Βάσω έγραψε:Γεια σας...
Με λένε Βάσω,είμαι 14 χρονών,πηγαίνω στην Β γυμνασίου και πάσχω από ΣΚΠ... Πριν από 8 μήνες είχα ένα περιστατικό οπτικής νευρίτιδας, που με οδήγησε μετά από πολλές επισκέψεις στον οφθαλμίατρο στο νοσοκομείο.Εκεί διαγνώστηκα με ΣΚΠ...
Ειναι πολλα που δεν ξερω και με κανουν να ανησυχω αλλα προσπαθω να ειμαι θετικη...Κατα τ γνωμη μου αυτο που με επηρρεαζει περισσοτερο στην εκβαση της ΣΚΠ ειναι το αγχος...Και δεν ξερω πως να το ελεγχω..όπος θελει και μπορει ας μου συστησει καποιους τροπους..!
Βασούλα μου με τη διάγνωση της σκπ στη ζωή σου, έχεις δύο επιλογές.
1) Επειδή είσαι μικρή θα σου είναι λίγο πιο εύκολο να διδάξεις τον εαυτό σου σε υγειείς συμπεριφορές.
Σκέψου ότι εγώ αρρώστησα στα 33 και προσπαθώ μέχρι σήμερα που είμαι 50, να ξεπεράσω πεποιθήσεις που έχτισα στα 13 μου.
Το άγχος που αναφέρεις κοριτσάκι μου, θα διαπιστώσεις ότι το πλεονάζον δεν το χρειάζεσαι
Η νόσος που ήρθε πολύ νωρίς, χρησιμοποίησέ την ως μέσο που θα σε μάθει να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να τον περιποιείσαι, να τον ταΐζεις σωστά, να τον χαλαρώνεις με γιόγκα, ή πισίνα, ή ασκησούλες που σου αρέσουν.
Ας μην σπαταλάς τη ζωή σου δίπλα σε βλάκες. Μην ξοδεύεις από την πολύτιμη ενέργειά σου να πείσεις αυτούς που δεν καταλαβαίνουν. Μας κλέβουν ζωή και δεν τους τη χρωστάμε
Ενημέρωσε το σχολείο σου. Μην επαναπαυθείς από την προσπάθεια όμως
2) Βασούλα μου στη δεύτερη επιλογή θα παίζουν μεγάλο ρόλο οι "άλλοι".Όταν οι άλλοι θα πρωταγωνιστούν στην πολύτιμη ζωή σου, θα υποφέρεις από στρες. Άλλοι είναι: συγγενείς, καθηγητές, φίλος, γείτονες, κόσμος.
Επειδή το σχολείο αυτή την περίοδο στη ζωή σου είναι από τα σημαντικά, κάνε λίστες με χρονοδιαγράμματα, χωρίς υπερβολή.
Βάσω δεν ήρθε το τέλος του κόσμου