• Περί συζητήσεων

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #11211  από dimitris
 Παρ Νοέμ 06, 2009 11:51 am
Είχα καιρό να πληκτρολογήσω στο google τη λέξη "σκλήρυνση", τέλος πάντων το έκανα χτες και έφτασα εδώ και βρήκα αυτό που περίμενα. Αν και δεν διάβασα παρά δύο, τρία σημειώματα η αίσθηση που μου έμεινε ήταν ότι υπάρχει, κακομοιριά, δικαιολογημένη μεν, απορριπτέα δε.
Λοιπόν ξέρεις, έχω δει δεκάδες να κλαψουρίζουν "Θέε μου γιατί, γιατί εγώ, γιατί σε εμένα". Το λένε χήρες, ορφανά, απατημένοι σύζυγοι, ασθενείς με χρόνια πάθηση, όπως κακή ώρα εμείς. Δεν είδα όμως ποτέ κανένα να αναρωτιέται το ίδιο επειδή κέρδισε ένα εκατομμύριο στο τζόκερ.
Επομένως δεν υπάρχει γιατί. Έτσι είναι η ζωή. Απλά πράγματα.
Δεν βρίσκω διόλου ενθαρρυντικό να παρακολουθώ τις αγωνίες ενός εκάστου και βεβαίως δεν το βρίσκω καθόλου οφέλιμο. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι οι εξελίξεις στο χώρο της επιστημονικής έρευνας. Τι γίνεται με το χάπι, με τα βλαστοκύτταρα, τι θα γίνει με το εμβόλιο της γρίπης, αν μπορώ μέσω της φυσιοθεραπείας να βελτιώσω την κίνηση.
Καταλαβαίνω ότι το βρίσκετε πολύ σημαντικό να παρηγορείτε ο ένας τον άλλο, να δίνετε και να παίρνετε θάρρος. Ας είναι κι έτσι, η ψευδαίσθηση είναι κι αυτή ανθρώπινο χαρακτηριστικό.
Ελπίζω να μην "θυμώσει" κάποιος, αν και μια τέτοια περίπτωση μου είναι αδιάφορη α, και μην βγει κάποιο συμπέρασμα θα είναι προφανώς λάθος. Τέτοιος ήμουν πάντα, δεν περίμενα τη σκλήρυνση.
Παρακαλώ τέλος, όποιος αιστανθεί την ανάγκη να μιλήσει για τα παραπάνω, να το κάνει με ελληνικούς χαρακτήρες.

Καλή σας μέρα
Ζήτω το Έθνος
 #11216  από elena
 Παρ Νοέμ 06, 2009 12:10 pm
Καλημέρα Δημήτρη!!!
δεν κατάλαβα για ποιόν λόγο πληκτρολόγησες στο ίντερνετ την λέξη "σκλήρυνση"...
ανάγκη για επικοινωνία?ανάγκη για να τα "χώσεις"σε κάποιους?
ότι έχεις να πεις ,μπορούμε να σε ακούσουμε και να σε βοηθήσουμε,γιατί κάποιο πρόβλημα έχεις...

η "κακομοίρα" ξανθοπορτοκαλοκόκκινη του forum... :D :D :D
με φιλικούς χαιρετισμούς

elena trikolore :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος elena την Παρ Νοέμ 06, 2009 12:19 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #11217  από litsa
 Παρ Νοέμ 06, 2009 12:16 pm
Καταρχήν ο κόσμος όπως βλέπεις συστήνεται και λέει και ένα γεια!!!
τον αν είμαστε κακόμοιροι δικαιολογημένα μεν ή απορριπτέα δε, δεν μας ενδιαφέρει να μας το πεις εσύ!!
προφανώς θα διάβασες κάποια ποστ που οι άνθρωποι αισθάνονται έτσι...εκείνη τη συγκεκριμένη ώρα, που είναι απόλυτα ανθρώπινο και ΣΕΒΑΣΤΟ!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΤΟ παλευουμε όπως μπορούμε..

Εάν δεν βρίσκεις ενθαρρυντικό να παρακουλουθείς, απλά να μην έγραφες και να εφευγες όπως ήρθες!!
ΠΕρα από τα επιστημονικά μας ενδιαφέρει και η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ανθρώπου..
Και επίσης δεν είσαι ο αρμόδιος να μας πεις πως θα γράφουμε, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗς που έχει την ευθύνη..

Και τέλος Ξέρεις κάτι?
Ψάξου πρωτα στον εαυτο σου και μετά τα ξαναλέμε!
:D :D :D :D
΄΄Αντε γεια!!
dimitris έγραψε:Είχα καιρό να πληκτρολογήσω στο google τη λέξη "σκλήρυνση", τέλος πάντων το έκανα χτες και έφτασα εδώ και βρήκα αυτό που περίμενα. Αν και δεν διάβασα παρά δύο, τρία σημειώματα η αίσθηση που μου έμεινε ήταν ότι υπάρχει, κακομοιριά, δικαιολογημένη μεν, απορριπτέα δε.
Λοιπόν ξέρεις, έχω δει δεκάδες να κλαψουρίζουν "Θέε μου γιατί, γιατί εγώ, γιατί σε εμένα". Το λένε χήρες, ορφανά, απατημένοι σύζυγοι, ασθενείς με χρόνια πάθηση, όπως κακή ώρα εμείς. Δεν είδα όμως ποτέ κανένα να αναρωτιέται το ίδιο επειδή κέρδισε ένα εκατομμύριο στο τζόκερ.
Επομένως δεν υπάρχει γιατί. Έτσι είναι η ζωή. Απλά πράγματα.
Δεν βρίσκω διόλου ενθαρρυντικό να παρακολουθώ τις αγωνίες ενός εκάστου και βεβαίως δεν το βρίσκω καθόλου οφέλιμο. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι οι εξελίξεις στο χώρο της επιστημονικής έρευνας. Τι γίνεται με το χάπι, με τα βλαστοκύτταρα, τι θα γίνει με το εμβόλιο της γρίπης, αν μπορώ μέσω της φυσιοθεραπείας να βελτιώσω την κίνηση.
Καταλαβαίνω ότι το βρίσκετε πολύ σημαντικό να παρηγορείτε ο ένας τον άλλο, να δίνετε και να παίρνετε θάρρος. Ας είναι κι έτσι, η ψευδαίσθηση είναι κι αυτή ανθρώπινο χαρακτηριστικό.
Ελπίζω να μην "θυμώσει" κάποιος, αν και μια τέτοια περίπτωση μου είναι αδιάφορη α, και μην βγει κάποιο συμπέρασμα θα είναι προφανώς λάθος. Τέτοιος ήμουν πάντα, δεν περίμενα τη σκλήρυνση.
Παρακαλώ τέλος, όποιος αιστανθεί την ανάγκη να μιλήσει για τα παραπάνω, να το κάνει με ελληνικούς χαρακτήρες.

