• Καλησπέρα από κάποιον που δεν ξέρει τι του συμβαίνει...

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #112483  από anastasis
 Σάβ Αύγ 01, 2015 5:39 am
Αγαπητη μου Γιωτα το 2004 που βρηκα την πρωτη εστια σε μαγνητικη για αλλο λογο μπηκα σε ετησιο ελεγχο με μαγνητικες. Αυτα τα 11 χρονια εχουν φτασει οι εστιες 4-5 στο κεφαλι και μια στον αυχενα. Και μαλιστα τις επιανα κ ενεργες καποιες φορες αλλα δεν ειχα καποιο συμπτωμα ποτε. Και να ηθελα αγωγη δηλαδη ο γιατρος μου δεν μου δινει διχως εστω ενα πρωτο συμπτωμα, οποτε οπως καταλαβαινεις δεν δυσκολευτηκα στην αποφαση... :emojis-2: :emojis-3:
 #112484  από yamd
 Σάβ Αύγ 01, 2015 3:47 pm
.Επισης να σε διαβεβαιωσω οτι οντως ξερω συνασθενεις οπου τα πρωτα χρονια ειχαν συμπτωματα που δειχνανε ΣΚΠ ομως απεικονιστικα οι εστιες ηρθαν καποια χρονια αργοτερα.

Possa xronia argotera anastash mou?k milas gia tous neous tomografous??me to kalo to bebe sas...k ta deutera mazi ta kanoume???
 #112487  από anastasis
 Σάβ Αύγ 01, 2015 5:27 pm
yamd έγραψε:.Επισης να σε διαβεβαιωσω οτι οντως ξερω συνασθενεις οπου τα πρωτα χρονια ειχαν συμπτωματα που δειχνανε ΣΚΠ ομως απεικονιστικα οι εστιες ηρθαν καποια χρονια αργοτερα.

Possa xronia argotera anastash mou?k milas gia tous neous tomografous??me to kalo to bebe sas...k ta deutera mazi ta kanoume???
Εσυ αμεσως τσιμπησες ε? Βρε εσυ απο οσα μου εχεις πει δεν εχεις τυπικα συμπτωματα ΣΚΠ και δεν εχεις και ευρηματα στη μαγνητικη. Τωρα με ρωτας ποσο αργοτερα, εγω δεν ειμαι γιατρος απλα παραθετω τις εμπειριες μου και τις ελαχιστες γνωσεις μου πανω στο θεμα, αλλα αν βρεις γιατρο που μπορει να σου απαντησει στο συγκεκριμενο ερωτημα να μου τον γνωρισεις γιατι εγω πιστευω οτι μονο ο Θεος ξερει...Εχεις μια εκπληκτικη οικογενεια που συντομα θα γινει ακομα πιο ομορφη, απολαυσε ολα αυτα και παραμερισε τις ασχημες σκεψεις. Στα λεω γιατι τα περασα και εγω, και καποιοι απο δω μεσα το ξερουν καλα.

ΥΓ- Ναι ελα ντε, ουτε συννενοημενοι να ημασταν...Κοιτα μην κανεις τριτο, γιατι εγω δεν θα το αντεξω :smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile:
Βεβαια εμεις ειμαστε 2,5 μηνων, νομιζω εσυ προηγεισαι. ΦΙλια... :emojis-5: :emojis-5: :emojis-5:
 #112491  από billios
 Σάβ Αύγ 01, 2015 9:34 pm
Η απαντηση που ψαχνεται ειναι 6 μηνες,γι αυτο και οι πρωτες επαναλειπτικες γινονται στο 6 μηνο.
Ο μαγνητικος τομογραφος παιζει τα τελευταια 60 χρονια,διολου ευκαταφρονητη διαρκεια ζωης..
Η βλαβη αν υπαρχει,απεικονιστηκα δεν κρυβεται παραπανω απο 6 μηνες,πραγματι ομως δεν διαγιγνωσκεται το μεγεθος της ζημιας που προκαλει αν προκαλει.
 #112492  από anastasis
 Σάβ Αύγ 01, 2015 9:53 pm
billios έγραψε:Η απαντηση που ψαχνεται ειναι 6 μηνες,γι αυτο και οι πρωτες επαναλειπτικες γινονται στο 6 μηνο.
Ο μαγνητικος τομογραφος παιζει τα τελευταια 60 χρονια,διολου ευκαταφρονητη διαρκεια ζωης..
Η βλαβη αν υπαρχει,απεικονιστηκα δεν κρυβεται παραπανω απο 6 μηνες,πραγματι ομως δεν διαγιγνωσκεται το μεγεθος της ζημιας που προκαλει αν προκαλει.
Αδερφε bilio καλησπερα. Ευχομαι να εισαι καλα, εχουμε καιρο να τα πουμε.

Σχετικα με τον μαγνητικο τομογραφο φοβαμαι οτι οι πηγες σου δεν ειναι αξιοπιστες καθως η πρωτη προσπαθεια για την δημιουργια του πρωτου υποτυποδους μαγνητικου τομογραφου εγινε ΜΟΛΙΣ το 1974 απο την εταιρια ΕΜΙ η οποια ολοκληρωθηκε το 1977. Οποτε αν υπολογισεις και ποτε φτασαμε σε μετρηση 1 τεσλα θα δεις οτι ειναι μολις λιγα χρονια πριν και σε καμια περιπτωση τα 60. Σου παραθετω τη πηγη https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE ... E%AF%CE%B1

Οσο για το εξαμηνο που αναφερεις δεν αναφερεται πουθενα βιβλιογραφικα και η κλινικη πραξη μας εχει δειξει οτι απεικονιστικα οι βλαβες μπορει να εμφανιστουν στην MRI σε ακραιες περιπτωσεις ακομα και 10ετιες μετα οπως συμβαινει με καλη μου συναδελφο εδω στο Τζανειο. Απλα θελω να πω οτι δεν μπορουμε να λαβουμε το 6μηνο ως de facto.

Να εισαι καλα φιλε Μπιλυ, φιλακια στα αγγελουδια... :emojis-3: :emojis-3: :emojis-3:
 #112493  από GiotaGr
 Σάβ Αύγ 01, 2015 10:15 pm
anastasis έγραψε:Αγαπητη μου Γιωτα το 2004 που βρηκα την πρωτη εστια σε μαγνητικη για αλλο λογο μπηκα σε ετησιο ελεγχο με μαγνητικες. Αυτα τα 11 χρονια εχουν φτασει οι εστιες 4-5 στο κεφαλι και μια στον αυχενα. Και μαλιστα τις επιανα κ ενεργες καποιες φορες αλλα δεν ειχα καποιο συμπτωμα ποτε. Και να ηθελα αγωγη δηλαδη ο γιατρος μου δεν μου δινει διχως εστω ενα πρωτο συμπτωμα, οποτε οπως καταλαβαινεις δεν δυσκολευτηκα στην αποφαση... :emojis-2: :emojis-3:
Αγαπητέ μου Αναστάση όντως η δική σου περίπτωση δεν έχει να κάνει με το αν πηρες ή οχι την απόφαση. Απλά ετσι ειναι η κατασταση σου. Ακόμα εκπλήσσομαι με το πόσο διαφορετικά εξελίσσεται στον καθένα μας αυτη η νοσος.
 #112494  από anastasis
 Σάβ Αύγ 01, 2015 10:42 pm
Αγαπητέ μου Αναστάση όντως η δική σου περίπτωση δεν έχει να κάνει με το αν πηρες ή οχι την απόφαση. Απλά ετσι ειναι η κατασταση σου. Ακόμα εκπλήσσομαι με το πόσο διαφορετικά εξελίσσεται στον καθένα μας αυτη η νοσος.[/quote]

Και ισως να μην εχεις δει τιποτα ακομα.
Οσο για τη περιπτωση μου ισως να ειναι οντως μια αργα εξελισσομενη κατασταση με συνεχεια που ουδεις γνωριζει.Μπορει να συνεχισει οπως παει εδω και 11 χρονια η μπορει να αρχισει να χτυπαει σε 1-2-5-10 χρονια...
Ασε γιατι εχω και 2 χρονια να κανω μαγνητικη και δε θελω να παω με τιποτα, γιατι πες οτι βρισκω παλι μια καινουρια εστια, τι θα σημαινει αυτο? Αφου δεν εχω συμπτωμα να αρχισω φαρμακευτικη αγωγη που μπορει απο μονη της να με επιβαρυνει? Ας ερθει το συμπτωμα και βλεπουμε για αγωγη.
Τελος αφου καταλαβα οτι σε απασχολει το ζητημα, αν θελεις διαβασε προσεκτικα το παρακατω κειμενο. Οι 2 εκ των 3 συγγραφεων ειναι οι γιατροι μου.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/02/2009
Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) είναι μια άγνωστης αιτιολογίας απομυελινωτική νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος, που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και αξονική εκφύλιση. Η σχέση μεταξύ φλεγμονής, απομυελίνωσης και αξονικής εκφύλισης δεν έχει αποσαφηνισθεί. Την τελευταία δεκαετία έχουν κυκλοφορήσει ανοσοτροποποιητικά σκευάσματα με δραστικότητα κατά της φλεγμονής και ωφέλιμα αποτελέσματα στις κλινικές μελετές: οι ιντερφερόνες (Avonex, Rebif και Betaferon) και το glatiramer acetate (Copaxone).

Τα φάρμακα αυτά δε θεραπεύουν αλλά τροποποιούν την πορεία της νόσου. Ποιοι ασθενείς και πότε θα λάβουν θεραπεία δεν έχει αποσαφηνισθεί. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από την σημαντική διαφοροποίηση των θεραπευτικών οδηγιών και του ποσοστού των ασθενών που λαμβάνουν αυτές τις θεραπείες από κράτος σε κράτος.

Ο κλινικός νευρολόγος που αντιμετωπίζει ασθενείς με ΣΚΠ οφείλει να έχει υπ΄ όψιν του τα ακόλουθα: α) η σημαντικότερη παράμετρος της νόσου είναι η μόνιμη αναπηρία, β) ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών με ΣΚΠ (έως και 40%) ακολουθούν καλοήθη πορεία χωρίς αγωγή, αλλά δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε ποιοί ασθενείς ανήκουν στην κατηγορία αυτή, γ) ένα ποσοστό 10-15% ασθενών με ΣΚΠ (με πρωτοπαθώς προϊούσα πορεία) ακολουθούν κακή πορεία ό,τι αγωγή και άν λάβουν, δ) τα φάρμακα που διαθέτουμε έχουν περιορισμένη δραστικότητα μειώνοντας τη συχνότητα υποτροπών κατά περίπου 30% (αυτό σημαίνει ότι 9 ασθενείς πρέπει να λάβουν θεραπεία ώστε να αποτραπεί συνολικά μία υποτροπή σε διάστημα ενός έτους)? επιπλέον, τα φάρμακα αυτά (κατά κύριο λόγο οι ιντερφερόνες) δεν στερούνται παρενεργειών, ε) η ικανότητα των φαρμάκων να αποτρέψουν τη μόνιμη αναπηρία είναι αμφιλεγόμενη με βάση τα δεδομένα των αρχικών μεγάλων κλινικών μελετών, στ) τα δεδομένα από την μακροπρόθεσμη επέκταση των μελετών (στα 4, 6 και 8 έτη) είναι μεθοδολογικά προβληματικά.

Πολλοί νευρολόγοι χορηγούν νοσοτροποποιητική θεραπεία αμέσως μετά το πρώτο απομυελινωτικό επεισόδιο. Η στάση αυτή δίνει στον ασθενή μια αίσθηση σιγουριάς που είναι ψυχολογικά σημαντική. Δυστυχώς όμως η σιγουριά αυτή δεν ανταποκρίνεται πλήρως στα επιστημονικά δεδομένα. Σε έναν ιδανικό κόσμο θα θέλαμε: να λαμβάνουν αγωγή όλοι οι ασθενείς που τη χρειάζονται, χωρίς όμως να επιβαρύνονται οι ασθενείς που δε τη χρειάζονται (είτε διότι θα είχαν καλή πορεία χωρίς αγωγή, είτε διότι η αγωγή αποκλείεται να τους βοηθήσει). Το πρόβλημα επιτείνεται αν ληφθεί υπ΄ όψιν η περιορισμένη δραστικότητα των σκευασμάτων και οι παρενέργειες. Πιστεύουμε ότι μια στάση προσωρινής αναμονής με σκοπό να εκτιμηθεί η βαρύτητα και ο χρόνος επέλευσης του επόμενου επεισοδίου είναι πιο σοφή, αν λάβει κανείς υπ΄ όψιν το σύνολο των ασθενών με ΣΚΠ.

Όσο η ιατρική προσπαθεί να στηρίζεται στο βαθμό του δυνατού σε επιστημονικά δεδομένα και να μην πέφτει στην παγίδα της ex cathedra αυθεντίας, είναι φυσικό οι θεραπευτικές αποφάσεις σε δύσκολα και πολύπλοκα νοσήματα να είναι αμφιλεγόμενες. Λίγες νοσολογικές οντότητες αναδεικνύουν τη διαπίστωση αυτή όσο η ΣΚΠ.

Τμήμα Απομυελινωτικών Νοσημάτων,
Νευρολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών,
Αιγινήτειο Νοσοκομείο
Γ. Κούτσης, Νευρολόγος
Δ. Μαντέλλος, Νευρολόγος
Κ. Σφάγγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
 #112496  από GiotaGr
 Κυρ Αύγ 02, 2015 9:19 am
anastasis έγραψε:Αγαπητέ μου Αναστάση όντως η δική σου περίπτωση δεν έχει να κάνει με το αν πηρες ή οχι την απόφαση. Απλά ετσι ειναι η κατασταση σου. Ακόμα εκπλήσσομαι με το πόσο διαφορετικά εξελίσσεται στον καθένα μας αυτη η νοσος.

Και ισως να μην εχεις δει τιποτα ακομα.
Οσο για τη περιπτωση μου ισως να ειναι οντως μια αργα εξελισσομενη κατασταση με συνεχεια που ουδεις γνωριζει.Μπορει να συνεχισει οπως παει εδω και 11 χρονια η μπορει να αρχισει να χτυπαει σε 1-2-5-10 χρονια...
Ασε γιατι εχω και 2 χρονια να κανω μαγνητικη και δε θελω να παω με τιποτα, γιατι πες οτι βρισκω παλι μια καινουρια εστια, τι θα σημαινει αυτο? Αφου δεν εχω συμπτωμα να αρχισω φαρμακευτικη αγωγη που μπορει απο μονη της να με επιβαρυνει? Ας ερθει το συμπτωμα και βλεπουμε για αγωγη.
Τελος αφου καταλαβα οτι σε απασχολει το ζητημα, αν θελεις διαβασε προσεκτικα το παρακατω κειμενο. Οι 2 εκ των 3 συγγραφεων ειναι οι γιατροι μου.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/02/2009
Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) είναι μια άγνωστης αιτιολογίας απομυελινωτική νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος, που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και αξονική εκφύλιση. Η σχέση μεταξύ φλεγμονής, απομυελίνωσης και αξονικής εκφύλισης δεν έχει αποσαφηνισθεί. Την τελευταία δεκαετία έχουν κυκλοφορήσει ανοσοτροποποιητικά σκευάσματα με δραστικότητα κατά της φλεγμονής και ωφέλιμα αποτελέσματα στις κλινικές μελετές: οι ιντερφερόνες (Avonex, Rebif και Betaferon) και το glatiramer acetate (Copaxone).

Τα φάρμακα αυτά δε θεραπεύουν αλλά τροποποιούν την πορεία της νόσου. Ποιοι ασθενείς και πότε θα λάβουν θεραπεία δεν έχει αποσαφηνισθεί. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από την σημαντική διαφοροποίηση των θεραπευτικών οδηγιών και του ποσοστού των ασθενών που λαμβάνουν αυτές τις θεραπείες από κράτος σε κράτος.

