Sofia_ έγραψε:Γεια σου Σοφια ! Λοιπον...1) Για να παρεις το εξωιδρυματικο επιδομα απο το ασφαλιστικο σου ταμειο , σαν αμεσα ή εμμεσα ασφαλισμενη , πρεπει να εχεις ποσοστο ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 67% τουλαχιστον . Επισης , αυτο το επιδομα μπορεις να το παρεις , ακομα κι αν εισαι εργαζομενη ή συνταξιουχος . 2) Αν ΔΕΝ εχεις κινητικο προβλημα , τοτε μπορεις να διεκδικησεις το επιδομα βαριας αναπηριας απο την Προνοια . Προϋποθεση ειναι να εχεις ποσοστο αναπηριας, γενικο , 67% τουλαχιστον . Επισης , δεν πρεπει να εργαζεσαι , να παιρνεις συνταξη , ουτε να εχεις τις προϋποθεσεις για μελλοντικη συνταξη . 3) Τελος , με γενικο ποσοστο 50 % τουλαχιστον , μπορεις να παρεις αναπηρικη συνταξη .Αν εχεις ενα ορισμενο αριθμο ενσημων , βεβαια . Δυστυχως , δεν ξερω πόσα . Ομως , καποιος αλλος συμπασχων θα σου απαντησει . Να εισαι καλα και χωρις ασχημα συμπτωματα ! 
Σ ευχαριστω πολυ και για την απαντηση και για τα καλα σου λογια.
Απλα ξερεις τι;! διαβαζω εδω τις συζητησεις και εχω μπερδευτει λιγο.
Ακομα και κινητικα προβληματα να μην εχω πως θα διεκδικησω το 67% αφου δεν πληρω τις προυποθεσεις?
Δλδ πως γινεται να παιρνω το βαριας αναπηριας απο την Προνοια?
Δεν ειναι οτι μ ενδιαφερει να "εκμεταλλευτω" ενα επιδομα που δεν δικαιουμαι αλλα ψαχνω να βρω αν υπαρχει καποιο επιδομα - βοηθημα για οικονομικη ενισχυση , αν σκεφτεις οτι εχουμε πολυ ακριβες εξετασεις και φαρμακα κλπ
Ισως να μην υπαρχουν και απαντησεις σ αυτα που ρωταω ετσι οπως τα εχουν κανει τα πραγματα αλλα αν καποιος ξερει...
Και κατι τελευταιο πχ εγω παιρνω 100ε απο τη συνταξη της μητερας μου (λογω θανατου)
ουτε τοτε το δικαιουμαι???
Πφφφ μεγαλο μπερδεμα και ειναι η αληθεια οτι και η γιατρος δεν μου ξεκαθαρισε τα πραγματα ιδιαιτερα![/quote]

Σοφια μου , ξερεις πολυ καλα οτι η σκπ δημιουργει προβληματα πολλων μορφων. Οχι μονο κινητικα . Οταν λεμε ΓΕΝΙΚΟ ποσοστο αναπηριας , εννοουμε αυτο που αντιστοιχει σε ολα τα προβληματα που εχεις . Οχι αποκλειστικα , στα κινητικα .Για παραδειγμα , εγω εχω 67% στα κινητικα και γενικο ποσοστο 75%. Σου λεω επισης οτι το επιδομα βαριας αναπηριας της Προνοιας , το παιρνουν ολοι οσοι εχουν οποιαδηποτε χρονια παθηση, που προκαλει αναπηρια βαθμου 67% τουλαχιστον . Πχ . καρδιοπαθεια , διαβητη κλπ . Ομως , φοβαμαι οτι εσυ δεν εχεις τις προϋποθεσεις , αφου παιρνεις συνταξη λογω θανατου της μητερας σου .Κανενας χρονιως πασχων δεν προσπαθει να εκμεταλλευτει ενα επιδομα . Ενα αναπηρικο επιδομα , καταβαλλεται σε ανθρωπους με σοβαρα προβληματα υγειας , προκειμενου να αντιμετωπισουν τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΔΑ , που απορρεουν απο μια χρονια παθηση . Αυτα , το ξερεις , ειναι πολλα ! Και μαλιστα, για μας με τη σκπ, απο τοτε που καταργηθηκε η η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε ολα ανεξαιρετως τα φαρμακα .