• μαγνητική

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #119085  από voulasto
 Τρί Ιούλ 19, 2016 11:40 pm
Καλησπέρα! Άφου είχα μουδιάσματα στα δάχτυλα και των δύο χεριών μου έκανα ηλεκτρομυογράφημα.Η νευρολόγος μου είπε να ψάξω τον αυχενα. και έτσι έκανα μαγνητική. στα ευρήματα μου έγραψε τα παρακάτω

σημειώνονται εστίες παθολογικού mr σήματος στο νωτιαίο μυελό σε οπίσθια θέση κεντρικά στα επιπεδα Α3- Α5. Πιθανολογούνται επιπλέον εστίες παθολογικού Mr σήματοςστο νωτιαίο μυελό στη δεξιά πλάγια στήλη, στο επίπεδο του Α6 σπονδύλου. καθώς και στο επίπεδο Α1 σπονδύλου.
Καμία από τις ενλογω εστίες δεν ενισχύεται μετά την ενδοφλέβια χορήγηση παραμαγνητικής ουσίας.
τα ευρήματα συνηγορούν κατ΄αρχάς υπερ απομυελινωτικής νόσου.

Επειδή θα αργήσει το ραντεβού με τον γιατρό μπορείτε να μου πείτε αν καταλαβαίνετε κάτι γιατί με έχει φάει το ανχος...
 #119089  από ποπη
 Τετ Ιούλ 20, 2016 4:28 am
Γεια σου Βουλα!

Οχι να μην σε τρωει το αγχος δεν προσφερει σε κατι.
Περιμενε το ραντεβου με το γιατρο να δεις τι θα σου εξηγησει γιατι εμεις εδω δεν ειμαστε γιατροι και δεν ειναι σωστο να σου πουμε οτι μας κατεβει στο κεφαλι και σου δημιουργησουμε καμια στεναχωρια. :smile-flower:
 #119674  από voulasto
 Παρ Αύγ 05, 2016 5:49 pm
Γεια σας και παλι. Εν αναμονη των αποτελεσματων παρακεντησης αφου με τις μαγνητικες μου ειπαν πως ισως καταληγουμε σε ΣΚΠ.
Το μοναδικο συμπτωμα αφου πηραμε το ιστορικο μου ηταν πριν 4 χρονια. Μαλλον οπτικη νευριτιδα.
Θυμαμαι για κανα διημερο οταν κοιτουσα δεξια ή αριστερά τα εβλεπα θολά. Και καποιες φορες διπλα. Τοτε δεν το εψαξα γιατι ειχα πιστεψει οτι ήταν απο ενα παιχνιδι στον υπολογιστη που εψαχνες να βρεις αντικειμενα σε μια εικονα και το επαιζα μανιωδως με τις ωρες.
Αν μπορειτε πειτε μου πως ήταν σε εσας η οπτικη νευριτιδα
 #119676  από ποπη
 Παρ Αύγ 05, 2016 7:12 pm
voulasto έγραψε:Γεια σας και παλι. Εν αναμονη των αποτελεσματων παρακεντησης αφου με τις μαγνητικες μου ειπαν πως ισως καταληγουμε σε ΣΚΠ.
Το μοναδικο συμπτωμα αφου πηραμε το ιστορικο μου ηταν πριν 4 χρονια. Μαλλον οπτικη νευριτιδα.
Θυμαμαι για κανα διημερο οταν κοιτουσα δεξια ή αριστερά τα εβλεπα θολά. Και καποιες φορες διπλα. Τοτε δεν το εψαξα γιατι ειχα πιστεψει οτι ήταν απο ενα παιχνιδι στον υπολογιστη που εψαχνες να βρεις αντικειμενα σε μια εικονα και το επαιζα μανιωδως με τις ωρες.
Αν μπορειτε πειτε μου πως ήταν σε εσας η οπτικη νευριτιδα

