• επιλογή αγωγης

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #120445  από Μαρία21
 Σάβ Σεπ 03, 2016 5:01 pm
Πάντως χωρίς πλάκα τώρα...
Ελένη η ένεση δεν είναι τίποτα αλήθεια!
Λογικό είναι να φοβάσαι είσαι και μικρούλα
Όμως πραγματικά δεν πονάει. Ειδικά την βελόνα δεν την νιώθεις καν. Είναι πλ μικρή
Αν νιώσεις κάποια ενόχληση θα είναι όταν μπαίνει το φάρμακο! (ενόχληση ούτε καν πόνο)

Και θα δεις ότι όταν έρθει η νοσηλεύτρια και στα εξηγήσει θα νιώσεις πολύ καλύτερα!
Θα σου φέρει και δωράκια :emojis-19:
 #120446  από litsa
 Σάβ Σεπ 03, 2016 5:05 pm
Άντε με το καλό!!!
Και εγώ τις είχα κανένα μήνα μεχρι να έρθει από Αθήνα νοσηλεύτρια... Την μια ήμουν άρρωστη, την άλλη και εγώ δεν ξέρω τι...

Ώσπου ξεκίνησα!!!!

Το θέμα είναι δύο ντεπον μαζί με την ένεση ...ή ότι άλλο είπε ο ντοκτορ

Το κυριότερο όμως είναι οι βιταμίνες...
Βοηθάνε πολύ!!! Διαβάστε ενημερωθειτε!!

Καλή συνέχεια!!!!
 #120447  από agathan
 Σάβ Σεπ 03, 2016 5:30 pm
αν εχεις ισορροπημενη διατροφη δεν χρειαζεσαι συμπληρωμα βιταμινων, το μονο που θα καταφερεις εν γενει ειναι να παθεις υπερβιταμινωση και να εχεις αλλα προβληματα. ακομα και συμπληρωμα βιταμινης D, που συνισταται σε πολλα αυτοανοσα, θελει μετρο και απλα να βγαινεις να σε βαραει λιγο ο ηλιος.
αν εχεις προβλημα με ελλειψη βιταμινων, αυτο ειναι αλλο καπελο και πραττεις αναλογα.

βρε αλανι λιτσα μην μου της λες διαφορα και ειναι φοβισμενη!!!
 #120448  από Ελένη.π
 Σάβ Σεπ 03, 2016 5:36 pm
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχχα να'στε καλά με κάνετε και γελάω εδώ ευχαριστώ πολύ
 #120449  από litsa
 Σάβ Σεπ 03, 2016 6:26 pm
Αλανι είμαι γιατί το εχω ψαξει...!!!!
4 χρόνια τώρα είμαι πολυβιταμινουχα!!!

Αν παίρνεις καλές εταιρίες, δεν παθαίνεις τίποτε!!

Ίσα ίσα που φτιάχνεις ...

Η διατροφή δεν φτάνει, γιατί για κάποιο λόγο, δεν απορροφούνται τα θρεπτικά στοιχεία, ή χρειάζεται ο οργανισμός παρά πάνω στοιχεία, οπότε πρέπει να φας πχ μία αγελάδα...
Γίνεται??? Οχι!!! Οπότε καταλήγεις στα συμπληρώματα! :emojis-1:
 #120450  από agathan
 Σάβ Σεπ 03, 2016 6:44 pm
καλη μου, μιλας για ad hoc λυση σε προβλημα που εχεις εσυ, και ισχυει για σενα. ad hoc λυση για δικο σου προβλημα,δεν μπορεις να κανεις γενικευση τοσο απλα. μπορει να μην σου κανει αυτο που λεω γιατι το λεω εγω, θα ακουγες ομως ενα σοβαρο επιστημονα;

και επισης, δεν εχει μεγαλη σημασια, μηδαμινη θα λεγα, ουτε η εταιρια, ουτε τι συμπλεγμα βιταμινων θα παρεις. οπως και επιχειρηματα του τυπου "πλεον οι τροφες δεν προσφερουν οσα θα πρεπε", τα χρησιμοποιουν εταιριες multilevel marketing και κοροιδευουν τον κοσμο για να πουλησουν τα προιοντα τους. δεν ισχυει τιποτα τετοιο σε καμια περιπτωση, ψευδη δεδομενα και κατασκευασμενα γραφηματα που δεν εχουν κανενα νοημα.

μια φορα πηγα σε κατι τετοιο απο περιεργεια, και μετα απο λιγο φοβοντουσαν αν ανοιγα το στομα μου και τους κανω ρεζιλι.

ανησυχω μονο για το ποιον ακους και που εχεις μπλεξει.
 #120456  από litsa
 Κυρ Σεπ 04, 2016 12:48 am
αλάνι είμαι όχι τυχαία!!!

δεν έχω μπλέξει κάπου... το έχω περάσει απο κόσκινο, όσο μπορώ...!!!
παρακολουθώ όσο μπορώ τις εξελίξεις...

και αυτό που κάνω, αποδεδειγμένα, δεν προσπαθώ να το μεταφέρω σε άλλους...
απλά γιατί ούτως ή άλλως δεν έχω κανένα κέρδος, για αρχή, και στην συνέχεια, είναι προιόν διεξοδικής αναζήτησης και συζήτησης με παθόντες ...

δεν προσπαθώ να κάνω αυτό που λες ως ad hoc λύση .... (και δεν έχω καταλάβει τι είναι...)

σε εμένα αυτό που νιώθω, αυτό λέω...

το ότι υπάρχει
οπως και επιχειρηματα του τυπου "πλεον οι τροφες δεν προσφερουν οσα θα πρεπε", τα χρησιμοποιουν εταιριες multilevel marketing και κοροιδευουν τον κοσμο για να πουλησουν τα προιοντα τους. δεν ισχυει τιποτα τετοιο σε καμια περιπτωση, ψευδη δεδομενα και κατασκευασμενα γραφηματα που δεν εχουν κανενα νοημα. οπως έγραψες...

εχω κάνει μάρκετινγκ, είμαι υποψιασμένη, έχω τις άμυνες μου... και τις ενστάσεις μου και ότι άλλο θέλεις...

ΤΟΛΜΩ, όμως να μεταφέρω μετά από 4 χρόνια και 3 μήνες πλέον, που αρχικά ακολουθώ τα συμπληρώματα, - και εδώ και 5 μήνες που η διατροφή μου έχει αλλάξει ακόμα πιο πολύ προς τα ωμά λαχανικά και το ψάρι... - για το πως είμαι...

Ακολουθώ την Ιατρική κοινότητα, απο το 2006, που δεν μου προσφέραν εκτός απο κορτιζόνη, τίποτις άλλο... παρά μόνο γύρνα στην καθημερινότητα σου...
που ΑΝ μου έδιναν το πιο απλό συμπλήρωμα όλο και κάτι θα έσωζα..
και έφτασα στο 2008 με την 2η υποτροπή και ξανά κορτιζόνη, και ρεμπιφάκι44

ως αγωγή για την σκληρηνσούλα που μου έλαχε...
και μετά πάρε και ένα μοντιοντάλ για την κούραση...
και παρε και αντικαθλιπτικά
και πάρε και νεβροντιν
και πάρε και πάρε... και άλλα πολλά...

Αφού έγινα το δικό τους πειραματόζωο... αποφάσισα απο το πουθενά, να επισκεφθώ και τον νευροφυσιολόγο, που ήξερα ότι πήγε σε αυτόν μόνο ένα βαρύτατο περιστατικό με ΑΛΣ...
Στα τυφλά λοιπόν πήγαινα βήμα - βήμα με επιφυλάξεις κτλ ...

Μπορώ όμως να πω πλέον ότι ΝΑΙ, δεν τόλμησα να σταματήσω το ρεμπιφ44, που στην κυριολεξία με διαλύει...
ΑΛΛΑ, καταφέρνω να είμαι πολύ καλύτερα, με τα συμπληρώματα... την ψυχοθεραπεία, την ήπια άσκηση, την διατροφή....

Δεν θα μίλαγα, εάν δεν το πίστευα, και αν δεν έχω στοιχεία... προσωπικά μεν, έχω όμως... και ισως να εχω και τις δικές μου στατιστικές κάνει...

Οταν ρώτησα κάποτε τον παθολόγο μου, τι να τρώω, και αν μπορώ να πάρω βιταμίνες, μου είπε ότι ''τι τις θέλεις...'' ψαράκι καλέ τρώε.... (εμ δεν έπασχε το παιδί του... αλλά εγώ... οπότε γιατί να ψαχτεί????)

όταν έκανα απο μονη μου την D3, και ήταν γύρω στο 25, χαμηλή για εμάς... αφού μετά απο 5 -7 χρόνια, βοά η παγκόσμια κοινότητα για τα επίπεδα της D3 στον οργανισμό μας, όταν λοιπόν την πήγα στον νευρολόγο, μου ειπε μια χαρά είσαι...

Μετά σου λέει, η σκληρυνση ειναι πολύπλοκη... ε κάντε την εσείς οι γιατροί με τον τρόπο σας ...χειρότερη...

όταν ρώτησα τον νευρολόγο, τι να τρώω, μεσογειακή διατροφή μου λέει..
δεν μου ειπε ομως, οτι οτιδήποτε επεξεργασμένο, οτιδήποτε με συντηριτικό και η ζάχαρη, τα αλεύρια ειναι οτι χειρότερο για εμάς, ούτε ότι τα γαλακτοκομικά μας πειράζουν...

Εν κατακλείδι, τώρα θα ήμουν σε πολύ χειρότερη κατάσταση αν δεν εβρισκα αυτό τον δρόμο.... και για να το πω καλύτερα, ΚΑΙ αυτόν τον δρόμο...

Οποιος θέλει να ακολουθήσει, μπορεί... όποιος πιστεύει ότι ''ελα μωρέ τι μας λέει τώρα αυτή'' σεβαστή και αυτή η άποψη!!

Εγώ δεν είχα κανένα όταν τολμούσα... και θα ήμουν ευτυχής αν το 2006 μου έλεγαν ότι ειχα και αυτές τις επιλογές... ίσως να μην παθαινα υποτροπη και να μην ξεκινούσα ποτέ το φάρμακο...που στην τελική, οι γιατροί, για να καλύψουν τον ...#$^%$@!λο τους, λένε ότι μπορεί να μου ταιριάζει κατα ένα 35%

Πειραματόζωο λοιπόν με τα φάρμακα, τα οποια δεν άλλαξα και ποτέ...
Πειραματόζωο ομως και στην διατροφή και τα συμπληρώματα, που στην τελική προς το παρόν με βοηθάνε..

Αυτά φίλε... και καλή συνέχεια!!! :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :smile-sun:
 #120458  από litsa
 Κυρ Σεπ 04, 2016 1:11 am
το ad hoc είναι το θέμα μας??

το κλείνω εδώ.... δεν έχει όντως νόημα...

Ενας όμως να βοηθηθεί... εχει επιτευχθεί ο στόχος...

Παρόλα αυτά, αν εχεις επιπλέον επιχειρήματα θα ήθελα να τα ακούσω...
 #120459  από Ελένη.π
 Κυρ Σεπ 04, 2016 1:44 am
Να ρωτήσω κάτι πιο πάνω διάβασα ότι τα επεξεργασμένα φαγητά,τα αλευρια,η ζάχαρη και τα γαλακτοκομικά μας κάνουν κακό....αυτό ισχύει γιατί καν ένας γιατρός δεν μου είπε κάτι τετοιο