• ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #105076  από tinajazz
 Παρ Αύγ 08, 2014 2:08 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σε ολους και ευχομαι να ειστε καλα!!!

διαβασα κατι πριν λιγο σε μια ιστοσελιδα, σε ενα φορουμ συζητησεων συγκεκριμενα, και εκνευριστηκα παρα πολυ (ουτε καν το θυμαμαι αν με ρωτησετε γιατι το εκλεισα πολυ εκνευρισμενη!!!)

εγραφαν κατι νεες μητερες για γονεις παιδιων με ειδικες αναγκες...,

κατεκριναν λοιπον με παρα πολυ ασχημο τροπο οτι καποιοΙ γονεις με παιδια με νοητικη υστερηση, (οπως ειμαι εγω πχ, χωρις βεβαια να με γνωριζουν προσωπικα,) οτι ενω εχουν κανει προγενητικους ελεγχους, εξετασεις κτλ, φερνουν αυτα τα παιδια στον κοσμο και τα κανουν δυστυχισμενα, καταληγουν σε καποιο ιδρυμα, και το κανουν αυτοι οι γονεις για επιδοματα και για να τους λυπουνται!!!

ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ, που αυτοι οι ανθρωποι με τετοιο μυαλο εγιναν γονεις... λυπαμαι για τον τροπο σκεψης τους, και για την παιδεια τους!!! ΚΡΙΜΑ...

αυτα ειχα να πω... απλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας για να βγει απο μεσα μου, για να μην ξεσπασω αλλιως!!!
 #105083  από litsa
 Παρ Αύγ 08, 2014 3:19 pm
Ζωή είναι αυτό που συμβαίνει, ενώ έχουμε εξαντλήσει, εχουμε δει, έχουμε ίσως λίγο αφήσει, όλα τα ενδεχόμενα!!!

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου που είναι καθοριστικότατες για το μέλλον του και όμως συμβαίνουν ... και δεν ξέρουμε γιατί, και δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο!!
απλά προχωράμε με το κεφάλι ψηλά!!

συνέχισε τον δρόμο σου, οι πικρόχολοι ας σκεφτούν ότι το κεφάλι τους με την γλώσσα τους είναι πιο κοντά από άλλο άνθρωπο... και να προσέξουν μην δαγκώσουν την γλώσσα τους γιατί θα δηλητηριαστούν πρώτοι!!!
 #105084  από tinajazz
 Παρ Αύγ 08, 2014 3:51 pm
ευχαριστω Λιτσα μου...

και θα πω κατι και ας μην το δουν αυτες οι (μαμαδες - κυριες...)
ειμαι παρα πολυ τυχερη που εχω αυτο το παιδι!!!!!!!!!!!!!! ειναι ο θησαυρος μου, ειναι ενας αγγελος, ενα παιδι με ψυχη αγγελου!!!
 #105085  από Κωνσταντίνα
 Παρ Αύγ 08, 2014 3:53 pm
tinajazz θα σου πω μόνο τούτο.Θαυμάζω όλους τους ανθρώπους που χρειάζεται να ζουν τη ζωή τους, όχι με το δεδομένο τρόπο που τη ζουν οι άλλοι.
Δουλεύω περίπου 4,5 χρόνια (εθελοντικά) με άτομα με νοητική υστέρηση( θησαυροί :smile-inlove: ) και έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τους γονείς τους :smile-flower: .
Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, αφού τα παιδιά τους είναι πάνω από 25, 30, 35 και κάποια πάνω από 40.Ήρωες που κάνουν υπέρβαση, αφού δεν ξεκουράζονται σπίτι τους βλέποντας τούρκικα ή στο καφενείο παίζοντας με τους συνομηλίκους τους πρέφα.
Το δυσκολότερο είναι ότι δεν ξενοιάζουν ΠΟΤΕ, επειδή γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους δεν θα αυτονομηθούν ποτέ, όπως τα παιδιά των κλωσών που με ευκολία και περισσή ξεδιαντροπιά κρίνουν.Μην πιστέψεις ότι το κάνουν για τα παιδιά σας, επειδή νοιάζονται :naughty:
Ποιος μπορεί να σας κρίνει;;; :smile-lipssealed: Μη χάνεις την πίστη σου, επειδή είσαι τόσο ψηλά που δε θα σε φτάσουν :smile-sun: .
:handgestures-salute: :handgestures-salute: :handgestures-salute:
 #105088  από Κωνσταντίνα
 Παρ Αύγ 08, 2014 4:01 pm
tinajazz έγραψε:ευχαριστω Λιτσα μου...

και θα πω κατι και ας μην το δουν αυτες οι (μαμαδες - κυριες...)
ειμαι παρα πολυ τυχερη που εχω αυτο το παιδι!!!!!!!!!!!!!! ειναι ο θησαυρος μου, ειναι ενας αγγελος, ενα παιδι με ψυχη αγγελου!!!
Αγαπημένη μου σε νιώθω επειδή μαζί τους γνώρισα συναισθήματα απερίγραπτα.Όσο κι αν φαντάζει υπερβολή θεωρώ ότι μου σώζουν τη ζωή μου και νιώθω ευγνώμων :smile-flower:
 #105090  από tinajazz
 Παρ Αύγ 08, 2014 4:07 pm
κωνσταντινα μου σε ευχαριστω, τοσο μα τοσο πολυ!!!
να εισαι παντα καλα, και αυτο που κανεις ειναι παρα πολυ σημαντικο!!!
να σε εχει ο Θεος καλα παντα!!!
 #105092  από sofia13
 Παρ Αύγ 08, 2014 4:58 pm
Tinajazz ... σίγουρα έχεις υποστεί αλλά και ακούσει πολλά...
Σιγά που θα κολώσεις !!!
Είσαι άνθρωπος που δε μασάει στα δύσκολα και τό αποδεικνύεις .
Άσε τις κότες να κακαρίζουν....Κουκκιά έφαγαν, κουκκιά μολογάνε που είπε και η αγαπημένη Αλκυόνη Παπαδάκη....
Tinajazz , :smile-clapping: :smile-muscle: :smile-flower: :smile-kiss:
 #105127  από LL--MM
 Σάβ Αύγ 09, 2014 6:08 pm
tinajazz έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σε ολους και ευχομαι να ειστε καλα!!! :smile-hi: :smile-hi: :smile-hi:

διαβασα κατι πριν λιγο σε μια ιστοσελιδα, σε ενα φορουμ συζητησεων συγκεκριμενα, και εκνευριστηκα παρα πολυ (ουτε καν το θυμαμαι αν με ρωτησετε γιατι το εκλεισα πολυ εκνευρισμενη!!!)
Κρίμα, καλά θα ήταν να τους τα'λεγε ένα χεράκι άτομο με προσωπική πείρα...

εγραφαν κατι νεες μητερες για γονεις παιδιων με ειδικες αναγκες...,
Τα δικά τους τα βλαστάρια είναι υγειέστατα, να υποθέσουμε...

κατεκριναν λοιπον με παρα πολυ ασχημο τροπο οτι καποιοΙ γονεις με παιδια με νοητικη υστερηση, (οπως ειμαι εγω πχ, χωρις βεβαια να με γνωριζουν προσωπικα,) οτι ενω εχουν κανει προγενητικους ελεγχους, εξετασεις κτλ, φερνουν αυτα τα παιδια στον κοσμο και τα κανουν δυστυχισμενα,
Τα παιδιά αυτά δεν είναι δυστυχισμένα, τουλάχιστον όσο ζουν οι γονείς: και όσο υπάρχει ανάλογη φροντίδα μέχρι το τέλος της ζωής τους. Δε θα δυστυχήσουν, π.χ. επειδή τα θαλασσωσαν στις εξετάσεις του σχολείου πόσο μάλλον δε θα πάθουν το burnout που αναγκάζονται να υποστούν καθημερινά πολλοί επαγγελματίες... Αρκούνται σε μια στοιχειώθη ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ επαφή και προσφέρουν πολλή αγάπη.

