Μα γιατί ειμαστε ξεχωριστοι? Νορμάλ ειμαστε δλδ αν χτυπαγα και εκοβα το δάχτυλο μου θα έπρεπε να νιώθω "διαφορετική" ? Μιλαγα με τους γονείς μου σήμερα και επέμεναν νσ μην δινω δικαιώματα σε τριτους και πως τα υπόλοιπα ειναι φιλοσοφιες. Ο Έλληνας έχει συνδεσει την σκπ με παράλυση και ψυχ. Πρόβληματα οπότε να μην χανω τον χρόνο μου προδπαθοντας να εξηγησω οτι απλά είμαι διαφορετική.
Δεν είπα ότι θα το λέμε στον κάθε τυχόντα. Σε άτομα που ξέρουμε ότι αξίζει μόνο. Και σε αυτούς δεν θα χάσεις και τον χρόνο σου να τους εξηγήσεις την κατάσταση,γιατί θα υπάρξουν στιγμές που θα χρειάζεσαι κάπου να 'ακουμπήσεις'. Είμαστε ξεχωριστοί,κατά την γνώμη μου,όπως ξεχωριστός είναι κάποιος που έχει περάσει καρκίνο,κάποιος που έχει πάθει τροχαίο,κάποιος που είναι δυσλεξικός,κάποιος που βλέπει τα πράγματα διαφορετικά.....
Το θέμα είναι εμείς να συμφιλιωθούμε με την ασθένειά και την κατάσταση μας(όποια και αν είναι αυτή γιατί ο καθένας ακόμα και από αυτούς που έχουν σκπ είναι διαφορετικός).Εαν το καταφέρουμε αυτό,τότε δεν θα δίνουμε αυτόματα και το δικαίωμα στους άλλους να πιστεύουν πως είμαστε ανάπηροι κ.λ.π.!