Όταν κοκκίνησε ο Φρόυντ
Λοιπόν τώρα που εκτονωθήκατε, ας περάσουμε στο δεύτερο ημίχρονο.
Διάβασα ότι ακριβώς περίμενα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να εικάσετε την αιτία που γέννησε το σημείωμά μου, ατυχήσατε. Έγραψα για να διασκεδάσω και τίποτα παραπάνω. Θα προσπαθήσω να απαντήσω πιο κάτω στον καθένα.
Μικροί μου φίλοι, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι αν δεν υπήρχε η σκλήρυνση, οι περισσότεροι αν όχι όλοι εδώ, δεν θα λέγατε ούτε καλημέρα. Είναι η κοινή μοίρα που σας φέρνει κοντά και καθορίζει τη συμπεριφορά σας. Δείτε τα ρεπορτάζ των εφημερίδων μετά από μια φυσική καταστροφή. Δείτε εκεί πως περισσεύει η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία.
Η επικοινωνία και η εν γένει στάση μας στη ζωή καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. Είναι μεταξύ άλλων και ζήτημα μόρφωσης, παιδείας, εμπειριών,περιβάλλοντος, κουλτούρας, χρημάτων κτλ. Επομένως δεν είναι δυνατόν να επικοινωνούν όλοι με όλους ακόμα και αν έχουν κοινή μοίρα.
Με την ευκαιρία επιτρέψτε μου μια παρένθεση για να πω ότι : τα λεγόμενα κοινωνικής δικτύωσης φόρουμ (εξαιρώ το παρόν για ευννόητους λόγους) είναι χρήσιμα για ανταλλαγή πληροφοριών και ενημέρωσης. Κατά τα λοιπά είναι μηχανισμοί αλλοτρίωσης καθόλου αθώοι.
Κάθε μου κείμενο το γράφω λέξη προς λέξη, σβήνω και ξαναγράφω διαρκώς για να αποδώσω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι. Δεν το καταφέρνω πάντα, αλλά δεν χάλασε κι ο κόσμος.
Είμαι σοβαρά γιατρέ μου ;
Για τα σχόλια σας έχω να παρατηρήσω τα εξής
Elena : με ποιόν να επικοινωνήσω βρε παιδί μου ; με τον αέρα ; συγκεντρώσου μεγάλα παιδιά είμαστε. Αλήθεια τι βρίσκεις στο X - Factor ;
Litsa : αυτά περί ψυχής αστα για τους παπάδες. Όλοι ψυχολόγοι γίναμε τρομάρα μας. Να ψάξω τον εαυτό μου; ναι μωρέ κάπου μου παράπεσε, μάλλον στο ντιβανομπάουλο
Manos: έχεις τη συμπάθεια μου
Soula : (εκ του Αθανασούλα ;;;) τι να σου πω τώρα και σένα. Με μερικά τριαντάφυλλα συμβιβάζεσαι;
Τσαπρ...: Τσόντα δεν βλέπω σύντροφε εκτός κι αν παίζει ο Στάλιν. Το άλλο που υπαινίσεσαι το έλυσα από ετών μέσω γάμου.
Ρένα : Θεός ; Άντε καλέ μην τον είδατε τον Παναή
Βίκυ : Ναι θέλω τσιγάρα (marlboro)
Mary_ d(e)ath . Ποιόν εαυτό μου να βρω τρομάρα σου. Ασφαλώς και δεν είμαι ολοσδιόλου ίδιος. Ούτε εσύ είσαι και αυτό ειναι το γοητευτικό.
Ελενα : Τι λες μωρό μου, να αυτοκτονήσω εγώ και να ζήσετε οι άλλοι ασθενείς και υγιείς. Να σαι καλά με έκανες και γέλασα.
Soula : με θάμπωσες. εγώ δεν μπορώ να σας αλλάξω μυαλά (ούτε μου πέρασε τέτοια ιδέα), αλλά εσείς μπορείτε. Η πολύ σιγουριά βλάπτει μικρή μου
Litsa : έλα κοντά έπεσες. Ε, μα είσαι και ψυχολόγα γι αυτό
evaggelia 12: φυσικά καμαρώνω γιατί με ξέρω χρόνια. Το άλλο που λες είναι κρυάδες.
Prince of ROMe: καλά τα λες αλλά εκεί με τον Θεό μου τα χάλασες.
Giota : Μην φωνάζεις (κεφαλαία) Τι να φοβηθώ ρε παιδί μου
Πέτρος : εσύ τι έγραψες ; δεν θυμάμαι. Σου χρωστάω μια απάντηση