• ΣΚΠ και ΚΕΠΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #107592  από Sofia_
 Τετ Νοέμ 26, 2014 2:25 pm
Γεια σας,
Εχω διαγνωστεί με ΣΚΠ απο το 2012. Οταν συζητουσα με τη γιατρο μου ειπε οτι μπορω να διεκδικήσω καποιο επίδομα αλλα μου ειπε βεβαια οτι θα ειναι πολυ δυσκολο να το παρω.
Κινητικο προβλημα δεν έχω εστω κατι συγκεκριμενο περα απο ενα μονιμο μουδιασμα στο δεξι ποδι. Αν καταλαβα καλα η γιατρος αναφεροταν στο εξωιδρυματικο.
Ξερετε τι ισχυει?
 #107598  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Νοέμ 26, 2014 6:41 pm
Sofia_ έγραψε:Γεια σας,
Εχω διαγνωστεί με ΣΚΠ απο το 2012. Οταν συζητουσα με τη γιατρο μου ειπε οτι μπορω να διεκδικήσω καποιο επίδομα αλλα μου ειπε βεβαια οτι θα ειναι πολυ δυσκολο να το παρω.
Κινητικο προβλημα δεν έχω εστω κατι συγκεκριμενο περα απο ενα μονιμο μουδιασμα στο δεξι ποδι. Αν καταλαβα καλα η γιατρος αναφεροταν στο εξωιδρυματικο.
Ξερετε τι ισχυει?
Γεια σου Σοφια ! Λοιπον...1) Για να παρεις το εξωιδρυματικο επιδομα απο το ασφαλιστικο σου ταμειο , σαν αμεσα ή εμμεσα ασφαλισμενη , πρεπει να εχεις ποσοστο ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 67% τουλαχιστον . Επισης , αυτο το επιδομα μπορεις να το παρεις , ακομα κι αν εισαι εργαζομενη ή συνταξιουχος . 2) Αν ΔΕΝ εχεις κινητικο προβλημα , τοτε μπορεις να διεκδικησεις το επιδομα βαριας αναπηριας απο την Προνοια . Προϋποθεση ειναι να εχεις ποσοστο αναπηριας, γενικο , 67% τουλαχιστον . Επισης , δεν πρεπει να εργαζεσαι , να παιρνεις συνταξη , ουτε να εχεις τις προϋποθεσεις για μελλοντικη συνταξη . 3) Τελος , με γενικο ποσοστο 50 % τουλαχιστον , μπορεις να παρεις αναπηρικη συνταξη .Αν εχεις ενα ορισμενο αριθμο ενσημων , βεβαια . Δυστυχως , δεν ξερω πόσα . Ομως , καποιος αλλος συμπασχων θα σου απαντησει . Να εισαι καλα και χωρις ασχημα συμπτωματα ! :smile-kiss:
 #107603  από Sofia_
 Τετ Νοέμ 26, 2014 8:56 pm
Γεια σου Σοφια ! Λοιπον...1) Για να παρεις το εξωιδρυματικο επιδομα απο το ασφαλιστικο σου ταμειο , σαν αμεσα ή εμμεσα ασφαλισμενη , πρεπει να εχεις ποσοστο ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 67% τουλαχιστον . Επισης , αυτο το επιδομα μπορεις να το παρεις , ακομα κι αν εισαι εργαζομενη ή συνταξιουχος . 2) Αν ΔΕΝ εχεις κινητικο προβλημα , τοτε μπορεις να διεκδικησεις το επιδομα βαριας αναπηριας απο την Προνοια . Προϋποθεση ειναι να εχεις ποσοστο αναπηριας, γενικο , 67% τουλαχιστον . Επισης , δεν πρεπει να εργαζεσαι , να παιρνεις συνταξη , ουτε να εχεις τις προϋποθεσεις για μελλοντικη συνταξη . 3) Τελος , με γενικο ποσοστο 50 % τουλαχιστον , μπορεις να παρεις αναπηρικη συνταξη .Αν εχεις ενα ορισμενο αριθμο ενσημων , βεβαια . Δυστυχως , δεν ξερω πόσα . Ομως , καποιος αλλος συμπασχων θα σου απαντησει . Να εισαι καλα και χωρις ασχημα συμπτωματα ! :smile-kiss:[/quote]

Σ ευχαριστω πολυ και για την απαντηση και για τα καλα σου λογια.