Ο κλινικός νευρολόγος που αντιμετωπίζει ασθενείς με ΣΚΠ οφείλει να έχει υπ΄ όψιν του τα ακόλουθα: α) η σημαντικότερη παράμετρος της νόσου είναι η μόνιμη αναπηρία, β) ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών με ΣΚΠ (έως και 40%) ακολουθούν καλοήθη πορεία χωρίς αγωγή, αλλά δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε ποιοί ασθενείς ανήκουν στην κατηγορία αυτή, γ) ένα ποσοστό 10-15% ασθενών με ΣΚΠ (με πρωτοπαθώς προϊούσα πορεία) ακολουθούν κακή πορεία ό,τι αγωγή και άν λάβουν, δ) τα φάρμακα που διαθέτουμε έχουν περιορισμένη δραστικότητα μειώνοντας τη συχνότητα υποτροπών κατά περίπου 30% (αυτό σημαίνει ότι 9 ασθενείς πρέπει να λάβουν θεραπεία ώστε να αποτραπεί συνολικά μία υποτροπή σε διάστημα ενός έτους)? επιπλέον, τα φάρμακα αυτά (κατά κύριο λόγο οι ιντερφερόνες) δεν στερούνται παρενεργειών, ε) η ικανότητα των φαρμάκων να αποτρέψουν τη μόνιμη αναπηρία είναι αμφιλεγόμενη με βάση τα δεδομένα των αρχικών μεγάλων κλινικών μελετών, στ) τα δεδομένα από την μακροπρόθεσμη επέκταση των μελετών (στα 4, 6 και 8 έτη) είναι μεθοδολογικά προβληματικά.

Πολλοί νευρολόγοι χορηγούν νοσοτροποποιητική θεραπεία αμέσως μετά το πρώτο απομυελινωτικό επεισόδιο. Η στάση αυτή δίνει στον ασθενή μια αίσθηση σιγουριάς που είναι ψυχολογικά σημαντική. Δυστυχώς όμως η σιγουριά αυτή δεν ανταποκρίνεται πλήρως στα επιστημονικά δεδομένα. Σε έναν ιδανικό κόσμο θα θέλαμε: να λαμβάνουν αγωγή όλοι οι ασθενείς που τη χρειάζονται, χωρίς όμως να επιβαρύνονται οι ασθενείς που δε τη χρειάζονται (είτε διότι θα είχαν καλή πορεία χωρίς αγωγή, είτε διότι η αγωγή αποκλείεται να τους βοηθήσει). Το πρόβλημα επιτείνεται αν ληφθεί υπ΄ όψιν η περιορισμένη δραστικότητα των σκευασμάτων και οι παρενέργειες. Πιστεύουμε ότι μια στάση προσωρινής αναμονής με σκοπό να εκτιμηθεί η βαρύτητα και ο χρόνος επέλευσης του επόμενου επεισοδίου είναι πιο σοφή, αν λάβει κανείς υπ΄ όψιν το σύνολο των ασθενών με ΣΚΠ.

Όσο η ιατρική προσπαθεί να στηρίζεται στο βαθμό του δυνατού σε επιστημονικά δεδομένα και να μην πέφτει στην παγίδα της ex cathedra αυθεντίας, είναι φυσικό οι θεραπευτικές αποφάσεις σε δύσκολα και πολύπλοκα νοσήματα να είναι αμφιλεγόμενες. Λίγες νοσολογικές οντότητες αναδεικνύουν τη διαπίστωση αυτή όσο η ΣΚΠ.

Τμήμα Απομυελινωτικών Νοσημάτων,
Νευρολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών,
Αιγινήτειο Νοσοκομείο
Γ. Κούτσης, Νευρολόγος
Δ. Μαντέλλος, Νευρολόγος
Κ. Σφάγγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών[/quote]

Αναστάση μου σε ευχαριστω παρα πολύ για το ενδιαφερον σου και γιαυτο που μου εστειλες. Και έγώ έχω μία σχετικά καλοήθης μορφή. κλινικά αυτη τη στιγμη δεν έχω κάποιο συμπτωμα περα απο καποια μυρμηγκιάσματα που και που αλλα οχι κατι που να ειναι σημαντικο. πριν 11 χρονια ειχα ενα περιστατικο που μουδιασε ολο μου το ποδι και ανακαλυψα μια εστια. Ολες οι υπολοιπες εξετασεις φυσιολογικες οποτε δε διεγνωστηκε και τιποτα. Το αφησα ομολογω δεν ηθελα να το ψαξω, μεχρι πριν λιγους μηνες οπου και μουδιασε το χερι μου. εκει λοιπον μου βρηκαν αρκετες εστιες. Μικρες μεν αλλά αρκετες (καμια 20αρια) στον εγκεφαλο και στον αυχενα 2 μικρες. καμια ενεργη στον εγκεφαλο.

Απλά σκέφτομαι ότι επειδη δεν εχω καποιο συμπτωμα, δεν αισθανομαι αρρωστη. Δηλαδή αν δεν ειχε συμβει το περιστατικο με το χερι δε θα το καταλαβαινα. Η σκέψη μου ειναι πως ουσιαστικά κανω μια αγωγη που ευτυχως δεν εχω καμια παρενεργεια αλλα επιβαρυνω τον οργανισμο μου. Δηλαδη προσπαθω να σταματησω κατι (ΣΚΠ) που πρακτικα δεν μου δημιουργει καποιο θεμα και παιρνω τοσο βαρια φαρμακα που μακροχρονια κατι θα μου δημιουργησουν. και οπως και να το κανεις επιβαρυνουν τον οργανισμο για να μη πω πως δε ξερεις τι δραση εχουν (οπως φυσικα λεει το αρθρο παραπανω).

Βέβαι μετα έρχεται η σκέψη πάνω αυτο που ειπες και εσυ, δε ξερεις ποσο "βαθος" εχει η εστια στη μαγνητικη και δε ξερεις ποτε θα "ξυπνήσει". Αυτο μου ειπε ουσιαστικα και ο γιατρος μου πανω κατω. Προς το παρον αποφασισα να περιμενω να βγει η πρωτη μαγνητικη μετα τη διαγνωση. Θα τη κανω το Σεπτεμβρη οποτε και τοτε θα το ξανασκεφτω.

Προς το παρόν ας πάω να κάνω την ένεση μου... :smile-rock: :smile-rock:
 #112499  από billios
 Κυρ Αύγ 02, 2015 11:56 am
anastasis έγραψε:
billios έγραψε:Η απαντηση που ψαχνεται ειναι 6 μηνες,γι αυτο και οι πρωτες επαναλειπτικες γινονται στο 6 μηνο.
Αδερφε bilio καλησπερα. Ευχομαι να εισαι καλα, εχουμε καιρο να τα πουμε.

Σχετικα με τον μαγνητικο τομογραφο φοβαμαι οτι οι πηγες σου δεν ειναι αξιοπιστες καθως η πρωτη προσπαθεια για την δημιουργια του πρωτου υποτυποδους μαγνητικου τομογραφου εγινε ΜΟΛΙΣ το 1974 απο την εταιρια ΕΜΙ η οποια ολοκληρωθηκε το 1977. Οποτε αν υπολογισεις και ποτε φτασαμε σε μετρηση 1 τεσλα θα δεις οτι ειναι μολις λιγα χρονια πριν και σε καμια περιπτωση τα 60. Σου παραθετω τη πηγη https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE ... E%AF%CE%B1

Οσο για το εξαμηνο που αναφερεις δεν αναφερεται πουθενα βιβλιογραφικα και η κλινικη πραξη μας εχει δειξει οτι απεικονιστικα οι βλαβες μπορει να εμφανιστουν στην MRI σε ακραιες περιπτωσεις ακομα και 10ετιες μετα οπως συμβαινει με καλη μου συναδελφο εδω στο Τζανειο. Απλα θελω να πω οτι δεν μπορουμε να λαβουμε το 6μηνο ως de facto.

