Σκλήρυνση κατά πλάκας
Στάθης έγραψε:Game of Thrones σκηνικά...... σιγά τα αίματα συμπάσχοντες, ψυχραιμία !!!Πώς δεν είναι κανένας βλάστημος? Κάνεις λάθος. Υπάρχει σαφής ορισμός από την θρησκεία για το ποιός είναι βλάστημος και τί είναι βλαστήμια. Με βάση αυτό είπα ότι τα λεγόμενα του Αλέξη ήταν βλάστημα και όχι με βάση την προσωπική μου διάθεση να κρίνω τα πιστεύω του.
Βλάστημος... δεν είναι κανένας, και προπάντως θυμίζω ότι οι προτάσεις του Αλέξη εμπεριέχουν τις λέξεις κλειδιά:
"ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ..."
και
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΩ..."
Όποιος δεν ταυτίζεται με τα συμπεράσματα του Αλέξη, ας μας πει τα δικά του συμπεράσματα, αλλά εδώ στην Ελλαδα, το πιο εύκολο πράγμα είναι να αφορίζουμε και κρεμάμε, παρά να αντιπροτείνουμε την δικιά μας γνώμη, τα δικά μας πιστεύω....
.... γιατί;;;;![]()
Ώς προς την δικιά μου εμπειρία, απλά μου αρέσει να ταυτίζομαι με την θετική πλευρά* του γολγοθά μας, για να μην τρελαθώ.....![]()
![]()
Nick. έγραψε: .............................................,....................................Nick
Και όλοι μας θέλουμε να ταυτιζόμαστε με την "θετικά πλευρά" του γολγοθά μας και φυσικά θέλουμε να βλέπουμε αυτή τη δυναμική σε όλους τους συνανθρώπους μας γιατί αυτό είναι το "παρών" μας και η συμμετοχή μας στη ζωή.
mplearkouda έγραψε:Καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του επι του θέματος αυτού όπως και οποιουδήποτε άλλου θέματος..Συμφωνώ απόλυτα
Εγώ είμαι σε καλή κατάσταση όσο αφορά την ασθένεια, δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς πως νοιώθουν άλλοι συνασθενείς που είναι σε χειρότερη κατάσταση από μένα και τι σημαίνει για την καθημερινότητα τους να μην μπορούν να κάνουν απλά καθημερινά πράγματα που εγώ ακόμα μπορώ..
Με τα όσα ήδη όμως βιώνω λόγω της πάθησης, που έχει κάνει τη ζωή μου σκατά σε όλα τα επίπεδα, που αντί να κάνω όνειρα για το μέλλον με φοβίζει γιατί σίγουρα καλύτερα δεν πρόκεειται να γίνω, που κάνει το κάθε τι στη ζωή ακόμα πιο περίπλοκο από ότι ήδη είναι, με την τόση αβεβαιότητα, νοιώθω πως δεν μπορεί να υπάρχει Θεός. Γιατί δεν μπορώ να το δεχτώ ότι είμαι τόσο κακός άνθρωπος που μου αξίζει να περνώ αυτά που περνώ. Και αυτό το συναίσθημα ενισχύεται όταν βλέπω μικρά παιδιά να πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Κι ένα σωρό άλλα κακά και δυστυχία που βλέπω γύρω μου καθημερινά.
Στο κάτω κάτω, και να υπάρχει Θεός,αφού είναι βασανιστής τύραννος, ποιος ο λόγος να τον λατρεύω?
Γνώμη μου φυσικά αυτή. Ζηλεύω αυτούς που αντλούν δύναμη απο την πίστη τους στα Θεία, αλλά εγώ δυστυχώς δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία....
mplearkouda έγραψε:Καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του επι του θέματος αυτού όπως και οποιουδήποτε άλλου θέματος..
Εγώ είμαι σε καλή κατάσταση όσο αφορά την ασθένεια, δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς πως νοιώθουν άλλοι συνασθενείς που είναι σε χειρότερη κατάσταση από μένα και τι σημαίνει για την καθημερινότητα τους να μην μπορούν να κάνουν απλά καθημερινά πράγματα που εγώ ακόμα μπορώ..
Με τα όσα ήδη όμως βιώνω λόγω της πάθησης, που έχει κάνει τη ζωή μου σκατά σε όλα τα επίπεδα, που αντί να κάνω όνειρα για το μέλλον με φοβίζει γιατί σίγουρα καλύτερα δεν πρόκεειται να γίνω, που κάνει το κάθε τι στη ζωή ακόμα πιο περίπλοκο από ότι ήδη είναι, με την τόση αβεβαιότητα, νοιώθω πως δεν μπορεί να υπάρχει Θεός. Γιατί δεν μπορώ να το δεχτώ ότι είμαι τόσο κακός άνθρωπος που μου αξίζει να περνώ αυτά που περνώ. Και αυτό το συναίσθημα ενισχύεται όταν βλέπω μικρά παιδιά να πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Κι ένα σωρό άλλα κακά και δυστυχία που βλέπω γύρω μου καθημερινά.
Στο κάτω κάτω, και να υπάρχει Θεός,αφού είναι βασανιστής τύραννος, ποιος ο λόγος να τον λατρεύω?
Γνώμη μου φυσικά αυτή. Ζηλεύω αυτούς που αντλούν δύναμη απο την πίστη τους στα Θεία, αλλά εγώ δυστυχώς δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία....