• μαγνητική

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #120488  από voulasto
 Δευ Σεπ 05, 2016 11:32 am
Γεια σας και παλι. Βγηκαν τα αποτελεσματα της παρακεντησης και ειμαι θετικη. Οποτε απο δω και περα πρεπει να δω τι θα κανω.
Θα ηθελα προτασεις για καλους γιατρους στην Θεσσαλονικη.

Εχω διαβασει γενικα καποια πραγματα εδω στο φορουμ και θα ηθελα να μου πειτε τις αποψεις σας για θεραπειες. Γενικά δεν παιρνω ευκολα φαρμακα. Στο επομενο ραντεβου με τον γιατρο μου, θα πουμε για το ενδεχομενο θεραπειας και θελω να ειμαι ενημερωμενη. Οι εστιες μου δεν ειναι ενεργες, τελευταιο συμπτωμα ειχα καπου το 2012 ,χωρις να ξερω τοτε τι ηταν και η κλινικη εικονα μου δεν δειχνει προς το παρον κατι
 #121540  από MANOS-2015
 Τρί Οκτ 18, 2016 10:20 pm
Τα οπτικά προκλητά δυναμικά από όσο ξέρω δίνουν ποσοτικοποιημένα δεδομένα της λειτουργίας του οπτικού νεύρου. Δηλ. αν υπάρχει καθυστέρηση στην άφιξη του οπτικού σήματος στον εγκέφαλο αυτό δείχνει κάποια βλάβη.
Εγώ έκανα την εξέταση και βρέθηκε καθυστέρηση άφιξης του οπτικού σήματος κατά 0,3 βαθμούς και στα δύο μάτια. Έχω διαγνωστεί με ΣκΠ πριν 1,5 χρόνο.
Προσπαθούσα να καταλάβω τι σημαίνει αυτό αλλά κανείς (ούτε ο οφθαλμίατρος ούτε ο νευρολόγος) δεν μου έδωσαν κάποια λογική εξήγηση, πόσο σημαντική ήταν αυτή η καθυστέρηση.
Σε ένα Forum εξωτερικού που έθεσα το ερώτημα μου απήντησαν κάτι που μου φαίνεται ορθό. Δηλ. ότι η μέτρηση είναι μία βάση αναφοράς. Μετράς σήμερα (Οκτ-2016) και βρίσκεις καθυστέρηση 0.3 βαθμούς, μετράς σε ένα χρόνο και βρίσκεις 0,5 βαθμούς. Άρα το πρόβλημα χειροτέρεψε.
Το θέμα είναι βέβαια το σωστό calibration του οργάνου μέτρησης σε περίπτωση που η δεύτερη μέτρηση γίνει σε διαφορετικό ιατρικό κέντρο.
Ελπίζω τα παραπάνω να βοήθησαν. Αν κάποιος ξέρει κάτι διαφορετικό ή κάτι παραπάνω θα ήταν καλό να το ακούσουμε.
Μάνος