• ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #102281  από theoni
 Σάβ Απρ 26, 2014 7:16 pm
Nora Torah ποναει πάντα η πρώτη φορά...Θα πονέσει εσένα και οχι τον άλλο που το ακούει!! Σημασία εχει να νιώθουμε καλα με τον εαυτό μας και τις επιλογές μας γενικότερα. Ειμαστε σχεδόν συνομιληκες και σε καταλαβαίνω απόλυτα, προσπάθησε να μη στέκεσαι στο οτι έχεις σκληρυνση, επισης εισαι νεα, μάχιμη, στην αρχή ακομη της ζωής σου και οφείλεις να τη ζήσεις με τα δεδομένα του σήμερα. Αν ειναι χεστης και την κανει με ελαφρά, καλυτερα..Υπάρχει πάντα ενας καλύτερος κάπου εκεί κοντά...
 #102282  από Γιάννης
 Σάβ Απρ 26, 2014 7:16 pm
Το σχόλιό μου ασφαλώς δεν αποσκοπούσε μόνο στο να γελάσεις αλλά περισσότερο στο να χαλαρώσεις και κυρίως να ξορκίσεις τους φόβους που γεννά η ακατονόμαστη. Και βέβαια δικαιούσαι μια σοβαρή σχέση, το αν θα αποδεχθεί ο άλλος την κατάσταση είναι απολύτως δικό του θέμα, όπως και το αν και πότε θα κουραστεί. Όρμα, είσαι ακόμα μικρή, μην χάνεις χρόνο.
 #102285  από billios
 Σάβ Απρ 26, 2014 11:15 pm
Βουρ στο πατσα λεμε :smile-wink: .
Ζησε το σημερα με οποιο τροπο μπορεις,ξηγησου σπαθι και μη σε νοιαζει.
Αν ειναι κυριος και σε γουσταρει θα μεινει εστω να δοκιμασει,αν ειναι βλημα θα φυγει και θα γλυτωσεις και τον χρονο σου :smile-rock:
 #102296  από EFFIE
 Κυρ Απρ 27, 2014 1:12 pm
καλησπερα κ απο εμενα.
Κ εγω φιλη ενιωθα σα και εσενα καθε φορα η γλωσσα μου με ετρεχε πιο πολυ απ το μυαλο μου στο συγκεκριμενο θεμα.
Οταν ομως ο γιατρος μου αλλα και πολυ καλος μου φιλος με συμβουλεψε να μην το κανω ειδικα σε μια σχεση που αλλιως φαινοταν κ αλλιως κατεληξε , απ τη στιγμη που δεν ειναι κατι κολητικο η επικυνδυνο για τον αλλον δεν υπαρχει λογος να το ξερει ο αλλος απο την αρχη, κ αναλογος την σχεση βεβαια.
Κ εγω νομιζω οτι θα πρεπει να περιμενεις....οσο και να σε τρωει να το πεις απ τη αρχη
η επιλoγη ειναι παντα δικη σου βεβαια!! :think:
 #102297  από Κώστας
 Κυρ Απρ 27, 2014 1:52 pm
Μια σχέση δοκιμάζεται πραγματικά και περνά στο στάδιο της αγάπης, όταν ο έρωτας σιγά - σιγά αρχίζει να κοπάζει. Το πως θα συμπεριφερθούν τότε τα δύο μέλη της, δεν μπορεί κανένας να το προεξοφλήσει, αν και αρκετές φορές υπάρχουν δείγματα (πχ συμπεριφορές), που συνήθως τα παραβλέπουμε ή και τ΄ ανεχόμαστε, επειδή απλά είμαστε ερωτευμένοι. Δεν είναι ανάγκη να του πεις από την αρχή τι έχεις. Άφησε τι σχέση να εξελιχθεί. Δώσε της το χρόνο που χρειάζεται για να δείξει αν πρόκειται απλά για έναν εφήμερο έρωτα ή για μια αληθινή αγάπη. Και τότε του το λες. Οπότε ανάλογα με την απόφασή του, θα είσαι σίγουρη πως θα συνεχίσεις να βαδίζεις στη ζωή μ΄ έναν άνθρωπο που αξίζει νάναι δίπλα σου και θα σε στηρίξει όποτε και αν το χρειαστείς. Το μόνο αρνητικό που υπάρχει σε αυτή τη περίπτωση είναι πως αν τελικά αποφασίσει να φύγει όταν μάθει τι έχεις κι΄ εσύ έχεις δεθεί μαζί του και τον έχεις αγαπήσει, θα πληγωθείς. Σε τέτοιες στιγμές το συναίσθημα κυριαρχεί της λογικής, όσο κι΄ αν αυτή προσπαθεί να σου πει ότι αυτό που νοιώθεις εσύ δεν ισχύει και για τον άλλον οπότε καλύτερα έτσι.
Όπως και νάχει όμως, ζωή είναι το κάθε δευτερόλεπτο που περνάει. Δεν αξίζει να το χάνουμε με τίποτα. Γι΄ αυτό χούφτωνστον!!!
 #102301  από sofia
 Κυρ Απρ 27, 2014 3:03 pm
Γεια κι από μένα, φίλη μας

Είμαι της άποψης ότι δε χρειάζεται να το πεις αμέσως.
Δηλ., όταν γνωρίζεις κάποιον άνθρωπο, είτε σε φιλικό επίπεδο, είτε σε επαγγελματικό, τού το λες με τη μία; "ξέρεις... έχω σκλήρυνση" (;;).
Καλύτερα να περιμένεις, μέχρι να καταλάβεις λίγο το χαρακτήρα του και τα αισθήματα που τρέφει για εσένα.
Άφησε να αιωρείται ότι "ναι, υπάρχει κάποιο πρόβλημα που...ακόμα...το ψάχνω", "ναι, μπορεί να είναι κάτι σοβαρό", "ναι, ανησυχώ και φοβάμαι αρκετά". (κι αυτό, επειδή βιάστηκες να το αναφέρεις)
Δε θα διαψεύσεις, αλλά ούτε και θα επιβεβαιώσεις κάτι. Είναι αρκετά σοβαρό, ώστε να το εκμυστηρεύεσαι σε οποιονδήποτε. Αν αυτός ο άνθρωπος σου αποδείξει ότι δεν είναι ο οποιοσδήποτε, αλλά κάτι παραπάνω, τότε να του το πεις.
Βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κανείς να προδιαγράψει το αποτέλεσμα.
Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά!!
 #102302  από Nick.
 Κυρ Απρ 27, 2014 4:48 pm
nora tora έγραψε:Φιλαράκια γεια σας …..

Τους τελευταίους μήνες με φλερτάρει ένα αγόρι, το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ! Το θέμα της υγείας μου όμως με προβληματίζει επίσης πάρα πολύ και δεν με αφήνει να εκδηλωθώ ….
Του έχω αναφέρει ότι έχω ένα θέμα υγείας και ότι το ψάχνω (ούτε λόγος για ΣΚΠ) και ότι περίμενα τα αποτελέσματα από κάποιες εξετάσεις … τις προάλλες του είπα πως βγήκαν τα αποτελέσματα και ότι θα τα πούμε από κοντά (όχι από το τηλέφωνο).
Έχω αποφασίσει να του το πω, αλλά δεν γνωρίζω πως να το κάνω, δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ …….. HELP !!!!!

Φιλαράκια, κανείς με παρόμοιο βίωμα ???
Τι μου προτείνετε ???

SOS !!!!!!

nora tora προς τί ο προβληματισμός? Ε, καλά δεν είπαμε να βάλεις φωτεινή επιγραφή που να λέει "έχω ΣΚΠ", αλλά θεωρώ πως από τη στιγμή που προβληματίζεσαι, καλύτερα να του το πεις, γιατί αλλιώς δαιμονοποιείς μία κατάσταση αθώα. Εξάλλου το θέμα δεν προκύπτει από το πουθενά, η συζήτηση μαζί του έχει ήδη ανοίξει. Το έχεις ήδη μοιραστεί μαζί του όταν του είπες πως έχεις πρόβλημα υγείας που το ψάχνεις με εξετάσεις και ότι βγήκαν τα αποτελέσματα. Γιατί να τον κοροϊδέψεις τώρα με ένα δόλιο ψέμα? Άλλο να μην το πεις γιατί δεν προέκυψε, και άλλο να πεις ψέματα. Σταμάτα να τον αποφεύγεις γιατί δεν θέλεις να του το πεις. Πες το και τελείωνε. Απλά πράγματα, νά'χεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εξάλλου πιστεύω πως αν δεν του το πεις και το "χούφτωμα" δεν θα το ευχαριστηθείς, γιατί θα σου τριγυρίζει το μυαλό αν θα ήταν μαζί σου άμα τό ξερε.
 #102303  από nora tora
 Κυρ Απρ 27, 2014 5:00 pm
Φιλαράκια μου σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!!! :smile-heart: :smile-heart: :smile-heart: :smile-heart: :smile-heart:

Καλά είναι όλα αυτά που μου λέτε.... αλλά το πρόβλημα είναι πως ήδη του έχω αναφέρει ότι βγήκαν τα αποτελέσματα!!!

