Καλημέρα και Χριστός Ανέστη!
Είμαστε σε γενικές γραμμές πολύ καλά..
Η "ιστορία" της Λ. είναι συνοπτικά η εξής:
Γέννησε την κόρη της στα 22, και τον ίδιο χρόνο ξεκίνησε η διπλωπία. Δεν διαγνώστηκε άμεσα, αλλά 5-6 χρόνια μετά, ύστερα από κάποια επεισόδια αστάθειας (δεν ξέρω γιατί "άργησε" τόσο η επίσημη διάγνωση, ούτε γνωρίζω τους τότε γιατρούς της). Το πρόβλημα όμως παρέμεινε "στάσιμο" για σχεδόν 20 χρόνια..
Στα 43 της έχασε τον σύζυγό της ξαφνικά και απροσδόκητα, και τότε άρχισαν οι ώσεις. Η πολύ κακή ψυχολογία της ήταν επιβαρυντική. Μέσα σε δύο χρόνια η σπαστικότητα των χεριών έγινε ανεξέλεγκτη, και λίγο αργότερα καθηλώθηκε σε αναπηρικό καρότσι. Τη χρονιά εκείνη η κόρη της (η οποία την φρόντιζε ως τότε) έφυγε για το εξωτερικό. Δεν ήταν εύκολο να βρει βοηθό. Βρέθηκε μια κυρία από Βουλγαρία στον τόπο καταγωγής της, και η Λ. επέλεξε να φύγει από την Αθήνα και να μετακομίσει στο (άδειο) πατρικό της, για να έχει τη φροντίδα της κυρίας εκείνης. Για 1,5 χρόνο τα πήγαιναν καλά, όμως η κυρία έπρεπε να επιστρέψει στη Βουλγαρία μόνιμα. Η Λ. στο μεταξύ είχε παραχωρήσει το σπίτι της στην Αθήνα σε μία ανηψιά της που αντιμετώπιζε θέμα επιβίωσης. Παρέμεινε λοιπόν στην επαρχία, και βρήκε την (ντόπια) προκάτοχό μου, όμως τα πράγματα δεν ήταν καλά, και αναγκάστηκε να ψάξει για αντικαταστάτρια.
Εγώ γνωρίζω την οικογένεια του αδερφού της, και δέχτηκα να βοηθήσω, καθώς ήταν γνωστό από την αρχή πως μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα επιστρέψουμε στην Αθήνα..
Η Λ. δεν εργαζόταν, γνώρισε πολύ μικρή τον σύζυγό της, και παντρεύτηκε, έκανε την κόρη της, και αμέσως μετά άρχισαν τα προβλήματα με την υγεία της. Ήταν αυτό που λέμε "γεννημένη νοικοκυρά", και αγαπούσε το να διατηρεί το σπιτικό της και να φροντίζει την οικογένειά της.
Ο κύκλος της ήταν από το περιβάλλον του άντρα της, και μετά τον θάνατό του, "εξαφανίστηκαν" όλοι..
Οι γονείς της δεν ζουν, η κόρη ζει στο εξωτερικό, και ο μοναδικός αδερφός ζει στην επαρχία, πολύ μακριά από τον τόπο καταγωγής..
Όλα αυτά, συν η μοναξιά, την έχουν επιβαρύνει πολύ..
Η ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα εδώ που ζούμε τώρα, είναι απλά ανύπαρκτη..
Υπομονή λοιπόν, μέχρι να γυρίσουμε Αθήνα, όπου πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, από πολλές απόψεις!
Αυτά...