• Κυκλοθυμική ή κάτι άλλο;

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #103491  από Φαίδρα
 Δευ Ιουν 02, 2014 10:12 pm
adrCy έγραψε:
Γιάννης έγραψε:Θέλεις μία πιθανώς βοηθητική λύση; Μην μπαίνεις στο φόρουμ και γενικώς μην υπερπληροφορείσαι.
να προσθέσω κ εγω οτι η νευρολογος μου που πηγα την 1η φορα, πριν καν διαγνωστω με την παθηση το 1ο πραγμα που μου ειπε ειναι: "οτι κ να εχεις θα το βρουμε μαζι, οτι σε ανησυχεί να με ρωτας και ν μου λες εμενα και το μονο που θελω ειναι να μην ψαχνεσαι πολυ στο ιντερνετ"
:shock: :o :o :o :o :shock: :shock:

Ένα από τα πιο θετικά του Internet δηλαδή, οι πληροφορίες, απλώς να το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο;;
Θα διαφωνήσω! Το φόρουμ βοηθάει γιατί ανταλλάσουμε απόψεις, μαθαίνουμε τρόπους που χειρίστηκαν συνασθενείς τα συμπτώματα, νέους τρόπους αντιμετώπισης της πάθησης!
Ο καθε ένας γνωρίζει τον εαυτό του κι έχει τη κρίση του. Δε βλάπτουν οι πληροφορίες! Το αντίθετο μάλιστα! Σώζουν κόσμο! Κάποιος είδε πως να διαχειριστεί το σύμπτωμά του. Άλλος διάβασε για τη νέα "θεραπεία" που θα κυκλοφορήσει και ρώτησε τον ιατρό του σχετικά. Κάποιος άλλος ξεκίνησε τα συμπληρώματα, τα τσιμπήματα μελισσών ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλο. Εγώ έμαθα για τη ΧΕΝΦΑ που μου άλλαξε/βελτίωσε τη καθημερινή μου ζωή!
Χωρίς το φόρουμ δε θα είχα τη δύναμη να ξεφύγω από τις μαύρες σκέψεις που μου είχε βάλει ο α και ο β νευρολόγος με τη διάγνωση.
Άλλο πράγμα να ψάχνεις στο Internet και να ενημερώνεσαι και άλλο να πιστεύεις οτι διαβάζεις! Είναι αλήθεια πως αν σε κάποιον μουδιάσει το χέρι του και κάνει μια αναζήτηση στο Internet η σκλήρυνση θα είναι ένα από τα αποτελέσματα. Και ο καρκίνος του εγκεφάλου σε έναν απλό πονοκέφαλο επίσης. Αλλά το να μένει κάποιος στο σκοτάδι δεν είναι χειρότερο; Αν με έναν απλό πονοκέφαλο πειστώ πως έχω καρκίνο χωρίς να δοκιμάσω να πάρω ντεπόν/ασπιρίνη/να κοιμηθώ/να με ξεματιάσει η γιαγιά μου τέλος πάντων ε τότε... δε φταίνε οι πληροφορίες αλλά το φιλτράρισμα που επιλέγω να κάνω!
 #103492  από Dhm
 Δευ Ιουν 02, 2014 10:16 pm
Νομίζω πως αυτό που εννοούν και νομίζω πως έχουν δίκιο, είναι ότι δεν μας-μου κάνει πολύ καλό να ασχολούμαστε ΤΟΣΟ πολύ με το όλο θέμα...φυσικά και πρέπει να ψαχνόμαστε όταν μας συμβεί κάτι,αλλά όχι όλη την ώρα...δεν ξέρω πως να το εκφράσω καλύτερα... :smile-thinking:
 #103497  από Φαίδρα
 Δευ Ιουν 02, 2014 10:47 pm
Γνώμη μου είναι πως είναι ένα στάδιο και αυτό. Θέλεις από το φόβο μας; Θέλεις επειδή είναι μόνιμα ούτως ή άλλως στο μυαλό μας μετά τη διάγνωση; Το πέρασα κι εγώ - αν και δε το περνάνε όλοι. Μα όταν επιτέλους βρήκα το φόρουμ είχα ένα στερεό έδαφος να πατήσω. Σταμάτησα να φοβάμαι τόσο πολύ για το αύριο ή για το κάθε σύμπτωμα που μου παρουσιαζόταν. Με έκανε όμως να αισθάνομαι πιο σίγουρη. Δε κράτησε. Τώρα πλέον μπαίνω για να διαβάζω τις καλημέρες μας, τα αγγέλματα της ημέρας, να ακούω τη μουσική... περνάω τη περισσότερη ώρα στο "καφενείο". Κάνω ένα πέρασμα του φόρουμ μήπως μπορώ να βοηθήσω κάπου - τις περισσότερες φορές δε μπορώ :smile-sadsmile:
Ξέρω πως είναι εδώ οι απόψεις αν τις ζητήσω. Και πως μπορώ να αναζητήσω κάποια απορία που θα μου παρουσιαστεί. Στην αρχή συνέχεια. Σταδιακά όλο και πιο αραιά. Αν είσαι από αυτούς που η γνώση σε κάνει να αισθάνεσαι σιγουριά -σαν εμένα- τότε που θα μπορούσε να βοηθήσει η άγνοια;
 #103498  από adrCy
 Δευ Ιουν 02, 2014 10:47 pm
Φαίδρα έγραψε: :shock: :o :o :o :o :shock: :shock:

Ένα από τα πιο θετικά του Internet δηλαδή, οι πληροφορίες, απλώς να το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο;;
Θα διαφωνήσω! Το φόρουμ βοηθάει γιατί ανταλλάσουμε απόψεις, μαθαίνουμε τρόπους που χειρίστηκαν συνασθενείς τα συμπτώματα, νέους τρόπους αντιμετώπισης της πάθησης!
Ο καθε ένας γνωρίζει τον εαυτό του κι έχει τη κρίση του. Δε βλάπτουν οι πληροφορίες! Το αντίθετο μάλιστα! Σώζουν κόσμο! Κάποιος είδε πως να διαχειριστεί το σύμπτωμά του. Άλλος διάβασε για τη νέα "θεραπεία" που θα κυκλοφορήσει και ρώτησε τον ιατρό του σχετικά. Κάποιος άλλος ξεκίνησε τα συμπληρώματα, τα τσιμπήματα μελισσών ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλο. Εγώ έμαθα για τη ΧΕΝΦΑ που μου άλλαξε/βελτίωσε τη καθημερινή μου ζωή!
Χωρίς το φόρουμ δε θα είχα τη δύναμη να ξεφύγω από τις μαύρες σκέψεις που μου είχε βάλει ο α και ο β νευρολόγος με τη διάγνωση.
Άλλο πράγμα να ψάχνεις στο Internet και να ενημερώνεσαι και άλλο να πιστεύεις οτι διαβάζεις! Είναι αλήθεια πως αν σε κάποιον μουδιάσει το χέρι του και κάνει μια αναζήτηση στο Internet η σκλήρυνση θα είναι ένα από τα αποτελέσματα. Και ο καρκίνος του εγκεφάλου σε έναν απλό πονοκέφαλο επίσης. Αλλά το να μένει κάποιος στο σκοτάδι δεν είναι χειρότερο; Αν με έναν απλό πονοκέφαλο πειστώ πως έχω καρκίνο χωρίς να δοκιμάσω να πάρω ντεπόν/ασπιρίνη/να κοιμηθώ/να με ξεματιάσει η γιαγιά μου τέλος πάντων ε τότε... δε φταίνε οι πληροφορίες αλλά το φιλτράρισμα που επιλέγω να κάνω!
Φαιδρα, συμφωνω με αυτά που λες. εξάλου και εγω αν δεν ψαχνόμουν δεν θα μαθαινα τοσα πραγματα περι διατροφης αλλα ουτε για ΧΕΝΦΑ (τα περισσοτερα για να ειμαι ειλικρινής τα έμαθα απο εσένα :smile-rofl: )

