• Καλησπέρα από κάποιον που δεν ξέρει τι του συμβαίνει...

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #112469  από GiotaGr
 Παρ Ιούλ 31, 2015 10:01 am
anastasis έγραψε:Χριστοφορε εγω θα ελεγα να μην κανεις καν μαγνητικη. Αν πιστευεις οτι θα σε βοηθησει βαλε το νευρολογο να σου γραψει μια τριπλετα (κεφαλα-αυχενα-θωρακα) και κλεισε στο Αιγινητειο η κρατικο Νικαιας και δεν πληρωνεις μια.
Ναι μια ιδεα παραπανω ισως να την εχω σχετικα με τις αιματολογικες (10 ετη νοσηλευτης και 11 στην ιστορια της Σκπ).
Γιωτα, καπου εγραψες δεν εχεις πετυχει ποτε καποιον με συμπτωματα σκπ χωρις εστιες. Και ομως συμβαινει ΑΛΛΑ ειμαι βεβαιος οτι αυτα που περιγραφει ο φιλος ΔΕΝ ειναι συμπτωματα σκληρυνσης. Επισης καλο ειναι να μη μεταφερουμε πληροφοριες που ειναι συγκεχυμενες. Π.χ καπου εγραφες οτι οταν τα νευρα ειναι εκτεθειμενα στο περιβαλλον εχουμε μουδιασματα κλπ αυμπτωματα. Καλυτερα να του εξηγηθει σωστα τι συμβαινει στη σκπ η παραπεμψε τον σε μια επιστημονικη πηγη.
Φιλε Χριστοφορε θα σου πω μονο τουτο...για εμενα ειναι απιθανο να εχεις ΣΚΠ...μονο κακο σου κανει το ψαξιμο αλλα μιας και ψαχνεις θα σου πω το σημαντικοτερο...Κανενας ασθενης με σκπ δεν εχει την ιδια εικονα με καποιον αλλο. Ακομα και τα 3000000 ασθενεις να βαλεις κατω δε θα βρεις 2 ιδια περιστατικα. Ουτε σε κλινικη εικονα, ουτε σε ιστορικο, ουτε σε ευρηματα της μαγνητικης...οποτε τι ψαχνεις? Εχω αυξανομενες εστιες απο το 2004 σε κεφαλι και αυχενα και κανενα συμπτωμα και καμια φαρμακευτικη αγωγη εδω και 11 χρονια που το βρηκα σε τυχαια μαγνητικη. Φανταζεσαι αν επαιρνα 11 χρονια φαρμακα τι θα μου ελεγαν οι νευρολογοι? "Ειδες Τασο ποσο καλα σε κρατανε τα φαρμακα"?
Οποτε φιλε προχωρα τη ζωη σου. Εγω περιμενω το 2ο παιδακι μου και κανω 2 δουλειες. Και αν ποτε μου χτυπησει τη πορτα θα το παλεψω οσο μπορω.
Καλη συνεχεια.
Έχεις δίκιο προσπάθησα να το θέσω απλά ίσως με όχι τοσο μεγάλη επιτυχία. Δε ήταν η προθεση μου να μεταφέρω λάθος πληροφορίες. Όσο για τις εστίες πραγματικα δλδ υπάρχει περιστατικό που να μην υπάρχει πουθενα σε όλο το ΚΝΣ καμία εστία? και από προκαλούντε τα συμπτώματα? Σοβαρά ρωτάω γιατί μου κάνει φοβερή εντύπωση.
 #112471  από Κωνσταντίνα
 Παρ Ιούλ 31, 2015 12:41 pm
anastasis έγραψε:.........Εγω περιμενω το 2ο παιδακι μου ..................
Αναστάση συγχαρητήρια :smile-clapping: :smile-flower: , με το καλό να δεχτείτε το νέο μέλος στην οικογένειά σας
ΕικόναΕικόνα

