• ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΗΡΑΤΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #114580  από kostasp
 Κυρ Ιαν 17, 2016 1:10 am
Ελπίδα το ίδιο πρόβλημα είχα πριν 2 μήνες αλλά δεν ξέρω αν παίζει ρόλο εγώ είμαι τεβέ με 23 χρόνια πήρα σύνταξη γηράτος με το νόμο 612/77 και στις 30 /11 2015 σταμάτησε το επίδομα όπως ήταν αναμενόμενο αλλά και η σύνταξη. Ρώτησα γιατί και μου είπαν ότι η σύνταξη συνδέεται με το επίδομα μου και κάθε τρία χρόνια θα διακοπτεται. Πήρα στα κεντρικά του ΤΕΒΕ και έκανα τα παράπονα μου και μετά η υπάλληλος στο ΤΕΒΕ Καλλιθέας μου ζητάγε συγγνώμη. Όταν πήγα μετά με την νέα απόφαση του ΚΕΠΑ για συνέχιση του επιδόματος μου είπε ότι δεν γνωρίζε και την σύνταξη την έκανε δια βίου. Τώρα με κοροϊδεύουν η όχι και στα κεντρικά μου είπαν ότι πρεπει να ειναι δια βίου και αυτοί πήραν και της βάλανε χέρι στην Καλλιθέα. Δεν ξέρω τι παίζει θα σε γελάσω. Η το κάνουν και όπου πιάσει η παίζει διαφορά ο ασφαλιστικος φορέας. Πάντως καλό θα ήταν να βάλεις έναν εργάτολόγο να τους ξετιναξεις διότι όπως είπε και ο Κώστας σύνταξη γηράτος να ανανεώνεται κάθε τρία χρόνια κάτι δεν κολλάει μου φαίνεται ότι για χαζούς ψαχνουν
 #114582  από Elpidaki
 Κυρ Ιαν 17, 2016 4:28 am
Ευχαριστώ kostasp για την απάντηση.

Τελικά θα βάλω εργατολόγο να στοιχειοθετήσει καλά το αίτημά μου, και αν όλα πάνε καλά και πετύχω το αυτονόητο, θα το δημοσιοποιήσω με κάποιο τρόπο, μήπως και κάποιοι αρμόδιοι φιλοτιμηθούν και λάβουν μέτρα ώστε να αντιμετωπιζόμαστε επιτέλους με σοβαρότητα!! Οχι δηλαδή πως έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους "αρμόδιους". Διότι από τους πολλούς "αρμόδιους" πήγαμε κατά διαβόλου σε αυτή τη χώρα, και νομίζω πως όλοι λίγο πολύ ξέρουμε με ποιον τρόπο...!! Ευχαριστώ και πάλι!!
 #114587  από Κώστας
 Κυρ Ιαν 17, 2016 4:12 pm
Elpidaki έγραψε:Κώστα ευχαριστώ και πάλι. Τελικά όπως φαίνεται εκεί κολλούν και μας δημιουργούν πρόβλημα!! Στο "για όσο χρόνο διαρκεί η αναπηρία"!! Αρα, βασικός μας στόχος είναι να χρησιμοποιήσουμε το "μη αναστρέψιμη", όπως τηλεφωνικά μου είχε πει ο κ.Γεωργιόπουλος!! Και φαντάζομαι ότι την αίτηση θα πρέπει να την κάνουμε στα ΚΕΠΑ! Απλά θα πρέπει να αναλάβει εργατολόγος να κάνει την διαδικασία, να συντάξει την αίτηση κατά τέτοιον τρόπο, που να μην μπορούν να "πιαστούν" από πουθενά και να μας την απορρίψουν. Γιατί όπως έχουμε όλοι καταλάβει η δημόσια διοίκηση είναι εναντίων των ΑΜΕΑ, και σε καμία περίπτωση δεν μας διευκολύνουν!! Αψυχολόγητο, αλλά ισχύει!! Πρόσφατα με έβγαλαν τρελή στο ΙΚΑ της περιοχής μου γιατί διαμαρτυρήθηκα επειδή μου έδωσαν λιγότερα (κατά τουλάχιστον €7.000) τα αναδρομικά των 3 χρόνων-για σύνταξη και επικουρικό, όσο διάστημα δηλαδή έκανε να ξεκαθαριστεί το θέμα της μετατροπής της σύνταξής μου!! Το είπαν καθαρά σε δικούς μου ανθρώπους που πήγαν να καταθέσουν αιτήσεις μου με αναλυτική την διαφορά!! Ισχυρίστηκαν ότι δηλ. η ΣΚΠ με "πείραξε" στο μυαλό και ζητάω χρήματα που δεν μου χρωστούν!! Δεν τους "κυνήγησα" γιατί είμαι σίγουρη ότι μόνο φθορά στην υγεία μου θα είχα. Σε αυτούς ισχύει το "κόρακος κοράκου μάτι δεν βγάζει"!!! Εντούτοις έκανα έγραφο που κοινοποίησα και στη διεύθυνση δημόσιας διοίκησης και στην διεύθυνση αναπηρίας του ΙΚΑ, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε!! Εχουν αδικήσει τόσους πολλούς, που σιγά μην ασχοληθούν οι ανώτεροι με τον καθένα ξεχωριστά...!!! Αν έχει κανείς καμία άλλη ιδέα για το τί μπορούμε να κάνουμε, ας την πει.
Σας ευχαριστώ πολύ,
Ελπίδα, πολύ σωστά έκανες κι΄ έστειλες έγγραφο, αλλά πρέπει να το στέλνεις με κούριερ και να ζητάς όταν το παραδίδουν να σου φέρνουν αριθό πρωτοκόλλου.
 #114589  από Elpidaki
 Κυρ Ιαν 17, 2016 5:22 pm
το έγγραφο το είχα στείλει συστημένο και είχα τα αποκόμματα του ταχυδρομείου για την κάθε διεύθυνση. Ακόμα τα έχω!! Εν τω μεταξύ την αρχική φορά που κατήγγειλα το όλο θέμα το είχα στείλει ως εξώδικο στο ΙΚΑ και δικαστικός επιμελητής το πήγε ΙΚΑ και στις άλλες δύο διευθύνσεις!! Μου απάντησαν μόνο απ το ΙΚΑ συστημένο, ακόμα και στο ίδιο το εξώδικο (δηλ. χωρίς εξώδικη απάντηση, όπως συνηθίζεται). Η δε διεύθυνση αναπηρίας έστειλε στο εν λόγω ΙΚΑ να ...επιμεληθεί του θέματος, με απλή κοινοποίηση σε εμένα!! Κάτι δηλαδή σαν τον Πόντιο Πιλάτο ...ένιψαν τας χείρας τους....!! Ούτε κάν μου απηύθυναν απ ευθείας απάντηση... Για αυτό λέω, άντε να βρεις άκρη... Πρέπει να πω ότι κάποια στιγμή απευθύνθηκα και στο Συνήγορο του Πολίτη, και αυτό οι υπάλληλοι του ΙΚΑ (και η διευθύντρια μαζί) δεν το συγχώρεσαν ποτέ!! Μου έκαναν καψόνια, δήθεν και καλά κατά λάθος. Δεν μου έβαζαν στις γιορτές, ας πούμε, σύνταξη, ισχυριζόμενοι ότι έκανε λάθος το ...σύστημα. Βρήκα τηλέφωνο της πληροφορικής του ΙΚΑ, επικοινώνησα και μου είπε η συμπαθέστατη και ευγενέστατη υπάλληλος, ότι από το αρμόδιο ΙΚΑ τους τα έστειλαν λάθος γι αυτό δεν τα πέρασε το σύστημα!! Και έτσι με άφηναν απλήρωτη για τρίμηνο!!!! Αμα θέλουν να σε διαλύσουν, το κράτος τους δίνει όλο το ελεύθερο!! Παρακαλούσα να βρεθεί κάποιος με πιο γερό στομάχι να τους κυνηγήσει και να τους ξετινάξει!!! να περάσουν πειθαρχικό και να πάνε σπίτια τους... Δυστυχώς όμως εμείς οι πάσχοντες είμαστε ευάλωτοι, και φυλαγόμαστε όσο μπορούμε... Η όλη ιστορία πάντως μου στοίχισε υποτροπή πολύ σοβαρή!!!
 #114596  από Κώστας
 Δευ Ιαν 18, 2016 8:39 am
Βιώνω αντίστοιχη κατάσταση. Ενώ έχω πάρει απόφαση ΚΕΠΑ που μου χαρακτηρίζει ποσοστό αναπηρίας εφ΄ όρου ζωής, εντούτοις με καλούν να ξαναπεράσω ΚΕΠΑ το 2017 για την παράταση χορήγησης του επιδόματος. Έστειλα επιστολή στον διευθυντή αναπηρίας του ΙΚΑ του κεντρικού υποκαταστήματος (στην Ομόνοια) και εκείνος απλά την μεταβίβασε στο αρμόδιο ΚΕΠΑ Αμαρουσίου για να ξαναπεράσει επιτροπή τον φάκελό μου και να δουν αν εφ΄ όσων έχω ποσοστό εφ΄ όρου ζωής μπορεί να γίνει και το επίδομα εφ΄ όρου ζωής!!!!!! Αυτό διαρκεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και απόφαση δεν έχω πάρει ακόμη στα χέρια μου. Έτσι όπως πάει θα φτάσει η επόμενη φορά που πρέπει να περάσω ΚΕΠΑ!!! Κι΄ όλα αυτά επειδή ενω μου έχουν δώσει ποσοστό εφ΄όρου ζωής με καλούν να ξαναπεράσω ΚΕΠΑ για το επίδομα!!!!!!!!!!!
 #114604  από Elpidaki
 Δευ Ιαν 18, 2016 3:34 pm
Κώστα, βάλε δικηγόρο!! Πάντα θα βρίσκουν να μας ...τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί!!! Εργατολόγο που να αναλαμβάνει αυτός να διευθετεί όλα τα προβλήματα, για να μην πω όλες τις παγίδες!! Γιατί είναι βέβαιο ότι όλες αυτές οι ασάφειες και οι καθυστερήσεις δημιουργούν ένταση και χημικό stress τα οποία οδηγούν σε δυσάρεστα πράγματα σε εμάς που έχουμε αυτό το πρόβλημα!! Εγώ ήδη χθες επικοινώνησα με φίλο που η γυναίκα είναι περίπου στην ίδια κατάσταση με εμάς (ΣΚΠ και ζητάει οριστικοποίηση, μόνο που έχει 85% αναπηρία κινητική), να βάλουμε τον ίδιο εργατολόγο που μας έβγαλε τη σύνταξη, να τα αναλάβει όλα αυτός!! Καλή τύχη. Οποτε χρειαστεί ανταλλάσουμε απόψεις!!
 #114615  από Κώστας
 Τρί Ιαν 19, 2016 10:30 am
Με πήραν τηλέφωνο από το ΚΕΠΑ Αμαρουσίου και μου είπαν πως το αίτημά μου θα γίνει δεκτό και το επίδομα θα μονιμοποιηθεί, απλά θα καθυστερήσει λίγο να μου έρθει η απόφαση επειδή το επίδομα μου λήγει το 2017, δηλαδή υπάρχει χρόνος και έχουν πολύ δουλειά. Εγώ βέβαια αν δεν πάρω χαρτί στα χέρια μου, δεν ησυχάζω.
 #114617  από litsa
 Τρί Ιαν 19, 2016 11:20 am
μπράβο Κώστα!!!
τα αυτονόητα τελικά στην Ελλάδα, είναι τα δύσκολα!!!

never give up!! :emojis-1: :emojis-1: :emojis-1:
 #114681  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Σάβ Ιαν 23, 2016 2:02 pm
Ναι ρε παιδιά , ξέρετε ότι ήμουν δικηγόρος και πήρα σύνταξη. Τον 10/2014 πέρασα ΚΕΠΑ για ενδέκατη φορά στην ζωή μου , για πρώτη φορά η επιτροπή με έκρινε παραπληγικό με 85% αναπηρία δια βίου . Μέχρι τότε ήμουν ενεργός δικηγόρος . Τον 12/2014 έχοντας συμπληρώσει 15 χρόνια , άσκησης δικηγορίας και με την συνδρομή των αναφερόμενων στο ν.612/77 παραιτήθηκα από δικηγόρος και βγήκα στην σύνταξη δια βίου . Τα αναφερόμενα παραπάνω δυστυχώς δεν μπορώ να τα καταλάβω.