1ον να χαιρεσαι το μπεμπακι σου
2ον χαλαρωσε
3ον χαλαρωσε
4ον χαλαρωσε
5ον δεν ακουγεται ρευματολογικο, αφου εκανες κ εξετασεις. Δες, ο ρευματολογος ειναι ανοσολογος, εαν τα λεμφοκυτταρα σου επιτιθενται χωρις λογο στο αρθρικο-μυικο συστημα σου (με παραπλευρες απωλειες την πιθανη αγγειιτιδα η ηπατο-σπληνομεγαλια η λεμφαδενοπαθεια κλπ κλπ) ειναι δικο τους θεμα, εαν δεν υπαρχει κλινικη εικονα η σχετικες εξετασεις (θετικο ra test κλπ) που να δικαιολογουν ρευματολογο, τοτε οφειλουν να σε παραπεψουν σε ειδικοτητες που πιστευουν πως μπορουν να σε βοηθησουν, πχ για ινομυαλγια σε ορθοπαιδικο η για πιθανη νευρολογικη διαταραχη σε νευρολογο κλπ.
6ον ινομυαλγιες κ πολλες παρεμφερη διαταραχες του αρθρικου συστηματος αντιμετωπιζονται κ φυσικα (τουλαχιστον ανακουφιζουν). Πριν δοκιμασεις φαρμακα, δοκιμασε για 15 μερες τα εξης: να κρεμιεσαι απο ενα μονοζυγο οσες περισσοτερες φορες μπορεις την ημερα, οχι ασκησεις, απλα να κρεμιεσαι (βοηθαει τις αποστασεις των σπονδυλων της πλατης κ μεσης), να κανεις 1 φορα την ημερα λουτροθεραπεια (γεμιζεις τη μπανιερα με χλιαρο-ζεστο νερο, βυθιζεσαι για δεκα λεπτα, μονο το κεφαλι απ εξω, μολις βγεις σκουπισμα καλο με πετσετα, καινουργιες πιτζαμες κ ξαπλα 15 λεπτα, αν αντεχεις με σκεπασμα), κ τελος 10 λεπτα την ημερα διαλογισμο η προσευχη η τελος παντων χαλαρωτικη μουσικη με κλειστα τα ματια, κατι που να σε απομονωνει απο τα υλικα τριγυρω σου ( η motivational videos στο youtube).
7ον φαινεται πως ηδη εκανες νευρολογικο ελεγχο και δεν εχεις κατι ανησυχητικα μονιμα εγκατεστημενο.
Δυστυχως, εχεις πονους που θα σε κανουν για λιγο να περιφερεσαι σε γιατρους, φαρμακεια, βιταμινες κλπ.
Ξερεις, τελευταια, μετα το στρες, οι ειδικοι κατηγορουν τη διατροφη για διαφορα....προσωπικα, ωρες-ωρες αισθανομαι πως θα τρελαθω με τοσες "πληροφοριες" τριγυρω μου....ομως για να μπορεσω να βοηθησω τον εαυτο μου πρωτα ν αποδεχθει αυτα που ερχονται και μετα να τ αντιμετωπισω χρειαζεται ν αποκαθιστω την ψυχολογια μου προς οφελος μου....ν αποβαλω τον φοβο, την αγωνια, την ανησυχια για τα παντα....να κανω λιγο χωρο, λιγο να επιτρεψω στο οπτικο πεδιο μου να δει, να αισθανθει....να καθαρισει το μυαλο μου.
Ακουγεται κοινοτυπο, αλλα χαλαρωσε....ειναι απιστευτο ποςα ομορφα πραγματα χανουμε τριγυρω μας λογω του στρες....