Χριστόφορε έχεις το φάρμακο στα χέρια σου :smile-muscle:
Εικόνα
 #112472  από billios
 Παρ Ιούλ 31, 2015 1:11 pm
Χριστοφορε καλησπερα,δυο-τρια πραγματακια θα προσθεσω κι εγω με την σειρα μου αν μου επιτρεπεις.
Καλα κανεις και ψαχνεσαι αρκει να μην σου γινει ψυχωση,αν σου γινει ψυχωσει θα αρρωστησεις πραγματικα.
Οι γιατροι στο στρατιωτικο δεν ειναι λακηδες,ξερουν τι βλεπουν και αναλογως παραπεμπουν ειτε σε περαιτερω εξαιτασεις ειτε σε αλλη ιατρικη ειδικοτητα.
Οταν εχεις σκλυρηνση θα υπαρχει σιγουρα καπου ενα τουλαχιστον αποτυπωμα της (εστια απομυελινωτικου χαρακτηρα) στο κεφαλι ή στον αυχενα ή στην θωρακικη μοιρα.
Μυρμιγκιασματα ή δυσαισθησιες προκαλουνται επισης απο μια μετατοπιση σπονδυλου μεσης ή αυχενα,επισης απο κηλη αυχενα,επισης απο συνδρομο καρπιαιου σωληνα.
Το σωμα παραπονιεται οταν κουραστει,πιθανον να σου ζηταει λιγη ξεκουραση και χαλαρωση.
 #112474  από anastasis
 Παρ Ιούλ 31, 2015 4:42 pm
anastasis έγραψε:Χριστοφορε εγω θα ελεγα να μην κανεις καν μαγνητικη. Αν πιστευεις οτι θα σε βοηθησει βαλε το νευρολογο να σου γραψει μια τριπλετα (κεφαλα-αυχενα-θωρακα) και κλεισε στο Αιγινητειο η κρατικο Νικαιας και δεν πληρωνεις μια.
Ναι μια ιδεα παραπανω ισως να την εχω σχετικα με τις αιματολογικες (10 ετη νοσηλευτης και 11 στην ιστορια της Σκπ).
Γιωτα, καπου εγραψες δεν εχεις πετυχει ποτε καποιον με συμπτωματα σκπ χωρις εστιες. Και ομως συμβαινει ΑΛΛΑ ειμαι βεβαιος οτι αυτα που περιγραφει ο φιλος ΔΕΝ ειναι συμπτωματα σκληρυνσης. Επισης καλο ειναι να μη μεταφερουμε πληροφοριες που ειναι συγκεχυμενες. Π.χ καπου εγραφες οτι οταν τα νευρα ειναι εκτεθειμενα στο περιβαλλον εχουμε μουδιασματα κλπ αυμπτωματα. Καλυτερα να του εξηγηθει σωστα τι συμβαινει στη σκπ η παραπεμψε τον σε μια επιστημονικη πηγη.
Φιλε Χριστοφορε θα σου πω μονο τουτο...για εμενα ειναι απιθανο να εχεις ΣΚΠ...μονο κακο σου κανει το ψαξιμο αλλα μιας και ψαχνεις θα σου πω το σημαντικοτερο...Κανενας ασθενης με σκπ δεν εχει την ιδια εικονα με καποιον αλλο. Ακομα και τα 3000000 ασθενεις να βαλεις κατω δε θα βρεις 2 ιδια περιστατικα. Ουτε σε κλινικη εικονα, ουτε σε ιστορικο, ουτε σε ευρηματα της μαγνητικης...οποτε τι ψαχνεις? Εχω αυξανομενες εστιες απο το 2004 σε κεφαλι και αυχενα και κανενα συμπτωμα και καμια φαρμακευτικη αγωγη εδω και 11 χρονια που το βρηκα σε τυχαια μαγνητικη. Φανταζεσαι αν επαιρνα 11 χρονια φαρμακα τι θα μου ελεγαν οι νευρολογοι? "Ειδες Τασο ποσο καλα σε κρατανε τα φαρμακα"?
Οποτε φιλε προχωρα τη ζωη σου. Εγω περιμενω το 2ο παιδακι μου και κανω 2 δουλειες. Και αν ποτε μου χτυπησει τη πορτα θα το παλεψω οσο μπορω.
Καλη συνεχεια.
Γιωτα, εχεις δικιο το οτι σου κανει εντυπωση, ωστοσο να σε ενημερωσω οτι η μαγνητικη τομογραφια ειναι μια σχετικα καινουρια εξεταση που ναι μεν ελυσε τα χερια των ιατρων σε διαφορες ασθενειες απο την αλλη θεωρω οτι ειναι ακομα πισω σε σχεση με την πολυπλοκοτητα του εγκεφαλου. Επισης να σε διαβεβαιωσω οτι οντως ξερω συνασθενεις οπου τα πρωτα χρονια ειχαν συμπτωματα που δειχνανε ΣΚΠ ομως απεικονιστικα οι εστιες ηρθαν καποια χρονια αργοτερα. Τελος να σου πω οτι η MRI ειναι μια εξεταση που στη παθηση μας πιανει τη βλαβη ομως δεν πιανει τη φυση της βλαβης, δηλαδη ποση ζημια εχει κανει στο σημειο, με αποτελεσμα να εχουμε το φαινομενο οπου καποιοι συνασθενεις εχουν επιβαρυνση της κλινικης τους εικονα παρολο που οι μαγνητικες τους ειναι στασιμες διχως επιβαρυνση.
 #112475  από anastasis
 Παρ Ιούλ 31, 2015 4:45 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:
anastasis έγραψε:.........Εγω περιμενω το 2ο παιδακι μου ..................
Αναστάση συγχαρητήρια :smile-clapping: :smile-flower: , με το καλό να δεχτείτε το νέο μέλος στην οικογένειά σας
ΕικόναΕικόνα

