• Γραφειοκρατια η κάτι άλλο;

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #116469  από ΧρηστοςΜ
 Πέμ Απρ 14, 2016 5:17 pm
Καλησπερα στο φορουμ. Παρακαλω πολυ θα ηθελα την βοηθεια σας.
Περασα 2 ΑΥΕ ΚΕΠΑ με 2 παθησεις .
Στην α) παθηση μου εδωσαν ποσοστο 50% σαν κυρια παθηση .
Στην β) παθηση αναφερουν το ορθοπεδικο προβλημα στην γνωστοποιηση , χωρις να εχουν βαλει ποσοστο.
Το συνολικο ποσοστο και απο τις 2 παθησεις αναφερει στην γνωστοποιηση ειναι 67% .
Οταν εδωσα στο ΙΚΑ (τοπικο) την γνωματευση για συνταξη αναπηριας (δεν ειναι η πρωτη φορα) η διευθηντρια με υπηρεσιακο σημειωμα εστειλε στο ΚΕΠΑ τον φακελο για να περασω πάλι επιτροπη!
Ο λογος μου ειπε ειναι επειδη δεν αναφερουν στην γνωματευση το ποσοστο απο την β) παθηση [ορθοπεδικο].
Πως λοιπον προκυπτει το 67% σαν συνολο ;
Οταν πηγα στο ΚΕΠΑ μου ειπαν οτι δεν ειναι απαραιτητο να ειμαι παρων αλλα καλα θα ειναι να ειμαι παρων επειδη οι γιατροι ζητανε οι ασθενεις να ειναι παρων!
Πρωτη φορα μου συμβαινει κατι τετοιο.
Υπαρχει περιπτωση να μειωσουν το ποσοστο στο ορθοπεδικο;
Θελουν απο το ΙΚΑ διευκρίνηση ;
Ειμαι πολυ μπερδεμενος και φυσικα ο χρονος αναμονης ειναι τεραστιος μετα απο ολο αυτο!
Σας ευχαριστω πολυ!

ΥΓ μονο για την β) παθηση [ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ] με παραπεμπουν στο ΚΕΠΑ .

αναφερω μια απαντηση απο εναν κυριο που μου εδωσε σχετικα με το θεμα και ρωτάω εαν καποιος το γνωριζει αυτο και ισχύει [άπλα για να σιγουρευτώ]

"ΠΑΝΟΣ Να πείτε στον υπάλληλο του ΙΚΑ ότι καλο θα ηταν να βρει άλλη εργασία
Όταν η απόφαση που έχετε στα χέρια σας αναγραφεί ότι από δυο παθήσεις (α και β)
Με συνολικό ποσοστό 67% και το ποσοστό 50% προέρχεται από την πάθηση (α) είναι περιττό να αναγραφεί ότι η πάθηση (β) είναι 17%"
 #116566  από VASILIS
 Δευ Απρ 18, 2016 6:02 am
Χρήστο καλημέρα.
Δυστυχώς, οι υπηρεσίες ψάχνουν το παραμικρό για να κόψουν ποσοστά αναπηρίας με αποτέλεσμα να μας ταλαιπωρούν ΣΚΟΠΙΜΑ.
Αλλωστε υπάρχουν πολλές καταγγελίες για την εγκύκλιο που πήγε στους γιατρούς των ΚΕΠΑ να μειώνουν ποσοστά έτσι, που να μην δικαιούμαστε επιδόματα.
Μέσα στις γενικότερες τρικλοποδιές που μας βάζουν, είναι και οι "παρεμβάσεις διευθυντών", ατόμων που στην πλειοψηφία τους ΔΕΝ είναι γιατροί απλά διοικητικοί οι οποίοι με κάθε ευκολία αμφισβητούν την απόφαση των γιατρών.
Σαν να λέμε, πάς να κάνεις επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, και αυτός που θα σου την κάνει, δεν είναι καρδιοχειρούργος, αλλά μηχανικός αυτοκινήτων η λογιστής.
Το καλό είναι πως αυτό το ΧΑΛΙ δεν συμβαίνει πάντα παρά σε λίγες ατυχείς για εμάς περιπτώσεις.
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον.......
Εκανες ένσταση;
Είπες πως πήγες στο τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ.
Μήπως υπέγραψες κάποια υπεύθυνη δήλωση;
 #116568  από ΧρηστοςΜ
 Δευ Απρ 18, 2016 8:49 am
ScreenHunter_03 Apr. 17 20.22.jpg
ScreenHunter_03 Apr. 17 20.22.jpg (98.54 KiB) Προβλήθηκε 28832 φορές
Βασιλη καλημερα!
Οχι δεν υπεγραψα καποια δηλωση και δεν εκανα ενσταση επειδη η διευθηντρια στο υποκαταστημα ΙΚΑ δεν μου ειπε οτι με περναει ΒΥΕ αλλα απλα να αναγραψουν στην γνωματευση το ποσοστο απο την παθηση β.
Αλλωστε ενσταση δεν μπορω να κανω γιατι την γνωματευση την πειρα στα χερια μου
1/2/2016 και το υπηρεσιακο το εστειλε το ΙΚΑ 31/3/16.
Επισης ψαχνοντας βρηκα μια εγκυκλιο του υπουργιου και την επισυνάπτω.
Στο ΚΕΠΑ οταν ρωτησα μου ειπαν ειναι στο χερι μου αν θελω να παραστώ η οχι...
Βασικα ο φακελος μου "περναει" και οχι εγω αλλα καλο θα ηταν μου ειπαν στο ΚΕΠΑ να ειμαι παρων...

Ο χρονος ομως για ολο αυτο με σκοτώνει γιατι ζω απο την συνταξη της μητερας μου...
Και η κατασταση μου χειροτερευει ψυχολογικα ...
Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου και σου ευχομαι να εχεις μια ομορφη εβδομαδα!
 #116569  από VASILIS
 Δευ Απρ 18, 2016 11:23 am
Χρήστο εύχομαι να πάνε ολα καλά.
Καταλαβαίνω τη δυσκολία σου, άλλωστε σχεδόν ΟΛΟΙ είμαστε στα ίδια.
Αποψή μου είναι πώς πρέπει να παραστείς στο ΚΕΠΑ
 #116597  από basilis361
 Δευ Απρ 18, 2016 11:22 pm
Χρηστο καλησπερα ,ειχα αντιμετωπισει το ιδιο θεμα πριν 2 χρονια περιπου ,οταν δεν μου ειχαν γραψει στην αποφαση που μου εδωσαν απο το κεπα αν δικαιουμαι εξωιδριματικο επιδομα η οχι ,ενω η γνωματευση βαση αυτων που ειχαν γραψει ηταν οτι το δικαιουμαι.Η διευθιντρια του ταμειου ξαναπερασε τον φακελο μονο, απο επιτροπη για να ξαναγραψουν την αποφαση σωστα.Εγω δεν πηγα ο ιδιος ,αλλα εστειλα εναν δικο μου ανθρωπο να παραστει..τελικα πηγαν ολα καλα και δεν ειχα καποιο προβλημα ,εκτος βεβαια οτι ειχα καποιους μηνες ακομα καθυστερηση ...
καλη τυχη και καλο κουραγιο ..
 #116609  από ΧρηστοςΜ
 Τρί Απρ 19, 2016 9:24 am
Βασιλη καλημερα!
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.
Εχουμε μπλεξει με γραφειοκρατεια .
Η πλακα ειναι οταν περνουσα ΑΥΕ ορθοπεδικο οι γιατροι με ρωτησαν αν ειναι για προνοια και τους απαντησα ειναι για συνταξη αναπηριας απο το ΙΚΑ. Ειδαν μεσα στο φακελο και προηγουμενη αποφαση διευθηντου...
Τι να πω...καλη δυναμη σε ολους μας!