• ισως..

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #105638  από g&g
 Δευ Σεπ 01, 2014 4:36 am
καλησπέρα σας
μπορεί να μην έχω..μπορεί και να έχω..(έχω πάθει 2 λουμπάγκα και 2007 πόνοι στη μέση και έκανα βελονισμό..κήλη είπε ο βελονιστής και ισχιαλγία)
2/2012
το σύμπτωμα όπως είπε ο οφθαλμίατρος, πιθανή οφθαλμική ή οπτική νευρίτιδα.
3 μέρες στην νευρολογική με κορτιζόνη και εξετάσεις και ένα επιτελείο να με περιεργάζεται...
παρακέντηση, μαγνητική εγκεφάλου..
τεστ με βελόνες...κάτι δεν πάει καλά με το δεξι πόδι στα τεστ...
2 μήνες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα
η αγωνία μου και το κλάμα μου δεν περιγράφονται
δεν μιλάω στην οικογένεια ..φυσικά...μαγνητική καθαρή
μετά από 2 μήνες άγχους, τα αποτελέσματα των εξετάσεων (παρακέντησης) καθαρά..
με έδιωξαν και καλά δεν έχω κάτι..(το επιτελείο που με μελετούσε...)
έχω μπει και έχω διαβάσει ότι δεν φαίνεται πάντα στις εξετάσεις.
από τότε.
το πρώτο 4μηνο σωματοποιώ άγχος και το κατάλαβα γιατί όταν άρχισα να μην το σκεφτομαι τόσο περάσανε όλα τα "δήθεν παράξενα "
μετά από όλα αυτά ...και αφού δεν έχω το θάρρος εν έτη 2014 να επαναλάβω εξετάσεις, νιώθω
ρεύμα που και που στο αριστερό αλλα ενίοτε και το δεξί πόδι..το δεξί μάτι κάτι ψιλά προβληματακια και (πότε πότε) στη βάδιση το δεξί δεν κρατάει πολύ καλή ισορροπία...
:violin:
να τρελαθώ? χαχα
επίσης πήγα σε νευρολόγο το 2014 μετά από όλα αυτά και κάτι τεστ με βελόνες μου είπε. Δεν έχεις τίποτα.. δεν θεωρώ την μαγνητική απαραίτητη...
ξέρω πολύ καλά ότι δεν μιλάνε...όχι όταν είναι ακόμα μή διαγνώσιμη η νόσος.
Εγώ πώς θα είμαι όμως σίγουρη..ποιες εξετάσεις θα μου φανερώσουν αν υπάρχει..
και το κυριότερο..γιατί οι γιατροί δεν μου έκαναν μαγνητική αυχένα ή σπονδυλικής στήλης τότε..?
σας παρακαλώ αν έχετε κάποια άποψη που να με βοηθήσει στα ερωτήματά μου, παρακαλώ σας ακούω..
 #105640  από Elianna
 Δευ Σεπ 01, 2014 9:25 am
Καλημέρα g&g :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:

Για τα ιατρικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω δυστυχώς. Λογικά αν ο γιατρός σου είχε προσανατολιστεί στη σκπ θα σου το έλεγε ώστε να ξεκινήσεις φάρμακα, τα δίνουν και σε πιθανή σκπ. Οπότε μην χάνεις ακόμα τις ελπίδες σου...

Νομίζω το νόημα το έχεις πιάσει, διώξε το άγχος γιατί, με ή χωρίς σκπ, αυτό είναι που την κάνει τη ζημιά. Επίσης αυτό που λες με τη σωματοποίηση να το κοιτάξεις πρώτο γιατί μετά χειροτερεύει και δεν συμμαζεύεται. Στο λέω από προσωπική εμπειρία, επειδή έτσι λειτουργούσα κι εγώ και το αποτέλεσμα ήταν η σκπ να είναι το λιγότερο από τα προβλήματά μου. Μήπως το σώμα σου σου λέει πλαγίως ότι δεν την παλεύει? Μήπως δεν κάνεις τίποτα που να σε ευχαριστεί? (που by the way είναι έγκλημα) Θα σου πρότεινα να χειριστείς την όλη κατάσταση σαν μια ευκαιρία να την δεις αλλιώς στη ζωή. Βέβαια δεν ξέρω τίποτα για σένα και μπορεί να έχω πέσει εντελώς έξω...