Γεια σου Βουλα,
εμενα η οπτικη νευριτιδα με χτυπησε με θολουρα και διπλωπια, η πρωτη εμεινε η δευτερη εφυγε. Σε αλλους μπορει να τους φερει και αχρωματοψια.....γινεται επισης τεστ οπτικου πεδιου και μαγνητικη εγκεφαλου. Σου εκαναν τιποτα απο αυτα τα 2?
 #119677  από voulasto
 Παρ Αύγ 05, 2016 8:03 pm
Ναι εκανα και εκει και μου βρηκαν μη ενεργες εστιες. Την αλλη εξεταση ειναι αυτη που σου βαζουν κατι ηλεκτροδια στο κεφαλι και σου βαζουν να βλεπεις κατι κινουμενες ασπρομαυρες εικονες;; Αν ναι την εκανα. Σαφεις
απαντησεις δεν πηρα. Περιμενουν την παρακεντηση
 #119683  από agathan
 Παρ Αύγ 05, 2016 10:11 pm
μην κανεις παρακεντηση. βασιζεται σε περιστασιακα δεδομενα και παραπληροφορει. εχει βγει απο τα κρητιρια McDonalds εδω και περιπου 5 χρονια, υπαρχει μονο σε καποια υποσημειωση, εκτος και αν πεφτες σε αυτη την περιπτωση οποτε πασο.
 #119691  από voulasto
 Παρ Αύγ 05, 2016 10:34 pm
agathan έγραψε:μην κανεις παρακεντηση. βασιζεται σε περιστασιακα δεδομενα και παραπληροφορει. εχει βγει απο τα κρητιρια McDonalds εδω και περιπου 5 χρονια, υπαρχει μονο σε καποια υποσημειωση, εκτος και αν πεφτες σε αυτη την περιπτωση οποτε πασο.

την εκανα ήδη....... και περιμενω τα αποτελέσματα

εκανα μαγνητική εγκεφαλου, αυχενα και αυτα με τα ηλεκτροδια που μου βαλλαν ρευμα σε χερια ποδια και να βλεπω μια οθονη.
Δεν μου εβγαλαν σιγουρο αποτελεσμα.
 #119692  από agathan
 Παρ Αύγ 05, 2016 10:38 pm
δεν σε προλαβα ε; :emojis-29:

δεν θελω να σε ριξω αλλα μπορει να κανεις πολυ καιρο μεχρι να παρεις σιγουρη απαντηση. εγω ημουν τυχερος (οπως το παρει κανεις) γιατι μου βρηκαν πολλες εστιες στον νωτιαιο μυελο, και ηταν σχεδον βεβαιο. υπομονη και οτι θες εδω ειμαστε :emojis-2: :emojis-3:
 #119706  από ποπη
 Σάβ Αύγ 06, 2016 12:57 am
voulasto έγραψε:Ναι εκανα και εκει και μου βρηκαν μη ενεργες εστιες. Την αλλη εξεταση ειναι αυτη που σου βαζουν κατι ηλεκτροδια στο κεφαλι και σου βαζουν να βλεπεις κατι κινουμενες ασπρομαυρες εικονες;; Αν ναι την εκανα. Σαφεις
απαντησεις δεν πηρα. Περιμενουν την παρακεντηση

οχι δεν μου εβαλαν ηλεκτροδια, απλα τεσταραν το καθε ματι ποσο καλα βλεπει. ενα μηχανημα ηταν που ειχε κατι τεστ με κουκιδες που επρεπε να πεις ποτε τις εβλεπες και που....πολυ περιεργο...
 #119709  από kath
 Σάβ Αύγ 06, 2016 12:23 pm
Νομιζω η εξεταση που περιγραφει η voulasto ειναι τα προκλητα δυναμικα, ενω αυτη που περιγραφει η ποπη ειναι οπτικα πεδια. Θυμαμαι τις ειχα κανει κ τις δυο