Απλα ξερεις τι;! διαβαζω εδω τις συζητησεις και εχω μπερδευτει λιγο.
Ακομα και κινητικα προβληματα να μην εχω πως θα διεκδικησω το 67% αφου δεν πληρω τις προυποθεσεις?
Δλδ πως γινεται να παιρνω το βαριας αναπηριας απο την Προνοια?
Δεν ειναι οτι μ ενδιαφερει να "εκμεταλλευτω" ενα επιδομα που δεν δικαιουμαι αλλα ψαχνω να βρω αν υπαρχει καποιο επιδομα - βοηθημα για οικονομικη ενισχυση , αν σκεφτεις οτι εχουμε πολυ ακριβες εξετασεις και φαρμακα κλπ
Ισως να μην υπαρχουν και απαντησεις σ αυτα που ρωταω ετσι οπως τα εχουν κανει τα πραγματα αλλα αν καποιος ξερει...
Και κατι τελευταιο πχ εγω παιρνω 100ε απο τη συνταξη της μητερας μου (λογω θανατου)
ουτε τοτε το δικαιουμαι???
Πφφφ μεγαλο μπερδεμα και ειναι η αληθεια οτι και η γιατρος δεν μου ξεκαθαρισε τα πραγματα ιδιαιτερα!
 #107608  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Νοέμ 26, 2014 10:04 pm
Sofia_ έγραψε:Γεια σου Σοφια ! Λοιπον...1) Για να παρεις το εξωιδρυματικο επιδομα απο το ασφαλιστικο σου ταμειο , σαν αμεσα ή εμμεσα ασφαλισμενη , πρεπει να εχεις ποσοστο ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 67% τουλαχιστον . Επισης , αυτο το επιδομα μπορεις να το παρεις , ακομα κι αν εισαι εργαζομενη ή συνταξιουχος . 2) Αν ΔΕΝ εχεις κινητικο προβλημα , τοτε μπορεις να διεκδικησεις το επιδομα βαριας αναπηριας απο την Προνοια . Προϋποθεση ειναι να εχεις ποσοστο αναπηριας, γενικο , 67% τουλαχιστον . Επισης , δεν πρεπει να εργαζεσαι , να παιρνεις συνταξη , ουτε να εχεις τις προϋποθεσεις για μελλοντικη συνταξη . 3) Τελος , με γενικο ποσοστο 50 % τουλαχιστον , μπορεις να παρεις αναπηρικη συνταξη .Αν εχεις ενα ορισμενο αριθμο ενσημων , βεβαια . Δυστυχως , δεν ξερω πόσα . Ομως , καποιος αλλος συμπασχων θα σου απαντησει . Να εισαι καλα και χωρις ασχημα συμπτωματα ! :smile-kiss:

Σ ευχαριστω πολυ και για την απαντηση και για τα καλα σου λογια.
Απλα ξερεις τι;! διαβαζω εδω τις συζητησεις και εχω μπερδευτει λιγο.
Ακομα και κινητικα προβληματα να μην εχω πως θα διεκδικησω το 67% αφου δεν πληρω τις προυποθεσεις?
Δλδ πως γινεται να παιρνω το βαριας αναπηριας απο την Προνοια?
Δεν ειναι οτι μ ενδιαφερει να "εκμεταλλευτω" ενα επιδομα που δεν δικαιουμαι αλλα ψαχνω να βρω αν υπαρχει καποιο επιδομα - βοηθημα για οικονομικη ενισχυση , αν σκεφτεις οτι εχουμε πολυ ακριβες εξετασεις και φαρμακα κλπ
Ισως να μην υπαρχουν και απαντησεις σ αυτα που ρωταω ετσι οπως τα εχουν κανει τα πραγματα αλλα αν καποιος ξερει...
Και κατι τελευταιο πχ εγω παιρνω 100ε απο τη συνταξη της μητερας μου (λογω θανατου)
ουτε τοτε το δικαιουμαι???
Πφφφ μεγαλο μπερδεμα και ειναι η αληθεια οτι και η γιατρος δεν μου ξεκαθαρισε τα πραγματα ιδιαιτερα![/quote]
:smile-hi: Σοφια μου , ξερεις πολυ καλα οτι η σκπ δημιουργει προβληματα πολλων μορφων. Οχι μονο κινητικα . Οταν λεμε ΓΕΝΙΚΟ ποσοστο αναπηριας , εννοουμε αυτο που αντιστοιχει σε ολα τα προβληματα που εχεις . Οχι αποκλειστικα , στα κινητικα .Για παραδειγμα , εγω εχω 67% στα κινητικα και γενικο ποσοστο 75%. Σου λεω επισης οτι το επιδομα βαριας αναπηριας της Προνοιας , το παιρνουν ολοι οσοι εχουν οποιαδηποτε χρονια παθηση, που προκαλει αναπηρια βαθμου 67% τουλαχιστον . Πχ . καρδιοπαθεια , διαβητη κλπ . Ομως , φοβαμαι οτι εσυ δεν εχεις τις προϋποθεσεις , αφου παιρνεις συνταξη λογω θανατου της μητερας σου .Κανενας χρονιως πασχων δεν προσπαθει να εκμεταλλευτει ενα επιδομα . Ενα αναπηρικο επιδομα , καταβαλλεται σε ανθρωπους με σοβαρα προβληματα υγειας , προκειμενου να αντιμετωπισουν τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΔΑ , που απορρεουν απο μια χρονια παθηση . Αυτα , το ξερεις , ειναι πολλα ! Και μαλιστα, για μας με τη σκπ, απο τοτε που καταργηθηκε η η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε ολα ανεξαιρετως τα φαρμακα .
 #107610  από Sofia_
 Τετ Νοέμ 26, 2014 10:29 pm
Μαλιστα ...
Ειναι η αληθεια οτι πρωτη φορα τα "ακουω' ολα αυτα που μου λες. Ειχα καταλαβει οτι ολα αυτα τα επιδοματα δινονται μονο σ εκεινους που εχουν προβλημα στην κινηση λογω ασθενειας.
Σ ευχαριστω πολυ για το χρονο σου και που μου ελυσες πολλες αποριες.
Δυστυχως η γιατρος που ειχα και με παρακολουθουσε στο νοσοκομειο εφυγε και πρεπει να ξεκινησω με αλλον γιατρο οποτε δεν ειχα προλαβει να μαθω για ολα αυτα. Αν και δεν μου ειχε δωσει την εντυπωση οτι γνωριζε και απολυτα.

Καλο κουραγιο σε ολους :smile-kiss:
 #107612  από Gorge
 Τετ Νοέμ 26, 2014 10:49 pm
καλησπερα δεν θελω να σε απογοητεφσω σωφια αλα μετα απο 9 χρονια σκλιρινση τωρα απο 67 με πιγαν 35 τον ιουλιο και μου εκοψαν τη σινταξη που επερνα ως αγροτισα που ειμουν αρχισα να δουλευω με αποτελεσμα τορα να εχω το αριστερο μου ματι με πονο οταν το κουναω και να βλεπω ελαχιστα απο το μισο το αλο για την ωρα καλα την παρασκευη θα ακουσω τι θα πει ο γιατρος που εχω ραντεβουγιαυτο μην περιμενης πολα την εποχη αυτη σου ευχομε παντος τα καλιτερα
 #107617  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Νοέμ 27, 2014 8:30 am
Gorge έγραψε:καλησπερα δεν θελω να σε απογοητεφσω σωφια αλα μετα απο 9 χρονια σκλιρινση τωρα απο 67 με πιγαν 35 τον ιουλιο και μου εκοψαν τη σινταξη που επερνα ως αγροτισα που ειμουν αρχισα να δουλευω με αποτελεσμα τορα να εχω το αριστερο μου ματι με πονο οταν το κουναω και να βλεπω ελαχιστα απο το μισο το αλο για την ωρα καλα την παρασκευη θα ακουσω τι θα πει ο γιατρος που εχω ραντεβουγιαυτο μην περιμενης πολα την εποχη αυτη σου ευχομε παντος τα καλιτερα
:smile-angry: ΝΑΙ !!! Το εχουμε ξαναπει .Στα ΚΕΠΑ , πολυ συχνα , συνανταμε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ . Συνανταμε τον ....σατανικο ...Αη ΚΕΠΑ , που ολα τα θεραπευει ...ολα τα βελτιωνει ...Ανατρεποντας καθε λογικη, καθε δεοντολογια ..Ανατρεποντας την ιατρικη επιστημη . ΟΜΩΣ : Εμεις ολοι , που πασχουμε απο μια χρονια παθηση ...ΔΕΝ επιδιωξαμε να νοσησουμε ...Εχουμε δικαιωμα ορισμενων παροχων , για να γινει ...λιγο πιο ανθρωπινη η ζωη μας ...Γι αυτο ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ . Οσο κι αν η διαδικασια των ΚΕΠΑ ειναι εξευτελιστικη και ψυχοφθορα . Κανουμε κουραγιο και επιμενουμε . Επειδη εχουμε δικιο .Επειδη δεν δεχομαστε να μας κλεβουν την αξιοπρεπεια . :smile-angry:
 #107625  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Πέμ Νοέμ 27, 2014 12:12 pm
ΑΝΝΑ59 , θα ήθελα να σε ρωτήσω τι σημαίνει αξιοπρέπεια . Ξέρεις , ότι είμαι δικηγόρος και ακόμα δεν παίρνω σύνταξη .Από το 2003 παίρνω το εξωιδρυματικό περνώντας κάθε δύο ή τρία χρόνια από υγειονομική επιτροπή των διάφορων ΚΕΠΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΈΔΙΝΑΝ ΠΆΝΤΑ ΠΟΣΟΣΤΌ ΑΝΑΠΗΡΊΑΣ ΆΝΩ ΤΟΥ 67%. Στην δουλειά όμως ακόμα και τώρα υπάρχει έντονη αμφισβήτηση για το αν μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό που έχουμε εκπαιδευτεί να κάνουμε . Συνεπώς η μοίρα μας είναι προδιαγεγραμμένη και ας μην μιλάμε γιατί γινόμαστε και ενοχλητικοί . Στην τελευταία υγειονομική που πέρασα τον Οκτώβριο κρίθηκα ανάπηρος με 85% και παραπληγία >80% .
 #107631  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Νοέμ 27, 2014 2:55 pm
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ έγραψε:ΑΝΝΑ59 , θα ήθελα να σε ρωτήσω τι σημαίνει αξιοπρέπεια . Ξέρεις , ότι είμαι δικηγόρος και ακόμα δεν παίρνω σύνταξη .Από το 2003 παίρνω το εξωιδρυματικό περνώντας κάθε δύο ή τρία χρόνια από υγειονομική επιτροπή των διάφορων ΚΕΠΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΈΔΙΝΑΝ ΠΆΝΤΑ ΠΟΣΟΣΤΌ ΑΝΑΠΗΡΊΑΣ ΆΝΩ ΤΟΥ 67%. Στην δουλειά όμως ακόμα και τώρα υπάρχει έντονη αμφισβήτηση για το αν μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό που έχουμε εκπαιδευτεί να κάνουμε . Συνεπώς η μοίρα μας είναι προδιαγεγραμμένη και ας μην μιλάμε γιατί γινόμαστε και ενοχλητικοί . Στην τελευταία υγειονομική που πέρασα τον Οκτώβριο κρίθηκα ανάπηρος με 85% και παραπληγία >80% .
Γιωργο μου , πρωτα πρωτα με παραπληγια μεγαλυτερη του 85% , εισαι στις ΜΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΕΣ παθησεις , με ''το σπαθι σου '' (που καταντησαμε...) . Το ξερεις αυτο , πολυ καλα ! Ρωτας τι σημαινει αξιοπρεπεια ....Αξιοπρεπεια , για μενα , σημαινει πολλα πραγματα !!! Μεταξυ αυων ειναι Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ...ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΠΟΥ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ . ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΝΟΣΗΣΕΙΣ ....ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΑΣ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ...ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.....κλπ...κλπ...κλπ.....Υγ Οσο για το ποσοστο αναπηριας , αν παρουμε υπ'οψη τον επισημο ορισμο της , δηλαδη οτι αναπηρια σημαινει να μη μπορεις να κανεις ο,τι εκανες πριν αρρωστησεις και , ΚΥΡΙΩΣ, ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ πανω σε ο, τι εχεις μαθει , εσυ και εγω και πολλοι αλλοι συμπασχοντες , εχουμε ποσοστο αναπηριας 100 % !
 #107634  από LL--MM
 Πέμ Νοέμ 27, 2014 5:07 pm
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ έγραψε:ΑΝΝΑ59 , θα ήθελα να σε ρωτήσω τι σημαίνει αξιοπρέπεια . Ξέρεις , ότι είμαι δικηγόρος και ακόμα δεν παίρνω σύνταξη .Από το 2003 παίρνω το εξωιδρυματικό περνώντας κάθε δύο ή τρία χρόνια από υγειονομική επιτροπή των διάφορων ΚΕΠΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΈΔΙΝΑΝ ΠΆΝΤΑ ΠΟΣΟΣΤΌ ΑΝΑΠΗΡΊΑΣ ΆΝΩ ΤΟΥ 67%.
Γιώργο, θα ήθελα να μπορώ να σου πω ότι "δεν τους έπαιρνε" να σου βάλουν λιγότερο, αλλά τόσα που έχουν ακουστεί φοβόμαστε όοοολοι.

Στην δουλειά όμως ακόμα και τώρα υπάρχει έντονη αμφισβήτηση για το αν μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό που έχουμε εκπαιδευτεί να κάνουμε .
Όντως, οι συνδικαλιστές του κλάδου αποφαίνονται ότι "η αναπηρία είναι ρετσινιά". Κι άς λέει ο νόμος ότι, ακόμα και οι συνταξιοδοτημένοι ανάπηροι, αν μπορούμε να δουλέψουμε, να το κάνουμε... Που λέει κι η Άννα, τρείς λαλούν και δυό χορεύουν...

Συνεπώς η μοίρα μας είναι προδιαγεγραμμένη και ας μην μιλάμε γιατί γινόμαστε και ενοχλητικοί .
Φυσικά, είναι πολύ πιο δύσκολο ακόμα κι απ'ότι κάνουν οι υπόλοιποι, αλλά θα σου δώσει αξιοπρέπεια ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ γίνεσαι ενοχλητικός; όσοι ενοχληθούνε έτσι κι αλλιώς δε θα έδιναν ποτέ τίποτα... Ντροπή δική τους.

Στην τελευταία υγειονομική που πέρασα τον Οκτώβριο κρίθηκα ανάπηρος με 85% και παραπληγία >80% .
Στο σουπερμάρκετ, η μητέρα μου, με δεκανίκι κι αυτή: Πλήρωνε στο ταμείο, εγώ περιμενα στην άλλη άκρη του: Μια χαμμένη από πίσω της: "Αντε γρήγορα κυρά μου, αφού δε μπορείς, μην έρχεσαι εδώ."

Kι ακόμα κι εδώ μέσα, υπάρχουν που λένε "δεν πειράζει, δεν πειράζει" και τώρα ...φωτογραφίζουν τ'αυτοκίνητα που τους φρακάρουν το δρόμο...

κι οι αφεντιές τους οι γιατροί "απ'έξω" να μας λένε αφ' υψηλού: "πρέπει να έχετε αλληλεγγύη μεταξύ σας..."