Ελπίζω να βρεις αυτό που ψάχνεις σύντομα και να ξεμπερδέψεις με τους γιατρούς και τα τρεξίματα.
:smile-sun:
 #105644  από Κωνσταντίνα
 Δευ Σεπ 01, 2014 12:29 pm
g&g έγραψε:καλησπέρα σας
μπορεί να μην έχω..μπορεί και να έχω.............................

ξέρω πολύ καλά ότι δεν μιλάνε(οι νευρολόγοι)...όχι όταν είναι ακόμα μή διαγνώσιμη η νόσος.
Εγώ πώς θα είμαι όμως σίγουρη..ποιες εξετάσεις θα μου φανερώσουν αν υπάρχει...
g&g καλημέρα, μας περιέγραψες την ιστορία σου και δεν μας ανέφερες αν σκέφτεσαι να επισκεφτείς και κάποιον ψυχολόγο επειδή όπως πολύ σωστά σου λέει η Elliana, έχεις αντιληφθεί τη σωματοποίηση που σου συμβαίνει.

Όπως είπε ο W.I.Thomas: «Όταν οι άνθρωποι θεωρούν ορισμένες καταστάσεις σαν πραγματικές, αυτές είναι πραγματικές στις επιπτώσεις τους». Με πιο απλά λόγια, είναι η αρνητική ερμηνεία που δίνουμε για κάτι και που τελικά, αντιδρώντας ανάλογα, υποσυνείδητα προκαλούμε να συμβεί.Αυτό αποκαλείται "αυτοεκπληρούμενη προφητεία"

Κάνε έναν κόπο ουσιαστικό, να ανιχνεύσεις γιατί από το μικρό, προκαλείς το τεράστιο;;
 #105648  από neroxytis
 Δευ Σεπ 01, 2014 5:01 pm
Όχι, ΔΕΝ μπορείς να προκαλέσεις ΣΚΠ με την σκέψη. Αν κάποιος μπορεί, τον εκλιπαρώ αντί να σκέφτεται ΣΚΠ και λοιπές αηδίες, να σκεφτεί ότι ο νεροχύτης κερδίζει το τζόκερ.

Αυτό που μπορείς να προκαλέσεις είναι μια αρρωστημένη ψυχοσωματική κατάσταση. Ο μόνος τρόπος για να το βρουν είναι να αποκλείσουν τα πραγματικά νοσήματα, κάτι που είναι ακόμα πιο ψυχοφθόρο γιατί παίρνει καιρό. Σημείωσε ότι ούτε οπτική νευρίτιδα μπορείς να προκαλέσεις με τη σκέψη, άρα καλά κάνουν και σε ψάχνουν.
 #105651  από Elianna
 Δευ Σεπ 01, 2014 10:17 pm
Προφανώς και κανείς δεν είπε ότι μπορείς να προκαλέσεις σκπ με τη σκέψη. Πέρα από τα ψυχοσωματικά μια κακή ψυχολογία μπορεί να επιδεινώσει μια προϋπάρχουσα κατάσταση πχ σκπ. Στους ανθρώπους πάντα. Τώρα το τι παίζει μόνο ένας γιατρός μπορεί να το πει.
 #105660  από Κωνσταντίνα
 Τρί Σεπ 02, 2014 12:15 pm
neroxytis έγραψε:Όχι, ΔΕΝ μπορείς να προκαλέσεις ΣΚΠ με την σκέψη. Αν κάποιος μπορεί, τον εκλιπαρώ αντί να σκέφτεται ΣΚΠ και λοιπές αηδίες, να σκεφτεί ότι ο νεροχύτης κερδίζει το τζόκερ.

Αυτό που μπορείς να προκαλέσεις είναι μια αρρωστημένη ψυχοσωματική κατάσταση. Ο μόνος τρόπος για να το βρουν είναι να αποκλείσουν τα πραγματικά νοσήματα, κάτι που είναι ακόμα πιο ψυχοφθόρο γιατί παίρνει καιρό. Σημείωσε ότι ούτε οπτική νευρίτιδα μπορείς να προκαλέσεις με τη σκέψη, άρα καλά κάνουν και σε ψάχνουν.
Elianna έγραψε:Προφανώς και κανείς δεν είπε ότι μπορείς να προκαλέσεις σκπ με τη σκέψη. Πέρα από τα ψυχοσωματικά μια κακή ψυχολογία μπορεί να επιδεινώσει μια προϋπάρχουσα κατάσταση πχ σκπ. Στους ανθρώπους πάντα. Τώρα το τι παίζει μόνο ένας γιατρός μπορεί να το πει.
Καλημέρα στην παρέα,
Elliana πολύ σωστά επισημαίνεις ότι δεν μπορείς να προκαλέσεις σκπ, αλλά τα συμπτώματά της(λέω), που μπορούν να σου διαλύσουν τη ζωή.
Εξάλλου η μαγνητική της συμπαθέστατης g&g δεν έδειξε εστία στην οφθαλμική περιοχή, γι αυτό και η διάγνωση ήταν -πιθανή οφθαλμική ή οπτική νευρίτιδα-.
https://sites.google.com/site/healthpsy ... po-to-soma

Διάβασέ το g&g και θα αναγνωρίσεις πολλά στοιχεία σου.
Να θυμάσαι πάντα ότι τα συμπτώματα της σκπ, επειδή τα προκαλεί φλεγμονή, είναι επίμονα και δεν φεύγουν με την ηρεμία και την ξενοιασιά.
Καλή επιτυχία στην αναζήτηση, όποια κι αν αποφασίσεις να κάνεις :smile-flower:
 #105661  από Κωνσταντίνα
 Τρί Σεπ 02, 2014 12:45 pm
Να προσθέσω επίσης ότι το χρόνιο στρες, μπορεί να προκαλέσει και σκπ εκτός από όλες τις υπόλοιπες αρρώστιες του πλανήτη τούτου, για άλλον (πλανήτη) δεν γνωρίζω :confusion-shrug: .
Αυτό δεν το διάβασα κάπου, αλλά το βίωσα :smile-nod:
 #105662  από LL--MM
 Τρί Σεπ 02, 2014 1:20 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:
neroxytis έγραψε:Όχι, ΔΕΝ μπορείς να προκαλέσεις ΣΚΠ με την σκέψη. Αν κάποιος μπορεί, τον εκλιπαρώ αντί να σκέφτεται ΣΚΠ και λοιπές αηδίες, να σκεφτεί ότι ο νεροχύτης κερδίζει το τζόκερ.

Elianna έγραψε:Προφανώς και κανείς δεν είπε ότι μπορείς να προκαλέσεις σκπ με τη σκέψη. Πέρα από τα ψυχοσωματικά μια κακή ψυχολογία μπορεί να επιδεινώσει μια προϋπάρχουσα κατάσταση πχ σκπ. Στους ανθρώπους πάντα. Τώρα το τι παίζει μόνο ένας γιατρός μπορεί να το πει.
Καλημέρα στην παρέα,
Elliana πολύ σωστά επισημαίνεις ότι δεν μπορείς να προκαλέσεις σκπ, αλλά τα συμπτώματά της(λέω), που μπορούν να σου διαλύσουν τη ζωή.
Εξάλλου η μαγνητική της συμπαθέστατης g&g δεν έδειξε εστία στην οφθαλμική περιοχή, γι αυτό και η διάγνωση ήταν -πιθανή οφθαλμική ή οπτική νευρίτιδα-.
https://sites.google.com/site/healthpsy ... po-to-soma

Διάβασέ το g&g και θα αναγνωρίσεις πολλά στοιχεία σου.
Να θυμάσαι πάντα ότι τα συμπτώματα της σκπ, επειδή τα προκαλεί φλεγμονή, είναι επίμονα και δεν φεύγουν με την ηρεμία και την ξενοιασιά.
Καλή επιτυχία στην αναζήτηση, όποια κι αν αποφασίσεις να κάνεις :smile-flower:
Κωνσταντίνα έγραψε:Να προσθέσω επίσης ότι το χρόνιο στρες, μπορεί να προκαλέσει και σκπ εκτός από όλες τις υπόλοιπες αρρώστιες του πλανήτη τούτου, για άλλον (πλανήτη) δεν γνωρίζω :confusion-shrug: .
Αυτό δεν το διάβασα κάπου, αλλά το βίωσα :smile-nod:

Το ότι τα συμπτώματα της σκπ μπορούν να μας διαλύσουν τη ζωή είναι αναμφισβήτητο: Από που όμως συμπεραίνουμε ότι η διάλυση προκαλείται από το μονο στρές κι επομένως, κι από μας;;;

Μου θυμίζουν αυτοί οι ψυχολόγοι -και οι συμβουλές αυτές δε δίνονται ακριβως ανιδιοτελώς- μια εκπομπή όπου μερικοί φοιτητές θετικών επιστημών υποβλήθηκαν σ'ενα "οροσκόπιο". Μετά το τέλος του πειράματος, όπου οι περισσότεροι δήλωσαν πως το οροσκόπιο αυτό τους ...ταίριαζε :smile-nod: , απεδείχθη πως το κείμενο ήταν το ίδιο για όλους τους(!!!)

Το είδαν όμως ώς προσωπικό, διότι:

α. το κείμενο ήταν τόσο γενικό, που τα περισσότερα που έλεγε ταιριάζουν με όλους

β. όταν βλέπουμε ένα κείμενο που υποτίθεται ότι απευθύνεται σε μας προσωπικά, κοιτάμε κι εμείς οι ίδιοι να βρούμε τα όποια προσωπικά χαρακτηριστικά μας μέσα στο κείμενο... :confusion-shrug:

Λυπαμαι, είναι στα γαλλικά: http://www.rts.ch/video/emissions/speci ... scope.html

Και δε θέλω να σε ειρωνευτώ, Κωνσταντίνα μου, αλλά πιστεύω ότι τα χαρακτηριστικά αυτά είναι πανανθρώπινα, οπότε και σε άλλους πλανήτες θα ήταν απολύτως τα ίδια: η εκμετάλλευση της αδυναμίας του άλλου προς ίδιον όφελος, ασχέτως της εκάστοτε ανάγκης, είναι απο τα κλασσικότερα...
 #105663  από Κωνσταντίνα
 Τρί Σεπ 02, 2014 2:11 pm
LL--MM έγραψε: Το ότι τα συμπτώματα της σκπ μπορούν να μας διαλύσουν τη ζωή είναι αναμφισβήτητο: Από που όμως συμπεραίνουμε ότι η διάλυση προκαλείται από το μονο στρές κι επομένως, κι από μας;;;

Μου θυμίζουν αυτοί οι ψυχολόγοι -και οι συμβουλές αυτές δε δίνονται ακριβως ανιδιοτελώς- μια εκπομπή όπου μερικοί φοιτητές θετικών επιστημών υποβάλλονταν σ'ενα "οροσκόπιο". Μετά το τέλος του πειράματος, όπου οι περισσότεροι απ'αυτούς δήλωσαν πως το οροσκόπιο αυτό τους ταίριαζε, απεδείχθη πως το κείμενο ήταν το ίδιο για όλους τους(!!!)
Το πίστεψαν όμως διότι

α. το κείμενο ήταν τόσο γενικό, που τα περισσότερα που έλεγε ταιριάζουν με όλους

β. όταν βλέπουμε ένα κείμενο που υποτίθεται ότι απευθύνεται σε μας προσωπικά, κοιτάμε κι εμείς οι ίδιοι να βρούμε τα όποια προσωπικά χαρακτηριστικά μας μέσα στο κείμενο... :confusion-shrug:

Λυπαμαι, είναι στα γαλλικά: http://www.rts.ch/video/emissions/speci ... scope.html
[/quote][/quote]
Κασσάνδρα ανοίγουμε μια τεράστια συζήτηση, παρ' όλο που κάποιοι από μας θυμώνουμε με το θέμα της ευθύνης, της νεύρωσης που υπάρχει, ή της ευαλωτότητας που υφιστάμεθα, εξαιτίας κάποιων στρεσογόνων καταστάσεων.
Στρεσογόνος κατάσταση θεωρείται ακόμα και μια εγκυμοσύνη, ή ο διαβήτης.
Γιατί πρέπει ντε και καλά να έχω την ευθύνη;;;Ακόμα κι ένας υπέρμετρος εγωισμός, που δεν σε αφήνει να σχετιστείς με τους ανθρώπους, είναι χρόνιο στρες, επειδή βρίσκεσαι σε μόνιμη αντιπαλότητα και δεν παίρνεις χαρά.
Η ευθύνη ξεκινάει αν δεν κάνω κάτι γι αυτό.Αν είμαι τόσο εγωκεντρικός, που δεν το αντιλαμβάνομαι.........
Ο καθένας από μας γνωρίζει κατά βάθος τί δεν πήγε καλά και τον "επισκέφτηκε" η σκπ.Δεν έχω συναντήσει έναν συμπάσχοντα να εκπλήσσεται (εφόσον και αν καταλαγιάσει η "σκόνη"), για την αρρώστια αυτή.Δεν λέω αν νιώθει αδικημένος που τον βρήκε......Η ζωή εξάλλου όπως λες είναι άδικη.

