• ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #105138  από LL--MM
 Σάβ Αύγ 09, 2014 10:43 pm
Κωνσταντίνα μου, ΕικόναΕικόνα

Είναι χρόνια πολλάαα που παραβρέθηκα σ΄ένα σεμινάριο "διεπιστημονικό" όπου συνευρίσκονταν* γιατροί, θεολόγοι, κ.ά, εκλεκτοί επιστήμονες... (έχω ακόμα το ακουστικό υλικό, όπου τώρα καταλαβαίνω πόσο παρούσα ήταν η αδιάγνωστη... :doh: ) Εστιάζονταν στο "δικαίωμα του εμβρύου να ΜΗ ζήσει" (δηλαδή να γίνει άμβλωση) αν είναι να υποστεί τόσο βαριές σωματικές δυσκολίες που ο "βίος του να είναι αβίωτος".
Εικόνα Οι γιατροί ιδίως, (εδώ τωρινή φωτο ομιλητή, τότε φοιτητή μαιευτικής, τώρα ...νευρολόγου :smile-surprised: μικρός ο κόσμος, θα μου πείτε :smile-giggle: ) θέλοντας να είναι καλυμμένοι και να μην τρέχουν στους εισαγγελείς "κάθε τρείς και λίγο", (όπως έκαναν άμα χρειάζονταν το έμβρυο μετάγγιση στη μήτρα κι οι γονείς ή ήταν ιεχωβάδες ή αρνούνταν για όποιο άλλο λόγο) ήθελαν να έχουν το δικαίωμα να κρίνουν αυτοί, μόνοι τους, σα μεγάλοι επιστήμονες που είναι :smile-wait: , τη βιωσιμότητα ενός εμβρύου, δίχως να έχει δικαιωμα η μητέρα (οι γονείς) να έχουν λόγο!!!

Εξω φρενών οι "απέναντι": :smile-shake: :smile-shake: :smile-shake: (αλλά δική μου φωτο, μην περιμένετε, ούτε εποχής, ούτε τωρινή): "Δικαίωμα του ίδιου του εμβρύου στη "ΜΗ-ζωή" δε νοείται, όσο κι άν στο δίκαιό μας (έξωτερικό) η ευθανασία είναι αποδεκτή: Ούτε μπορείτε να δέσετε τη μητέρα για να της επιβάλλετε τη μετάγγιση αυτήν.
Εκτός αυτού, όταν έχετε προγεννητική διάγνωση οποιασδήποτε αναπηρίας, οφείλετε να την κοινοποιήσετε στη μητέρα, ώστε να μπορέσει να κατανοήσει την κατάσταση αυτήν μακρυπροθεσμα, και ν'αποφασίσει αν την αντέχει για τον εαυτό της και το μωρό της."

Ξίνισαν οι γιατροί: "Οι μητέρες; είχαμε μια που όταν είδε ότι το μωρό ήταν εξαδάχτυλο, μας δήλωσε απερίφραστα ότι δεν το ήθελε έτσι. :o ΕΜΕΙΣ οι γιατροί πρέπει ν'αποφασίζουμε, αφού το περίσσιο δάχτυλο κόβεται και δεν αφηνει σχεδόν σημάδι". Προφανώς, απαξίωναν να εξηγήσουν στην κάθε τυχούσα (συγγνώμη για την έκφραση Tinajazz) πως αντιμετωπίζονταν τα προαναφερθέντα εδώ σοβαρότατα νοητικά προβλήματα.

Το ερώτημά μου εδώ είναι άλλο, το οποίο δεν είχα ΚΑΝ διανοηθεί μιλώντας τότε στους ανωτέρω: Όταν έρχονται κάτι τέτοιες στο γιατρό, ή σαν τις νέες που αναφερε η Tinajazz, αυτές, δηλαδή που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ, πως θα επιβιώσει το παιδί το έστω λιγότερο τέλειο κι ακόμα περισσότερο αυτό με τις σοβαρές δυσκολίες;;; Όσο κι αν η Tinajazz κάνει ότι μπορεί (και ασφαλώς πολύ περισσότερα) τι θα κάνουν τέτοιες μητέρες για το παιδί;

Διότι πολλές από τις αναλύσεις αυτές γίνονται ΠΟΛΥ αργότερα από το νόμιμο όριο της άμβλωσης...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα

*Όσοι σοκαρίστηκαν από την έκφραση, λυπάμαι πολύ, αλλά ναι, έτσι το εννοούσα, μόνο για να σοκάρω.. :smile-tongueout: .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Κυρ Αύγ 10, 2014 11:28 pm, έχει επεξεργασθεί 7 φορές συνολικά.
 #105140  από Κωνσταντίνα
 Σάβ Αύγ 09, 2014 11:47 pm
Αν η Γεωργία, το τέταρτο παιδί της οικογένειας(με σύνδρομο down) σε προγεννητικό έλεγχο, που δεν έγινε πριν 26 χρόνια είχε ανιχνευθεί, σήμερα δεν θα υπήρχε :smile-sadsmile: .
Δε θα υπήρχε ένας άγγελος επί γης ανάμεσά μας, για να μας θυμίζει τι σημαίνει αγάπη χωρίς δόλο και συμφέρον.
Νιώθω τυχερή που μου δίνει από το θησαυρό που διαθέτει, χωρίς να ζητά πίσω κάτι :smile-flower:

υγ η Γεωργία είναι ένα από τα πολλά ιστορικά ανθρώπων που βρίσκονται ανάμεσά μας από τύχη.
 #105141  από litsa
 Κυρ Αύγ 10, 2014 12:14 am
Α ρε Κωνσταντίνα!!

αν και είμαι υπέρ των προγεννετικών εξετάσεων κτλ κτλ (είμαι έξω από το χορό... οπότε λέω και πολλά τραγούδια.... :smile-sadsmile: )

παρόλα αυτά όταν τύχει και συμβεί - είμαι υπέρ του αγώνα!! γιατί αυτό είναι ΖΩΉ!!

φιλιά πολλά σε όλους!
 #105153  από sofia
 Κυρ Αύγ 10, 2014 10:29 am
tinajazz μου,

υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και "άνθρωποι"

Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων! Και μόνο που περνά από το "μυαλό" τους η σατανική σκέψη ότι μπορεί κάποιος να το κάνει για τα επιδόματα(;), φαντάσου τι θα μπορούσαν να κάνουν οι ιδιοι! :smile-devil: Τρομάζω......

Δυστυχώς καθημερινά συναντώ άτομα που, ενώ στη ζωή τους τούς ήρθαν όλα ρόδινα (χωρίς να κουνίσουν το μικρό τους δαχτυλάκι), αντί να ευγνωμονούν το Θεό, θεωρούν (με απίστευτη έπαρση και αλαζονεία) ότι .... απλώς ...το άξιζαν.
Έκαναν γερά παιδιά γιατί το άξιζαν(!), είναι υγιείς γιατί το αξίζουν(!!!)... ή ...τέλος πάντων επειδή προσπάθησαν(;), επειδή είναι καλύτεροι(;), επειδή έκαναν συμφωνία με το Θεό(!!!!!) ή για κάποιον άλλον άγνωστο λόγο που εγώ δεν ξέρω :smile-thinking: ... ...
Κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι .... απλώς ..... κάτι κάναμε λάθος!!!

(μηδένα προ του τέλους μακάριζε) :smile-time:
 #105161  από litsa
 Κυρ Αύγ 10, 2014 1:03 pm
παιδιά μπροστά να κοιτάμε...
το γιατί και το πως δεν ωφελεί κανέναν!!!

αφήστε τους αλάζονες με την αλαζονεία τους...

στον αγώνα μας εμείς!! και στην καλοπέραση μας!!
στις μικρές χαρές της ζωής!!
 #105170  από LL--MM
 Κυρ Αύγ 10, 2014 4:20 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:Αν η Γεωργία, το τέταρτο παιδί της οικογένειας(με σύνδρομο down) σε προγεννητικό έλεγχο, που δεν έγινε πριν 26 χρόνια είχε ανιχνευθεί, σήμερα δεν θα υπήρχε :smile-sadsmile: .
Δε θα υπήρχε ένας άγγελος επί γης ανάμεσά μας, για να μας θυμίζει τι σημαίνει αγάπη χωρίς δόλο και συμφέρον.
Νιώθω τυχερή που μου δίνει από το θησαυρό που διαθέτει, χωρίς να ζητά πίσω κάτι :smile-flower:

υγ η Γεωργία είναι ένα από τα πολλά ιστορικά ανθρώπων που βρίσκονται ανάμεσά μας από τύχη.
:smile-nod: Κάθε άλλο παρά διαφωνώ/αμφισβητώ τα παραπάνω ποστ: Και ιδίως όχι όσα δίνουν αυτοί οι άνθρωποι :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: : Διότι δίνουν, γενικά, δυσανάλογα πολλά, τα πάντα τους, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. :mrgreen:

Το ότι δε ζητάν τίποτα ή πολύ λίγα, όταν αυτά τ'απαραίτητα ελάχιστα ΔΕΝ δοθούν, δε θα σημαίνει μεγαλύτερη απόγνωση απ'αυτήν των "μη καθυστερημένων"; Αλλά τι ακριβώς παίρνουν;;;

Είναι αυτονόητο ότι οι προαναφερθείσες "νέες μητέρες", όταν μιλούσαν για τη δυστυχία των παιδιών αυτών, έκριναν με γνώμονα τις δικές τους αντιδράσεις σε σχέση μ'εκείνα... Δεν είναι όλες η μητέρες Tinajazz, δυστυχώς, ούτε Κωνσταντίνες που είναι σε μόνιμη επαφή και βλέπουν τις καθημερινές δυσκολίες. Τι θα γίνει το παιδάκι όταν η μαμά του έχει τις αντιδράσεις των πρώτων;

Να θυμίσουμε και τον πρωθυπουργό της Αγγλίας: Ναι μεν καταλάβαινε ότι ο κόσμος έβλεπε το καροτσάκι που τσούλαγε ο ίδιος και όχι το γιό του που κάθονταν μέσα, (κι η ωραία και μοδάτη του γυναίκα βούρκωσε που το θυμήθηκε -μήπως ντρεπόταν;) αλλά τα επιδόματα στις εταιρίες που εργοδοτούσαν τέτοια (ενήλικα πια) παιδάκια κ.ά. ανάπηρους, τα έκοψε, οπότε πετάχτηκαν αυτοί στο δρόμο. Κατά τ'άλλα, δεν τρέχει τίποτα, αφού "άλλαξε η προοπτική του κόσμου που τώρα, βλέπει τα παιδάκια περισσότερο απ'τα καροτσάκια": :clap: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... chair.html Κι όμως, κατηγορήθηκε ο μπαμπάς ότι με τις φωτογραφίες του Ιβάν, ψάρευε ψήφους: Κάτι δεν πρέπει να κατάλαβα... :think:

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Κυρ Αύγ 10, 2014 11:31 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #105171  από Nick.
 Κυρ Αύγ 10, 2014 4:40 pm
tinajazz έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σε ολους και ευχομαι να ειστε καλα!!!

διαβασα κατι πριν λιγο σε μια ιστοσελιδα, σε ενα φορουμ συζητησεων συγκεκριμενα, και εκνευριστηκα παρα πολυ (ουτε καν το θυμαμαι αν με ρωτησετε γιατι το εκλεισα πολυ εκνευρισμενη!!!)

εγραφαν κατι νεες μητερες για γονεις παιδιων με ειδικες αναγκες...,

κατεκριναν λοιπον με παρα πολυ ασχημο τροπο οτι καποιοΙ γονεις με παιδια με νοητικη υστερηση, (οπως ειμαι εγω πχ, χωρις βεβαια να με γνωριζουν προσωπικα,) οτι ενω εχουν κανει προγενητικους ελεγχους, εξετασεις κτλ, φερνουν αυτα τα παιδια στον κοσμο και τα κανουν δυστυχισμενα, καταληγουν σε καποιο ιδρυμα, και το κανουν αυτοι οι γονεις για επιδοματα και για να τους λυπουνται!!!

ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ, που αυτοι οι ανθρωποι με τετοιο μυαλο εγιναν γονεις... λυπαμαι για τον τροπο σκεψης τους, και για την παιδεια τους!!! ΚΡΙΜΑ...

αυτα ειχα να πω... απλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας για να βγει απο μεσα μου, για να μην ξεσπασω αλλιως!!!

... κοινωνικός ρατσισμός ...

η διαφορετικότητα απλώς είναι κάτι ανεπίτρεπτο. Χαλάμε τον τέλειο κόσμο τους. Είναι σαν να τους εκβιάζουμε να είναι συμπονετικοί και καλόβουλοι.
Όλοι όσοι φέρνουν στον κόσμο οποιονδήποτε ή ο,τιδήποτε δεν είναι όπως πρέπει να είναι για να συμβαδίζει με την επικρατούσα αισθητική δεν μπορεί παρά να είναι ή παράφρονες ή υστερόβουλοι.