Δεν μπορώ να του πω τώρα ψέματα!!! Δεν είναι πρέπον, ούτε ηθικό!!! Ούτε εμένα θα μου άρεσε να μου το κάνουν αυτό για οποιοδήποτε λόγο!!!! :smile-worried:

Εξάλλου αν γίνει κάτι μεταξύ μας, κάποια στιγμή θα το μάθει και τότε θα είναι χειρότερα, αφού θα μάθει ότι του είπα ψέματα και δεν θα με εμπιστεύεται πλέον..... :smile-dull:

.... Αν δεν του είχα αναφέρει τίποτα ίσως να ήταν πιο εύκολο. Άλλο να αποκρύπτεις την αλήθεια και άλλο να λες ψέματα!!!!

Σκέφτομαι πως αν έχει μια σχετική γνώση, "ίσως" να είναι πιο εύκολο!!! Αλλά αν είναι τόσο ενήμερος όσο ήμουν εγώ, όταν μου το ανακοίνωσε ο γιατρός μου και μου έφυγε η γη κάτω από τα πόδια και παραλίγο να πάθω ΣΟΚ ..... θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα!!!!!!! :smile-worried: :smile-worried: :smile-worried: :smile-worried: :smile-worried:
 #102304  από nora tora
 Κυρ Απρ 27, 2014 5:22 pm
Nick. έγραψε:

nora tora προς τί ο προβληματισμός? Ε, καλά δεν είπαμε να βάλεις φωτεινή επιγραφή που να λέει "έχω ΣΚΠ", αλλά θεωρώ πως από τη στιγμή που προβληματίζεσαι, καλύτερα να του το πεις, γιατί αλλιώς δαιμονοποιείς μία κατάσταση αθώα. Εξάλλου το θέμα δεν προκύπτει από το πουθενά, η συζήτηση μαζί του έχει ήδη ανοίξει. Το έχεις ήδη μοιραστεί μαζί του όταν του είπες πως έχεις πρόβλημα υγείας που το ψάχνεις με εξετάσεις και ότι βγήκαν τα αποτελέσματα. Γιατί να τον κοροϊδέψεις τώρα με ένα δόλιο ψέμα? Άλλο να μην το πεις γιατί δεν προέκυψε, και άλλο να πεις ψέματα. Σταμάτα να τον αποφεύγεις γιατί δεν θέλεις να του το πεις. Πες το και τελείωνε. Απλά πράγματα, νά'χεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εξάλλου πιστεύω πως αν δεν του το πεις και το "χούφτωμα" δεν θα το ευχαριστηθείς, γιατί θα σου τριγυρίζει το μυαλό αν θα ήταν μαζί σου άμα τό ξερε.
Έτσι είναι τα πράγματα.... αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω αυτό, πως να του το πω???

Σκέφτομαι και λίγο την διαδικασία.... να κανονίσουμε το ραντεβού... να φτιαχτώ... να βαφτώ... να ντυθώ... (κατάλληλα πάντα της περίστασης ;) ) .... να μου λέει όλα αυτά τα "ωραία" που μου λέει ως τώρα... και μόλις του πω τι μου συμβαίνει.... να αλλάξει πεντακόσια χρώματα, να του έρθει έντονος βραχνάς.... να θυμηθεί πως μόλις είχε μια δουλεία που είχε ξεχάσει... να πάει στο περίπτερο για τσιγάρα (που δεν καπνίζει)... γενικά να φροντίσει να την κάνει με ελαφρά και να εξαφανιστεί μια για πάντα από την ζωή μου.... (εδώ να γελάσω ή να κλάψω??? εν μέρη θα έχει λίγο πλάκα το σκηνικό ... χεχε )

Δεν θα τον κατηγορήσω όμως .... σίγουρα δεν θα είναι και ότι πιο συνήθες από αυτό που περίμενε να ακούσει!!!! και είναι και δικαίωμά του!!! ... μόνο που θα στεναχωρηθώ λίγο γιατί δύσκολα εντυπωσιάζομαι από αγόρια και αυτός μου αρέσει πολύ... :(