Εδώ Κασσάνδρα δε μιλάμε για πείραμα, με θεωρητικές ατέλειες ούτε για ψυχολογία της μάζας, αλλά για βιωμένες ζωές.
Θα ήταν χρήσιμο ίσως να εκθέσει ο καθένας την εμπειρία του, (όχι να αυτομαστιγωθεί) και τί κάνει από 'δω και μπρος :smile-doh:
 #105665  από LL--MM
 Τρί Σεπ 02, 2014 4:06 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:Κασσάνδρα ανοίγουμε μια τεράστια συζήτηση, παρ' όλο που κάποιοι από μας θυμώνουμε με το θέμα της ευθύνης, της νεύρωσης που υπάρχει, ή της ευαλωτότητας που υφιστάμεθα, εξαιτίας κάποιων στρεσογόνων καταστάσεων.
Στρεσογόνος κατάσταση θεωρείται ακόμα και μια εγκυμοσύνη, ή ο διαβήτης.
Χμ, για τις ...πεθερές μπορεί να μην υπάρχει φάρμακο, και οι ορμόνες δεν είναι πάντα λύση, αλλά για το διαβήτη υπάρχουν χάπια ή άλλες ινσουλίνες...

Γιατί πρέπει ντε και καλά να έχω την ευθύνη;;;Ακόμα κι ένας υπέρμετρος εγωισμός, που δεν σε αφήνει να σχετιστείς με τους ανθρώπους, είναι χρόνιο στρες, επειδή βρίσκεσαι σε μόνιμη αντιπαλότητα και δεν παίρνεις χαρά.
Δεν ισχύει για όλους αυτό: ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι οικογενειακών φίλων βρίσκονταν συνεχώς σε αντιπαλότητα: αφού απεβίωσε η κυρία, ο σύζυγος είπε, απαρηγόρητος, ότι ο γάμος αυτός "ήταν εξήντα έξι χρόνια εποικοδομητικών καυγάδων"

Η ευθύνη ξεκινάει αν δεν κάνω κάτι γι αυτό.Αν είμαι τόσο εγωκεντρικός, που δεν το αντιλαμβάνομαι.........
Του πήγαν προξενιά διάφορα, νεώτερα αλλοδαπά και γηρεότερα ημεδαπά: Eξω φρενών εκείνος: "Πως μπορούν να φανταστούν ότι εγώ μπορώ να βάλλω άλλο άνθρωπο στη ζωή μου μετά τη γυναίκα μου;;;"

Ο καθένας από μας γνωρίζει κατά βάθος τί δεν πήγε καλά και τον "επισκέφτηκε" η σκπ.Δεν έχω συναντήσει έναν συμπάσχοντα να εκπλήσσεται (εφόσον και αν καταλαγιάσει η "σκόνη"), για την αρρώστια αυτή.
Να σου πω, εγώ έπεσα από τα σύνεφα με την εισβολέα αυτήν...

Δεν λέω αν νιώθει αδικημένος που τον βρήκε......Η ζωή εξάλλου όπως λες είναι άδικη.
Και για κάποιο άλλο θέμα υγείας το περιβάλλον μου με ρώτησε αν είχα στενοωρηθει, κι όπως δεν ήξερα ειλικρινά τι ν'απαντήσω, ξεφούρνισα κάποια μπαρούφα που μου κατέβηκε, και που, φυσικά, δεν ίσχυε...

Όμως αδικημένη δεν αισθάνθηκα ποτέ λόγω σκπ, αλλά μόνο επειδή κάποιοι τρίτοι θεωρούν δικαίωμά τους να εκμεταλλεύονται την κατάστασή αυτήν για να επιβάλλουν ιδιοτελώς τις όποιες γνώμες τους, βασιζόμενοι σε εντελώς ανεμπεριστάτωτα στοιχεία...

Εδώ Κασσάνδρα δε μιλάμε για πείραμα, με θεωρητικές ατέλειες ούτε για ψυχολογία της μάζας, αλλά για βιωμένες ζωές.
Μα για τις δεύτερες σου μιλάω κι εγώ... δυστυχώς, όμως, το φαινόμενο είναι μαζικό...

Θα ήταν χρήσιμο ίσως να εκθέσει ο καθένας την εμπειρία του, (όχι να αυτομαστιγωθεί) και τί κάνει από 'δω και μπρος :smile-doh:
Πιστεύω ότι το έχω κάνει υπερεπαρκώς, εδώ, φυσικά, αλλά κι αλλού. Το όφελος είναι σαφώς υπερτιμημένο, αλλά θα συνεχίσω να το κάνω...