Καλύτερα για όλους να κάνουν οι μαμάδες άμβλωση παρά να ταϊζει το κράτος μια ζωή το καθυστερημένο ή το ανάπηρο παιδί. Γι'αυτό και ξεκινάει τη σχετική προπαγάνδα και ποτίζει το μυαλό μας αιώνες τώρα με το φόβο και την αποστροφή για την αρρώστια και την αναπηρία από την εποχή του καιάδα ακόμη, που πετούσαν όλους όσοι δεν ήταν ικανοί για μάχη για να μην επιβαρύνεται το κοινωνικό σύνολο, προφανώς και η τοπική οικονομία.

Έτσι, όταν εσύ φέρνεις στον κόσμο ένα ΑΜΕΑ, πρέπει αυτοί σαν κράτος (βλ. και γιατροί) να ξοδέψουν παραδάκι για να δημιουργήσουν κατάλληλες υποδομές και υπηρεσίες.

Αλλά και σαν κοινωνία (βλ. συνάνθρωπος) να υπερέβουν εαυτόν και να βάλουν λίγο τον εαυτούλη τους στην άκρη. Να μοιραστούν π.χ. λίγο δημόσιο χρήμα (άουτς αυτό πονάει) δίνοντας συντάξεις και επιδόματα, να τοποθετήσουν ενοχλητικές ράμπες στις παραλίες, να μην παρκάρουν πρώτη θέση, να δώσουν προτεραιότητα στις δημόσιες υπηρεσίες, να παραχωρήσουν άδειες και θέσεις εργασίας σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες κλπ.

Όλα για το προσωπικό συμφέρον.

Όσον αφορά αυτούς του "τυχερούς" γονείς που γεννούν τα υπέροχα υγιέστατα παιδιά καμάρια (που αν γινότανε θα τα παραγγέλνανε να ήταν όλα κάτασπρα, κατάξανθα με καταγάλανα μάτια, πανέξυπνα και αθλητικά) είναι αυτοί οι ίδιοι που αν τα παιδιά τους κάποια στιγμή πάθουν κάτι, τους λένε να το κρύβουν, να μην μιλούν, να κάθονται σπίτι κλπ. γιατί φοβούνται "τί θα πει ο κόσμος".
 #105172  από tinajazz
 Κυρ Αύγ 10, 2014 6:30 pm
εχετε απολυτο δικιο... ευχαριστω ολους για της απαντησεις σας...
ζουμε σε εναν παρα πολυ αδικο κοσμο... με πολυ ρατσισμο...

δυστυχως.,..

οταν πηγα το μικρουλη μου πρωτη φορα σχολειο, στα 6 του, αποφασισαμε να τον παμε σε ενα ιδιωτικο,

μας συμβουλεψαν λοιπον απο το να παει σε ενα δημοσιο σχολειο και να εχει αντιμετωπιση αρνητικη απο παιδια και απο καθηγητες, ξεκινηστε με ιδιωτικο και βλεπετε... τουλαχιστον (πληρωστε για να εχετε καλη συμπεριφορα..) δεν μας το ειπαν ετσι αλλα αυτο ειχε εννοηθει... δυστυχως γινονται και αυτα...

το καναμε... δυσκολια βεβαια μεγαλη για το παιδι να προσαρμοστει,
τωρα γιατι τα λεω ολα αυτα? θυμηθηκα κατι... που ηθελα να μοιραστω μαζι σας για το θεμα που ανοιξαμε...

καποιοι (γονεις) με τα πολυ οπως ειπατε παραπανω υπεροχα πλασμενα παιδακια τους, οπως ακριβως τα παρηγγειλαν απο τον Θεο, μολις ειδανε το δικο μου παιδι, πηγανε στον διευθυντη και κανανε παραπονα... οτι δεν δεχονται τα δικα τους παιδια που ειναι εφιεστατα και εξυπνα, να παρευρισκονται στην ιδια ταξη με ενα........... ντρεπομαι και να το πω, καθυστερημενο!!!
γιατι τι προτυπο θα εχουνε? θα χαζεψουνε και αυτα... πρεπει να υπαρχουν συμμαθητες με πολυ ανωτερο δεικτη νοημοσυνης ωστε να (παιρνουν ) θετικα ερεθισματα.,,,
ενα απο τα λιγα που περασαμε,,, για να μην αριθμισω χιλιαδες αλλα...

οκ, ειμαι δυνατη... δεν φοβαμαι, δεν ακουω, δεν υπολογιζω τιποτα πια... περασε η περιοδος που εκλαιγα με την αντιμετωπιση των αλλων...

ομως ο Θεος ειναι μεγαλος... και θα κρινει... καποτε...