Καλή σας μέρα
Ζήτω το Έθνος
 #11221  από manos81
 Παρ Νοέμ 06, 2009 12:50 pm
litsa eise kai gamo!! ;) ;) ;) ;)
 #11222  από soulla
 Παρ Νοέμ 06, 2009 12:51 pm
μες τη ζωη δρομοι ανοιγονται πολλοι οποιο γουσταρεις στη ζωη να βρεις ξεκινα :lol: και εγω ξεκινησα να ψαχνω για την σκληρυνση και μπηκα καταλαθος στο forum ειμαι πολυ χαρουμενη και ευγνωμον για ολα τα παιδια και νομιζω οτι λεμε ειναι απολητα φυσιολογικο ημαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οτι νιωθουμε ειναι φυσιολογικοτατο ακομα και η μιζερια στο κατω κατω ολες οι συμφορες απο κατω κρυβουν την ΕΛΠΙΔΑ .ΔΗΜΗΤΡΗ εχεις πολυ ωραιο ονομα να ζησεις καλα και να χαιρεσαι :lol: τις ωραιες στιγμες τις ζωης :lol: εισαι καλα σωματικα :?: μην αντιδρας ετσι κατι θα βρεθει ;)
 #11226  από christina
 Παρ Νοέμ 06, 2009 1:24 pm
Δημήτρη,

εγώ ξεκίνησα μια τρελή αναζήτηση στο internet διότι ήθελα να μάθω, να ενημερωθώ, να καταλάβω για να μπορέσω να στηρίξω τον άνθρωπό μου.
Κι έπεσα τυχαία πάνω στο φόρουμ και χάρηκα πάρα πολύ. Κι ας μην καταλαβαίνω τι περνάνε όλα τα παιδιά εδώ κι ας μην με καταλαβαίνουν κι αυτοί. Ό,τι έχω ρωτήσει πολλά άτομα αφιέρωσαν χρόνο να μου απαντήσουν και με έχουν βοηθήσει παρα πολύ και τους ευχαριστώ θερμά όλους!

Τώρα, αν εσύ θεωρείς οτι όλοι εδώ κλαιγόμαστε, παρηγιορόμαστε και ζούμε σε ψευδαίσθηση απλά σφάλεις. Κι αν δεν σου αρέσει, δε γουστάρεις κλπ οκ μην ασχολείσαι μαζί μας! αλλά δεν νομίζω οτι είναι ευγενικό να τη λες σε τόσα άτομα εδω μέσα που δεν μπορεί για κάποιο λόγο έχουν επιλέξει να είναι εδώ μέσα. Και δεν πιστεύω οτι κανείς είναι κακομοίρης, εγώ θαυμάζω όλα τα παιδιά με τα πάνω και τα κάτω τους γιατί όλοι το παλεύουν..

Κι επίσης, αν κοιτούσες λίγο καλύτερα κι όχι μόνο 2-3 θέματα θα έβλεπες οτι υπάρχει και πολλή πληροφόρηση και για θεραπείες, τωρινές, μελλοντικές κλπ.
Θέλω να πιστεύω οτι ίσως απλά βιάστηκες να κρίνεις...

Να είσαι καλά πάντως και να έχεις καλή πορεία με τη σκπ
 #11228  από manos81
 Παρ Νοέμ 06, 2009 1:36 pm
krima pou den mporw na apeuthinthw ston dimitri...mono greekglish milaw..
 #11229  από soulla
 Παρ Νοέμ 06, 2009 1:41 pm
mano κανεις μεγαλο λαθος σε αυτο το θεμα :o μαθε επιτελους ελληνικα ;)
 #11230  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Παρ Νοέμ 06, 2009 1:53 pm
Σούλα άσε τον Μόνο όπως είναι . Αν μάθαινε ελληνικά , μπορεί να σοκαριζόμασταν με αυτά που θα έγραφε .
Παρασκεύη 2 παρά 10 θυμήθηκε ο άλλος ότι έχει πρόβλημα με το νοικάρη του . Τι να πω? ¨Αντε γεια .
 #11231  από ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 Παρ Νοέμ 06, 2009 2:03 pm
Δημητρη αν κανεις zapping και πεσεις σε τσοντα που δεν γουσταρεις, αλλαζεις καναλι, δεν τα χωνεις με μηνυμα
Υπαρχουν και ντοκυμαντερ στο ΣΚΑΙ μην τρελλαινεσαι
Α! ξεχασα, αν θελεις αμμεση λυση στο οφθαλμοφανες προβλημα σου, τηλεφωνησε στο 210 2352375. Ολα θα πανε μια χαρα ;)