adrCy έγραψε:Γιάννης έγραψε:Θέλεις μία πιθανώς βοηθητική λύση; Μην μπαίνεις στο φόρουμ και γενικώς μην υπερπληροφορείσαι.να προσθέσω κ εγω οτι η νευρολογος μου που πηγα την 1η φορα, πριν καν διαγνωστω με την παθηση το 1ο πραγμα που μου ειπε ειναι: "οτι κ να εχεις θα το βρουμε μαζι, οτι σε ανησυχεί να με ρωτας και ν μου λες εμενα και το μονο που θελω ειναι να μην ψαχνεσαι πολυ στο ιντερνετ"

Ένα από τα πιο θετικά του Internet δηλαδή, οι πληροφορίες, απλώς να το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο;;
Θα διαφωνήσω! Το φόρουμ βοηθάει γιατί ανταλλάσουμε απόψεις, μαθαίνουμε τρόπους που χειρίστηκαν συνασθενείς τα συμπτώματα, νέους τρόπους αντιμετώπισης της πάθησης!
Ο καθε ένας γνωρίζει τον εαυτό του κι έχει τη κρίση του. Δε βλάπτουν οι πληροφορίες! Το αντίθετο μάλιστα! Σώζουν κόσμο! Κάποιος είδε πως να διαχειριστεί το σύμπτωμά του. Άλλος διάβασε για τη νέα "θεραπεία" που θα κυκλοφορήσει και ρώτησε τον ιατρό του σχετικά. Κάποιος άλλος ξεκίνησε τα συμπληρώματα, τα τσιμπήματα μελισσών ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλο. Εγώ έμαθα για τη ΧΕΝΦΑ που μου άλλαξε/βελτίωσε τη καθημερινή μου ζωή!
Χωρίς το φόρουμ δε θα είχα τη δύναμη να ξεφύγω από τις μαύρες σκέψεις που μου είχε βάλει ο α και ο β νευρολόγος με τη διάγνωση.
Άλλο πράγμα να ψάχνεις στο Internet και να ενημερώνεσαι και άλλο να πιστεύεις οτι διαβάζεις! Είναι αλήθεια πως αν σε κάποιον μουδιάσει το χέρι του και κάνει μια αναζήτηση στο Internet η σκλήρυνση θα είναι ένα από τα αποτελέσματα. Και ο καρκίνος του εγκεφάλου σε έναν απλό πονοκέφαλο επίσης. Αλλά το να μένει κάποιος στο σκοτάδι δεν είναι χειρότερο; Αν με έναν απλό πονοκέφαλο πειστώ πως έχω καρκίνο χωρίς να δοκιμάσω να πάρω ντεπόν/ασπιρίνη/να κοιμηθώ/να με ξεματιάσει η γιαγιά μου τέλος πάντων ε τότε... δε φταίνε οι πληροφορίες αλλά το φιλτράρισμα που επιλέγω να κάνω!
Love, Love, Love.