• Ειναι ξανά στα πόδια της με τη βοήθεια των μελισσών

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #24139  από Biskoto10
 Δευ Απρ 05, 2010 7:57 pm
Η 45χρονη Sami Chugg ήταν για χρόνια στο κρεβάτι σε πολύ άσχημη κατάσταση αφού πάσχει απο σκλήρυνση κατα πλάκας και η ασθένεια είχε προχωρήσει πολύ. Η γυναίκα αυτή πριν λίγο καιρό όμως λέει οτι ξεκίνησε μια διαφορετική θεραπεία που σήμερα την έχει φέρει και πάλι στα πόδια της. Ειναι μια θεραπεία με...
μέλισσες. Μέλισσες τοποθετοντουσαν στην πλάτη της κοντά στην περιοχή της σπονδυλικής της στήλης. Οι μέλισσες την τσιμπούσαν και το δηλητήριο τους βοήθησαν πολύ την κατάστασή της. Φυσικά αυτού του είδους η θεραπεία θα μπορούσε οχι μόνο να μην έχει αποτέλεσμα αλλά να ειναι και επικίνδυνη. Η Sami σήμερα μετά απο 1500 τσιμπήματα εχει αλλαξει τη ζωή της.

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/bl ... _6051.html
 #24204  από costas
 Τρί Απρ 06, 2010 5:10 pm
Ρε παιδιά , δε κάνω πλάκα , αλλά μια φορά όταν με τσίμπησε μέλισσα , αιστάνθηκα θαυμάσια........
 #24205  από kate2002
 Τρί Απρ 06, 2010 5:15 pm
η γιαγια μου ειχε παραμορφωτικη αρθριτιδα και παρκινσον. για πολλά χρόνια και μεχρι τα τελευταια της καθε τρεις μερες έβαζε απο μια μέλισσα σε καθε πόδι να την τσιμπάει... συμβουλη πρακτικου, και για να την ακολουθει χρόνια, κάτι ειδε κι αυτη... τι να πω!
 #24277  από κωστας
 Τετ Απρ 07, 2010 1:27 pm
παιδια εγω εκανα κανενα 6-μηνο μελισσοθεραπεια με τσιμπηματα μελλισσας και β.πολτο,μελι,γυρη και οτιδηποτε εχει σχεση με μελλισες!το τελευταιο 3-μηνο τις εκανα σπιτι(η γυναικα μου τις εκανε)!βεβαια ειχα κοψει ολα τα φαρμακα μονο κορτιζονη επιτρεποταν και μυοχαλαρωτικα!στην κηφισια κανει την θεραπεια ενας μελισσοθεραπευτης!ειχα απιστευτη ενεργεια και με βοηθησε σε ορισμενα σιμπτωματα αλλα με χειροτερεψε στην σπαστικοτητα και αναγκαστικα να σταματησω!οποιος ενδιαφερεται μπορω να τον ενημερωσω αρκει να μην εχει σπστικοτητα,μπορει βεβαια μονο διατροφη να κανει χωρις μελισσες!
 #24278  από κωστας
 Τετ Απρ 07, 2010 1:29 pm
επισης θελω να προσθεσω οτι κανενας στον κοσμο μελισσοκομος δεν εχει σκπ η παρ.αρθριτιδα!εχει βοηθησει πολλους παντος!
 #24279  από kate2002
 Τετ Απρ 07, 2010 1:41 pm
και δεν πρηζοσουν κώστα με τα τσιμπηματα; το καλοκαίρι ειναι πιο οδυνηρα, προκαλουν και φαγουρα με πόνο....
 #24289  από Ευτυχία
 Τετ Απρ 07, 2010 2:07 pm
κωστας έγραψε:παιδια εγω εκανα κανενα 6-μηνο μελισσοθεραπεια με τσιμπηματα μελλισσας και β.πολτο,μελι,γυρη και οτιδηποτε εχει σχεση με μελλισες!το τελευταιο 3-μηνο τις εκανα σπιτι(η γυναικα μου τις εκανε)!βεβαια ειχα κοψει ολα τα φαρμακα μονο κορτιζονη επιτρεποταν και μυοχαλαρωτικα!στην κηφισια κανει την θεραπεια ενας μελισσοθεραπευτης!ειχα απιστευτη ενεργεια και με βοηθησε σε ορισμενα σιμπτωματα αλλα με χειροτερεψε στην σπαστικοτητα και αναγκαστικα να σταματησω!οποιος ενδιαφερεται μπορω να τον ενημερωσω αρκει να μην εχει σπστικοτητα,μπορει βεβαια μονο διατροφη να κανει χωρις μελισσες!
χαίρετε :)
οταν λες "μπορει βεβαια μονο διατροφη να κανει χωρις μελισσες!" τι ακριβώς εννοείς..εντάσσουμε π.χ. στη διατροφη μας πρόπολη, γύρη κλπ με ενδιαφέρει πολυ να μάθω.
 #24336  από κωστας
 Πέμ Απρ 08, 2010 12:42 pm
μελισσοθεραπεια ξεκινησα πριν εναμιση χρονο για κανενα 6-μηνο!οταν ξεκινησα πρωτα μου εκανε ενα τεστ μηπως και ειμαι αλλεργικος στο δηλητηριο και στην συνεχεια ξεκινησα με 3-4 τσιμπηματα την φορα ανα 5 μερες!πριζομουν στα σημεια για κανενα δυημερο σχεδον ολοκληρα καρουμπαλα αλλα μετα απο 2 μηνες τα συνηθησα βεβαια ειχα και λιγο πυρετο στις αρχες!οσο αφορα την διατροφη επαιρνα περιπου 3 gr βασ.πολτο ,γυρη μια κουταλια της σουπας και πολυ μελι χωρις να περνω προπολη οπως με ενημερωσε ο μελισοβελονιστης και μου ειχε κοψει το γαλα μονο γαλα σογιας και τα γαλακτοκομικα και επισης πολυ λιγο κρεας!οποιος θελει να μαθει πληροφοριες το τηλ. του κεντρου μελισοθεραπειας ειναι 210-8010111 βρισκεται στην κηφισια -σωκρατους 24 και θεραπευτης ειναι ο κ.μπουκουβαλας!
 #25829  από waterbear
 Παρ Απρ 23, 2010 12:56 am
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16221950