αυτο που ηθελα να πω και ίσως να μην εννοήθηκε σωστά ειναι πως το υπερβολικό ψάξιμο καμιά φορά μας επηρεάζει αρνητικά. Δε λεω να μένουμε στο σκοτάδι αλλά καμιά φορα διαβάζουμε κάτι στο ιντερνετ και αγχωνόμαστε και ανησυχούμε για το τίποτα. εμενα μολις μου ειπαν να μην ψάξω το 1ο πράγμα που έκανα ειναι να μπω στο ιντερνετ και να ψαξω. το ακριβως αντιθετο δλδ από αυτο που με ειπαν. εγω ομως ξερω τα ορια μου, ξερω καλα το ιντερνετ και ξερω τι παραπληροφορισεις υπαρχουν κλπ. στο ιντερνετ ο καθενας μπορει να γραψει και να παραπληροφορισει. Υπάρχουν άτομα που το πολυ ψάξιμο τους επηρεάζει αρνητικά. καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικός και διαφορετικά παιρνει κ επεξεργαζεται τις πληροφοριες, γιαυτο και ειπα στη Δημητρα οτι ίσως να ειναι μια πιθανή αιτια. ισως το να μπαινει καθε μερα στο φορουμ και το μυαλο της να ειναι 24/24 στην ΣκΠ να την αγχωνει να την κανει νευρική κλπ.. ΙΣΩΣ, δεν ξερω..
ειναι στην κριση του καθενος μας πιστευω αν θα επιλεξει να πληροφορηθει απο καπου και τι θα εκλαβει ως αληθες/ψευδες. το θεμα ειναι τι αντίκτυπο θα εχουν αυτες οι πληροφοριεσ στο εκαστοτε ατομο.. Αυτη ειναι η δικια μου αποψη, σωστη ή οχι, δεν το γνωριζω....

και κατι που βρηκα στο ιντερνετ :lol:
Εικόνα
 #103499  από Φαίδρα
 Δευ Ιουν 02, 2014 10:53 pm
adrCy αρχικά σε ευχαριστώ, χαίρομαι αν μπόρεσα να βοηθήσω :smile-sun: :smile-sun: :smile-sun:
Και αν σου πω... αυτή την εικόνα είχα στο μυαλό μου όταν έγραφα για τον πονοκέφαλο :lol: Με "έπιασες" :smile-tongueout:
Απλώς όλο αυτό το "μείνε μακριά από το internet" το εκλαμβάνω ως σκοταδισμό. Και εντάξει.. πες ορισμένοι νευρολόγοι έχουν τους λόγους τους. Αλλά μεταξύ μας; :think: Και μάλιστα όταν αυτό καταφέρνεις και το λες στο ίδιο το forum? Ειρωνία!
 #103500  από Dhm
 Δευ Ιουν 02, 2014 10:58 pm
Εγώ πιστεύω πολύ στο υποσυνείδητο και στην περίπτωση μου αναφερόμαστε νομίζω αυτό παίζει ρόλο. Ότι ασχολούμαστε τόσο πολυ με την σκπ κλπ που στο τέλος έχει αρνητικά αποτελέσματα... :smile-tmi:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dhm την Δευ Ιουν 02, 2014 11:12 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #103501  από adrCy
 Δευ Ιουν 02, 2014 11:00 pm
Dhm έγραψε:Εγώ πιστεύω πολύ στο υποσεινήδητο και στην περίπτωση μου αναφερόμαστε νομίζω αυτό παίζει ρόλο. Ότι ασχολούμαστε τόσο πολυ με την σκπ κλπ που στο τέλος έχει αρνητικά αποτελέσματα... :smile-tmi:
κοιτα, καλη η ενημερωση και η πληροφορία αλλά να μην γινεται καταχρηση στο τέλος. παν μετρον αριστον
 #103502  από Dhm
 Δευ Ιουν 02, 2014 11:11 pm
Αντρέα νομίζω όλοι για το ίδιο μιλάμε, με άλλα λόγια! :)
 #103503  από Φαίδρα
 Δευ Ιουν 02, 2014 11:35 pm
Δε μπορώ να διαφωνήσω με το παν μέτρον άριστον :D Αν και είμαι κάπως knowledge addict :smile-itwasntme:
παρεπιπτόντως Dhm τόσο το "τσιτάτο" της υπογραφής σου, όσο και το the love me or die :smile-yes: