• ισως..

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #105666  από neroxytis
 Τρί Σεπ 02, 2014 4:42 pm
Επιτρέψτε μου να προσθέσω 2 πραγματάκια.

1. Το γεγονός ότι ο καθένας νομίζει ότι ξέρει για ποιον εσωτερικό (ψυχικά) λόγο έπαθε ΣΚΠ είναι μια μεταφυσική παρανόηση. Ο άνθρωπος έχει την τάση να φαντάζεται "θεούς και δαίμονες" για όσα δεν μπορεί να εξηγήσει (βλ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ). Τον κάνει να αισθάνεται ότι έχει κάποιον έλεγχο καταβάλλοντας ελάχιστο κόπο: Πιο εύκολο να πεις αυθαίρετα "φταίει αυτό" παρά να στρωθείς να μελετήσεις και να πειραματιστείς, για να διαπιστώσεις ότι δεν έχεις ιδέα από πού προήλθε η ΣΚΠ.

2. Το σωματικό stress είναι διαφορετικό από το ψυχικό, το βιοχημικό, το οξειδωτικό κλπ. Ας είμαστε συγκεκριμένοι όταν χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη για να μην πέσουμε στις παγίδες του 1.
 #105671  από Κωνσταντίνα
 Τρί Σεπ 02, 2014 9:01 pm
Καλησπέρα στην παρέα :smile-flower: ,
Κασσάνδρα έναν ευάλωτο οργανισμό, είτε από συναισθηματική ευαισθησία, είτε από ορμονική ανισορροπία, είτε από οργανική βλάβη που προκαλείται από αυτοάνοσο, μια χαρά οι πεθερές, οι ορμόνες, ο διαβήτης μπορούν να οδηγήσουν ένα άτομο σε α-σθένεια.

Το συμπαθές ζευγάρι που δεν διαφέρει από εκατομμύρια ακόμα ζευγάρια, έμαθε να επικοινωνεί έτσι και να "τρέφεται" συναισθηματικά τόσο που έγιναν απαραίτητοι ο ένας στον άλλο.
Το τεκμηρίωσε ο παππούς :smile-brokenheart:

neroxytis δεν πιστεύω σε τίποτα μεταφυσικό(δυστυχώς για μένα).
Έπειτα από πειραματισμούς(υποτροπές), βρήκα τι με αρρωσταίνει :mrgreen: και προσπαθώ να το πετάξω από τη ζωή μου.Άλλοτε το πετυχαίνω και άλλες φορές με πάει πίσω, εκεί που ήμουνα όταν νόσησα.Δύσκολα αλλά όχι ακατόρθωτα ξεκολλάς από νοσηρές συμπεριφορές.
Όταν αποφασίσεις να βάλεις στη ζωή σου έναν νεροχύτη, στον οποίο θα καταλήγουν όσα αποφασίσεις ότι δε σου χρειάζονται, τότε είσαι σε καλό δρόμο :smile-sun:

Έπειτα από πειραματισμούς βρήκα τι με ωφελεί και προσπαθώ να το υποστηρίζω :happy-cheerleadersmileygirl:

Δεν ξέρω την αιτία της σκπ, αλλά ξέρω τι την επιδεινώνει και τι την ηρεμεί και αυτό μου δίνει την ικανοποίηση ότι δεν είναι μεταφυσική :violin:
 #105672  από g&g
 Τρί Σεπ 02, 2014 9:16 pm
Σας ευχαριστώ όλους σας για το χρόνο και την προσοχή που μου χαρίσατε.
Μέσα από την εμπειρία μου έως τώρα, θέλω, αν μπορώ με λόγια να εκφραστώ.. θα προσπαθήσω..να σας μεταδώσω το συναίσθημά μου..

Η "επίσκεψη" είναι κάτι που αλλάζει τη ζωή μας και μας οδηγεί σε μια άλλη επίπονη μεταμόρφωση. Έχω κακοποιήσει πολλές φορές την ψυχή μου στο παρελθόν. Ακόμα το κάνω. είναι συνήθεια χρόνων... Σίγουρα ένας ψυχολόγος θα με βοηθούσε...

Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στην υγεία τους.. εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, όλοι σας να έχετε υγεία και θα την έχετε. Θα συνεχίσω μέσα από τη δική σας δύναμη, και να ξέρετε πως αυτή ήταν που μου έλλειπε... σας ευχαριστω
 #105674  από litsa
 Τρί Σεπ 02, 2014 11:14 pm
Κωνσταντίνα μου, μαζί σου!!!!!

:smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping:
 #105677  από neroxytis
 Τετ Σεπ 03, 2014 12:45 am
Κωνσταντίνα, μια αρρωστημένη ψυχική κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια, μπορεί και όχι. Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι ασθένειες έχουν άλλα αίτια. Καλά κάνεις και κρατάς τις ορμόνες του ψυχικού stress χαμηλά, αφού σε κάνει να νοιώθεις καλά. Αυτό όμως είναι μικρό κομματάκι του όλου προβλήματος. Δυστυχώς είμαστε δημιουργήματα και έρμαια των αστάθμητων παραγόντων, δηλαδή της "τύχης".
 #105708  από billios
 Τετ Σεπ 03, 2014 11:06 pm
Η προυποθεση για να νονησει ενα ατομο απο μια ασθενεια ειναι να υπαρχει και το αναλογο γεννετικο σφαλμα,ευγενικα το λενε προδιαθεση,με προσευχες και πιλαφια δεν ερχεται ουτε η ασθενεια ουτε η ιαση.
Παλαιοτερα υπηρχαν οι βασκανιες τα αερικα και οι βεντουζες,στη συγχρονη εποχη εχουμε αλλαξει πιστα,εχουμε το στρες το αγχος τον διπολικο χαρακτηρα και αλλους τοσους παππαδες με απωτερο σκοπο τον μπερντέ,το μπακαγιόκο,το χρημα ντέ.
Αντε και να δεχτω οτι υπαρχει μια συγκεκριμενη ψυχικη κατασταση με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα που ονομαζεται στρες,με τί γιατρευεται? με ψυχόκουμπα? Εδω οτι αδυνατουν να ερμηνευσουν σου κοτσαρουν ενα αγχος ή στρες και σου εχουν κανει και γαμω της διαγνωσεις,ταδε εφη αυτοανοσο :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #105713  από sofia13
 Τετ Σεπ 03, 2014 11:58 pm
Billio ξέρεις κάτι;
Λές στα ίσια , αυτά για τα οποία άλλοι κάνουν χίλια στολίσματα και τεμενάδες.
Αυτά.
 #105719  από Elianna
 Πέμ Σεπ 04, 2014 9:33 am
Στο μυαλό μου το είχα ότι το στρες είναι το αποτέλεσμα. Όπως λέμε διάρροια :smile-blush: Μπορεί να είναι αποτέλεσμα εκατό διαφορετικών πραγμάτων ταυτόχρονα.
Κάτσε όταν λέμε στρες εννοούμε το άγχος έτσι? Δηλάδη την αδρεναλίνη που by the way είναι ο λόγος που μετακινούμαστε από το κέντρο του δρόμου όταν βλέπουμε μια νταλίκα να έρχεται.
Τώρα πως διώχνεις το υπερβολικό άγχος, λογικά βρίσκεις την πηγή του, εκτιμάς την κατάσταση πχ <είναι λογικό να αγχώνομαι σε τέτοιο βαθμό για αυτό το θέμα?> και μετα... κάνεις τα κουμάντα σου και σταματάς να αγχώνεσαι χωρίς λόγο. Επειδή όμως κάποιοι είμαστε και λίγο κωθώνια μια βοήθεια, όχι από κουμπιά αλλά από συζήτηση, είναι πολύ χρήσιμη στον τρόπο αντιμετώπισής του.
Επίσης δεν έχουμε όλοι τις ίδιες εμπειρίες οπότε η λέξη άγχος μπορεί για κάποιους να σημαίνει τρώω τα νύχια μου ενώ για άλλους πηδάω από την ταράτσα του πύργου αθηνών. Δεν θεωρείτε ότι το να πηδήξεις από εκεί θα επιβαρύνει την υγεία σου? Επομένως και οι επιπτώσεις του άγχους είναι κάτι που όλοι έχουμε διαφορετικά στο μυαλό μας (όπως και τα ναρκωτικά πχ που είναι κάτι εντελώς γενικό), καλό είναι λοιπόν να είμαστε λίγο πιο συγκεκριμένοι σε τέτοιες συζητήσεις για να βγαίνει και κάτι και να μη τρωγόμαστε χωρίς λόγο.
Τώρα αυτές οι μ@λ@κίες που λένε οι γιατροί, και τις έχω ακούσει άπειρες φορές, ότι έχεις πυρετό από το άγχος και καλά και τέτοια είναι δικαιολογίες για να μη σου πουν ότι δεν ξέρουν τι είναι ή ότι είναι από τη σκπ ή τα φάρμακα. Αυτό είναι φάουλ και θα έπρεπε να τους κάψουμε το πτυχίο με καμινέτο μέσα στο ίδιο τους το γραφείο επιτόπου. Το έχουν και στον τοίχο τρομάρα τους. Εκτός ότι σου λένε κάτι που ΔΕΝ μπορεί να γίνει, το βασίζουν πάνω σε κάτι που ΔΕΝ ξέρουν για εσένα και σε βγάζουν και σκάρτο στα μυαλά σου αφού σε έχουν βγάλει πρώτα σκάρτο σωματικά. Εδώ σε ψυχολόγο πας και του παίρνει κανα χρόνο να σου πει τι παίζει μέσα στο κεφάλι σου, αλλά οοοοοοχι στον Ε********ό τα παλουκάρια τα ξέρουν όλα απλά κοιτώντας τη μούρη σου, νταξ... τι να πω... :clap:

Το fuck all and become a pirate του Γιάννη έπιασε τόπο νομίζω, έχει γίνει πειρατεία στο ποστ της g&g και λείπει ο πειρατής να καμαρώσει...
 #105720  από Κωνσταντίνα
 Πέμ Σεπ 04, 2014 10:46 am
Καλημέρα στην παρέα, ειρήνη ημίν :smile-punch: :smile-giggle: ,
στις εκατοντάδες λέξεις που γράφτηκαν (Σοφία η αλήθεια να λέγεται :smile-giggle: ), έλειπε η προδιάθεση billio πολύ σωστά επισήμανες :text-+1:
Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν αναπτύσσουν όλοι σκπ, ή καρκίνο κι ας έχουν την προδιάθεση :naughty:
Πώς το ξέρουμε;;;Σε μαγνητική τομογραφία που έκαναν σε ηπερήλικες αλλά και σε πτώματα :mrgreen: , διαπιστώθηκε ότι η σκπ ήταν εκεί, χωρίς ποτέ να δηλώσει την παρουσία της :smile-yes:
Κι εμείς που νοσούμε από την πάθηση αυτή, είχαμε τη νόσο δαύτη πολύ πριν εκδηλώσει την παρουσία της.
Τι συνέβει και εκδηλώθηκε;;;Συνθήκες στρες (κάθε μορφής και κάθε αιτίας) ,ας μην επαναλαμβάνομαι :smile-time: σε κάποια στιγμή της ζωής μας.Και φυσικά είχαμε την προδιάθεση, όπως και οι άλλοι που δεν την εκδήλωσαν.

Το άγχος έχει σάρκα, οστά και δόντια, άρα κατατρώγει.Είναι πλέον μετρήσιμο σε συνθήκες εργαστηρίου, απεικονίζεται κι όλας :smile-nod:

Οι γιατροί (όχι όλοι) μιλούν συχνά για το άγχος αποδίδοντας εκεί αυτό που δεν μπορούν να εξηγήσουν, ή αυτό που τους επιβεβαιώνεται από την εμπειρία τους, ότι όντως δηλαδή είναι το άγχος που μεταμφιέζεται σε διάφορα συμπτώματα :doh:
 #105721  από greekinholland
 Πέμ Σεπ 04, 2014 10:57 am
Καλημέρα η ιστορία άγχος δε ξέρω τελικά πόσο επίδραση έχει ή όχι. Πρίν εκδηλώσω τη νόσο είχα περάσει δυο χρόνια σε συνθήκες άγχους που αν υπήρχε κλίμακα μέτρησης από το 1 εως το 10 εγώ είχα 15.
Η ΣΚΠ μου ήρθε στη ζωή μου σε μια περίοδο θα έλεγα την καλύτερη στη ζωή μου, όταν έφυγα από την Ελλάδα. Καλή δουλειά στο εξωτερικό, σχέση εξαιρετική, ταξίδια , καλή ζωη γενικά. Να είχε σχέση το άγχος γιατί δεν εκδηλώθηκε στην στρεσογόνο περίοδο των δυο χρόνων αλλά ήλθε στην καλύτερη μέχρι τώρα φάση της ζωής μου.