Να εισαι καλα φιλε Μπιλυ, φιλακια στα αγγελουδια... :emojis-3: :emojis-3: :emojis-3:

Γραψε λαθος και κανε το 60 χρονια,40 χρονια,και παλι δεν ειναι λιγα για να την βαφτισουμε φρεσκια τεχνικη !
Βασικα δεν γνωριζω αν υπαρχει μια ή δυο ακραιες περιπτωσεις που να κρυβουν την απομυελεινωτικη βλαβη τοσο καλα και τοσο πολλυ,πιθανον και να συμβαινει οπως λες και αυτο το παραδοξο μεσα σε ολα.Ξερεις ομως πως στο μεγιστο ποσοστο των ασθενων απο σκπ νεες βλαβες (αν υπαρχουν) αποτυπονονται μετα απο 6 μηνες γι αυτο και οταν οι νευρολογοι προτεινουν μια αγωγη λενε οτι θα ξεκινησει να πιανει μετα απο 6 μηνες.
Αν υπηρχε εγκυρη βιβλιογραφια φιλε Ανασταση θα ειχαμε λυσει τα προβληματα μας,δυστηχως ομως κινουμαστε βιωματικα,ποσοστιαια και με γνωμονα το πληθος των εμπειριων προσπαθουμε να βαδισουμε,η κατασταση μας εκανε να ψαξουμε και να αναζητησουμε πραγματα που οι περρισοτεροι νευρολογοι δεν εχουν μυρωδια.
Να εισαι καλα.
 #112505  από anastasis
 Κυρ Αύγ 02, 2015 4:22 pm
Γραψε λαθος και κανε το 60 χρονια,40 χρονια,και παλι δεν ειναι λιγα για να την βαφτισουμε φρεσκια τεχνικη !
Βασικα δεν γνωριζω αν υπαρχει μια ή δυο ακραιες περιπτωσεις που να κρυβουν την απομυελεινωτικη βλαβη τοσο καλα και τοσο πολλυ,πιθανον και να συμβαινει οπως λες και αυτο το παραδοξο μεσα σε ολα.Ξερεις ομως πως στο μεγιστο ποσοστο των ασθενων απο σκπ νεες βλαβες (αν υπαρχουν) αποτυπονονται μετα απο 6 μηνες γι αυτο και οταν οι νευρολογοι προτεινουν μια αγωγη λενε οτι θα ξεκινησει να πιανει μετα απο 6 μηνες.
Αν υπηρχε εγκυρη βιβλιογραφια φιλε Ανασταση θα ειχαμε λυσει τα προβληματα μας,δυστηχως ομως κινουμαστε βιωματικα,ποσοστιαια και με γνωμονα το πληθος των εμπειριων προσπαθουμε να βαδισουμε,η κατασταση μας εκανε να ψαξουμε και να αναζητησουμε πραγματα που οι περρισοτεροι νευρολογοι δεν εχουν μυρωδια.
Να εισαι καλα.[/quote]

Μπιλι με τη μορφη που γνωριζουμε η μαγνητικη τομογραφια εφαρμοστηκε στους ανθρωπους τα τελευταια 25 χρονια. Παλαιοτεροι συνασθενεις που νοσησαν κοντα στο 1990 η και λιγο παλαιοτερα μπορουν να στο επιβεβαιωσουν αφου τοτε το μοναδικο κριτηριο για τη διαγνωση ηταν η κλινικη εικονα και αν δεν κανω λαθος και η παρακεντηση. Οποτε για την ιστορια της ιατρικης επιστημης και δη της βιοιατρικης επιστημης σιγουρα θεωρειται καινουρια μεθοδος.
Σχετικα με την παραδοξοτητα που αναφερεις θα επαναλαβω τη φραση απο το ανωτερω κειμενο που με καλυπτει..."είναι φυσικό οι θεραπευτικές αποφάσεις σε δύσκολα και πολύπλοκα νοσήματα να είναι αμφιλεγόμενες. Λίγες νοσολογικές οντότητες αναδεικνύουν τη διαπίστωση αυτή όσο η ΣΚΠ."
Καλα να περνας... :smile-hi: :smile-hi: