• kortizonh kai alti

• Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
Η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο το οποίο βοηθάει σημαντικά στην καταστολή των ώσεων της ΣΚΠ. Ερωτήματα και συζητήσεις για "Corticosteroids" εδώ.
 #18485  από marw
 Δευ Φεβ 22, 2010 7:52 pm
exw thn e3eis aporia ...pairnw kortizonh se morfh xapiou kai apexw apo alati ..efoson teleiwsw apo thn kataposh twn xapiwn meta apo poso kairo tha mporesw na 3ana balw to alati sthn diatrofh mou;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 #18492  από litsa
 Δευ Φεβ 22, 2010 10:43 pm
geia sou marw..
kortizoni xapia? θέλει αρκετή προσοχή ... την πρωτη φορά που πήρα σε συνέχεια απο τον ενδοφλέβιο, πρόσεξα για ενα με δύο εβδομάδες και δεν πήρα κιλά..
την δεύτερη ο ''εξυπνος'' ο γιατρός μου ειπε ξεκίνα να τρως και τσάκισα τις κρεμούλες!!..
και πήρα 10 κιλάκια μόνο! :(
 #18563  από marw
 Τρί Φεβ 23, 2010 6:16 pm
geia sou .nai se xapi..kai egw ayto fobamai kai prosexw alla den 3erw to pote mporw 3ana na faw alati ....giati exw thn entypwsh oti kai meta thn iatrikh suntagh prepei na perimenw ligo kairo...
 #18565  από Blacksand
 Τρί Φεβ 23, 2010 8:20 pm
Βασικά να πούμε καλησπέρα σας.

Βασικά να πούμε,αν πέρναμε τα ίδια,και εγώ σε μιά ώση που είχα νοσηλευτεί είχα πάρει ενδοφλέβια τρείς μέρες και μετά δύο βδομάδες χάπια κορτιζόνη.Συνολικά δηλαδή περίπου τρείς βδομάδες χωρίς αλάτι :( :x :evil: .(τότε συνειδητοποίησα γιατί πληρώνανε τους ρωμαίους στρατιώτες με αλάτι).

Πάντως εγώ πρόσεχα πολύ και δεν είχα κανένα πρόβλημα αν εξαιρέσεις οτι απο τα 70 κατέβηκα στα 65 κιλά....Ο κάθε οργανισμός βέβαια αντιδρά διαφορετικά ακόμα και με την ίδια αγωγή

Κούλα μ'ακους??
πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος
 #18602  από jou
 Τετ Φεβ 24, 2010 1:31 pm
Το πρώτο πράγμα που μου είπε η γιατρός μου ήταν με το που ξεκινάς κορτιζόνι ξεχνάς (δηλ. απαγορεύεται) το ΑΛΑΤΙ και τη ΖΑΧΑΡΙ... με το πέρας της χρήσης της κορτιζόνης (σε χάπια) κρατούσα περίπου μια βδομάδα ακόμα χωρίς αλάτι και ζάχαρι, κιλά δεν έχα πάρει. ΥΠΟΜΟΝΗ!!!
 #18603  από makisb
 Τετ Φεβ 24, 2010 1:46 pm
Blacksand έγραψε:Βασικά να πούμε καλησπέρα σας.

Πάντως εγώ πρόσεχα πολύ και δεν είχα κανένα πρόβλημα αν εξαιρέσεις οτι απο τα 70 κατέβηκα στα 65 κιλά....Ο κάθε οργανισμός βέβαια αντιδρά διαφορετικά ακόμα και με την ίδια αγωγή
Κι εγώ το ίδιο! Έχασα περίπου 5 κιλά όσο έπαιρνα κορτιζόνη. 5 μέρες ενδοφλέβεια και μετά για κανά μήνα χάπια. Αλάτι όμως καθόλου. Το ξεκίνησα πάλι τη μέρα που την τελείωσα.

1 φορά στο τόσο έτρωγα όμως και κανα γλυκάκι (όχι καμιά σοβαρή ποσότητα, ίσα ίσα για τη λιγούρα :) ).

Και ελάχιστο αλκοόλ (και τις μέρες που έκανα την ενδοφλέβεια ένα μεσημέρι είχα πιει ένα ποτηράκι κρασί :) ...Ε μετά όταν είχα ελαττώσει τα χάπια ήπια κανα δυο φορές ακόμα από ένα ποτηράκι κρασί και κάποια στιγμή προς το πολύ τέλος μια μπύρα.
 #18605  από michaelz21789
 Τετ Φεβ 24, 2010 2:54 pm
Εγω οποτε πηρα κορτιζονη ετρωγα και αλατι και ζαχαρη, και τιποτα δεν επαθα. Ουτε πανω κιλα ουτε κατω. :roll: :roll:
 #18606  από ΡΕΝΑ
 Τετ Φεβ 24, 2010 2:59 pm
michaelz21789 έγραψε:Εγω οποτε πηρα κορτιζονη ετρωγα και αλατι και ζαχαρη, και τιποτα δεν επαθα. Ουτε πανω κιλα ουτε κατω. :roll: :roll:
ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ!!!!!! Εγώ πάλι και πρόσεχα αλάτι/ζάχαρη και "φούσκωσα"...... :shock:
 #18609  από litsa
 Τετ Φεβ 24, 2010 3:15 pm
ΤΙ ΛΕΣ ΜΙΧΑΛΗ!!!!!!!!!!!

εγώ έγινα τόφαλος! δηλ ορκα φάλαινα!!

γρήγορα θα παω στο γυμναστήριο !!...
 #18616  από catherina
 Τετ Φεβ 24, 2010 7:31 pm
την πρωτη φορα που εκανα ενδοφλεβια για 5 ημερες μετα εβαλα 5 κιλα, τωρα που τελειωσα πριν απο μια εβδομαδα εχω τσακιση τα γλυκα, εβαλα 2 κιλα. μπορει να απεχω απο το αλατι αλλα διχως γλυκο δεν αντεχω.