Ειλικρινα ευχαριστω Κωνσταντινα μου, ευχομαι οτι καλυτερο και σε σενα. :emojis-9: :emojis-9:
 #112478  από Χριστόφορος
 Παρ Ιούλ 31, 2015 6:00 pm
Χριστόφορε έχεις το φάρμακο στα χέρια σου :smile-muscle:
Εικόνα[/quote]

Δυστυχώς πλέον Κωνσταντίνα ο χρόνος μου είναι περιορισμένος,αν και ποτέ δεν είναι αργά για να "ξανά-ανοίξει κάποιος τα πνευμόνια του"... :emojis-11:
 #112479  από Χριστόφορος
 Παρ Ιούλ 31, 2015 6:12 pm
Προς billios:

Kαλησπέρα φίλε μου και ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

Αυτό που λες για το στρατιωτικό νοσοκομείο το έχω ακούσει πολλάκις και μπορώ να πω ότι το ενστερνίζομαι κιόλας,καθώς είναι μεγάλη ευθύνη ο στρατεύσιμος για τον στρατό(σίγουρα όσοι έχουμε πάει στρατό θα το γνωρίζουμε καλά αυτό) και τα λάθη μπορούν να κοστίσουν πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις.

Και ισχύει όπως ανέφερα παραπάνω ότι έχω επιβαρυμένη μέση ανάμεσα σε άλλα,μπορεί όμως κάτι τέτοιο να κάνει π.χ. ένα μέλος μου να έχει διαρκείς "μυρμηγκιάσματα" για ώρες ή και για μέρες?

Το λέω αυτό γιατί για παράδειγμα το αριστερό μου χέρι το οποίο είχα τραυματίσει παλιότερα στον αγκώνα και είχε τενοντίτιδα,πολλές φορές(επειδή ασχολούμαι και με υπολογιστή αρκετά συχνά) μουδιάζει στα δάχτυλα και τον καρπό,αλλά εκεί νομίζω είναι προφανές γιατί συμβαίνει αυτό... :emojis-9:
 #112480  από Χριστόφορος
 Παρ Ιούλ 31, 2015 6:21 pm
Προς όλους:

Κάτι ακόμα που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι παλιότερα όταν εκδηλώθηκαν όλα αυτά και μετά,τύχαινε να έχω λιποθυμικές τάσεις(black-out) που συνοδευόταν με πτώση της πίεσης του αίματος.
Συνήθως αυτό συνέβαινε π.χ. σε έντονα συναισθήματα και ΠΟΤΕ όταν ήμουν ξαπλωμένος(είχε τύχει ας πούμε να μου συμβεί ενώ κάθομαι σε καρέκλα σε γραφείο).
Μου είχαν πει ότι αυτό μπορεί να είναι θέμα ορθοστατικής υπότασης και ότι συμβαίνει στη νευρασθένεια και παρόμοιες καταστάσεις και ότι αυτή η κατάσταση βελτιώνεται με το χρόνο(όπως και έγινε μιας και τώρα έχω πάνω από 5 χρόνια να πάθω κάτι παρόμοιο).
Ο προπονητής μου μάλιστα μου είχε αναφέρει ότι αν οι μύες των ποδιών γυμναστούν και αναπτυχθούν αρκετά μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε κάποιες περιπτώσεις σαν αυτήν.
Δεν ξέρω αν είχε δίκιο ή όχι πάντως σε εμένα μάλλον έπιασε...
 #112481  από GiotaGr
 Σάβ Αύγ 01, 2015 12:07 am
anastasis έγραψε: Γιωτα, εχεις δικιο το οτι σου κανει εντυπωση, ωστοσο να σε ενημερωσω οτι η μαγνητικη τομογραφια ειναι μια σχετικα καινουρια εξεταση που ναι μεν ελυσε τα χερια των ιατρων σε διαφορες ασθενειες απο την αλλη θεωρω οτι ειναι ακομα πισω σε σχεση με την πολυπλοκοτητα του εγκεφαλου. Επισης να σε διαβεβαιωσω οτι οντως ξερω συνασθενεις οπου τα πρωτα χρονια ειχαν συμπτωματα που δειχνανε ΣΚΠ ομως απεικονιστικα οι εστιες ηρθαν καποια χρονια αργοτερα. Τελος να σου πω οτι η MRI ειναι μια εξεταση που στη παθηση μας πιανει τη βλαβη ομως δεν πιανει τη φυση της βλαβης, δηλαδη ποση ζημια εχει κανει στο σημειο, με αποτελεσμα να εχουμε το φαινομενο οπου καποιοι συνασθενεις εχουν επιβαρυνση της κλινικης τους εικονα παρολο που οι μαγνητικες τους ειναι στασιμες διχως επιβαρυνση.
Ναι φυσικά και μπορεί να μην υπάρχουν εστίες στον εγκέφαλο αλλά σε άλλα σημεία ίσως. Δε σε αμφισβητώ φυσικά απλά μου κάνει φοβερή εντύπωση πως γίνεται να υπάρχουν συμπτώματα και από που να προέρχονται? Θα ρωτήσω το γιατρό μου την επόμενη φορά γιατί μου προκάλεσε το ενδιαφέρον αυτή σου πληροφορία! Όσο για τη βλάβη έχεις δίκιο και τώρα το συνειδητοποιώ ότι μάλλον γιαυτό υπάρχουν συνασθενής με πολλές εστίες (μία είμαι και εγώ) με ελάχιστα συμπτώματα και άλλοι με 2 εστίες και έχουν πολλά περισσότερα.

Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Γνωρίζεις για τις εστίες σου 11 χρόνια, αποφάσισες να μη παρεις φαρμακα και οι εστίες σου παραμένουν ίδιες? εγω έχω ξεκινησει 5 μήνες τωρα λίγο μετα που έγινε η διαγνωση και δε ξερω εχω συνεχως στο μυαλο μου να σταματησω τα φαρμακα. βεβαια περιμενω πρωτα να δω τη πρωτη μου μαγνητικη και μετα. Ο γιατρο ςμου φυσικα μου ειπε πως δεν εγκρινει κατι τετοιο αλλα ειναι δικη μου αποφαση. Δε σε ρωταω φυσικα τι να κανω αλλα ηθελα να μου πεις τη γνωμη σου για σενα. θελω να πω πως πως πηρες αυτη την απόφαση;