• Μια καινούργια φίλη στην παρέα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #911  από ΡΙΤΣΑ
 Πέμ Δεκ 11, 2008 12:24 pm
Kαλωσόρισες Οσία! Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε. Γιώργο δεν αποκλείεται να παραπάτησες,χαζοπεζοδρόμια έχοθμε εξάλλου!Αλλά έχε το νου σου ότι διαγνωση από Forum δεν είναι και ότι καλύτερο. Ακόμη και ώση να ήταν, κάποιες είναι μικρές και αυτοπεριιοριζόμενες χωρίς να αφήνουν υπολείμματα. Σημασία έχει πώς είσαι τώρα. Αν κάτι που ένιωσες επιμένει και σε ενοχλεί, ενημέρωσε καλύτερα τον γιατρό σου. Εγώ συνήθως αν έχω επίμονες ενοχλήσεις τύπου αδυναμίας, αδεξιότητας, υπερτονίας για πάνω από τριήμερο του το λέω, αν όμως θολώσει η όραση το ανακοινώνω άμεσα. Βέβαια τώρα που παίρνω Τysabri μου έχει πει το παραμικρό ενόχλημα να του το αναφέρω αμέσως. Ελπίζω να βοήθησα! Εύχομαι όλα να είναι καλά!:)
 #913  από dina
 Πέμ Δεκ 11, 2008 12:50 pm
Γιωργο δεν θα ειναι τιποτα.Η διαθεση μας με οσα γινονται αυτον τον καιρο δεν ειναι η καλυτερη.Η Αθηνα εχει την εικονα ενος βομβαρδισμενου τοπιου ας ελπισουμε ολα να σταματησουν εδω.
Αυτον τον καιρο κι τα δικα μου ματια εχουν ενα εντονο τσουξιμο :shock: Αντε να παω να δω κι εναν οφθαλμιατρο.
 #916  από ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ
 Πέμ Δεκ 11, 2008 4:37 pm
ta pezodromia tou kolonakiou einai XALIA!!!!!!!OLO GLITSRANE!!!H ALITHEIA NA LEGETAI......XA! :D

geia sou, osia.kalos irthes.o enas voithaei ton allo edo alla kirios vgazoume auta pou exoume mesa mas kai osoi diavazoun mas katalavainioun an kai sthn asthenia auth einai san na exei o kathenas allo provlhma. :)
 #920  από sia_thessal
 Πέμ Δεκ 11, 2008 8:56 pm
Ευχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμα. Χαίρομαι που σας έχω βρεί και ελπίζω και εύχομαι σε όλους μας το καλύτερο. ;)
Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο γιατί πρόσφατα που πήγα στο γιατρό μου και συζητούσαμε, με ρώτησε αν καπνίζω. Εγώ πρίν μάθω απο τι πάσχω κάπνιζα ένα πακέτο απο τότε που έμαθα το έχω μειώσει και είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου σε αυτό στα 3-4 τσιγάρα την ημέρα γιατί πραγματικά νιώθω σύνδρομο στέρησης, μου είπε λοιπόν να το κόψω εντελώς. Εσείς τι κάνετε καταφέρατε όσοι καπνίζατε να το κόψετε?
Επίσης παιδιά εγώ περιμένω την νέο τρόπο αντιμετώπισης της πάθησης με το χάπι που θα κυκλοφορήσει το 2009 απο ότι μου είπε ο γιατρός μου. Κάνω μαγνητικές κάθε 6 μήνες 3 στο σύνολο μέχρι στιγμής, και εφόσον δεν έχω νέες εστίες περιμένω δεν έχω ξεκινήσει ακόμη.Την Δευτέρα το βράδυ στις 11 θα μεταδώσει ότι στοιχεία έχει για την νέα αντιμετώπιση στην ΕΤ3. Παρακολουθήστε το να συζητήσουμε μετά. :)
 #922  από Παναγιώτα
 Παρ Δεκ 12, 2008 10:56 am
kalhmera se olous!!!
kalwshr8es osia, elpizw kai euxomai na pane ola kala na exeis mia sta8erh katastash ennow.
exw edw kai pente xronia thn pa8hsh kai doksa to 8eo eimai kala.
egw den kapniza alla kapoia stigmh eixa arxisei na kanw apo kana duo tsigara k kapoia stigmh pou allaksa giatro( gia logous epikoinwnias kai katanohshs ) autos mou eixe pei otan phga prwth fora oti paw kala kai oti an sunexisw etsi kai den kapnizw na mhn fobamai tipota etsi k egw pleon den 8elw na kanw kanena tsigaro k to apofeugw giati ekana otan den hmoun kai polu kala psuxologika opote twra prospa8w na to antimetwpizw opws mporw an k ta psuxologika me thn pa8hsh den einai liga otan exeis kapoies piesmenes katastaseis. elpizw na mhn se/sas kourasa.
 #931  από sia_thessal
 Σάβ Δεκ 13, 2008 1:27 am
Σας ευχαριστώ πολύ όλους, για το καλωσόρισμα για τις συμβουλές και για την διάθεση που έχετε για επικοινωνία :)
 #936  από ΧΡΗΣΤΟΣ 76
 Κυρ Δεκ 14, 2008 10:51 pm
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΟΣΙΑ ,ΕΔΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ. ΚΙΑΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΣΥΝΕΦΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΟΥ...ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΤΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ,ΑΣΤΑ .ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ .ΧΩΡΑΝΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ . ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ. ΘΑ ΔΕΙΣ . ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ? ΕΝΑ ΣΟΡΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΔΩ.ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΙΤΣΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ,ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ.ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ,ΕΔΩ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΥΠΑΕΙ.ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ..... ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΛΟΙΠΟΝ.......
 #959  από sia_thessal
 Τετ Δεκ 17, 2008 9:26 pm
ΧΡΗΣΤΟΣ 76 έγραψε:ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΟΣΙΑ ,ΕΔΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ. ΚΙΑΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΣΥΝΕΦΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΟΥ...ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΤΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ,ΑΣΤΑ .ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ .ΧΩΡΑΝΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ . ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ. ΘΑ ΔΕΙΣ . ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ? ΕΝΑ ΣΟΡΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΔΩ.ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΙΤΣΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ,ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ.ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ,ΕΔΩ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΥΠΑΕΙ.ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ..... ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΛΟΙΠΟΝ.......
Χρήστο ευχαριστώ πολύ το μύνημά σου είναι πολύ όμορφο και αισιόδοξο. Να 'σαι καλά :)
 #1005  από Ειρήνη Κοκκίνου
 Τρί Δεκ 30, 2008 10:04 am
Καλωσήρθες!!!! :) (Φυσικά ο λόγος δεν είναι και ο καλύτερος, όμως η παρέα και τα όσα μπορείς να μάθεις από όλους, είναι χρήσιμα και παρηγογορούμαστε νιώθοντας πως δεν είμαστε μόνοι.)
Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά, όπως το εύχομαι και σε όλους μας ;) Προπαντώς μην έχεις άγχος, πάιζει πολυ σημαντικό ρόλο. :!: Δυστυχώς σε μένα, αυτό είναι κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο, καθώς είμαι άτομο που πάντα θέλω να έχω τον έλεγχο σε ότι αφορά εμένα.Καταλαβαίνεις πως όταν δεν γνωρίζω τι μου ξημερώνει φρικάρω εντελώς. Ευτυχώς εδώ και 2 1/2 χρόνια τα πράγματα πάνε αρκετά ομαλά με λίγες ώσεις και αρκετή βοήθεια από τον άντρα μου και την οικογένειά μου.Προσπάθησε να βάλεις το όλο θέμα σε μια άκρη, η οποία δεν είναι ξεχασμένη ( δεν γίνεται ούτως ή άλλως λόγω των ενεργειών που θα χρειαστούν να κάνεις ) όμως να μην αφιερώνεις πολύ χρόνο μόνο στο θέμα αυτό και χάνεις τα υπόλοιπα σημαντικά πράγματα στη ζωή σου.Είμαστε εδώ σε ότι χρειαστείς :)