιζόνης μηπως προλαβαινα την κατηφορα. Σας συμβουλευω να προσεχετε πολυ μην αρρωστησετε και αν αρρωστησετε να παιρνετε αντιπυρετικα για να μην ανεβαινει ο πυρετος και να το πειτε εγκαιρως στο γιατρο. Εγω μολις ανεβασα πυρετο 38 δεν μπορουσα να κουνησω χερια ποδια ,ειχα μια σπαστικοτητα φοβερη σαν ξυλο ενα πραγμα..
Εχεις απολυτο δικιο! Αυτο με τον πυρετο,ιωση συγκεκριμενα και βαρβατη, το περασα πριν μια εβδομαδα και με ξεκανε. Οντως κι εγω τις μερες με τον πυρετο κρατιομουν απ τους τοιχους για να βαδισω. Αντιπυρετικα αρκετα επαιρνα να κραταω τον πυρετο ελεγχομενο οσο μπορουσα και την ιντερφερονη την εκοψα εκεινες τις μερες. Θελει σιγουρα μεγαλη προσοχη.
Παντως προβληματιζομαι πολυ με το θεμα της προϊουσας καθως οπως λετε μονο η κλινικη εικονα βοηθαει τους γιατρους. Για παραδειγμα μια ελαχιστη επιδεινωση δεν μπορει να οδηγησει σε συμπερασμα παρα μονο εμφανης διαφορα στην εικονα αν εχω καταλαβει καλα.