A randomized crossover study of bee sting therapy for multiple sclerosis.

Wesselius T, Heersema DJ, Mostert JP, Heerings M, Admiraal-Behloul F, Talebian A, van Buchem MA, De Keyser J.
Department of Neurology, University Medical Center Groningen, Groningen, The Netherlands.
Abstract

BACKGROUND: Bee sting therapy is increasingly used to treat patients with multiple sclerosis (MS) in the belief that it can stabilize or ameliorate the disease. However, there are no clinical studies to justify its use. METHODS: In a randomized, crossover study, we assigned 26 patients with relapsing-remitting or relapsing secondary progressive MS to 24 weeks of medically supervised bee sting therapy or 24 weeks of no treatment. Live bees (up to a maximum of 20) were used to administer bee venom three times per week. The primary outcome was the cumulative number of new gadolinium-enhancing lesions on T1-weighted MRI of the brain. Secondary outcomes were lesion load on T2*-weighted MRI, relapse rate, disability (Expanded Disability Status Scale, Multiple Sclerosis Functional Composite, Guy's Neurologic Disability Scale), fatigue (Abbreviated Fatigue Questionnaire, Fatigue Impact Scale), and health-related quality of life (Medical Outcomes Study 36-Item Short Form General Health Survey). RESULTS: During bee sting therapy, there was no significant reduction in the cumulative number of new gadolinium-enhancing lesions. The T2*-weighted lesion load further progressed, and there was no significant reduction in relapse rate. There was no improvement of disability, fatigue, and quality of life. Bee sting therapy was well tolerated, and there were no serious adverse events. CONCLUSIONS: In this trial, treatment with bee venom in patients with relapsing multiple sclerosis did not reduce disease activity, disability, or fatigue and did not improve quality of life.
 #25920  από maestro
 Παρ Απρ 23, 2010 6:29 pm
costas έγραψε:Ρε παιδιά , δε κάνω πλάκα , αλλά μια φορά όταν με τσίμπησε μέλισσα , αιστάνθηκα θαυμάσια........
Φιλε Κώστα,
Μου έλεγε μια φίλη μου που ο πατερας της ειναι μελισσοκομος, πως καποτε είχανε παει τα μελίσσια (φωλιές που έχουν τις μελισσες) σε ενα μερος οπου υστερα είδανε οτι υπήρχαν χασισόδεντρα (δεντρα καναβης). Αυτό που της ειχε κανει εντυπωση ήταν, πως παρακαλουσε να την τσιμπανε οι μέλισσες γιατι ένιωθε πολύ ωραία (θαυμάσια όπως λες κι εσυ)!!!