καταληγουν σε καποιο ιδρυμα, Μεγάλωσα σε μια χώρα και σε μια γειτονια όπου υπάρχουν τέτοια ιδρύματα και όπου τέτοια παιδιά (μεγάλα πλέον στην ηλικία) ζουν υπο την επίβλεψη φροντιστών και τα βλέπω συχνά στο τραμ: Είναι ευγενέστερα του μέσου όρου των υγειών, παιδιών και ενηλίκων...

Δυστυχώς, στην Ελλάδα, δεν ξέρω κατά ποσο ανάλογες δομές επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες...

και το κανουν αυτοι οι γονεις για επιδοματα και για να τους λυπουνται!!!
Αυτό είναι παράλογο, πρώτα βέβαια, διότι τα επιδόματα δεν πληρώνουν παρά ένα ελάχιστο μέρος της διαβίωσης των παιδιών αυτών. Δεύτερο, το να λυπούνται οι ανάλγητοι αυτοί δεν είναι και παίξε-γέλασε, αλλά ένας επιπρόσθετος βράχος στην πλάτη των γονέων αυτών, που εκτός από την επιπρόσθετη φροντίδα που παρέχουν στα παδιά τους βλέπουν το βλέμμα αυτό απάνω τους από το οποίο δε θα μπορέσουν ποτέ να τα προστατέψουν αρκετά.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ, που αυτοι οι ανθρωποι με τετοιο μυαλο εγιναν γονεις... λυπαμαι για τον τροπο σκεψης τους, και για την παιδεια τους!!! ΚΡΙΜΑ...
Εγώ δεν τους λυπάμαι καθολου, τα παιδιά τους ίσως λυπάμαι, και ξέρουμε ότι τέτοια άτομα και τώρα κι όταν μεγαλώσουν, γίνονται του είδους που δυσανασχετούν για τα καροτσάκια των αναπήρων στις πλαζ... και γίνονται πιο επικίνδυνα για τους υπόλοιπους στην ενηλικίωσή τους

Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν έχουμε τρόπο να τους σταματήσουμε..

αυτα ειχα να πω... απλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας για να βγει απο μεσα μου, για να μην ξεσπασω αλλιως!!!

Τώρα όσον αφορά στον προγεννητικο έλεγχο, είναι, συχνότερα, εξετάσεις που γίνονται για άλλου είδους παθήσεις, και που περιορίζουν προβλήματα άλλα της νευροανάπτυξης.

Κατά τ'άλλα, στη χώρα που μεγάλωσα, η ειδική ιατρική επιτροπή "άνοιξε το δρόμο" για να καλύπεται από τα ταμεία προνοίας το ανάλογο τεστ (αίματος) ενώ η αμνιοσύνθεση είναι "πιο σίγουρη" για το σύνδομο down, και τα ταμεία (προνοίας και συνταξιοδότησης) χειροκρότησαν, ενώ οι σύλλογοι προστασίας αναπήρων δήλωσαν ότι φοβώνταν μεγάλο ποσοστό αύξησης των αμβλώσεων...

Καλό κουράγιο στους γονείς αυτούς και στα παιδιά... :smile-worried:
 #105133  από Still
 Σάβ Αύγ 09, 2014 6:48 pm
Κακώς ασχολησε.
Γνωμη μου :)

Τι σκ@τα ειναι η ζωη, καλουπι?
Οποιος εθελοτυφλει, ερμηνευει προς το συμφερον του.
Οποιος ωριμα σκεφτει, η αληθεια φανερωνεται μπρος του, γυμνη. Τριγυρω του. Αυτα.

Κ εμενα δεν μ αρεσουν αυτοι που τρωνε στηθος κοτοπουλο. :smile-drunk:
Το θεωρω αγευστο, σταχυ.
Φατε μπουτακι κ πετσουλα να μας δει ο Θεος. :smile-tongueout:
Τιποτα αυτοι, εκει, στηθος. Ξεροκεφαλοι. :smile-wondering:
Ενω εγω? Σωστοςςςςςς :smile-mmm:
Φατε εσεις το στηθος, δεν πειραζει, θα φαω εγω τα μπουτια. :smile-nerd: